Δεν ξέρω σε τι βαθμό έχεις ασχοληθεί με το πετάλι αλλά θα σου πρότεινα να το λιώσεις.. Αν θυμάμαι καλά έχει 3-band eq (low, mid, high) καθώς και ένα τέταρτο knob με το οποίο ρυθμίζεις ποιες συχνότητες θα πειράζει το mid knob.. Είναι δηλαδή αρκετά ευέλικτο, τουλάχιστον όσον αφορά το eq του..
Από την άλλη, ούτε κι εμένα είναι από τα αγαπημένα μου πετάλια και ειδικά για τους ήχους που το θες (Alice in Chains κλπ) δε θα το χρησιμοποιούσα με την καμία!
Το να συνδυάσεις το Μetal Ζone με κάποιο άλλο πετάλι για να πάρεις καλύτερη παραμόρφωση δεν έχει κανένα νόημα.. Είναι ήδη ένα hi-gain πετάλι (κι έχει περισσότερο gain απ ότι χρειάζεσαι για τον ήχο που θες να βγάλεις) οπότε το να το συνδυάσεις με κάποιο overdrive δε στέκει.. Επίσης, έχει ήδη καλό eq οπότε δε στέκει να το συνδυάσεις με κάποιο eq πετάλι για να βελτιώσεις τον ήχο του, έτσι κι αλλιώς η χροιά κι ο χαρακτήρας του Metal Zone δε σου κάνουν.. Και γενικά, όταν ένα πετάλι δεν κάνει για τον ήχο σου, η καλύτερη πρακτική είναι να το αντικαταστήσεις με κάποιο καλύτερο για τα γούστα σου παρά να ψάχνεις συνδυασμούς που κατά 99% θα είναι χειρότερη λύση.. Αυτό που ίσως θα βελτίωνε τον ήχο σου είναι κάποια mods (τροποποιήσεις) που μπορείς να κάνεις στο κύκλωμα (εσύ ή κάποιος ειδικός) αλλά και πάλι, θα επιμείνω στην πρότασή μου να το αντικαταστήσεις με άλλο πετάλι.
Οπότε:
- βάλε σε αγγελία το Metal Zone
- πες μας ένα budget που είσαι διατεθειμένος να δώσεις για την αγορά πεταλιού, υπάρχουν εξαιρετικά distortion πετάλια για τον ήχο που θες, ακόμα και σε αρκετά προσιτές τιμές..