Αποστολέας Θέμα: ΥΑΜΑΗΑ RGX-420DZII  (Αναγνώστηκε 2882 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος man8os81

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
ΥΑΜΑΗΑ RGX-420DZII
« στις: 06/02/12, 18:50 »
Καλησπερα σε ολη την παρεα.
Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας για αυτο το μοντελο...κ ειδικοτερα αν καποιοι απο εσας την εχουν παιξει την συγκεκριμενη.
Τη παραπανω την εχω αγορασει κ απλα για τα λεφτα της πιστευω οτι ειναι αρκετα καλη με πολυ ωραιο παιξιμο.Αναρωτιεμαι γιατι οι περισσοτεροι ειναι κατα της yamaha.πιστευω οτι βγαζει πολυ αξιολογα μοντελα.Ειδικα οταν καποιος μεσα στο forum μπαινει στο διλλημα αγορας καποιας κιθαρας μεταξυ yamaha  κ αλλων εταιρειων παντα οι περισσοτεροι αποκλειουν τη yamaha.Γιατι αραγε?

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Απ: ΥΑΜΑΗΑ RGX-420DZII
« Απάντηση #1 στις: 06/02/12, 22:23 »
H δική μου γνώμη είναι ότι η Yamaha βγάζει κιθάρες οι οποίες είναι μεν καλοφτιαγμένες αλλά υστερούν στο θέμα του hardware (μαγνήτες, τρέμολο, κλειδιά, ηλεκτρικά κλπ) και ίσως και της εμφάνισης. Κλασσικό παράδειγμα η Pacifica, η οποία όπως έρχεται από το εργοστάσιο είναι συνολικά μια μάλλον μέτρια κιθάρα, με κάποιες όμως προσεγμένες αναβαθμίσεις μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό όργανο. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι ισχύει και με το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο φαίνεται καλό από πλευράς κατασκευής, αλλά το hardware του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μάλλον "φωνάζει" για μετατροπές, ούτε εμφανισιακά μπορείς να πεις ότι είναι ελκυστικό.

Το θέμα όμως είναι ότι με το ποσό που θα στοιχίσει μια τέτοια κιθάρα συν τις επιθυμητές αναβαθμίσεις, πολύ πιθανόν να βρει κανείς ένα όργανο που να τον ικανοποιεί περισσότερο χωρίς να χρειαστεί πολλές αλλαγές. Και χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτού του είδους τις κιθάρες, πιστεύω ότι με 500 (όσο κοστίζει αυτή η κιθάρα) έως 700-800 Ευρώ (όσο μπορεί να πάει η τιμή μαζί με τις αναβαθμίσεις) υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για παρόμοιες metal κιθάρες. Μού έρχονται πρόχειρα στο νου μοντέλα από μάρκες όπως Cort, Ibanez, Schecter, ΕSP Ltd και Jackson που κερδίζουν στα σημεία, κατασκευαστικά, παικτικά και αισθητικά. Εκεί ίσως είναι που χάνει η Yamaha ένα μερίδιο της αγοράς.

Προσωπικά αν ήθελα μια τέτοια κιθάρα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα προτιμούσα τη Yamaha από μια Cort X11 ή μια Schecter Omen 6 Extreme FR. Κιθάρες με παρόμοια χαρακτηριστικά, φτηνότερες, πολύ πιο όμορφες, από φίρμες που γνωρίζω λόγω ιδίας πείρας και θα εμπιστευόμουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 07/02/12, 02:16 »
http://www.thomann.de/gr/yamaha_pacifica_611hfm_rb.htm
άριστη απ'όλες τις απόψεις,κι από τιμή ...εξαιρετική.
στο dv 247 την έχει πιο φθηνά ακόμα.
« Τελευταία τροποποίηση: 07/02/12, 08:56 από JP.M »

Αποσυνδεδεμένος man8os81

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 07/02/12, 09:53 »
Η εμφανιση πιστευω ειναι τελειως προσωπικη επιλογη αλλα κ απο τους κυριοτερους λογους αποφασης αγορας μιας κιθαρας.Αν δεν σου αρεσει να την βλεπεις δεν την αγοραζεις κιολας.Τωρα οσον αφορα  στο θεμα του hardware ολες οι κιθαρες σε τετοιο οικονομικο επιπεδο παιρνουν αλλαγες.Παντα σε οτι κιθαρα κ αν εχεις θα θες κατι καλυτερο πανω της.Ενας απο τους λογους πιστευω που μια yamaha κιθαρα υστερει με αλλες εταιρειες ειναι στο θεμα της διαφημισης...απλα ειναι πολυ πισω στον τομεα αυτο κ για αυτο μας εχουν δημιουργηθει κακες εντυπωσεις για τα μοντελα τους.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #4 στις: 07/02/12, 10:22 »
Μάνθο, δεν νομίζω ότι ακούς τις απαντήσεις στην ερώτηση σου. Ο Απόλλων σου έκανε ολόκληρη ανάλυση και εσύ προσπαθείς να το ρίξεις στην διαφήμιση. Με δεδομένο βέβαια το ότι ρωτάς αφού την αγόρασες δεν με εκπλήσει το ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου. Όμως αν είσαι λίγο πιο ανοιχτός τώρα, και ακούσεις τι έχουν να σου πούν οι φίλοι, θα έχεις την ευκαιρία  την επόμενη φορά να κάνεις μία πιο εύστοχη επιλογή. 
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος man8os81

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 07/02/12, 10:43 »
Απλα δεν μπορω να δεχτω οτι παντα οταν γινεται συγκριση καποιων κιθαρων παντα απορριπτεται η συγκεκριμενη εταιρεια.Η συγκεκριμενη επιλογη  εγινε υστερα απο πολυ ψαξιμο κ αφου δοκιμασα αρκετες στα καταστηματα κ με μια μικρη εμπειρια απο  αλλες κιθαρες.Τελοςπαντων ,ισως την επομενη φορα οντως οπως λες να γινει καλυτερη επιλογη με την βοηθεια σας....

