King Mob, πρόσφατα, έχει ξεκινήσει ποστ, από σοβαρό άτομο, καθαρά κιθαριστικού περιεχομένου. Δεν είναι μόνο αυτό το ποστ, αλλά θα μείνω σε αυτό, για να κάνω την ερώτησή μου. Πως γίνεται, αυτή τη στιγμή, να είναι μέσα 113 άτομα, άλλα μέλη άλλα μη μέλη, το συγκεκριμένο ποστ έχει ξεκινήσει περίπου εδώ και 11 μέρες και έχουν απαντήσει μόνο 25 users...και απαντάνε σχεδόν τα ίδια άτομα, ενώ πιστεύω ότι είναι κάτι που αφορά όλο το κιθαριστικό κόσμο.Δηλαδή μοιάζει, σα να μη θέλουν να απαντήσουν. Δεν είναι βέβαια μόνο σε αυτό το ποστ, αλλά σε διάφορα ποστ είτε κιθαριστικά, είτε άλλου περιεχομένου. Βέβαια κανέναν δεν θα πιέσουμε να απαντήσει, όποιος θέλει απαντάει! Απλά εγώ μένω με την απορία, όχι τώρα...χρόνια λέμε!
Δεν θεωρώ Jim Pap, ότι το φόρουμ έχει γίνει περισσότερο πολιτικό, αλλά ακόμη και αν κάποιοι στην μπαίνουν σε τέτοιες συζητήσεις, καθένας έχει τη γνώμη του και αν κάτι θεωρηθεί υπερβολικό, είτε οι συντονιστές είτε οι αντμινιστράτορες βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Τουλάχιστον, δεν έχω δει κάποια μονόπλευρη ανοχή όπως αναφέρεις, παρ' όλο που γνωρίζεις, πως απαντάω, σε τέτοια θέματα.
Ίσως αν κάποιος είναι πιο εύθικτος κάποιες απαντήσεις να τις βλέπει σαν επίθεση, εγώ πάλι τις βλέπω απλά σαν γνώμη και τίποτα παραπάνω.
Πάντως σε άλλες κατηγορίες του kithara.gr, βλέπε κάποιους διαγωνισμούς, βλέπε αγγελίες, συμμετέχει κόσμος, που είναι εντελώς άγνωστος σε άλλα θέματα του site. Λέω τώρα εγώ...εντάξει δεν τους πολύαρέσει το kithara.gr στα άλλα θέματα, οπότε δεν θέλουν να συμμετέχουν, πέρα απο διαγωνισμούς και αγγελίες...όμως αυτά τα άτομα, μπορούν να ποστάρουν οι ίδιοι καινούρια θέματα, τα οποία είναι ενδιαφέροντα για τους ίδιους, αλλά μπορούν να είναι και ενδιαφέροντα για τους άλλους! Οπότε βλέπουμε πως, ούτε απαντάνε, αλλά ούτε ποστάρουνε κάτι καινούριο!παρόλα αυτά, χρησιμοποιούνε το kithara.gr για άλλους σκοπούς. Πάλι όμως, δεν πιέζουμε κανένα, όποιος θέλει ας ασχοληθεί με ότι θέλει. Με το ζόρι ιστορία δεν γίνεται.
Αυτά δίνουν απαντήσεις και στο δικό σου σκεπτικό Jimi. Το φόρουμ, δεν είναι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ούτε μόνο αυτοί που απαντάνε. Το ότι κινείται σε μέταλ μονοπάτια, δεν εμποδίζει κανέναν, να κινηθεί σε κάποιο άλλο μονοπάτι. Όποιος θέλει μπορεί να ποστάρει ότι θέλει. Ούτε κάποιος εμπόδισε κάποιον σοβαρό μουσικό και δάσκαλο να συμμετέχει εδώ και οι ελάχιστες εξαιρέσεις που αναφέρεις, είναι αυτοί οι οποίοι απαντάνε...υπάρχουν αρκετοί όμως που δεν απαντάνε, αλλά κάνουνε τις βόλτες τους στο Kithara.gr. Κάνουν δε, αυτό που αναφέρω ακριβώς από πάνω.
