Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 587370 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #2000 στις: 21/09/11, 19:56 »
Αν έφταιγε ο υπερκαταναλωτισμός αποκλειστικά για όσα μας συμβαίνουν άλλες χώρες θα είχαν καταρεύσει πρώτα. Δεν υποστηρίζω προφανώς τον υπερκαταναλωτισμό, είναι πάθηση των καιρών μας, απλά προσωπικά πιστεύω οτι αν λες ότι είναι λάθος να λέμε ότι για όλα φταίνε οι κυβερνήσεις τότε τότε το ίδιο λάθος είναι να λες και ότι για όλα φταίνε οι πολίτες και η τεμπελιά/υπερκαταναλωτισμός/αδιαφορία τους.

Εσύ πάρεις τα πανάκριβα σύμφωνοι, είναι κακό πράγματα ο υπερκαταναλωτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, αλλά εσύ μας βγάζεις αθώους ανθρώπους με 15 βίλες και κότερα και υπαίτιους ανθρώπους με μια epiphone sg.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #2001 στις: 21/09/11, 20:00 »
Και ολα αυτα για να μπορεσουμε οι πολλοι να επιβιωσουμε οσο οι ελαχιστοι θα γινονται ακομα πλουσιοτεροι (και ακομα πιο ισχυροι);
Πραγματικα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου... Εννοεις οτι ειναι καλυτερο να κατσουμε ολοι στα αυγα μας, να πληρωσουμε (αυτα που ετσι κι αλλιως δεν εχουμε), να δεχθουμε τα παντα, να πεινασουν ανθρωποι κτλ, γιατι ετσι θα ξεχρεωσουμε;

Το να μην εισαι παντα καταναλωτης δεν ειναι για ολους τιμωρια. Ουτε θεωρειται απο ολους πεινα το να μη βαψει καποια το μαλλι της η να "εξαναγκαστει" ο μεσος 20χρονος να παιξει με μια Epiphone και τρανζιστορατο ενισχυτη. Ας μην ειμαστε τοσο υπερβολικοι. Αυτο ακριβως ειναι το point, οτι σε πολλα φταινε και οι δικες μας υπερβολες (ασε προς στιγμην το τι εκαναν οι διπλανοι και ποσα εφαγαν κλπ οσο δελεαστικο και να ειναι να το λεμε σαν επιχειρημα που κολλαει παντου και μας ξελασπωνει παντα. Να πουμε καμια στιγμη και για μας μονο...edit: ωπ δεν προλαβα, ηδη ενας απο πανω προλαβε να το ξαναπαει στο "για των διπλανων τα 15 κοτερα και αρα ... η δικη μας η SG ειναι πταισμα ... γιατι τοσα και τοσα ο αλλος ... και αρα εγω ειμαι μαριδα και δε μετραω...")
« Τελευταία τροποποίηση: 21/09/11, 20:04 από monoxeiras »
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #2002 στις: 21/09/11, 20:50 »
Δεν είπα ότι κάνει καλά ο υπερκαταναλωτής. Δεν είπα ότι επειδή είναι μαρίδα δεν μετράει. Δεν υποστηρίζω τις κυρίες του κολωνακίου που πληρώνουν 15 ευρώ καφέ την μέρα και διαφορετικό παππούτσι κάθε βδομάδα. Την δικιά σου στάση κρίνω, που υποστηρίζεις τις αλλαγές των κυβερνόντων παρότι γνωρίζεις τις ευθύνες τους αλλά επιμένεις να κατηγορείς μόνο τους πολίτες και να μιλάς για σκληρότερα μέτρα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2003 στις: 21/09/11, 21:07 »
Δεν είπα ότι κάνει καλά ο υπερκαταναλωτής. Δεν είπα ότι επειδή είναι μαρίδα δεν μετράει. Δεν υποστηρίζω τις κυρίες του κολωνακίου που πληρώνουν 15 ευρώ καφέ την μέρα και διαφορετικό παππούτσι κάθε βδομάδα. Την δικιά σου στάση κρίνω, που υποστηρίζεις τις αλλαγές των κυβερνόντων παρότι γνωρίζεις τις ευθύνες τους αλλά επιμένεις να κατηγορείς μόνο τους πολίτες και να μιλάς για σκληρότερα μέτρα.

Ποιοι κυβερνοντες? Παλι τις ευθυνες τους? Παλι σε αλλους το παμε? Λεω οτι και εμεις θα μπορουσαμε πχ να παιξουμε με τις ταπεινες squier αντι με τις  fender custom-shop, που ειναι μια σταση ασορτι με τη χρεωκοπια μας.

Δεκτα ολα που λενε ολοι για τους κυβερνοντες τους τωρα, τους πριν, τους επομενους, και αυτους που δεν καταφεραν καν να κυβερνησουν και αλλα τοσα ακομα και αλλα παραπανω. Αλλα για μια φορα ας ΜΗΝ μιλησουμε για αυτους. Ειναι το πιο ευκολο να τους βρισει κανεις και να πει ποσο δυσαρεστημενος ειναι και να συγκρινει την δικια του την "μικρολαμογια" με τη δικη τους την τεραστια και να καταληξει "ας αρχισουμε με τα δικα τους τα μεγαλα, τα δικα μου μας μαραναν".

Αποσυνδεδεμένος chaouse

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2004 στις: 21/09/11, 21:11 »
Ρε παιδια ξερει κανεις τι ειναι αυτο?
Εχω ακουσει οτι ειναι αληθεια γιατι ειμαι απο πατρα.Αλλα το εχουν κρυψει καλα.

http://www.ellasneverdie.org/   ??

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #2005 στις: 21/09/11, 21:15 »

Ποιοι κυβερνοντες? Παλι τις ευθυνες τους? Παλι σε αλλους το παμε? Λεω οτι και εμεις θα μπορουσαμε πχ να παιξουμε με τις ταπεινες squier αντι με τις  fender custom-shop, που ειναι μια σταση ασορτι με τη χρεωκοπια μας.