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #6 στις: 07/02/12, 11:10 »
Η συγκεκριμενη επιλογη  εγινε υστερα απο πολυ ψαξιμο κ αφου δοκιμασα αρκετες στα καταστηματα κ με μια μικρη εμπειρια απο  αλλες κιθαρες..
Βλέπεις και μόνος σου το αίτιο, έκανες ότι μπορούσες από ψάξιμο, όμως πολλές φορές οι περιστάσεις μας εμποδίζουν να έχουμε την κατάλληλη εμπειρία.. δεν πειράζει, αυτή αποκτάται. Που να σου πω για την δική μου πρώτη κιθάρα, noname, που ανήκε στην κατηγορία καυσόξυλου!.. Απόλαυσε αυτήν τωρα που την έχεις και μάθε πάνω της, χωρίς να σε νοιάζει τι λένε ή οι άλλοι ή πόσο μετράει η εταιρεία. Μεθαύριο θα είσαι σίγουρα κάπου καλύτερα. Το ότι γράφτηκες εδώ για να μάθεις και να ανταλλάξεις απόψεις είναι ήδη πολύ καλό. Όσο δίνονται οι ευκαιρίες, η εμπειρία σου θα ευρύνεται και οι απόψεις σου θα ωριμάζουν. Έτσι θα ακολουθήσουν και οι εύστοχες αγορές.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος noe13

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Slow must go on....!!!!
    • Skype - miflitaXD
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Super Сasual Dating - Actual Girls
« Απάντηση #7 στις: 07/02/12, 21:02 »
μου φαινεται οτι προσπαθεις να επιβεβαιωσεις την αγορα σου...αφου σου αρεσει,σε βολευει και τη γουσταρεις ολες οι γνωμες των αλλων ειναι περιττες!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 07/02/12, 21:21 »
Koίτα, εγώ σού είπα απλά μια γνώμη. Και στο ίδιο πνεύμα θα μού επιτρέψεις να συνεχίσω λίγο.

Έθεσες ένα ερώτημα και προφανώς περιμένεις λογικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Ψυχρά και λογικά λοιπόν, όταν κάποιος θέλει να αγοράσει μια κιθάρα και έχει προσδιορίσει το εύρος τιμής στο οποίο μπορεί να κινηθεί, πιστεύω ότι θα κοιτάξει και θα συγκρίνει όσο δυνατόν περισσότερες επιλογές σε αυτή την κατηγορία. Πες μου λοιπόν ειλικρινά, σε τι νομίζεις ότι υπερτερεί η κιθάρα σου σε σχέση με τη πολύ φτηνότερη Cort X-11; Γιατί εγώ, εντελώς αντικειμενικά και με τις πληροφορίες που έχω (ομολογουμένως χωρίς να έχω παίξει την Yamaha), δεν βλέπω κάποιο τομέα στον οποίο υπερτερεί καθαρά. Ακόμα και αν υπάρχει κάτι, με 200 Ευρώ που σού μένουν στην τσέπη σε σχέση με την Yamaha, μπορείς να την κάνεις αγνώριστη.

Η αγορά κιθάρας όμως δεν είναι ζήτημα ψυχρής λογικής ή αριθμών και πάντα υπεισέρχονται ένα σωρό άλλοι προσωπικοί παράγοντες. Γι αυτό θα έλεγα ότι αν η Yamaha (ή οποιαδήποτε κιθάρα) έχει κάποια χαρακτηριστικά που σε καλύπτουν ή αυτό το απροσδιόριστο θέλγητρο που σε κάνει να τη θέλεις, πολύ καλά έκανες και την αγόρασες. Ακόμα κι αν κάποια στιγμή αλλάξεις γνώμη ή αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό, μπορείς πάντα να επιλέξεις μια άλλη κιθάρα με τα νέα κριτήρια που θα έχεις λόγω περισσότερης εμπειρίας.

Αυτά από εμένα...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος man8os81

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 07/02/12, 22:29 »
μαλλον η συζητηση ξεφυγε λιγο απο το σκοπο που ξεκινησα το thread.το θεμα δ ειναι αν ειναι καλη η αγορα που εκανα η οχι.για να την αγορασω οπως ειπε κ ο Απολλων ειδα καποια χαραχτηριστικα που με καλυπτουν απολυτα.ουτε θελω να επιβαιβαιωσω την αγορα μου.
Απλα αναρωτηθηκα γιατι παντα μια yamaha κιθαρα ειναι χειροτερη ακομα κ απο πολυ φτηνα μοντελα αλλων εταιρειων.Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο κακες παντα...
μαλλον δεν επρεπε να αναφερω το συγκεκριμενο μοντελο για να γινει πιο γενικη η συζητηση.