Τώρα ας πούμε για μένα η πτώση δημοτικότητας, δεν είναι πόσοι μπαίνουνε, αλλά πόσοι ασχολούνται αρκετά. Δηλαδή να ποστάρουνε κάτι, κάθε βδομάδα, μία απάντηση, ένα καινούριο ποστ! Σε φάση ας πούμε υπερβολής, τι να το κάνω να μπαίνουνε μέσα 200 άτομα κάθε βδομάδα και να βλέπεις να συζητάνε μόνο 5. Να τη βράσω τη δημοτικότητα.Όσον αφορά το τελευταίο χρόνο, είναι ένας δύσκολος χρόνος και πέρα από αυτό πρέπει να ξέρεις καλά, ποιοι φύγανε και γιατί φύγανε, διότι η ζωή των ανθρώπων αλλάζει και μάλιστα μπορεί να άλλαξε η ζωή των ανθρώπων που απαντούσαν, που αν και δεν το έχω ψάξει, πιστεύω πως πάντα ήταν λίγοι και τώρα απλά είναι λιγότεροι.Μπορεί όμως και να είμαι λάθος σε αυτό.Αυτό μπορεί να δίνει απάντηση και στην τελευταία σου ερώτηση. Δεν είναι δηλαδή παρακμή με την έννοια ότι κάτι έδιωξε το κόσμο, απλά άλλαξε η ζωή αρκετών συχνά ενεργών μελών που πόσταραν και απαντούσαν και συμμετείχαν σε εξωτερικές εκδηλώσεις. Αν και νομίζω ότι σε μια Ροκ-Μέταλ-Έντεχνη εκδήλωση, άσχετα με το πόσοι απαντάνε και ποστάρουνε συχνά εδώ, θα εμφανιστούνε εκεί πολλοί περισσότεροι, ιδιαίτερα αν έχει οργανωθεί και διαφημισθεί καλά από πριν. Δεν μιλάω για φίλους μελών ή μη μελών αλλά για παρουσία μελών και μη μελών.Το γλέντι και η παρέα είναι πιο ελαφριά κατάσταση από οποιοδήποτε είδος συζητήσεων.
Επίσης δεν μπορώ να συνδέσω, μία εκδήλωση, με την ενεργητικότητα και όχι δημοτικότητα του φόρουμ, παρά μόνο στο κοντινό χρονικό διάστημα που θα συμβεί η εκδήλωση.
Τώρα για να συγκρίνεις το φόρουμ αυτό, σε σχέση με άλλα φόρουμ, χρειάζεται πολύ ανάλυση και έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του κάθε φόρουμ.Δεν θέλουν όλα τα φόρουμ, να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, με σκοπό να έχουν δημοτικότητα ή ενεργητικότητα, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα θέματα.
Όσο για το ενδιαφέρον των μελών, καταλαβαίνω, πως ζητάς απλά μια γνώμη, αλλά από ότι φαίνεται, εδώ και καιρό, είναι δύσκολο να πει κάποιος τη γνώμη του και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο, με αποτέλεσμα να απαντάνε και να ποστάρουνε ολίγοι, από τους πολλούς που επισκέπτονται καθημερινά το forum.
Διαφωνώ επίσης σε ότι λέγεται περί των νεαρών ηλικιών. Δεν ξέρω πόσο είναι το ποσοστό τους, αλλά δεν εμποδίζει σε τίποτα τις μεγαλύτερες ηλικίες να συμμετέχουν. Εκτός και αν έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ και έχουνε γίνει τόσο σοφοί και Σνομπίστες, που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ένα forum με νεαρές ηλικίες. Μπορεί κιόλας να έχω παραμείνει εγώ ένα μικρό παιδί, γι αυτό και δεν τους καταλαβαίνω, έαν συμβαίνει αυτό. Ας δώσουνε λοιπόν τα φώτα τους, για να μεγαλώσουμε και εμείς οι μικροί. Αν δεν τους καταλάβουμε τώρα, θα τους καταλάβουμε αργότερα. Αλλά σαν μεγαλύτεροι, οφείλουν να μας αφήσουν τις απαντήσεις τους και τα ποστ τους.
Όποιοι λοιπόν θεωρούν, ότι κάποια ποστ επαναλαμβάνονται και αυτό τους φαίνεται βαρετό, μιας και χρησιμοποιούνε το φόρουμ αλλά γιατί όχι και όσοι δεν το χρησιμοποιούνε αλλά μπορούνε να το εμπλουτίσουνε με τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους, τις προτάσεις τους, να το κάνουνε. Δεν είναι κακό ξέρετε.
Μου φέρνει στο μυαλό αυτό, τη κλασσική περίπτωση στις σχέσεις. "Μωρό μου, είσαι βαρετός/η δεν πάει άλλο, δεν κάνεις κάτι για να ανανεώσεις τη σχέση μας!" οπότε απαντάει ο άλλος/η "Ωραία, εσύ που ξέρεις και δεν είσαι βαρετή/ος και παίρνει στροφές το μυαλό σου, γιατί δεν ανανεώνεις τη σχέση μας?" Ε γιατί προτιμώ να βρω κάποιον άλλο\η να με ανανεώνει χωρίς να κουνήσω εγώ τον πισινό μου.
Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν εδώ μέσα κάποιοι άνθρωποι, που προσπαθήσανε πολύ να δώσουνε ζωή στο φόρουμ αλλά δυστυχώς, απέτυχαν οι προσπάθειες τους, μιας και γυρίζανε οι συζητήσεις στα ίδια επαναλαμβανόμενα θέματα. Αν μπορείτε να μου δείξετε τα ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα θέματά τους, που ξεπερνούν την επανάληψη, για να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία και να κατανοήσω και εγώ την απουσία τους.