Δεκτα ολα που λενε ολοι για τους κυβερνοντες τους τωρα, τους πριν, τους επομενους, και αυτους που δεν καταφεραν καν να κυβερνησουν και αλλα τοσα ακομα και αλλα παραπανω. Αλλα για μια φορα ας ΜΗΝ μιλησουμε για αυτους. Ειναι το πιο ευκολο να τους βρισει κανεις και να πει ποσο δυσαρεστημενος ειναι και να συγκρινει την δικια του την "μικρολαμογια" με τη δικη τους την τεραστια και να καταληξει "ας αρχισουμε με τα δικα τους τα μεγαλα, τα δικα μου μας μαραναν".

Eκεινη τη φορα που δε θα πληρωσουμε ΕΜΕΙΣ τη λαμπα που εσπασαν αλλη, τοτε δε θα μιλησουμε και για τους αλλους...

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2006 στις: 21/09/11, 21:17 »
@chaouse: Εχει ενδιαφερον το θεμα της "Τραπεζας της Ανατολης", αλλα δεν ξερω τι ισχυει και πιστευω οτι ειναι κομματακι δυσκολο να μας "χαρισουν" τα χρεη εξαιτιας κατι αρχαιων μετοχων.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2007 στις: 21/09/11, 21:18 »

Eκεινη τη φορα που δε θα πληρωσουμε ΕΜΕΙΣ τη λαμπα που εσπασαν αλλη, τοτε δε θα μιλησουμε και για τους αλλους...

Πω... ειναι ειλικρινα η ωρα που λεει κανεις: παιξε παιδι μου με οποια κιθαρα θελεις. Ξεχνα τη squier μια μλκια ειπαμε και εμεις. Θα παιζω εγω με αυτην...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2008 στις: 21/09/11, 21:31 »
Ρε παιδια ξερει κανεις τι ειναι αυτο?
Εχω ακουσει οτι ειναι αληθεια γιατι ειμαι απο πατρα.Αλλα το εχουν κρυψει καλα.

http://www.ellasneverdie.org/   ??

Α τιποτα ασυνηθιστο. Καποια εταιρια με σελιδα ιντερνετ αισθητικης HTML του 80, βρηκε πριν λιγο καπου μερικα ξαχασμενα τρις ευρω και μπορει να αποπληρωσει το χρεος της Ελλαδας καμια 1000αρια φορες. Μαζι με τη φραπελια, την κουφια γη, τα ορυκτα προς εξορυξη, το χρυσο, το αυτοκινητο που καιει ανεξοδα μονο νερο, το ιπταμενο οχημα των Δελφων, το πετρελαιο παντου στο υπεδαφος, το φυσικο αεριο στις θαλασσες, την δυναμη Ζητατρον Ωμεγκα 4Α και μερικους ακομα κρυφους ασσους αποτελουν μερικα απο τα τελευταια μας αναχωματα για να κρατησουμε τη σκοτεινη δυναμη της Σιων, Μασονων, Εβραιων, της Μορντορ, των Τουρκων, Γερμανων, Αμερικανων μακρια μας.

« Τελευταία τροποποίηση: 21/09/11, 21:33 από monoxeiras »

Αποσυνδεδεμένος chaouse

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2009 στις: 21/09/11, 21:38 »
δηλαδη οντως ειναι αληθεια??
Θα μπορουσε πχ να γινει αυτο(σιγα μην γινει ποτε αλλα λεω.)

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2010 στις: 21/09/11, 21:47 »

Πω... ειναι ειλικρινα η ωρα που λεει κανεις: παιξε παιδι μου με οποια κιθαρα θελεις. Ξεχνα τη squier μια μλκια ειπαμε και εμεις. Θα παιζω εγω με αυτην...

Εμεις να δεις ποσες φορες το εχουμε πει...αϊντε ρε μονοχειρα, ειλικρινα, ενα χερι εχεις, τι το κουραζεις εδω, αφου βλεπεις οτι δε χαμπαριαζουμε?? Δεν πας να τα πεις καπου που θα σε αφουγκραστουν, ασε μας εμας εδω να κατηγορουμε τους αλλους για τα δικα μας αδικα...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2011 στις: 21/09/11, 21:55 »
δηλαδη οντως ειναι αληθεια??
Θα μπορουσε πχ να γινει αυτο(σιγα μην γινει ποτε αλλα λεω.)
Οχι φιλε μου. Δεν θα ερθουν οι αλλοι να σε σωσουν ακοπα με τα (επισης ακοπα) τρις κληρονομιας τους που τους αφησε ενας καλος μπαρμπας απο την Αμερικη/Γαλλια κλπ. Μακαρι να ηταν σα καρτουν τα πραγματα με τους αλλους να ειναι οι παντα κακοι και εμας να ειμαστε παντα οι καλοι και τον απο μηχανης θεο να μας σωζει παντα ακοπα στο παραπεντε με ενα κολπο.

Θα πρεπει να παιξεις και εσυ με squier για λιγο καιρο (και μιλαω μεταφορικα, μη πας να αγορασεις δλδ και μια squier, αν εχεις μονο Gibson).

