Ανδριανε διαφωνω μαζι σου στο 1 & 2
Σαφώς υπάρχουν πολλές απόψεις, και όλες είναι σεβαστές, ως
απόψεις.
Ομως πιστεύω ότι η διαφωνία οσυ προέρχεται από πράγματα που έχεις
διαβάσει, σωστά?.. ενώ εγώ τοποθετούμαι από προσωπικά
βιώματα. Ο κόσμος έχει δοκιμάσει και δοκιμάζει πολλά πράγματα ακόμα και κουφά και συνήθως έχει την τάσει να εκθειάζει το νέο διαφορετικό, μέχρι να παλιώσει λίγο και να επικρατήσει η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός.
Όταν λοιπόν ακούς το Creamback (προσοχή.. δεν εννοώ το Greenback) και ζεις μαζί του για ικανό καιρό, βλέπεις ότι είναι ένα all round καλύτερο V30. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμένα να έχεις το V30 παρόν. Ιδίως που τα 2 μεγάφωνα έχουν διαφορετικό gain. Γιατί να πρέπει να φτιάξω το level?.. και αν έχω mono ενισχυτή όπως οι συντριπτική πλειοψηφία, γιατί να ακούω το v30 3db ψηλότερα (που είναι διπλάσια ένταση) όταν έχω δώσει 140€ για το Creamback(που είναι διπλάσια τιμή)?..
Τέλος οι 1χ12 δεν ακούγονται όλες boxy, και πάλι θα πω ότι μάλλον είναι αυτό που έχει συμβεί σε εσένα αλλά ας μην γενικεύουμε. Υπάρχουν απίθανες 1x12 με bass reflex, οι οποίες έχουν καλύτερα χαμηλά από αρκετές 2χ12 της σειράς. Αν τώρα κάποιος θέλει οπωσδήποτε τον όγκο της 2χ12 ή ακόμα και της 4χ12 και προτίθεται να βάλει το απαραίτητο έξοδο και μετέπειτα κουβάλημα, είναι σαφώς πάλι δικαίωμα του. Αν δεν κάνεις live, δεν έχεις θέμα κουβαλήματος, αν όμως κάνεις, θα έχεις θέμα σύντομα. Απλά δεν είναι για όλους, ούτε είναι το βέλτιστο. Βλέπω συνέχεια αγγελίες για 4χ12 που "δεν έχουν βγεί από το σπίτι".. DAH.. εμ βέβαια, που να τις πας αφού δεν κουβαλιούνται?.. χαχα..