Πρωτίστως σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια αλλά και τις προτάσεις
btw, μπορεί να κάνω και λάθος αλλά είναι ελαφρώς mis-aligned οι χορδές οσον αφορά το offset από τις άκρες των τάστων? Στην χοντρή Μι η απόσταση είναι λίγο μεγαλύτερη από ότι στην λεπτή Μι.
Έχεις δίκιο και γω τώρα που το βλέπω στις φψτογραφίες το ίδιο καταλαβαίνω. Σίγουρο είναι ότι δεν έχει να κάνει με τίποτα από αυτά που πείραξα, οπότε οποιαδήποτε "στραβομάρα" είναι από το εργοστάσιο. Από την άλλη, δεν έχω καταλάβει κάτι στο παίξιμο. Μήπως τελικά είναι "προβλεπόμενο"?
Εγω θα σου πρότεινα σαν περαιτερω βελτιωση overall (σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη φροντίσει) ένα καλύτερο nut, πχ tusq (graphtech)
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά αν δεν υπάρχει φυσική φθορά ή ατύχημα, δεν βρίσκω λόγο γιατί κάποιος να αλλάξει το nut. Πρωτίστως, αν δεν είσαι επαγγελματίας, με τίποτα δεν πρόκειται να πετύχεις το fit και το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που έχει όταν βγαίνει από το εργοστάσιο και από την άλλη, οι χορδές χτυπώνται ανοιχτές στο 2% του συνολικού παιξίματος, οπότε δεν νομίζω να κάνει και καμιά αισθητή διαφορά το Nut... Αν έπαιζα slide, ίσως.
Για τα treble bleeds (δοκίμασα άπειρους συνδυασμούς το ΣΚ στη jazzmaster μου) θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και το 50's wiring που είναι απλούστατο και δεν χρειάζεται επιπλέον στοιχεία (πυκνωτές/αντιστάσεις). Στην Tele μου με μονούς δούλεψε πάρα πολύ ωραία και εξίσου καλά δούλευε και στην Tribute plus που είχα (στη Jazzmaster δεν έκανε δουλειά και κατέληξα σε "κανονικό" treble bleed). Φυσικά μπορεί να μη χρειάζεται και τίποτα οπότε απλώς enjoy. Τα tusq nuts που πρότεινε ο Kosthrash είναι όντως πολύ καλά αλλά κι εδώ δεν ξέρω αν το χρειάζεσαι.
Το έχω υπόψιν μου το 50's wiring και να σου πω την αλήθεια όταν "Έστρωνα το σχέδιο δράσης" μου, το σκεφτόμουν να το υλοποιήσω. Δεν είναι πολύ διαφορετική δουλειά ΑΛΛΑ, το έψαξα λίγο περισσότερο και διάβασα ότι υπάρχει λόγος που υπάρχει το "μοντέρνο" wiring ως εξέλιξη. Το 50's έχει λένε καλύτερη συμπεριφορά όταν παίζεις με το Volume, αλλά χειρότερη όταν παίζεις με τα Tone Pots. Και επειδή ειναι σπάνιες οι φορές που το volume μου κατεβαίνει κάτω από το 10, θεώρησα πρέπον να πάω με το "ρεύμα της εποχής"
Καλόπαιχτη και περιμένουμε clips αν ευκαιρήσεις.
Δυστυχώς, δεν έχω ούτε (καλό) μικρόφωνο ούτε και κάρτα ήχου (on board) και όσες φορές προσπάθησα να ηχογραφήσω ή να τραβήξω video, το αποτέλεσμα ήταν στο 60% της πραγματικότητας, οπότε θα την αδικήσω.
Το shielding το γείωσες?.. δεν είδα από τiς φωτό, απλά κράτα υπόψιν ότι πρέπει να γειωθεί κάθε cavity για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
Το Shielding είναι γειωμένο στην βίδα που βιδώνει στο control cavity και στο jack όπως έδειξε παραπάνω ο φίλος panixgr. Τα 3 διαφορετικά cavities (Neck/Bridge/Control) είναι και αυτά ενωμένα μεταξύ τους πάλι μέσω χαλκοταινίας.
Πήρα ένα chopstick και τύλιξα ανάποδα, με την κόλλα απέξω δηλαδή, και έκανα 2 "καλαμάκια" (που ρουφάν', όχι τα "Αθηναϊκά"

) από χαλκό και έτσι κάλυψα και εσωτερικά τις τρύπες απόπου περνούν τα καλώδια των μαγνητών και πηγαίνουν στο control cavity. Τα ΠΑΝΤΑ δηλαδή είναι "υπό την σκέπιν" του χαλκού, ακόμα και οι τρύπες.
Φυσικά έγινε και το αντίστοιχο contactivity test, με την χρήση πολυμέτρου. Όπου και να συνέδεα, χορδές ή στην γείωση ενός καλωδίου κιθάρας που έβαλα προσωρινά, σε οποιοδήποτε σημείο που υπήρχε χαλκός, έπαιρνα "Μπίιιιπ" οπότε σιγουρεύτηκα ότι όλα είναι συνδεδεμένα με όλα.