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2012 στις: 21/09/11, 22:41 »
Κοιτα monoxeira, τα επιχειρηματα σου δεν πειθουν... Ολοι ξεκινησανε με μια squier (και ακομη χειροτερα), δουλεψανε, πηρανε την Gibson, την πουλησανε, πηρανε την fender κοκ.
Υπαρχουν και πιο ανετοι που μπορει στην πορεια να κρατησαν και την squier και την fender και την gibson.
Υπαρχουν και αλλοι που ξεκινησανε ετσι και καταληξανε να ανοιξουν studio και να το κανουν επαγγελμα το "hobby".
Το να εχει ο καθενας μια squier δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με το δημοσιο χρεος φιλε μου, δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με το πως λειτουργει το χρηματοπιστωτικο συστημα.
Αν δεν μπορεις να δεις μερικες απλουστατες αληθειες και θες να πιστευεις οτι αν γυρισουμε ολοι στο 60 θα σωθουμε μεγεια σου με χαρα σου.
Προσωπικα το μονο που βλεπω ειναι μια διαθεση ραγιαδισμου, αυτην ακριβως που μας εφερε εδω που ειμαστε. Ξερεις, αυτη της υπομονης, του "θα την βγαλουμε καπως", αυτη ακριβως που τελικα οδηγει στο να μαθαινεις να γλυφεις το χερι του οποιου αφεντικου (απο κυβερνησεις μεχρι απλα αφεντικα) και απο πισω να τον φτυνεις και να τον καταριεσαι ακριβως γιατι ποτε δεν τολμησες να κανεις κατι για να διεκδικισεις οσα σου ανηκουν.
Αν θες να συνεχισεις να εισαι ραγιας καλα κανεις, αλλα μην προσπαθεις να πεισεις με ηλιθια και κοινοτοπα - λαϊκιστικα επιχειρηματα (και καλα) οτι για ολα φταιει αποκλειστικα και μονο το δικο μας το κεφαλι. Εχουμε ολοι καταλαβει ΠΟΙΕΣ ευθυνες ειχαμε και εχουμε, το θεμα ειναι τι κανουμε απο δω και περα.
Η λυση κατα την γνωμη σου ειναι να κανουμε οτι μας λενε (σουτ, σιωπη και σωπαινε), να πληρωσουμε οτι μας λενε, να βρεθουμε στον δρομο, ωστε κααααααααποια στιγμη να μπορεσουμε να δουλευουμε με 400-500€ και να λεμε ευχαριστω στους νεους ή παλιους αφεντες που μας κανουν την τιμη να μας εχουν υπαλληλους τους.
Οσο για τους καημενους τους καταθετες και συνταξιουχους που θα χασουν τα λεφτα τους στις αλλες χωρες (αλλο ηλιθιο επιχειρημα) και το "ηθικο" της υποθεσης, εχουν παρει και ξαναπαρει τα λεφτα τους πολλαπλες φορες απο ολα τα πανωτοκια μεσα σε αυτα τα χρονια, ενω αντιθετα οι ιδιοι ποτε δεν ξεπληρωσανε τα δικα τους χρεη (ορισμενοι).
Εξαλλου, οταν παιζεις στις αγορες, υπαρχει ΠΑΝΤΑ ο κινδυνος να χασεις τα παντα, ετσι δεν ειναι; Γιατι λοιπον να μην την πληρωσουν οι ΟΠΟΙΟΙ καταθετες ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ, να τους τσουξει, ωστε να αγανακτησουν (επιτελους) και να βαλουν κωλοδαχτυλο στις κυβερνησεις τους που παιζουν τα λεφτα τους στις αγορες;
Μια επιχειρηση αν επενδυε λαθος τα χρηματα της δεν θα τα εχανε; Γιατι οι τραπεζες να μην χανουν ποτε οταν επενδυουν λαθος και να αναγκαζονται οι λαοι να τις ξελασπωνουν με το αιμα τους;
Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο καταλαβεις ποσο ανηθικο ειναι το ολο παιχνιδι και κολλας στις λεπτομερειες (και ουσιαστικα στα επακολουθα) του συστηματος, ενω χανεις το "δασος";
Α ξεχασα, οχι, απλα τρολαρεις...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2013 στις: 21/09/11, 23:32 »
http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82

Kαι εκει οι Βρετανοι φταινε που αγορασανε πολλα διοροφα λεοφωρεια και τρωγανε υπερβολικα πολλες πουτιγκες, για να μην πω για τις τρελες ποσοτητας μπυρας στις pub που καταναλωναν τοσα χρονια...
Ε monoxeira; Αλλα αυτοι ειναι εξυπνοι και κανουν μοκο και πανε καλυτερα, ενω εμεις οι αχρηστοι τεμπεληδες δεν λεμε να βγαλουμε τον σκασμο και να δουλεψουμε...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2014 στις: 22/09/11, 01:05 »
http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82

Kαι εκει οι Βρετανοι φταινε που αγορασανε πολλα διοροφα λεοφωρεια και τρωγανε υπερβολικα πολλες πουτιγκες, για να μην πω για τις τρελες ποσοτητας μπυρας στις pub που καταναλωναν τοσα χρονια...
Ε monoxeira; Αλλα αυτοι ειναι εξυπνοι και κανουν μοκο και πανε καλυτερα, ενω εμεις οι αχρηστοι τεμπεληδες δεν λεμε να βγαλουμε τον σκασμο και να δουλεψουμε...
Ειλικρινα δε καταλαβαινω τι λες. Κατι με αγγλους που και αυτοι περικοπτουν και πιεζονται βλεπω.
Το να προσπαθησουμε σε περιοδους κρισης να σφιξουμε τα ζωναρια που λενε, το να κοψουμε καμια "περιττη πολυτελεια" " το να παιξουμε ακομα και με squier αδυνατω να καταλαβω σε τι σου φαινεται λαθος.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2015 στις: 22/09/11, 09:16 »
Ε αστο καλυτερα αμα δεν καταλαβινεις ρε monoxeira, μην ασχολεισαι... Αστο να παει στο διαολο...
Αν "δεν καταλαβαινεις" οτι το προβλημα ειναι συστημικο και πως οτι και να κανουμε στο Ελλαδα, δεν προκειται να φτιαξει...
Παιζε εσυ με squier, κοψε το ρευμα και ζησε με λαμπες θυελης, ζυμωνε το δικο σου ψωμι (να μην εξαρτασαι και απο τον φουρναρη), παρε κι εναν οικολογικο γαϊδαρο (να μην εχεις και τζιπ) και συνεχισε να πληρωνεις απο διοδια μεχρι φορους και απο εκτακτες εισφορες μεχρι επιδοματα βοηθειας των κακομοιρων τραπεζιτων και εφοπλιστων της χωρας (και οχι μονο).
Και ασε εμας τους βλαχους επιδειξιες, τους Ελληναρες να φωναζουμε και να γκρινιαζουμε...

