H δική μου γνώμη είναι ότι η Yamaha βγάζει κιθάρες οι οποίες είναι μεν καλοφτιαγμένες αλλά υστερούν στο θέμα του hardware (μαγνήτες, τρέμολο, κλειδιά, ηλεκτρικά κλπ) και ίσως και της εμφάνισης. Κλασσικό παράδειγμα η Pacifica, η οποία όπως έρχεται από το εργοστάσιο είναι συνολικά μια μάλλον μέτρια κιθάρα, με κάποιες όμως προσεγμένες αναβαθμίσεις μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό όργανο. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι ισχύει και με το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο φαίνεται καλό από πλευράς κατασκευής, αλλά το hardware του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μάλλον "φωνάζει" για μετατροπές, ούτε εμφανισιακά μπορείς να πεις ότι είναι ελκυστικό.
Το θέμα όμως είναι ότι με το ποσό που θα στοιχίσει μια τέτοια κιθάρα συν τις επιθυμητές αναβαθμίσεις, πολύ πιθανόν να βρει κανείς ένα όργανο που να τον ικανοποιεί περισσότερο χωρίς να χρειαστεί πολλές αλλαγές. Και χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτού του είδους τις κιθάρες, πιστεύω ότι με 500 (όσο κοστίζει αυτή η κιθάρα) έως 700-800 Ευρώ (όσο μπορεί να πάει η τιμή μαζί με τις αναβαθμίσεις) υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για παρόμοιες metal κιθάρες. Μού έρχονται πρόχειρα στο νου μοντέλα από μάρκες όπως Cort, Ibanez, Schecter, ΕSP Ltd και Jackson που κερδίζουν στα σημεία, κατασκευαστικά, παικτικά και αισθητικά. Εκεί ίσως είναι που χάνει η Yamaha ένα μερίδιο της αγοράς.
Προσωπικά αν ήθελα μια τέτοια κιθάρα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα προτιμούσα τη Yamaha από μια
Cort X11 ή μια
Schecter Omen 6 Extreme FR. Κιθάρες με παρόμοια χαρακτηριστικά, φτηνότερες, πολύ πιο όμορφες, από φίρμες που γνωρίζω λόγω ιδίας πείρας και θα εμπιστευόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη.