Αποστολέας Θέμα: Low Budget Overdrive - Ποιό;  (Αναγνώστηκε 12383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το να υπάρχει μονάχα, πάντα του ήταν λίγο.
    • Προφίλ
Low Budget Overdrive - Ποιό;
« στις: 20/04/12, 01:59 »
Καλημέρα στο φόρουμ!

Τελευταία ψάχνομαι για ένα low budget overdrive. O ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός, καθώς ντράιβ κυρίως παίρνω από τον ενισχυτή μου (marshall haze combo) και από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επειδή όμως προυποθέτει ένα άλφα κουβάλημα ( Grin) σκέφτηκα να αγοράσω ένα drive που θα μπορεί να υποστηρίξει και μόνο του αυτά που παίζω, τουλάχιστον σε κάποιες πρόβες. Από την άλλη επειδή θα χρησιμοποιείται και μαζί με τον ενισχυτή, δε θα ήθελα κάτι με μαρσαλοχροιά.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο φόρουμ και στο yt (γενικά δεν έχω ψαχτεί καθόλου με od) μου άρεσε το bad monkey της digitech

http://www.thomann.de/gr/digitech_bad_monkey.htm

και τα vintage overdrive και ultimate drive της joyo/harley benton

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_vintage_overdrive.htm
http://www.thomann.de/gr/harley_benton_ultimate_drive.htm

και οι τιμές και των τριών είναι πολύ καλές. Το bad monkey θα πάω να το ακούσω σύντομα, αλλά στα άλλα δύο δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμής και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Πιστεύετε ότι μπορούν να σταθούν σαν μόνη πηγή βρώμας σε ένα pedalboard? Θα εκτιμούσα την εμπειρία όσον έχουν κάποιο από αυτά ή και κάποιες άλλες προτάσεις σε παρόμοια χρήματα (<100€). Κάποιο boss sd-1 ίσως, κάποιο artec? Επίσης διαβάζω ότι το ultimate drive είναι κλώνος του fulltone ocd και το vintage overdrive του ibanez ts808. Αν βρώ να ακούσω τα "original" πετάλια, θα έχω μια σχετικά ασφαλή εικόνα των δυνατοτήτων  των κλώνων;;

Να πω ότι σαν κιθάρες χρησιμοποιώ μια epiphone korina flying v και μια Ibanez sa260. Παίζω κατά βάση κλασσικό ρόκ και blues, έως και hard rock. Από πετάλια διαθέτω το vox v-847 wah και το artec dual booster.

Η αγορά θα γίνει είτε από Αθήνα, είτε από thomann.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  Smiley

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Απ: Low Budget Overdrive - Ποιό;
« Απάντηση #1 στις: 20/04/12, 03:12 »
Aπό Digitech δες και το Screamin' Blues. Eίναι διαφορετικός ήχος και αν σού άρεσε το Bad Monkey ίσως αυτό να μην σε γοητεύσει ιδιαίτερα, αλλά εμένα τουλάχιστον μού άρεσε περισσότερο. Aπό Αrtec, μπορείς να ψάξεις τα Cool Drive και Twin Head Overdrive. Tα Joyo δεν τα έχω ακούσει, αλλά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές, και φυσικά τα έχει ο Thomann με τη δική του φίρμα (Harley Benton) σε εξευτελιστικές τιμές. Υπάρχουν φυσικά και τα Behringer, τα οποία για τα λεφτά τους θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Στα ίδιο ύφος με το Bad Monkey είναι το TO800 Vintage Tube Overdrive. Koίταξε και τα πετάλια από τη σειρά Cool Cat της Danelectro - Drive (κι αυτό παρόμοιο με το OCD) και Distortion. Tα Boss εγώ τουλάχιστον δεν θα τα πρότεινα, καθώς ηχητικά δεν βρήκα ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω από φτηνότερα πετάλια (εκτός αν σε ενδιαφέρει το buffer τους).