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
    • http://laikikithara.forumgreek.com
« Απάντηση #2016 στις: 22/09/11, 09:52 »
Δεν προσπαθεί κανένας να μας γυρίσει στο '60 μισθολογικά, γιατί να προσπαθήσει άλλωστε αφού το καταφέραμε μόνοι μας μια χαρά?
Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς γιατί ο γερμανός ή ο σουηδός εργάτης παίρνουν τα πολαπλάσια χρήματα έναντι του έλληνα και παρ'όλα αυτά καταφέρνουν και είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά?
Δεν είναι επειδή είναι πιο μάγκας ή επειδή η κυβέρνησή του πίνει το αίμα των γείτονων λαών. Αυτό συμβαίνει διότι αυτές οι σοβαρές χώρες παράγουν υπεραξία επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες, νέες μεθόδους παραγωγής και διαχείρισης.
Δεν βλέπω κανέναν λόγο ο έλληνας εργάτης στα ναυπηγεία του σκαραμαγκά να πάρει παραπάνω μεροκάματο από τον βούλγαρο ή τον οποιονδήποτε τριτοκοσμικό, αφού στην ουσία παρέχει την ίδια ακριβώς υπηρεσία και λογικά σκεφτόμενος ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα επιλέξει το φτηνότερο.
Αν όμως είχε να προσφέρει το κάτι παραπάνω εκτός από την οξυγονοκόλληση και το ματσακόνι όπως ας πούμε νέες τεχνολογίες, υλικά και εφαρμογές, τότε θα είχε την δυνατότητα να "πουλήσει" τις υπηρεσίες του και το προϊόν του ανάλογα και να κάνει μέσω της τεχνολογίας και της έρευνας το προϊόν του ανταγωνιστικό.
Αλλά γιατί να το κάνει αυτό μια επιχείρηση στην ελλάδα, αφού τόσο χρόνια μοναδικό πελάτη είχε το δημόσιο και του δινόντουσαν δουλειές από το παράθυρο? Γιατί να προσλάβει το "ακριβό" εξειδικευμένο προσωπικό αφού έκανε τη δουλειά που του ζητούσανε με ανειδίκευτους στην ουσία εργάτες?
Και ακόμα χειρότερα αυτούς τους εργάτες σιγά σιγά άρχισαν να τους παραμυθιάζανε οι συνδικαλιστάδες ότι πρέπει να παίρνουνε μια περιουσία για την φοβερή και μοναδική δουλειά που κάνουνε...
Κάποιος ανέφερε την ΕΛΒΟ, τα Άρτεμις και άλλα τέτοια χαριτωμένα... μιλάμε για απαρχαιωμένα σήμερα οπλικά συστήματα που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που παράχθησαν είχαν μια κάποια αξία στην εγχώρια και ανατολικοευρωπαϊκή αγορά, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να εξελιχθούν, πράγμα το οποίο δεν έγινε, αφού οι ΕΛΒΟ αυτού του τόπου προτίμησαν να προσλάβουνε 1000 διοικητικούς συμβούλους παρά επιστημονικό περοσωπικό. Για ποιο λόγο να διατηρήσω μια επιχείρηση που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αναπαράγει το G3 (και αυτό με δανεική πατέντα)... το συγκεκριμένο όπλο το βρίσκω απείρως φτηνότερο, φτιάξε μου ένα καινούριο μαμάτο να το πάρω από εσένα και όχι από τον Αμερικάνο ή τον Γερμανό.
Βέβαια ο εργάτης της ΕΛΒΟ υποδαυλιζόμενος από εργατοπατέρες σιγά σιγά απαίτησε να παίρνει τον ίδιο παχυλό μισθό με τον Γερμανό, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο μισθός του γερμανού ήταν παχυλός επειδή ενσωμάτωνε την υπεραξία της καινοτομίας του προϊόντος η οποία σωστά διαμοιράζεται στις προηγμένες χώρες ίσα σε όλους τους εργαζόμενους.
Με λίγα λόγια κανταντήσαμε να έχουμε μια χώρα που παράγει παρωχημένες υπηρεσίες και προϊόντα επειδή τόσα χρόνια είχε επαναπαυθεί στην χρηματοδότηση του δημοσίου... στην ουσία έγιναν και οι επιχειρήσεις δημόσιο.
Δεν έχει νόημα να δουλεύουμε όλοι στην ίδια ακριβώς δουλειά που δούλευε και ο παππούς μας με σκυμένο το κεφάλι και να θεωρούμε την δουλειά μας και την ανταμοιβή της αυτονόητη και αιώνια.
Ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται, η κορινθιακή σταφίδα δεν πουλιέται πια στην τιμή που είχε πριν 80 χρόνια, πρέπει να καλλιεργήσουμε άλλα πράγματα (το παράδειγμα πάει παντού)
Αντί λοιπόν να κλαιγόμαστε για τα κατακρημνισμένα μας μεροκάματα, ας στίψουμε όλοι το μυαλό μας πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας, ο καθένας στον τομέα του. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση και απορρόφηση στην αγορά του υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού της χώρας που σιγά σιγά θα συμπαρασύρει μισθολογικά όλους.

