Είχα τον VOX Ac15 hw με το Celestion Greenback μεγάφωνο και έχω και τον Fender Blues Junior 3 με το Eminence Cannabis Rex (αν θυμάμαι καλά, τον είχα πάρει από τον thomann σε μία έκδοση stealth black με eminence μεγάφωνο, όχι το Lighting bolt που φορούν οι απλοί).
Anyway, ακόμα και στα καθαρά τους είναι δύο εντελώς διαφορετικοί ενισχυτές, ο fender είναι πολύ γλυκός πιο μεσαίoς πιο γεμάτος, όσο τον έχεις καθαρό είναι και το δυνατό του χαρτί. Όταν αρχίζει και σπάει, προσωπικά μου είναι ψιλοαδιάφορος. Δέχεται πετάλια πολύ καλά. Ο Vox ήταν ένας τρομερός ενισχυτής. Ο handwired δεν είχε ούτε reverb ούτε fxloop βέβαια που τον περιόριζε πολύ, αλλά σαν ήχος ήταν τρομερός. Πολύ καλό καθαρό, πολύ καλό pushαρισμένο καθαρό, τρομερό crunch. Επίσης δέχεται καλά τα πετάλια, αλλά όχι τόσο όσο ο fender.
Στα ερωτήματά σου, και οι δύο είναι πολύ καλοί για αυτό που θες, με τον fender να υπερισχύει λίγο αν θες καθαρό και μόνο καθαρό διότι είναι και πιο γνώριμο στο αυτί σου ο συνδυασμός strat θέση 2 στους μαγνήτες, fender καθαρός ήχος. Η αλήθεια είναι ότι από τους 2 λάτρεψα, και έδωσα εν τέλη για μία άλλη μεγάλη αγάπη, τον Vox. Κράτησα όμως, και θα κρατήσω για πάντα τον Blues Junior, γιατί μεταφέρεται εύκολα, παίζει πάρα πολύ καλά σχεδόν με ότι πετάλι του έχω βάλει (δεν παίζω με fuzz, αυτά είναι περίεργα πράγματα), είναι πολύ δυνατός για πρόβες κτλ, έχει reverb, δεν έχει loop αλλά είναι μικρό το κακό, και το καθαρό του είναι πολύ καλό.
Να ξέρεις ότι και οι δύο, είναι τρομακτικά δυνατοί για διαμέρισμα. Τόσο ο Blues Junior όσο και ο Vox μπορεί να σε μπερδέψουν ότι παίζουν χαμηλά, με το Master σχεδόν στο 0, αλλά πρέπει να τους δώσεις γκάζια για να πάρεις τον ήχο τους.
Ελπίζω να σε βοήθησα