Άλλες καλές (αν και λίγο πιο ακριβές) προτάσεις μέχρι 100 Ευρώ:

Palmer PEOD Overdrive

VHT V-Drive

Jet City Afterburner

Carl Martin Classic DC Drive
Διψάς και δεν το ξέρεις...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 20/04/12, 04:01 »
Πολλές προτάσεις! Ευχαριστώ Απόλλων!

To screaming blues δεν το είχα υπόψην μου άρεσε αρκετά σε βίντεο που είδα, και φαίνεται να είναι αρκετά πιο γκαζιάρικό από το bad monkey (και πιο fuzzy). Σαν να φέρνει περισσότερο σε ocd. To vht το έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά όσο μ'αρέσει η δυνατότητα παραμετροποίησης που έχει, τόσο με απογοητεύει ο ήχος του (από ό,τι ακούω στο youtube). Μου φαίνεται ιδιαίτερα "ξερό". Εντυπωσιάστηκα ομολογώ με το palmer! Μου άρεσε πολύ, αλλά πιθανότατα δε θα το βρώ να το δοκιμάσω, οπότε είναι ένα ρίσκο... :-\

Με πετάλια από πλαστικό δε θέλω να μπλέξω ξανά, γτ ήδη την έχω πατήσει με το behringer od300 (συμπαθής ήχος, αλλά μετά από κάνα χρόνο το πετάλι πατιέται με την τρίτη :P )

Για το digitech tonedriver έχεις γνώμη;

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #3 στις: 20/04/12, 10:25 »
Πολύ καλές προτάσεις έγιναν!
Γενικά, για πολύ φθηνά, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο αξιοπρεπές στα 30€ από τα Joyo..
Με DIY να το έφτιαχνες, πάλι στα ίδια λεφτά θα ήσουν, αν όχι και ακριβότερα.
Και προσωπικά για να μην μπλέξεις και με τα 20€ μεταφορικά του Thomann, θα σου έλεγα πάρε το από το Hong Kong κατ'ευθείαν, με δωρεάν μεταφορικά και με λιγότερα από 35€!!..:
http://www.ebay.com/itm/Joyo-Electric-Guitar-Audio-Effect-JF-16-Bypass-British-Sound-Pedal-Live-/110850826445?pt=Guitar_Accessories&hash=item19cf3960cd
Με τόσα λίγα λεφτά, το κάνεις και δώρο!..

Προτείνω για σένα το British, αλλά κοίταξε και την υπόλοιπη σειρά, έχει πολύ ενδιαφέρον:
http://stores.ebay.com/buffalo9871-Store/_i.html?_nkw=joyo&submit=Search&_sid=622656060
http://www.youtube.com/watch?v=2jlmAR2WtHQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mUVri6vrVhc&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=QKul-ZHIW8g&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=m5LpM-aZPa0&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=p3i2i0i8O4c&feature=relmfu

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 20/04/12, 11:51 »
To screaming blues δεν το είχα υπόψην μου άρεσε αρκετά σε βίντεο που είδα, και φαίνεται να είναι αρκετά πιο γκαζιάρικο από το bad monkey (και πιο fuzzy). Σαν να φέρνει περισσότερο σε ocd.

Ναι, έτσι είναι. Κι εγώ ξεκίνησα με το Bad Monkey, το οποίο φαίνεται να λαμβάνει πολύ καλές κριτικές, αλλά ομολογώ ότι απογοητεύτηκα λίγο. Το βρήκα μάλλον αδύναμο και δεν μπορώ να πω ότι μού άρεσε ιδιαίτερα η χροιά του. Βέβαια γενικά δεν είμαι fan του tubescreamer ήχου, αλλά και πάλι σε σύγκριση με καποια άλλα πετάλια που είχα την ίδια εποχή (Danelectro Cool Cat Drive και Boss OD-3), μού έδινε την αίσθηση ότι κάτι έλειπε. Με το Screamin' Blues έχω διαθέσιμο περισσότερο gain και σε μεγαλύτερο εύρος.

Παράθεση
To vht το έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά όσο μ'αρέσει η δυνατότητα παραμετροποίησης που έχει, τόσο με απογοητεύει ο ήχος του (από ό,τι ακούω στο youtube). Μου φαίνεται ιδιαίτερα "ξερό".