ΥΓ
Χαχα... ποιο επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό? από ποιά πανεπιστήμια? Από αυτά που παράγουν δημόσιους υπαλλήλους? Από αυτά που διδάσκουν καθηγητές που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία εργατοώρα στην πραγματική αγορά? Από αυτά που είναι κλειστά από φοιτητές "wanabee πολιτικούς"?
Βουλιάξαμε.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2017 στις: 22/09/11, 12:03 »
Δεν προσπαθεί κανένας να μας γυρίσει στο '60 μισθολογικά, γιατί να προσπαθήσει άλλωστε αφού το καταφέραμε μόνοι μας μια χαρά?
Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς γιατί ο γερμανός ή ο σουηδός εργάτης παίρνουν τα πολαπλάσια χρήματα έναντι του έλληνα και παρ'όλα αυτά καταφέρνουν και είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά?
Δεν είναι επειδή είναι πιο μάγκας ή επειδή η κυβέρνησή του πίνει το αίμα των γείτονων λαών. Αυτό συμβαίνει διότι αυτές οι σοβαρές χώρες παράγουν υπεραξία επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες, νέες μεθόδους παραγωγής και διαχείρισης.
Δεν βλέπω κανέναν λόγο ο έλληνας εργάτης στα ναυπηγεία του σκαραμαγκά να πάρει παραπάνω μεροκάματο από τον βούλγαρο ή τον οποιονδήποτε τριτοκοσμικό, αφού στην ουσία παρέχει την ίδια ακριβώς υπηρεσία και λογικά σκεφτόμενος ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα επιλέξει το φτηνότερο.
Αν όμως είχε να προσφέρει το κάτι παραπάνω εκτός από την οξυγονοκόλληση και το ματσακόνι όπως ας πούμε νέες τεχνολογίες, υλικά και εφαρμογές, τότε θα είχε την δυνατότητα να "πουλήσει" τις υπηρεσίες του και το προϊόν του ανάλογα και να κάνει μέσω της τεχνολογίας και της έρευνας το προϊόν του ανταγωνιστικό.
Αλλά γιατί να το κάνει αυτό μια επιχείρηση στην ελλάδα, αφού τόσο χρόνια μοναδικό πελάτη είχε το δημόσιο και του δινόντουσαν δουλειές από το παράθυρο? Γιατί να προσλάβει το "ακριβό" εξειδικευμένο προσωπικό αφού έκανε τη δουλειά που του ζητούσανε με ανειδίκευτους στην ουσία εργάτες?
Και ακόμα χειρότερα αυτούς τους εργάτες σιγά σιγά άρχισαν να τους παραμυθιάζανε οι συνδικαλιστάδες ότι πρέπει να παίρνουνε μια περιουσία για την φοβερή και μοναδική δουλειά που κάνουνε...
Κάποιος ανέφερε την ΕΛΒΟ, τα Άρτεμις και άλλα τέτοια χαριτωμένα... μιλάμε για απαρχαιωμένα σήμερα οπλικά συστήματα που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που παράχθησαν είχαν μια κάποια αξία στην εγχώρια και ανατολικοευρωπαϊκή αγορά, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να εξελιχθούν, πράγμα το οποίο δεν έγινε, αφού οι ΕΛΒΟ αυτού του τόπου προτίμησαν να προσλάβουνε 1000 διοικητικούς συμβούλους παρά επιστημονικό περοσωπικό. Για ποιο λόγο να διατηρήσω μια επιχείρηση που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αναπαράγει το G3 (και αυτό με δανεική πατέντα)... το συγκεκριμένο όπλο το βρίσκω απείρως φτηνότερο, φτιάξε μου ένα καινούριο μαμάτο να το πάρω από εσένα και όχι από τον Αμερικάνο ή τον Γερμανό.
Βέβαια ο εργάτης της ΕΛΒΟ υποδαυλιζόμενος από εργατοπατέρες σιγά σιγά απαίτησε να παίρνει τον ίδιο παχυλό μισθό με τον Γερμανό, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο μισθός του γερμανού ήταν παχυλός επειδή ενσωμάτωνε την υπεραξία της καινοτομίας του προϊόντος η οποία σωστά διαμοιράζεται στις προηγμένες χώρες ίσα σε όλους τους εργαζόμενους.
Με λίγα λόγια κανταντήσαμε να έχουμε μια χώρα που παράγει παρωχημένες υπηρεσίες και προϊόντα επειδή τόσα χρόνια είχε επαναπαυθεί στην χρηματοδότηση του δημοσίου... στην ουσία έγιναν και οι επιχειρήσεις δημόσιο.
Δεν έχει νόημα να δουλεύουμε όλοι στην ίδια ακριβώς δουλειά που δούλευε και ο παππούς μας με σκυμένο το κεφάλι και να θεωρούμε την δουλειά μας και την ανταμοιβή της αυτονόητη και αιώνια.
Ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται, η κορινθιακή σταφίδα δεν πουλιέται πια στην τιμή που είχε πριν 80 χρόνια, πρέπει να καλλιεργήσουμε άλλα πράγματα (το παράδειγμα πάει παντού)
Αντί λοιπόν να κλαιγόμαστε για τα κατακρημνισμένα μας μεροκάματα, ας στίψουμε όλοι το μυαλό μας πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας, ο καθένας στον τομέα του. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση και απορρόφηση στην αγορά του υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού της χώρας που σιγά σιγά θα συμπαρασύρει μισθολογικά όλους.

ΥΓ
Χαχα... ποιο επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό? από ποιά πανεπιστήμια? Από αυτά που παράγουν δημόσιους υπαλλήλους? Από αυτά που διδάσκουν καθηγητές που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία εργατοώρα στην πραγματική αγορά? Από αυτά που είναι κλειστά από φοιτητές "wanabee πολιτικούς"?
Βουλιάξαμε.

Eσυ καλυτερα να βγαλεις το ποσα λεφτα εχεις γλυτωσει απο το καπνισμα, γιατι βλεπω να τα παιρνουν κι αυτα... ;D

