THOMANN : Εντελώς πληροφοριακά για να μην την πατήσετε (και αγοράσετε από αλλού!!..) παραθέτω μία δική μου εμπειρία, όπως την βίωσα:
Όσοι με ξέρετε εδώ μέσα, πιθανόν να ξέρετε ότι απόκτησα τον πρώτο Diesel D-Moll που έφερε ο Thomann, δηλαδή έχω τον συγκεκριμένο ενισχυτή (με το serial number) που απεικονίζεται στις φωτογραφίες του καταστήματος! Θα γράψω πως έγινε αυτό το περιστατικό.
Καιρό πριν βγεί ο D-Moll στην αγορά, παρακολουθούσα την διαθεσιμότητα του και κάποια στιγμή ανέβηκε στον Thomann ένα κομμάτι το οποίο απεικονιζόταν με την μοναδική φωτο που είχε κυκλοφορήσει τότε, παρμένη από κινητό στην NAMM!.. Ήταν το μοντέλο με την γρίλια και τότε είχε 1800€. Το έβαλα στο wish list και σκέφτηκα ότι κάποια στιγμή όταν μπορέσω οικονομικά θα το αγοράσω.
Μετά από περίπου ένα μήνα, ξαφνικά είδα ότι είχαν εμφανιστεί δύο μοντέλα, (δεν ήξερα τότε ότι ο ενισχυτής θα κυκλοφορήσει με και χωρίς γρίλια με δύο τιμές..) η φωτο που είχα δει πήγε στα 2000€ και κυκλοφόρησε ακόμα μία καταχώρηση ΧΩΡΙΣ φωτο ακόμα με 1800€. Ομολογώ ότι ενοχλήθηκα με την αλλαγή τιμής και σκέφτηκα με την καχυποψία που διακρίνει όλους τους καμμένους από τις κακές συναλλαγές στο παρελθόν ότι ο Thomann ανέβασε την τιμή λόγω του ότι ο ενισχυτής συγκέντρωνε πολύ προσοχή και αγοραστικό ενδιαφέρον.
Οπότε έγραψα ένα ευγενικό και λιτό μήνυμα, λέγοντας ότι είχα βάλει στο wish list μου το μοντέλο με την γρίλια και ήμουν έτοιμος να τον παραγγείλω, αλλά συνέβει η αλλαγή τιμής και δεν το έκανα, τι συμβαίνει?..
Με μεγάλη έκπληξη πήρα μέσα σε 2 ημέρες μία απάντηση, επίσης λιτή και απλή, όπου ο Thomann μου είχε βάλει στο καλάθι με έναν ειδικό κωδικό το ακριβό μοντέλο με την γρίλλια, στην τιμή του φθηνότερου, μία διαφορά της τάξης των 200€!. Φυσικά άμεσα έκανα την αγορά!. Όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να τον δείτε εδώ:
Diezel D-Moll ReviewΕπιμύθιο: Ο Thomann έχασε 200€ για να προασπίσει την αξιοπιστία του συστήματος και σαφώς του ονόματος του. Για εμένα αυτό είναι ο ορισμός του
Customer Care Excellence!.
Και αυτό χωρίς να αναφέρω την άψογη διαδικασία επιστροφής για ελλατωματικό κομμάτι όπου δεν πλήρωσα τίποτα και ήρθε η UPS από το σπίτι μου όποτε της είπα ΕΓΩ.
Με τις τιμές λοιπόν που έχει, είναι απόλυτα κατανοητό ότι έχω κάνει πολλές παραγγελίες, δεν φθάνω τον korgy σαφώς, αλλά ξοδέψει πολλές χιλιάδες ευρώ, πάνω από δέκα σίγουρα τα τελευταία χρόνια.