Kι εδώ ίσως να μην έχεις άδικο. Από τα demo που έχω ακούσει δεν μπορώ να πώ ότι μού φάνηκε ό,τι καλύτερο από πλευράς χροιάς. Σκέφτομαι όμως ότι με 11 επιλογές για clipping και ένα σωρό άλλες δυνατότητες ρύθμισης, δεν μπορεί να μην καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό ήχο. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα παλιό Danelectro Wasabi Overdrive που έχω και το οποίο έχει κι αυτό ασυνήθιστες δυνατότητες παραμετροποίησης. Έχω βρει τις ρυθμίσεις που μού αρέσουν και μένω σε αυτές.

Παράθεση
Εντυπωσιάστηκα ομολογώ με το palmer! Μου άρεσε πολύ, αλλά πιθανότατα δε θα το βρώ να το δοκιμάσω, οπότε είναι ένα ρίσκο... :-\

Ναι, το Palmer έχει σίγουρα καλύτερο ήχο, αν και δεν είναι τόσο ευέλικτο. Φοβερό πετάλι και εν πολλοίς άγνωστο. Γενικά βλέπω ότι μού αρέσουν τα πετάλια με clean blend, το οποίο επιτρέπει τη μίξη του καθαρού με το overdriven σήμα. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει συνήθως σε πιο ακριβά πετάλια όπως το Voodoo Lab Sparkle Drive, το Way Huge Pork Loin, το NOC3 Pure Drive, το T-Rex Crunchy Frog, και τα πολύ καλά αλλά και πολύ ακριβά T-Rex Moller Overdrive Booster και DMB Stellar Drive. Το Palmer είναι το πιο φτηνό πετάλι που έχω βρει με αυτή τη δυνατότητα. Και εφόσον μιλάμε για αγορά από τον Thomann, το ρίσκο μειώνεται αφού έχεις δικαίωμα επιστροφής.

Παράθεση
Με πετάλια από πλαστικό δε θέλω να μπλέξω ξανά, γτ ήδη την έχω πατήσει με το behringer od300 (συμπαθής ήχος, αλλά μετά από κάνα χρόνο το πετάλι πατιέται με την τρίτη :P )

Σεβαστό αυτό. Και προσωπικά δεν μπορώ να έχω άποψη για τη χρήση και την ανθεκτικότητα ενός πεταλιού σε live καταστάσεις, αφού παίζω μόνο στο σπίτι. Πάντως έχε υπόψη σου ότι τα Danelectro Cool Cat, παρά τη χαμηλή τους τιμή, δεν είναι πλαστικά. Επίσης πολλά από αυτά έχουν δυνατότητες παραμετροποίησης που δεν φαίνονται την πρώτη ματιά, λόγω των dip switches τα οποία είναι κρυμμένα στην εσοχή της μπαταρίας.

Παράθεση
Για το digitech tonedriver έχεις γνώμη;

Κάτσε να ψάξω τις σημειώσεις μου... (φυλλομέτρηση :P)

Το Tonedriver είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς έχει εντυπωσιακό εύρος gain. Θα έλεγα ότι μπαίνει στο χώρο του distortion, καθώς μπορεί να δώσει υψηλά επίπεδα βρώμας. Δυστυχώς εγώ βρήκα τον ήχο του να έχει μια κάπως συνθετική χροιά η οποία δεν μού άρεσε ιδιαίτερα, σαν να διατηρούσε μια ιδέα "ψηφιακίλας" σε όποια ρύθμιση κι αν το δοκίμασα. Περιέργως το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό μού συνέβη και με το DF-7, του οποίου σχεδόν όλοι οι ήχοι μου φαίνονταν υπερβολικά processed και καθόλου φυσικοί (organic).
« Τελευταία τροποποίηση: 12/07/12, 20:07 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #5 στις: 20/04/12, 15:26 »
+1 για τα joyo....

