Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό ενασχόλησης με το εν λόγω πετάλι (πέρασε εδώ και καιρό ο μήνας του μέλιτος

) αποφάσισα να ποστάρω στο θρέντ, όχι τόσο για να κάνω κριτική στο πετάλι (στα περισσότερα από αυτά που έγραψε ο Απόλλων συμφωνώ απόλυτα) όσο για να μοιραστώ κάποια presets που εγώ χρησιμοποιώ και έχω καλύψει διάφορες ανάγκες με πολύ ενδιαφέροντα απότελέσματα.
1. Σπρώξιμο καθαρού/βρώμικου καναλιού ενισχυτή με δύο ειδών boost.
Είναι κυρίως η λειτουργία για την οποία φτιάχτηκε αυτό το πετάλι.
Στο channel 1 ρυθμίζω το gain στο 1 o'clock και έχω ένα καθαρό σπρώξιμο της έντασης. Στο μεν καθαρό κανάλι δίνω έτσι τη δυνατότητα στην κιθάρα να ξεχωρίζει στη μίξη για ένα καθαρό πέρασμα, και παράλληλα ο ήχος γίνεται λίγο πιο διαπεραστικός και πρίμος. Στο δε βρώμικο κανάλι, διατηρώντας το gain του ενισχυτή (ή ενός overdrive/distortion) ανεβάζω την ένταση για κάποιο lead ήχο.
Στο channel 2, προκειμένου να έχω ένα booster που προσθέτει gain, ρυθμίζω το volume περίπου στο 10 o'clock και το gain λίγο πρίν ή και στο τέρμα της διαδρομής του ποτενσιόμετρου (περίπου 5 o'clock). Έτσι στο καθαρό κανάλι έχω σχετική αύξηση της έντασης και παράλληλα "σπάσιμο" του ήχου, ένα ωραίο και διαυγές ελαφρύ crunch, χρησιμότατο για blues. Στο βρώμικο κανάλι, πάλι μπορώ να μετατρέψω έναν rhythm ήχο σε lead, αυτή τη φορά όμως με σαφή αύξηση της παραμόρφωσης.
2. Χρήση του πεταλιού για 2 στάδια gain, rhythm και lead, πάνω σε καθαρό κανάλι του ενισχυτή.
Αυτή είναι μια αρκετά extreme ρύθμιση που δοκίμασα όταν έπαιξα σε άλλο ενισχυτή σε στούντιο και επιχείρησα να πάρω όλη τη βρωμιά που χρειαζόμουν μόνο από το booster. Προς έκπληξή μου, έβγαλε απότέλεσμα!
Ρυθμίζουμε το channel 1 στο τέρμα (5 o'clock) και στο channel 2 βάζουμε το volume στο τέρμα και το gain στο 2 ο'clock περίπου. Παράλληλα χαμηλώνουμε αρκετά το volume του ενισχυτή. Με αυτή τη ρύθμιση πετυχαίνουμε:
Με ενεργοποιημένο μόνο το δεύτερο κανάλι, έχουμε έναν απόλυτα καθαρό ήχο. Δεν χρησιμοποίησα μόνο το καθαρό του ενισχυτή αλλά πρόσθεσα το clean boost του δεύτερου καναλιού, ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπία στις εντάσεις.
Απενεργοποιώντας το δεύτερο κανάλι και ενεργοποιώντας το πρώτο έχουμε ένα rhythm βρώμικο ήχο. Δεν θα το χαρακτήριζα ακριβώς overdrive, μάλλον κλίνει περισσότερο προς το fuzz και ταιριάζει γάντι για hendrixοκαταστάσεις! Με την παράλληλη ενεργοποίηση και του δεύτερου καναλιού, έχουμε πλέον έναν αξιοπρεπέστατο lead fuzzy ήχο, χρησιμοποιώντας μόνο το συγκεκριμένο πετάλι! Προσωπικά εντυπωσιάστηκα!
3. Μια τελευταία ρύθμιση στην οποία μου χρησίμευσε το artec dual booster είναι σε περιπτώσεις όπου ο ενισχυτής ή οι μαγνήτες της κιθάρας είναι περισσότερο μουντοί από ό,τι θα ήθελα να ρυθμίσω το channel 1 ελάχιστα πάνω από την αρχή της διαδρομής του ποτενσιόμετρου (σχεδόν στο 8 o'clock) προκειμένου σχεδόν στην ίδια ένταση να προσθέσω διαύγεια και λίγα πρίμα στο καθαρό κανάλι του ενισχυτή. Σε τέτοια περίπτωση, το channel 2 μπορώ να το ρυθμίσω κατά βούληση, είτε όπως στη ρύθμιση 1 αν θέλω gain boost, είτε όπως στη ρύθμιση 2 αν θέλω clean boost.
ΥΓ. Νομίζω ότι από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι από την αγορά του συγκεκριμένου πεταλιού...!