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2018 στις: 22/09/11, 12:27 »
Σκεφτομαι να απαντησω στο παραπανω σεντονι η οχι?Θα εχει κανα νοημα?Προς το παρον συνεχιζω την προσπαθεια ως αλλος ενας wannabe δημοσιος υπαλληλος 8)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2019 στις: 22/09/11, 13:36 »
Kι αλλες π**αριες... Δηλαδη ο εργατης φταιει που τοσα χρονια κανενας καπιταλας στην επιχειρηση του δεν εκανε εναβαθμιση εξοπλισμου, εκπαιδευση προσωπικου κτλ;
Οταν εγω δουλευα επι 4 χρονια σε ηχογραφησεις και editing με PC δεκαετιας (και παρολα αυτα ανεβασα κατα 100% και την ποιοτητα και την ταχυτητα των ηχογραφησεων/μιξεων) και γκρινιαζα συνεχεια στα αφεντικα για αλλαγη εξοπλισμου και στουντιο και αυτοι δεν κανανε τιποτα, εγω φταιω; Και τωρα μαλιστα πρεπει επειδη ΑΥΤΟΙ δεν εκαναν ποτε σωστα την δουλεια τους, εγω να πληρωνομαι στο μισο του μισου απο οτι θα επαιρνε ενας συναδελφος στην ΕΕ την στιγμη που παλευω με λιγοτερα μεσα;
Τι λες ρε Καραθαναση, πολυ ξυπνιος εισαι...
Αφου ισχυει λοιπον η ελειψη σε οσα ειπες, γιατι δεν τα χωνεις στους Ελληνες καπιταλιστες επιχειρηματιες/εφοπλιστες κτλ που θελανε παντα να βγαζουνε απο την μυγα ξυγκι και να μην δινουν ποτε σε επενδυσεις, σε τεχνολογιες σε εκπαιδευση (για να παρουν); Και οταν αναγκαστικα αρχισαν να ανεβαινουν οι μισθοι στην Ελλαδα απο τα προϊστορικα επιπεδα σε μεσαιωνικα, τους κακοφανηκε και πηγαν να συνεχισουν με την ιδια ακριβως πολιτικη στα Βαλκανια, εως οτου κι εκει να ανεβουν λιγο οι μισθοι και το βιωτικο επιπεδο και μετα βουρ για αλλη τριτοκοσμικη χωρα;
Οι Γερμανοι ειναι εκει που ειναι γιατι:
α) Τους χαριστηκαν δανεια και χρωστουμενα που ακομα δεν θα ειχαν εξοφλησει υπο φυσιολογικες συνθηκες ουτε στο μισο
β) Βασιστηκαν στο φθηνο εργατικο δυναμικο ολων των μεταναστων που συνερευσαν εκει και αναστησανε την οικονομια τους
γ) Οι εκει καπιταλιστες δεν σηκωθηκαν να παρουν τις επιχειρησεις τους απο εκει και να τις πανε ολες στην Κινα, ενω ταυτοχρονα επενδυαν αντι μονο να τρωνε και να κοροϊδευουν τον κοσμο
Αν νομιζεις οτι οι Γερμανοι δουλευουν πιο σκληρα απο τον μεσο εργατη στην Ελλαδα, απατασαι... Μπορει να ειναι πιο παραγωγικοι (αν και με πολυυυυ μεγαλυτερο κοστος εργασιας) ακριβως γιατι καποιοι εκει επενδυουν και σε τεχνολογια και σε εκπαιδευση, γιατι δεν παιρνουν τον Μητσο τον υδραυλικο να κανει εκτος απο υδραυλικα ΚΑΙ προγραμματισμο (μιας και εκανε παλια στο σχολειο hacking κατι θα ξερει, που να πληρωνεις τωρα πραγματικο προγραμματιστη, βαλε τον Μητσο που κανει την δουλεια για 4 κι αν βγει μπουρδελο η δουλεια ή καθυστερημενα χεστηκαμε, γιατι τους μισθους που θα επαιρνε μια ομαδα καλων προγραμματιστων πανε στην τσεπη του αφεντικου)
Οποτε αντι να ριχνεις το φταιξιμο στους Ελληνες εργαζομενους, ριξε τα στην πολιτικη ηγεσια που ποτε δεν ενδιαφερθηκε, ριξε τα στους Ελληνες "ελιτ" που κοιταξανε μονο τι θα φανε οσο πιο γρηγορα μπορουσαν.
Και στην τελικη, γιατι δεν μου απανταει κανεις σε αυτο το ερωτημα:
Εαν κανουμε οσα λετε, δηλαδη να βγαλουμε τον σκασμο, να συνεχισουμε να δουλευουμε με οποιους ορους θελουν αυτοι κτλ, αν πληρωσουμε ολα οσα μας ζητανε ασχετως συνεπειων κτλ, θα σωθουμε; Θα λυθει το προβλημα εστω και μακροπροθεσμα;
Ειναι τοσο τραγικα δυσκολο να καταλαβετε πως λειτουργει το συστηματακι και πως παραγει μονο χρεος και τιποτα παραπανω; Πως ακριβως θα διορθωθει η κατασταση με το να γινουμε ολοι εργατες των 400€ (αλλα με λογαριασμους και υποχρεωσεις που αντιστοιχουν σε μισθους 3000€);
Σορυ, αλλα για να βλεπεις τοσο μονοπατα τα πραγματα (για ολα φταιει ο λαος) ή εισαι απο αυτους που κονομαγανε τρελα και δεν σε ακουμπαει η κριση (τουλαχιστον οχι τοσο ωστε να απειλεισαι), ή πραγματικα δεν παιρνεις χαμπαρι τι παιζεται παγκοσμιως και οτι ολες οι θυσιες που θα κανουμε και ολες οσες καναμε μεχρι τωρα, ειναι σταγονα στον ωκεανο που δεν προκειται να αλλαξουν την κατασταση προς το καλυτερο...
Τωρα για το Αρτεμις 30, οταν βγηκε ηταν απο τα καλυτερα στον χωρο του αντιεροπορικα, δεν μιλαω για τωρα φυσικα, αλλα τοτε μηπως το δωσανε σε Γερμανους για ευτελες ποσο και μετα τα εισαγαμε εμεις με τιμη καθε τεμαχιου οσο τους πουλησαμε εμεις την πατεντα; Ακριβως γιατι "καποιοι" θεωρησανε οτι δεν ηταν καλη επενδυση, ασχετα αν μετα το εισαγαμε κανονικοτατα και ημασταν και περηφανοι τρομαρα μας...
Γιατι λοιπον δεν ψαχνεις να ριξεις ευθυνες στην τοτε κυβερνηση και υπευθυνους; Και εδω ο λαος φταει, οι εργατες, ο βλαχος γιδοβοσκος που εχει τζιπ;
Ελεος, ελεος με τις μλκιες πια...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/09/11, 13:40 από Johnie Darko »

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2020 στις: 22/09/11, 14:34 »
Κατ'αρχήν κουβέντα κάνουμε και δε νομίζω ότι σε κανένα σημείο της συζήτησης δεν προσέβαλλα κανέναν, ούτε χρησιμοποίησα λέξεις όπως π**αριές και μαλ***ες...
Αν συζητούσες αντί να φωνάζεις συνθήματα πεντηκονταετίας κατά του καπιταλισμού, και αν πραγματικά διάβαζες ως ανοιχτόμυαλός άνθρωπος αυτά που γράφω, θα έβλεπες ότι:

Παράθεση από: Johnie Darko
Οποτε αντι να ριχνεις το φταιξιμο στους Ελληνες εργαζομενους, ριξε τα στην πολιτικη ηγεσια που ποτε δεν ενδιαφερθηκε, ριξε τα στους Ελληνες "ελιτ" που κοιταξανε μονο τι θα φανε οσο πιο γρηγορα μπορουσαν.
1. Τα χώνω ακριβώς στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και στο κράτος που τους συντηρούσε τόσα χρόνια και η μείωση των μισθών οφείλεται προτίστως στην σχέση αυτή κράτους - επιχείρησης.
 Σε κανένα σημείο δεν κατηγόρησα κανέναν εργάτη, παρά μόνο εργατοπατέρες - σωτήρες δήθεν της εργατιάς που μοιράζοντας λεφτά δημιουργούσαν για λογαριασμό των αφεντικών τους κοματικούς στρατούς.
Τώρα που το συμπέρανες εσύ...