...οχι ως κάτοχος αλλα ως εντυπωσιασμενος με τον ηχο τους(στο youtube - ειδικά τα california και british ) και φυσικα την τιμη τους!!!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 22/04/12, 23:30 »
Για το barber ltd έχουμε καμμιά γνώμη/εμπειρία; Το χω πετύχει σε μια αγγελία και αναρωτιέμαι αν αξίζει να κάνω την (οικονομική) υπέρβασή...Δεν έχω βρεί κι ακόμα χρόνο να πάω να ακούσω τα άλλα god damn it...!

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 23/04/12, 01:04 »
Για το Barber έχω διαβάσει εδώ, στο forum τα καλύτερα (δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά).. Χαρακτηρίζεται -αν θυμάμαι καλά- ώς ήπιο overdrive που "ακούει" πολύ καλά στις δυναμικές και έχει πολύ όμορφο ηχόχρωμα...

Πάντως μπορείς να το φτιάξεις -πάλι, αν θυμάμαι καλά- με πολύ μικρό κόστος, τσέκαρε το θέμα με τα diy πετάλια, κάπου στις αρχές είχε ποστάρει κάτι ο Αδριανός...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος kostas80

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 23/04/12, 09:50 »
Για το barber ltd έχουμε καμμιά γνώμη/εμπειρία;
Υπάρχει κι αυτό στο studio προς ακρόαση  ;D  το πήρε ο βαγγ

Όσο για το maxon ...... Αν το θες ΕΣΥ .... το δίνω άντε κομμάτια να γίνει .
www.alfacor.gr  ....  http://www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 23/04/12, 10:38 »
Ντεν εκω το LTD εχω το Direct Drive το οποιο το προτεινω ανεπιφυλακτα. Βεβαια καινουργιο ειναι κοντα στα 150ευρω.....
http://www.barberelectronics.com/sounds.html

μ αρεσουν και τα δυοοο ..... α ρε μπαρμπερη....

Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

Αποσυνδεδεμένος kostas80

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 23/04/12, 10:52 »
ουπς
www.alfacor.gr  ....  http://www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 23/04/12, 15:26 »
ουπς

Κι εγώ έτσι την πάτησα, νόμιζα ότι είναι το ίδιο με του φίλτατου  :P

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 23/04/12, 15:37 »
Πάντως μπορείς να το φτιάξεις -πάλι, αν θυμάμαι καλά- με πολύ μικρό κόστος, τσέκαρε το θέμα με τα diy πετάλια, κάπου στις αρχές είχε ποστάρει κάτι ο Αδριανός...
BARBER LTD SILVER OVERDRIVE

Δυστυχώς, όλα άγνωστες λέξεις... :-\
Δεν το χω καθόλου αυτό το θεματάκι. Με τα πολλά μόνο ένα diy pedalboard κατάφερα να φτιάξω... :P

Αποσυνδεδεμένος Evangelos 123

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 23/04/12, 17:39 »
λοιπόν, από εδώ είχα ψωνίσει πριν χρονια και τα στέλνουνε με 8-9 euro αν θυμάμαι καλά.

http://www.guitarfetish.com/Twin-Overdrive-2-Channel-Overdrive-Pedal-TS-808TS-9-Tones_p_2174.html#
δεν το έχω παίξει το "πεταλακι", αλλα
δεν βρίσκω κάποιο λόγο το πετάλι αυτό να μην κάνει αυτό που λέει. είναι λογικά 2 tubescreamer μαζί. έχεις rythm και lead ήχο, και φυσικά το καθαρό.

φτηνό και καλο. ηχητικά θα είναι kati apo badmonkey/boss OD-2/ts-9/ts-808 με επιπλέον preamp.
έχει και ένα ακόμη ποιο hard, για μένα αν έχεις humbuckers πήγαινε για αυτό. αν έχεις single coil τσέκαρε και το άλλο. αυτά για την περίπτωση που παίζεις από hard rock μέχρι και metal. an eisai santana xtypa auto.

