Modfori, στα όσπρια(τα μουλιάζεις από την προηγούμενη) και λαχανικά, ο γρηγορότερος τρόπος είναι χύτρα ταχύτητας και αν θες τα ρίχνεις μετά στο ταψί, για έξτρα ψήσιμο φουρνιστό. Ιδιαίτερα τα όσπρια ανάλογα τη φύση τους, μπορείς να βράζεις χωρίς χύτρα ταχύτητας 3ώρες και να παραμένουν στραγάλια. Μπορεί να σου πάρει προετοιμασία+χύτρα+φούρνος από 1¨40 - 2ώρες αλλά να γίνουν λιώμα. Δε νομίζω να χαλαστεί ο φοιτητής. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα φαγητά και συνδυασμοί που παίρνουν σαφώς λιγότερο. Να συμπληρώσω μάλιστα, ότι ιδιαίτερα στους γίγαντες, επειδή η περισσότερη ώρα είναι το ψήσιμο, ο συνολικός χρόνος που ασχολήθηκε ο φοιτητής είναι το πολύ 30 λεπτά, δε χρειάζεται να τους κάνει παρέα όσο ψήνονται. Καταλαβαίνεις Modfori, ότι διαφωνώ εντελώς, στο ότι ο φοιτητής δεν έχει το χρόνο να μαγειρέψει το φαγητό του. Είτε βαριέται, είτε δεν του αρέσει, είτε δεν του έχει μάθει κάποιος. Το δυστυχές, δεν είναι ότι αγοράζουν απέξω ετοιματζίδικα, αλλά το πόσο χαμηλής ποιότητας είναι το φαγητό που τους πασσάρουν, ιδιαίτερα σε κάποιες πολύ έντονα φοιτητικές περιοχές, τη στιγμή που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μπορείς να προμηθευτείς σε φυσιολογικές τιμές, ποιοτικότατες πρώτες ύλες.
Mackay, από ότι φαίνεται φίλε, μόνο η ποικιλία σου λείπει! Δηλαδή το να πειραματιστείς με καινούρια υλικά και μπαχαρικά! Κανονικά αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνεται στο μιλητό. Άλλωστε στο μαγείρεμα είναι ο τρόπος που τα φτιάχνεις όλα αυτά και ενώ 2 φίλοι έχουνε μαγειρέψει κοκκινιστό το ίδιο ωραία, το ένα έχει εντελώς διαφορετική γεύση από το άλλο. Πχ το κάνεις σκέτη κόκκινη σαλτσούλα ? έχεις ρίξει μέσα κρασάκι ? έχεις βάλει δάφνη ? έχεις προσθέση κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι ? έχεις ρίξει κύμινο ? Έχεις προσθέσει και πιπεριές στη σάλτσα ? μανιτάρια ? ντομάτα είναι φρέσκια ψιλοκομμένη ή συσκευασμένος χυμός ? Έτσι πάει με όλα τα μαγειρέματα, ένα υλικό που έχεις "βαρεθεί" με τον ανάλογο τρόπο μαγειρέματος και τον συνδυασμό καινούριων υλικών μπορεί να νοστιμέψει. Πχ o kathodios και ο andrianos, δώσανε συνταγές για κοτόπουλο, το οποίο το έχεις μαγειρέψει.....αλλά όχι με τον τρόπο τους! Μόνο που τα γράψανε, εγώ σχεδόν ένιωσα τη διαφορετικότητα που τους δώσανε από το συνηθισμένα μαγειρεμένο κοτόπουλο, το οποίο βέβαια δε με χαλάει καθόλου, αν είναι ωραία συνηθισμένα μαγειρεμένο, αρκεί να είναι μια φορά τη βδομάδα ή τις 2 βδομάδες.
*Καθόδιε, τη δεύτερη φορά, τη μαγιονέζα την έκανες μουστάρδα....άλλαξε το μην κάνει κάνα κόλπο ο φοιτητής.