Σορυ, αλλα για να βλεπεις τοσο μονοπατα τα πραγματα (για ολα φταιει ο λαος) ή εισαι απο αυτους που κονομαγανε τρελα και δεν σε ακουμπαει η κριση (τουλαχιστον οχι τοσο ωστε να απειλεισαι), ή πραγματικα δεν παιρνεις χαμπαρι τι παιζεται παγκοσμιως και οτι ολες οι θυσιες που θα κανουμε και ολες οσες καναμε μεχρι τωρα, ειναι σταγονα στον ωκεανο που δεν προκειται να αλλαξουν την κατασταση προς το καλυτερο...
Είμαι από αυτούς που δούλεψαν σκληρά από τα 15 τους και ότι έχω αποκτήσει το έχω βγάλει με τον ιδρώτα μου... υπήρξα πάντα ελεύθερος επαγγελματίας σε ένα ελεύθερο επάγγελμα και γυρίζει το μάτι μου ανάποδα με τα "προστατευμένα" επαγγέλματα... έχεις πρόβλημα με όσους κονομήσανε από 18 ώρες την ημέρα δουλειά  και πήρανε τζιπ?

Οι Γερμανοι ειναι εκει που ειναι γιατι:
α) Τους χαριστηκαν δανεια και χρωστουμενα που ακομα δεν θα ειχαν εξοφλησει υπο φυσιολογικες συνθηκες ουτε στο μισο
β) Βασιστηκαν στο φθηνο εργατικο δυναμικο ολων των μεταναστων που συνερευσαν εκει και αναστησανε την οικονομια τους
Χαχαχα... Λιακόπουλος και ριζοσπάστης της Κυριακής (έτσι για να βγάλω κι εγώ το άχτι μου  ;D )

γ) Οι εκει καπιταλιστες δεν σηκωθηκαν να παρουν τις επιχειρησεις τους απο εκει και να τις πανε ολες στην Κινα, ενω ταυτοχρονα επενδυαν αντι μονο να τρωνε και να κοροϊδευουν τον κοσμο
Είπες και κάτι σωστό... ακριβώς σε αυτή σου τη φράση αναφερόταν όλο μου το post... κρίμα που δεν το κατάλαβες

Αν νομιζεις οτι οι Γερμανοι δουλευουν πιο σκληρα απο τον μεσο εργατη στην Ελλαδα, απατασαι... Μπορει να ειναι πιο παραγωγικοι (αν και με πολυυυυ μεγαλυτερο κοστος εργασιας) ακριβως γιατι καποιοι εκει επενδυουν και σε τεχνολογια και σε εκπαιδευση, γιατι δεν παιρνουν τον Μητσο τον υδραυλικο να κανει εκτος απο υδραυλικα ΚΑΙ προγραμματισμο (μιας και εκανε παλια στο σχολειο hacking κατι θα ξερει, που να πληρωνεις τωρα πραγματικο προγραμματιστη, βαλε τον Μητσο που κανει την δουλεια για 4 κι αν βγει μπουρδελο η δουλεια ή καθυστερημενα χεστηκαμε, γιατι τους μισθους που θα επαιρνε μια ομαδα καλων προγραμματιστων πανε στην τσεπη του αφεντικου)
Ομοίως με άνω... πρώτα διαβάζουμε τι έχει γράψει ο άλλος και μετά ποστάρουμε... ρε Jonnie τα ίδια λέω γ**ώ την τρέλα μου γ**ώ.
Από ότι αποδείχτηκε με την κατάντια της χώρας, οι μισθοί που γλύτωσε το λαμόγιο ο επιχειρηματίας δεν ήταν αρκετοί για να κρατήσουν την επιχείρησή του ανοιχτή.