Vag
Evangelos C. Brachos

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 23/04/12, 18:04 »
Το εξαιρετικό Bad Monkey που καινούριο έχει 35-45 ευρώ το έχεις ακούσει?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 23/04/12, 18:17 »
Δεν έχω προλάβει να πάω...Είναι στη λίστα πάντως και μάλλον σε υψηλή θέση  ;)

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 23/04/12, 18:35 »
λοιπόν, από εδώ είχα ψωνίσει πριν χρονια και τα στέλνουνε με 8-9 euro αν θυμάμαι καλά.

http://www.guitarfetish.com/Twin-Overdrive-2-Channel-Overdrive-Pedal-TS-808TS-9-Tones_p_2174.html#
δεν το έχω παίξει το "πεταλακι", αλλα
δεν βρίσκω κάποιο λόγο το πετάλι αυτό να μην κάνει αυτό που λέει. είναι λογικά 2 tubescreamer μαζί. έχεις rythm και lead ήχο, και φυσικά το καθαρό.

φτηνό και καλο. ηχητικά θα είναι kati apo badmonkey/boss OD-2/ts-9/ts-808 με επιπλέον preamp.
έχει και ένα ακόμη ποιο hard, για μένα αν έχεις humbuckers πήγαινε για αυτό. αν έχεις single coil τσέκαρε και το άλλο. αυτά για την περίπτωση που παίζεις από hard rock μέχρι και metal. an eisai santana xtypa auto.

Vag

Aυτό το gfs κι εγώ το ζαχαρώνω, υπάρχει κι ένα καλό κλιπ στο YT από τον Gearmandude από το Greenie (πρακτικά το ίδιο drive). Απλά στα χρήματα που έρχεται (μαζί με τα μεταφορικά), ενδεχομένως να υπάρχουν πολλές επιλογές.
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 23/04/12, 18:39 »
Μαυρεπερισσοτερε μου....γιατι δεν εχεις παρει ακομα το LTD ???? Θα το προλαβει αλλος και θα στεναχωρηθεις......!!
Α επισης ριξε μια ματια και στα HArdwire....tube overdrive τα σπαει σε καλη τιμη !!
Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 24/04/12, 19:23 »
Μετά από εκτενή δοκιμή αρκετών πεταλιών σήμερα το πρωί, ευπειθώς αναφέρω  ;D

digitech bad monkey: Ωραία χροιά, αρκετά αδύναμο σε gain όμως. Πιθανόν πολύ καλή λύση για σπρώξιμο ενισχυτή, αλλά για τη δουλειά που το θέλω, δεν...next!

Boss SD-1: Άκουσα και το απλό και το modified by Keeley. Μέτριο κραντς, μέτριο drive. Δεν υστερεί κάπου, αλλά δεν κάνει και τίποτε εξαιρετικά. Το keeley mod ίσα που έδινε έναν εναλλακτικό χαρακτήρα, αλλά άμα δε σε ενθουσιάζει η βασική χροιά του πεταλιού...next!

Boss Blues Driver: Εδώ ήταν η πρώτη μου "στάση". Ωραίο πετάλι, με παχύ και στρογγυλό drive και αρκετά καλό crunch. Αρκετά dark θα έλεγα, μου έδινε την εντύπωση ότι πιθανόν να μην κόβει στη μίξη. Μου άρεσε αρκετά πάντως.

Digitech Screaming Blues: Άλλο ένα πολύ ωραίο πετάλι. Παρόμοιος χαρακτήρας με το bad monkey, αλλά με αρκετά παραπάνω gain. Αρκετά κοφτό και fuzzy. Ταμάμ για αυτά που παίζω, αν και τελικά δεν κατέληξα εκεί.

Hardwire Tube Overdrive: Απλά αξιοπρεπές στα αυτιά μου. Αρκετά ευέλικτο με το switch για classic και modified, ωραία απόκριση των ποτενσιόμετρων, αλλά δεν ενθουσιάστηκα.

