Καλησπέρα σας,
αν και δεν είμαι νέος στο forum γράφω για πρώτη φορά γιατί έχω δρομολογήσει (στο μυαλό μου τουλάχιστον) την αγορά νέας ηλεκτρικής κιθάρας...
Αν και οι κιθάρες που θα σας δείξω παρακάτω πιθανότατα (ή σίγουρα) έχουν συζητηθεί κατά καιρούς θα ήθελα μια σύγκριση μεταξύ τους....
Το στυλ που παίζω είναι από blues μέχρι hard rock (άντε και λίγο metal, αλλά όχι heavier από fade to black ας πούμε), ενώ έχω μια washburn bt-2, η οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει αποδειχθεί αξιοπρεπέστατη, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να γίνει αναβάθμιση....
Στο θέμα μας τώρα. Οι κιθάρες που με ενδιαφέρουν, όπως γράφω και στον τίτλο είναι σε στυλ lp και είναι οι κάτωθι:
1.
www.thomann.de/gr/hagstrom_select_super_swede_qm_db.htm με μόνη αναστολή το scale που είναι μεγαλύτερο από ότι έχω συνιθίσει, αλλά προτιμώ την super για το spliti coil.
2.
www.thomann.de/gr/ibanez_art520hs_ltd.htm, όχι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου....
3.
www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec400vf_tsb.htm, με αμφιβολία μήπως προορίζεται περισσότερο για metal...
4.
www.thomann.de/gr/prs_se_single_cut_tsb.htm, με μόνο θέμα το γεγονός ότι έχει ένα volume και ένα tone control, αντί για 2+2 ή 2+1
Επίσης εκτός του παραπάνω συναγωνισμού είναι και η:
www.thomann.de/gr/prs_se_torero_bch.htm που δεν είναι lp στυλ, αλλά που φαίνεται απίστευτη.... Είναι βέβαια ακριβότερη και δε ξέρω μήπως είναι μόνο για metal, κάτι το οποίο δε θα με ενδιέφερε...
Περιμένω τις προτάσεις - ενστάσεις σας, σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνωμη αν όλα αυτά που ζητάω έχουν ήδη συζητηθεί στο forum, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω θα ήθελα να επικεντρωθούμε στις συγκεκριμένες κιθάρες...
Υ.Γ. ο ενισχυτής θα είναι o modeling VOX vt40+..
Υ.Γ. 2 το επίπεδό μου (αν αυτό έχει κάποια σημασία) έιναι μέτριο, δεν είμαι όυτε αρχάριος, ούτε "πετάω"...