Ειναι τοσο τραγικα δυσκολο να καταλαβετε πως λειτουργει το συστηματακι και πως παραγει μονο χρεος και τιποτα παραπανω
Αυτό το καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής... μόνο που το συστηματάκι το δικό μας το φτιάξανε έλληνες.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2021 στις: 22/09/11, 14:38 »
Επίσης αν αρχίσουμε να βρίζουμε και να κοροϊδεύουμε εδώ μέσα όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δικιά μας καλύτερα να το κλειδώσουμε και να πάμε στο παρακάτω Thread μη χαλάμε και τις καρδιές μας άδικα με ανθρώπους που αύριο θα παιζουμε μαζί κιθάρα.
Forum είναι και συζητάμε, αν ήταν να κάνουμε απλά δηλώσεις μπορούμε να τις αναρτούμε στο blog του ο καθένας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2022 στις: 22/09/11, 15:55 »
Ισως αν ειχες κανει εσυ τον κοπο να εχεις παρακολουθησει το thread απο την αρχη, θα εβλεπες οτι τα χουμε πει χιλιαδες φορες αυτα, τα χουμε αναλυσει, εχουμε πει για τις ευθυνες ΜΑΣ κτλ.
Ο τροπος που εγραψες οσα εγραψες ομως, δεν δειχνει να τα χωνεις σε επιχειρηματιες και καπιταλες αλλα γενικα και αοριστα (οπως και ο monoxeiras), τακτικη που ακολουθει και ο φιλτατος Παγκαλος με τα γνωστα "ολοι μαζι τα φαγαμε" και αλλα κουραφεξαλα.
Οσο για το αν χρωστανε οι Γερμανοι και που βασιστηκαν, δεν ξερω τι λεει ο Λιακοπουλος και ο καθε μλκας, αλλα εχω συγγενεις που φυγανε μεταναστες και στην Γερμανια και στην Αυστραλια και αλλου και ξερω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποσο τους εκμεταλλευτηκαν εκει που πηγαν... Για τα χρωστουμενα της κατοχης, δανεια, αποζημιωσεις κτλ, ειναι ντροπη και μονο που τα αναγεις σε θεωριες συνομωσιας την στιγμη που κατεκλεψαν την χωρα σου (και οχι μονο) και κατεσφαξαν τον πληθυσμο της, να τους χαριζονται μετα ολα τα χρωστουμενα και μετα να εχουν τα μουτρα να μιλανε για εξυγιανση αυτοι που δεν θα επρεπε καν να υπηρχαν σαν χωρα.
Οσο για το τζιπ, κανεις δεν σου εκανε ελεγχο τι εχεις και πως το απεκτησες, (οκ ισως να ενδιαφερεται ο monoxeiras για αυτο το θεμα γιατι εχει καποια ψυχωση με τα τζιπ), οπως κι εγω πως απεκτησα το αυτοκινητο μου, την κιθαρα μου κοκ.
Βλεπεις η συντριπτικη πλειοψηφια του πληθυσμου δουλεψε και δουλευει για να εχει οτι εχει. Εγω δεν εζησα εφηβεια για να μπορεσω σημερα να εχω ενα γμημενο σπιτι και τωρα που το εχω δεν θα μπορω να το κρατησω...
Γιατι λοιπον οταν κανετε την οποια κριτικη σας δεν τα χωνετε ακριβως εκει που πρεπει αλλα αντιθετα γενικοποιειτε τα παντα, μοιραζετε ευθυνες και μπαινετε στην λογικη του Παγκαλου;
ΑΥΤΟ ειναι που με ενοχλει και επειδη τα εχω ακουσει ξανα και ξανα να επανερχονται σε διαφορους χωρους (και σε αυτο το thread) υπο μορφη ειτε "εξυπναδας", ειτε και καλα αυτοκριτικης, θα ηθελα απο οσους τα λενε ολα αυτα να ακουσω προτασεις για το ΠΩΣ θα ξεφυγουμε απο τα σκατα και για το ΑΝ εφαρμοζοντας οσα λενε οι λαλιστατοι υποστηρικτες του οποιου μεσοπροθεσμου και ΕΕ, ΔΝΤ κτλ θα καταφερει πραγματικα η χωρα να ισσοροπησει.
Βλεπεις τα γ**ημενα τα μαθηματικα δεν βγαινουν οτι και να κανεις.
Οποτε σορυ κι ολας, δεν εχω κανενα θεμα μαζι σου, αλλα οταν κανεις καποια κριτικη καλο θα ηταν να μην τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι.
Οσο για τα συνθηματα 50ετιας, θα σε προκαλουσα παλι να ξεκινησεις να διαβαζεις απο την αρχη το thread για να δεις τι εχει ειπωθει... Ασε που δεν καταλαβα τι σε ενοχλει σε ενα "συνθημα", οσα χρονια κι αν ακουγεται, απο την στιγμη που απλα λεει την αληθεια;
Αν θες και εσυ και ο monoxeiras και οποιος αλλος λοιπον να κανετε αυτοκριτικη, ξεκινηστε με το γιατι τοσα χρονια ψηφιζατε οσους ψηφιζατε ξανα και ξανα, γιατι δεν μπορει, καποιος που**ης τους ψηφιζε για να βγαινουν δημοκρατικα κυβερνησεις και εγω σιγουρα δεν ημουν ενας απο αυτους (ειναι και της μοδας κανεις να μην τους εχεις ψηφισει βλεπεις, μυστηριο πραγμα).
Τελος, κουβεντα κανω κι εγω, δεν εχω διαθεση να τσακωθω, αλλα δεν μπορω να ακουω ξανα και ξανα τα ιδια και τα ιδια που εχουμε χιλιοπει και ετσι να αναγκαζομαι κι εγω να επαναλαμβανομαι σαν μλκας (που ειμαι) για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις σε καποιον που πχ ξεκινησε απο δω και περα να διαβαζει το thread...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/09/11, 15:57 από Johnie Darko »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2023 στις: 22/09/11, 16:01 »
Και κατι ακομη που ανεφερες πιο πανω περι χωρων που ειναι ανταγωνιστικες χωρις να πινουν το αιμα γειτονικων χωρων:
ΝΑΙ!!! Εχεις απολυτο δικιο!!! Καμια γειτονικη χωρα δεν πειραζουν! Μονο κατι Κορεες, κατι Αφρικες, κατι νοτιες Αμερικες, κατι Ασια γενικοτερα κτλ... Αλλα τον γειτονα; Οχι βεβαια!

Και το βιολι συνεχιζεται: http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Politiki/pagkalos-mazi-ta-dapanhsame.1380001.html
Βλεπεις ποτε δεν τους πλακωσε κανεις με κανα βουρδουλα... Αλλα ερχεται η ωρα τους...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/09/11, 16:10 από Johnie Darko »

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2024 στις: 22/09/11, 16:09 »
Δεν μπορώ να παρακολουθώ ένα Thread εκατοντάδων post και να θυμάμαι και να αξιολογώ ταυτόχρονα τι και πως το είπε ο καθένας.
Αάντησες συγκεκριμένα σε ένα δικό μου post πόπως και εγώ απάντησα συγκεκριμένα σε ένα άλλο post.
Ο καθένας εδώ μέσα γράφει με το δικό του στυλ, το αν εκνευρίζουν ή παρεξηγούνται τα γραφόμενα του ανήκει υποκειμενικά στην κρίση του καθενός.
Έχεις δίκιο ότι αρχίζουν και γίνονται τα πάντα χιλιοειπωμένα και χάνουν και τη γοητεία τους σιγά σιγά, οπότε και εγώ θα κάνω ένα slow down κάπου εδώ, είπα αυτά που ήθελα να πω και ένοιωθα ότι έπρεπε να τα πω.

Είμαι όμως απόλυτα σίγουρος ότι αν σου ζητήσω προσωπικά (όπως και από τους άλλους εδώ μέσα) να μου περιγράψουν ποιές είναι κατά τη γνώμη τους οι παθογένειες της ελληνικής αγοράς και του ελληνικού κράτους ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ αναφορές σε παράγοντες εκτός της χώρας, θα συμφωνήσουμε απόλυτα και στα πάντα.

Edit στο edit σου Johnie:
Μαζί σου 1000%, εγώ δεν έφαγα τίποτα μαζί με τον χοντρό και την παρέα του...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/09/11, 16:12 από elrich »