Fulltone Robin Trower:
http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/fulltone-robin-trower-overdrive-guitar-effects-pedal
 Εδω τα πράγματα σοβάρεψαν! Θα το χαρακτήριζα  καταπληκτικό! Πολύ καλό και το crunch και το drive του, μηδέν μπούκωμα, εκπληκτικές δυναμικές και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ! Απλά πολύ ακριβό για μένα... :-\

Palmer PEOD Overdrive: Καταρχάς εντυπωσιάστηκα που το βρήκα! Αν και το πετάλι έχει μάλλον τη χειρότερη εμφάνιση σε σχέση με τα υπόλοιπα (αυτή την εσοχή τι την θέλανε ήθελα να ξερα) ο ήχος του είναι φοβερός! Πολύ καλή χροιά, πολύ καλή απόκριση στα ποτενσιόμετρα, δυναμικές, συχνοτική ισορροπία...εντυπωσιακό! Και λόγω της επιλογής για ρύθμιση clean και gain ξεχωριστά, το πετάλι μπορούσε να παράγει το καλύτερο crunch από όλα τα προαναφερθέντα. Η συγκεκριμένη δυνατότητα πάει το πετάλι ένα βήμα παραπέρα και το κάνει να κοιτάει στα μάτια (αν όχι να ξεπερνάει) το fulltone των 200€! Ο μόνος λόγος που δεν το πήρα είναι γτ ήδη έχω κανονίσει να ρίξω και μια ματιά στο barber ltd, το οποίο όμως δύσκολα θα με κάνει να αλλάξω γνώμη και να φύγω από το palmer πιστεύω, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη διαφορά στην τιμή (palmer 55€ καινούριο, barber 100€ μετάχειρο).

ΥΓ1. Ευχαριστώ Απόλλων! Χωρίς την πρότασή σου σίγουρα δε θα είχα ψαχτεί για το palmer το οποίο είναι φοβερή λύση για τα λεφτά του!

ΥΓ2. Οφείλω να πω τα καλύτερα για το kagmakis accesories στη Σόλωνος όπου έκανα τις δοκιμές. Και μόνο το γεγονός ότι βρήκα το palmer διαθέσιμο αξίζει ένα μπράβο. Ο τύπος ψάχνεται πολύ στην αγορά και φέρνει ποικιλία από πετάλια, όχι μόνο τα γνωστά. Επίσης με άφησε να δοκιμάσω μόνος μου (ψέμματα, μαζί με το hot sauce  ;D ) για καμμιά ώρα και παραπάνω, πρόθυμος να απαντήσει σε ερωτήσεις, χωρίς ειρωνίες και υφάκι. Εξυπηρετικότατος! Και με τιμές λίγο κάτω από τόμαν  ;)

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 24/04/12, 23:13 »
Eυχαρίστησή μου που βοήθησα... ;)

Συμφωνώ απόλυτα με τα περισσότερα από τα σχόλιά σου. Το Palmer πράγματι όσο άσχημο είναι εμφανισιακά, τόσο ωραίο είναι ηχητικά. Και με κατάλληλες ρυθμίσεις clean/gain μπορείς να πετύχεις ωραίο crunch ή overdrive χωρίς να χάνεις σε διαφάνεια και χωρίς να λασπώνει ο ήχος. Από περιέργεια, πόσο το βρήκες στον Καγμάκη;

Προκειμένου για το Screamin' Blues πάντως, το οποίο έχω κι εγώ, έχω την εντύπωση ότι είναι πιο κοντά στο Blues Driver της Boss (και όχι λόγω ονόματος) παρά στο Bad Monkey (που πράγματι το βρήκα λίγο ασθενικό). Και το Screamin' Blues έχει το πλεονέκτημα των δύο EQ (bass-treble) που βοηθούν να προσαρμόσεις τον ήχο σου συχνοτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι πετάλια με ένα μόνο tone.

Τέλος τα Fulltone είναι γενικά πολύ καλά, αν και η τιμή τους δεν είναι ιδιαίτερα προσιτή. Πάντως αν αποφασίσεις να αυξήσεις τον προϋπολογισμό σου, κοίταξε το Fulldrive και το Plimsoul. Το τελευταίο είναι κατά τη γνώμη μου πολύ ενδιαφέρον πετάλι, με αρκετά μεγάλη ευελιξία, πολύ καλές δυναμικές και με εξαιρετική ανταπόκριση στο παίξιμο.
« Τελευταία τροποποίηση: 24/04/12, 23:15 από Απόλλων »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 24/04/12, 23:51 »
Από περιέργεια, πόσο το βρήκες στον Καγμάκη;

55€

Πάντως αν αποφασίσεις να αυξήσεις τον προϋπολογισμό σου, κοίταξε το Fulldrive και το Plimsoul. Το τελευταίο είναι κατά τη γνώμη μου πολύ ενδιαφέρον πετάλι, με αρκετά μεγάλη ευελιξία, πολύ καλές δυναμικές και με εξαιρετική ανταπόκριση στο παίξιμο.

