Εμπειριών συνέχεια.
Συνεχίζοντας να με προβληματίζει το χάσιμο των υψηλών συχνοτήτων με το κατέβασμα του volume το έψαξα λίγο περισσότερο.
Άρχισα να σκέφτομαι πολύ σοβαρά το 50's wiring αλλά όσο διάβαζα δεν μάρεσε. Ναι μεν δεν χάνεις υψηλές αλλά τα Tone και Volume γίνονται αλληλοεξαρτώμενα και δεν το θέλω αυτό.
Άρχισα να ξανασκέφτομαι λοιπόν το θέμα Treble bleed. Όπως είχα γράψει και παραπάνω, στο αρχικό μου setup είχα εξ' αρχής βάλει από ένα treble bleed σε κάθε volume.

Ο λόγος που το έβγαλα δεν ήταν ότι δεν είχε κάνει δουλειά αλλά ότι μου είχε εξαλλείψει την γραμμικότητα του Volume. Από 10 έως 7 καμία αλλαγή. Από 7 έως 4, κάποια μέιωση και από 4 και κάτω .... Mute....
Υπάρχουν πολλών ειδών treble bleeds αλλά τα 3 παρακάτω είναι τα πιό κοινά

Αυτό που υλοποίησα ήταν το Duncan. Δεν είχα 0.002 πυκνωτές οπότε έβαλα δύο 0.001 παράλληλα.
Έχοντας λίγο χρόνο και διάθεση να πειράξω, δοκίμασα και τα άλλα δύο, το Kinman και το απλό. Αυτή την φορά όμως με alligator clips ώστε να αποφασίσω πρώτα και μετά να εγκαταστήσω.
Το Kinman είχε το μικρότερο αποτέλεσμα. Ήταν, πως να το πω "Έτσι κι έτσι". Η πιο απλή όμως υλοποίηση με ένα και μοναδικό πυκνωτάκι ήταν ιδανική. Το Volume παρέμεινε γραμμικό και ο ήχος διατήρησε το Top End του. Οπότε "οριστικοποίησα" την απόφασή μου και εγκατέστησα 2 απλά πυκνωτάκια.

Δεν έχω παίξει πάρα πολύ από τότε, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Έχω ξεκινήσει να πειραματίζομαι με το volume στο 50%, όπως πρότεινε ο φίλος zeoy.
Υ.Γ. μετά από περισσότερες ώρες παίξιμο, θα ήθελα να προσθέσω κάτι για τους toneriders. Ο bridge έχει αρχίσει να μου αρέσει περισσότερο από πριν. Ιδιαίτερα με Tubescreamer-type overdrive. ΑΛΛΑ για να μην λέμε μόνο θετικά και δεν γινόμαστε και πιστευτοί στο τέλος, θέλω να προσθέσω ότι στην μεσαία θέση του επιλογέα, ο ήχος δεν είναι αυτό που θα περίμμενα. Υπάρχει παντελής έλλειψη του λεγόμενου quack. Μοιάζει πολλύ με τον ήχο του neck, απλά με λίγα περισσότερα πρίμα. Μου είναι σχεδόν αχρείαστος, οπότε η επόμενη μάλλον mod-α που θα κάνω είναι να βάλω τον ένα από τους 2 μαγνήτες Out of phase ώστε στην μεσαία επιλογή να έχω έναν εντελώς διαφορετικό ήχο... Το είχα στην παλιά μου V100 κατ'επιλογήν με χρήση Push/Pull.