Νεότερα μετά την εκτεταμένη youtube-οτσαρκα και κάμποσο ψάξιμο σε fora κλπ
To crunch box και οι κλώνοι του μου φάνηκαν λίγο μονοδιάστατοι με την έννοια ότι κάνουν (πολύ καλά ωστόσο) ένα πράμα: high gain marshall. Επιπλέον αυτό που νομίζω ότι είχα διαβάσει και κάπου και το άκουσα και σε ένα demo είναι ότι το joyo crunch distortion σε επίπεδα gain μετά τα 3/4 βγάζει hiss. Δε μιλάω για τη φυσική ενίσχυση διαφόρων θορύβων του σήματος που ούτως ή άλλως συμβαίνουν όταν ανεβάζεις το gain αλλά έναν εγγενή υψίσυχνο θόρυβο που μου θυμίζει φτηνιάρικους op-amps.
Τα Tech-21 clones της Joyo πάλι με φοβίζουν με την έννοια ότι είναι προορισμένα για direct χρήση και δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψεις το cab sim.
To AKAI deluxe φαίνεται πολύ καλό αλλά μεγάλο ρε παιδί μου (πω πω, έχω ήδη αρχίσει και ακούγομαι γκρινιάρης

).
Για το high gain distortion της Joyo δε βρήκα τίποτα της προκοπής να ακούσω.
Το palmer έχει πολλά καλούδια που δεν τα χρειάζομαι (πρέπει να το ψάξω να το ακούσω όμως)
Το ΑΜΤ Μ1 ακουγόταν φοβερό ισχύουν όμως οι προβληματισμοί σχετικά με τον προσανατολισμό του προς χρήση σε return απο FX loop ή direct. Τα drive series όμως απ'οτι λένε στο site τους προορίζονται για το input καθαρού ενισχυτή και ακούγονται πολύ καλά. Είναι στα υπόψη.
Το site ωστόσο που λίνκαρε ο Ανδριανός, αυτά που άκουσα εκεί καθώς και οι αναφορές των elrich και kathodios μ'έκαναν να ψάξω πιο πολύ τις τρέχουσες προσφορές της Marshall δηλαδή guv'nor και jackhammer. Και τα δύο μου φαίνονται ωραιότατα, το 99% των ατόμων που τα είχαν δήλωναν ευχαριστημένοι.
Προσωπικά το jackhammer στο overdrive mode μου ακούστηκε πολύ καλό και ευέλικτο. Η απορία μου για το jackhammer έχει να κάνει με το παραμετρικό mid EQ που έχει και συγκεκριμένα δεν έχω καταλάβει αν μπορεί να μπουστάρει πέρα από το να κόψει περιοχές των μεσαίων. Πιθανότατα είναι passive και μόνο κόβει. Σε τέτοια περίπτωση ελπίζω να έχει αρκετές μεσαίες στο 0 db cut έτσι ώστε να έχεις περιθώριο για να παίξεις.
Τα ενδεχόμενα όπως φαίνεται έχουν στενέψει σε jackhammer, κάτι από τη σειρά drive της AMT (θέλει ψάξιμο γιατί είναι ακριβούλια τα άτιμα) και το hardwire sc-2 (έχω ήδη ένα hardwire και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής+ ευέλικτο με 2 modes και Bass/Treble EQ + ακούγεται καλά).
Ευχαριστώ όλους για τη συνεισφορά και συνεχίζουμε.