Κατά 99% θα πάρω το palmer, εκτός κι αν μου γυρίσουν τα μυαλά και αγοράσω το barber, το οποίο επίσης άκουσα απόψε και είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Απλώς δεν είναι τόσο για τη δουλειά που το θέλω, περισσότερο ενδείκνυται για σπρώξιμο ήδη "σπασμένου" ενισχυτή. Κι εκεί έχουμε duty overlap (δικός μου όρος, διεκδικώ ευρεσιτεχνία  ;D ) με το artec μου...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 25/04/12, 01:45 »
Kαλή τιμή τα 55 Ευρώ. Καλύτερη και από του Τhomann. Εγώ θα σού έλεγα να το πάρεις έτσι για να υπάρχει, ακόμα και αν σκοπεύεις να δεις και κάτι άλλο. Aν τελικά αποφασίσεις ότι δεν σού κάνει, μού το πουλάς! ;D

Καταλαβαίνω απόλυτα το duty overlap. Έχω τρία πετάλια που κινούνται στο χώρο μεταξύ boost και mild overdrive (Artec Dual Booster, Danelectro Transparent Overdrive και Danelectro Wasabi) και σκέφτομαι ότι ένα τουλάχιστον πρέπει να φύγει, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιό. Ίσως η απόφαση γίνει πιο εύκολη με την αγορά ενός νέου ενισχυτή... :P

Καταραμένο GAS!!!

Αποσυνδεδεμένος groovymood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 25/04/12, 18:54 »
Κατά 99% θα πάρω το palmer, εκτός κι αν μου γυρίσουν τα μυαλά και αγοράσω το barber, το οποίο επίσης άκουσα απόψε και είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Απλώς δεν είναι τόσο για τη δουλειά που το θέλω, περισσότερο ενδείκνυται για σπρώξιμο ήδη "σπασμένου" ενισχυτή. Κι εκεί έχουμε duty overlap (δικός μου όρος, διεκδικώ ευρεσιτεχνία  ;D ) με το artec μου...

Απο barber (αν τελικά αποφασίσεις να δώσεις το κάτι παραπάνω) θα σου πρότεινα το direct drive που έχει και ο Βαγγέλης και όχι το ltd.

Απο τότε που το πήρα (πάνε 4-5 χρόνια) δεν έχει βρεθεί κάποιο άλλο να πάρει τη θέση του στην πεταλιέρα μου (ως του βασικού μου lead ήχου).
(..ίσως το ctc black magic μερικές φορές να κονταροχτυπιέται με το dd για τη θέση, εξαρτάται απο την διαθεσή μου κάθε φορά...) 8) :)

Επίσης στην τελευταία πρόβα το έβαλα δίπλα-δίπλα με ένα plimsoul και πιστεύω οτι βγήκε νικητής, για τα δικά μου αυτιά τουλάχιστον.

Η πλάκα είναι οτι το έχω κολλήσει και σε 2-3 φίλους και έχουν σπεύσει να το αγοράσουν και αυτοί.. ;D
Just play the damn thing!!

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 25/04/12, 21:05 »
Δεν έχω παίξει με το PEOD Overdrive, πάντως ένα κίτρινο distortion της Palmer (ίδιας σειράς) που είχα παίξει δε μου είχε κάνει καθόλου καλή εντύπωση, ήταν απλά ένα φθηνό (ξερό και χωρίς χαρακτήρα) distortion, καθόλου volume for money...

Μάλλον θα πρέπει να το ακούσω το PEOD, για να λέτε ότι είναι δυνατό κάτι θα ξέρετε!