Αποστολέας Θέμα: Αγορά ηλεκτρικής μέχρι 350€  (Αναγνώστηκε 14558 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
Αγορά ηλεκτρικής μέχρι 350€
« στις: 21/06/14, 18:57 »
Αφού λένε πως τελικά θα πάρεις και strat και les paul, τί λέτε να αρχίσω με αυτή:
http://www.polytopesystems.com/audio/store/guitar-bass/guitars/electric-guitars/squier---vintage-modified-strat-3t-sunburst-details
την κλασικούρα και βλέπουμε;
Τα αξίζει τα λεφτά της; (άσχετα με τι ενισχυτή θα παίζει).

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Απ: Αγορά ηλεκτρικής μέχρι 350€
« Απάντηση #1 στις: 21/06/14, 19:58 »
Λίγο ασαφές το θέμα έτσι όπως το ξεκίνησες... πάντως αν ψάχνεις για strat, θα σού έλεγα να βάλεις 10-20 Ευρώ παραπάνω και να πάρεις από τον Thomann την Squier Classic Vibe 50s ή 60s. Η Vintage Modified δεν είναι άσχημη, αλλά οι Classic Vibe είναι απλά μια κλάση παραπάνω.

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_strat_50s.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_strat_60s.htm

Kαι φυσικά ο ενισχυτής που θα παίζει η κιθάρα δεν είναι καθόλου άσχετος...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 21/06/14, 20:52 »
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!

Έτσι όπως το θέτεις (περί της μιας κλάσης παραπάνω) φυσικά αξίζουν τα λίγα επιπλέον ευρώ. Εσύ όμως πρέπει να μου πεις ποια απ'τις δυο, την ακριβότερη;  ;D   

Να εξηγήσω για τον τίτλο του θέματος:

Μου προτάθηκε η παραπάνω strat ως το κατώφλι για ένα εγγυημένο ποιοτικά όργανο που για το είδος του δεν θα χρειαστεί αλλαγή σύντομα. Με το σκεπτικό λοιπόν πως μια ψυχή (των 350€)  >:D   είναι να βγεί, είπα να ρωτήσω και εσάς για τον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο τιμής, και νά που η μια κλάση επιπλέον είναι τόσο κοντά!!! (και τόσο μακριά ταυτόχρονα...)

Για τον ενισχυτή εννοούσα πως θα πάρω ό,τι καλύτερο μπορέσω, αλλά ας έχω μια εγγυημένα σωστή κιθάρα. Μπορεί και να πάρω κάποιον μέ 70€ (που δεν θα πάει χαμένος) μέχρι να δώ τι ήχους θέλω, και να πάρω τότε αυτό που μου χρειάζεται. Παρ'ότι όλοι λέτε -και έτσι θάναι - πως το 70% του ήχου είναι ο ενισχυτής, νομίζω πως είναι ορθότερο να πάρω ένα σωστό όργανο ακόμη κι'αν το "θάβει" λίγο ο αρχικός ενισχυτής. 

« Τελευταία τροποποίηση: 21/06/14, 21:09 από cbk »

Αποσυνδεδεμένος vasot

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 21/06/14, 21:58 »
παιζεις κιθαρα ή εισαι νεος κ θελεις να ξεκινήσεις με ηλεκτρικη??
The future is uncertain and the end is always near

Check my vids: https://www.youtube.com/channel/UCyQHEGl6X_ElPB1SkHjnt2A

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 21/06/14, 22:29 »
παιζεις κιθαρα ή εισαι νεος κ θελεις να ξεκινήσεις με ηλεκτρικη??

είμαι αρχάριος στην κλασική και θάθελα να παίζω λίγο και με ηλεκτρική.

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 21/06/14, 23:13 »
Έτσι όπως το θέτεις (περί της μιας κλάσης παραπάνω) φυσικά αξίζουν τα λίγα επιπλέον ευρώ. Εσύ όμως πρέπει να μου πεις ποια απ'τις δυο, την ακριβότερη;  ;D

Αν εννοείς την 50s ή την 60s, οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Η 50s είναι 2-tone sunburst, έχει ταστιέρα από maple και μαγνήτες Αlnico III, ενώ η 60s είναι 3-tone sunburst, έχει ταστιέρα από rosewood και μαγνήτες Alnico V. Kαι οι δύο είναι πολύ καλά όργανα. Σε μια πρώτη δοκιμή, εμένα τουλάχιστον μού είχε κάτσει καλύτερα η 50s σαν αίσθηση, ενώ η 60s μού άρεσε περισσότερο σαν ήχος. Πάντως έχω μία 50s και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ακόμα και σε σύγκριση με πιο ακριβές κιθάρες. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, η Classic Vibe δεν έχει ανταγωνισμό.

Παράθεση
Παρ'ότι όλοι λέτε -και έτσι θάναι - πως το 70% του ήχου είναι ο ενισχυτής, νομίζω πως είναι ορθότερο να πάρω ένα σωστό όργανο ακόμη κι'αν το "θάβει" λίγο ο αρχικός ενισχυτής.

Αυτό να το ξανασκεφτείς, γιατί ακόμα και η καλύτερη κιθάρα δεν θα αποδίδει σωστά σε έναν ενισχυτή των 70 Ευρώ. Και ένας τέτοιος ενισχυτής σίγουρα θα πάει χαμένος (ή τουλάχιστον χαμένα θα πάνε τα 70 Ευρώ), γιατί πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεσαι κάτι πιο ποιοτικό.

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 22/06/14, 00:24 »
Φίλε Απόλλωνα είσαι ασυναγώνιστος!
Σε ευχαριστώ για μιά ακόμη (και όχι τελευταία) φορά!!

Έψαξα λίγο για την όποια διαφορά rosewood vs maple στα μπράτσα εδώ: http://www.strat-talk.com/forum/stratocaster-discussion-forum/102627-maple-vs-rosewood-fretboard-16.html

και βλέποντας μεταξύ άλλων και αυτό:

edit: (((συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω 2 επικολλήσεις στο ίδιο μήνυμα; είναι έτσι στο forum ή φταίει το ubuntu μου; )))
« Τελευταία τροποποίηση: 27/06/14, 13:39 από cbk »

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 22/06/14, 00:32 »
"First of all it's a personal taste.
 and yes, there's a difference in sound. If you don't hear it 'yet', well, you haven't been playing for long but don't worry one day you'll start hearing it. It also depends on your amp, the acoustics of the room you are in.

I have personally played the same exact strats, same apm, same everything apart from the necks. To me the sonic differeneces are as follows :

RW : tighter ( soundwaves seem to lose original form earlier in maple, if this explains 'tighter' )
 MAPLE : Punchier ( This is the main reason it's preferrred )
 RW : Mellower. ( to me this makes it more emotional )
 MAPLE : More mids
 and which one is brighter, well this is the big question, and this is also personal. The punch and mids in maple makes it sound like brighter but I personally find it a bit disturbing. RW is tighter, which in a way it makes it clearer sounding, especially when playing chords / rhythm  ( you can hear the pleck hitting the steel better in RW ) , so is it brightness or clarity you're looking for, don't confuse the terms.
 If you don't hear any difference and ask my opinion: Go with the RW since it has a larger range of music. Maple is more limited in the sense of range of music it lets, again this is just my opinion."

λέω να προτιμήσω το rosewood μιας και μ'αρέσει πιο πολύ το χρώμα...  εκτός αν κάτι αλλάξει πάλι.

(αν είδες στο θέμα σου για τους αρχάριους έβαλα πακετάκι με λαμπάτο - από παλιά πρόταση συμφορουμίτη).

γμτ: αν ήταν τα πλήκτρα χορδές, θα είχα γίνει αρκετά καλός στην κιθάρα!  :-[

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 22/06/14, 02:30 »
Aυτός που έγραψε τα παραπάνω έχει σε γενικές γραμμές δίκιο. Σίγουρα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, τόσο από πλευράς ήχου όσο και αίσθησης. Εμένα μού αρέσει η αίσθηση και η εμφάνιση του λουστραρισμένου maple, ειδικά αν έχει και λίγο vintage tint. Και θα συμφωνούσα ότι οι ηχητικές διαφορές των δύο ξύλων είναι μεν υπαρκτές αλλά δεν είναι εύκολα αντιληπτές. Εξάλλου στο θέμα του συχνοτικού περιεχομένου, του attack και όλων των άλλων παραμέτρων που καθορίζουν τον ήχο υπεισέρχονται ένα σωρό άλλοι παράγοντες όπως τα υπόλοιπα ξύλα (είδος, βάρος, πάχος, κλπ), το scale, η γέφυρα (τρέμολο ή σταθερή), το nut, οι μαγνήτες, οι χορδές, ακόμα και η πένα που χρησιμοποιείς... και όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπόψη ενισχυτές, εφφέ και ότι άλλο μπορεί να επηρρεάσει τον ήχο μιας ηλεκτρικής κιθάρας.

Τέλος πάντων, ειδικά από τη στιγμή που είσαι αρχάριος, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολεί μια τέτοια συζήτηση. Αν μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις τις δύο κιθάρες πριν την αγορά, θα δεις ποιά σού ταιριάζει καλύτερα στο χέρι, στο αυτί, αλλά και στο μάτι. Αν όχι, πάρε αυτή που σού αρέσει περισσότερο εμφανισιακά.

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #9 στις: 22/06/14, 15:24 »
Δώσε βάση στον ενισχυτή πρώτα. Πάρε έναν σοβαρό ενισχυτή με 200-250 ευρώ και με τα ρέστα πάρε κιθάρα.
Και 2000 ευρώ κιθάρα να πάρεις, σε μούφα ενισχυτή δεν θα κάνεις κέφι να παίζεις...
Επίσης διάφορα αναμεσα σε maple και rosewood δεν θα καταλάβεις ώστε να καθορίσει την επιλογή σου. Αντιθέτως οι μαγνήτες είναι το 30% πού μένει στον ήχο! Από τη στιγμή όμως που δεν εχειςς σημείο αναφοράς θα διαλέξεις μάλλον στην τύχη.
Δες και τις strat του Dean zelinski..πολύ καλά όργανα...
« Τελευταία τροποποίηση: 22/06/14, 15:35 από kkmspm »

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος vasot

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 22/06/14, 18:27 »
θα σου προτεινα να παρεις μια κιθαρα πιο οικονομικη με 150 ευρω και εναν καλο ενυσχιτη (θα σου προτεινα Modelling μεχρι να βρεις τον ηχο σου) γιατι στην ουσια οπως ειπαν κ παραπανω αυτος ειναι που αναδεικνύει κ την κιθαρα. Εγω πηρα πριν κανα δίμηνο αυτην http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=136133 και ειμαι πολυ ευχαριστημενη και μια φιλη μ εχει αυτην http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=5282 επισης πολυ καλη.Απο εδω κ περα η επιλογη ειναι δικη σου, οποια κ να παρεις ευχομαι να την ευχαριστηθεις  ;D
The future is uncertain and the end is always near

Check my vids: https://www.youtube.com/channel/UCyQHEGl6X_ElPB1SkHjnt2A

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 22/06/14, 18:58 »
Σε ευχαριστώ πολύ vasot!
Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη!

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 22/06/14, 22:59 »
χμ.... 
The Real Dean, LLC.
PO BOX 1252
Northbrook, IL 60062

USA και πολύ καλές τιμές!

Νέο κεφάλαιο μελέτης...  (πόσο θα μου νοίκιαζαν μια ηλεκτρική για κάνα-δυο μήνες μέχρι να αποφασίσω; )  :-[

Εκτιμώ γενικά τα made in USA προϊόντα (οι 50s & 60s είναι China?)

μια τέτοια: http://deanzelinsky.com/collections/z-glide-guitar-models δηλαδή μπορεί να είναι και καλύτερη από τις 50s & 60s?

« Τελευταία τροποποίηση: 22/06/14, 23:03 από cbk »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #15 στις: 23/06/14, 00:45 »
Οι private label κιθάρες του είναι από Ινδονησία αν δεν κάνω λάθος. Έχουν πολύ καλά specs.

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 23/06/14, 12:16 »

Αν εννοείς την 50s ή την 60s, οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Η 50s είναι 2-tone sunburst, έχει ταστιέρα από maple και μαγνήτες Αlnico III, ενώ η 60s είναι 3-tone sunburst, έχει ταστιέρα από rosewood και μαγνήτες Alnico V. Kαι οι δύο είναι πολύ καλά όργανα. Σε μια πρώτη δοκιμή, εμένα τουλάχιστον μού είχε κάτσει καλύτερα η 50s σαν αίσθηση, ενώ η 60s μού άρεσε περισσότερο σαν ήχος. Πάντως έχω μία 50s και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ακόμα και σε σύγκριση με πιο ακριβές κιθάρες. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, η Classic Vibe δεν έχει ανταγωνισμό.

Επανέρχομαι:

1) Γνωρίζουμε πού έχουν φτιαχτεί οι συγκεκριμένες;

2) Μετά την αγορά αν χρειαστώ service υπάρχει εξουσιοδ. της fender εδώ ή πάω σε όποιον τεχνικό γνωρίζω;

3) Στην 60s η ταστιέρα είναι rosewood χωρίς βερνίκι ενώ στην 60s  είναι  maple με βερνίκι; (ή έτσι μου φαίνεται απ'τις φωτο; ).

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #17 στις: 23/06/14, 13:08 »
φτιαχνονται στην Κινα (χωρις να σημαινει απαραιτητα κατι αυτο). Setup θελου σχεδον ολα τα οργανα μετα την αγορα τους. Ο καλος μαστορας θα κανει και καλο σεταπ και θα παρεις ενα οργανο βουτυρο. Ο κακος μαστορας απλα θα σου φαει λεφτα. Δεν υπαρχει λογος να πας σε "εξουσιοδοτημενο" για σερβις. Αντιπροσωπος πλεον (και με πολυ ανταγωνιστικες τιμες online ) ειναι ο Νακας. Τελος ναι. Το rosewood ειναι αβερνικωτο ενω το maple ειναι βερνικωμενο.

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 23/06/14, 13:53 »
 :up
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε!!!

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 25/06/14, 01:01 »
 Την περίπτωση μιας  HSS την εξετάζουμε;

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 25/06/14, 10:23 »
Την περίπτωση μιας  HSS την εξετάζουμε;

Εκτός του πιο πάνω ερωτήματος,

θα ήθελα να μάθω αν η ύπαρξη truss rod είναι αυτονόητη στις fender και ειδικά στις παραπάνω που συζητάμε, μιας και στα χαρακτηριστικά τους δεν αναφέρεται.   

Αποσυνδεδεμένος Καθόδιος (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • άιντε άιντε....!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Σάτυροι
« Απάντηση #21 στις: 25/06/14, 10:53 »
Truss rod υπάρχει σε όλες τις κιθάρες και είναι μία μεταλλική βέργα που ορίζει την καμπυλότητα του μπράτσου.
To πόδι μου το αγαπώ
γι αυτό και το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω...

KEEP WALKING

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 25/06/14, 11:02 »
Truss rod υπάρχει σε όλες τις κιθάρες και είναι μία μεταλλική βέργα που ορίζει την καμπυλότητα του μπράτσου.

Σε ευχαριστώ φίλε kathodie!

Άρα είναι αυτονόητο λοιπόν γι'αυτό δεν αναφέρεται πουθενά (όπως στις κλασικές).

Αποσυνδεδεμένος modfori

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • less gain .. more grain!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 25/06/14, 11:21 »
στις κλασσικές δεν υπάρχει truss rod όπως επίσης και σε αρκετές ακουστικές
Life is a lot like Blues,
it's Best when you Improvise!

Αποσυνδεδεμένος cbk

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 25/06/14, 12:04 »
στις κλασσικές δεν υπάρχει truss rod όπως επίσης και σε αρκετές ακουστικές

κι'όμως...
και σε κατ'εξοχήν κιθαριστικά καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και μάλιστα made in Spain!