Σήμερα με το 2-2 στη Ν.Σμύρνη ,τελείωσε και η υπόθεση champions league δια την οποία ,όπως έχω ήδη αναφέρει και σε άλλο post ...χέστηκα.Αφού χάθηκε το φετινό πρωτάθλημα ,με τον τρόπο που χάθηκε ,το μόνο που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ είναι σχεδιασμό για τον καινούργιο χρόνο.Το πρώτο καλό μήνυμα ήρθε με την έλευση του Δώνη στην προπονητική θέση.Βέβαια και αυτός θα κριθεί,αλλά τουλάχιστον από τη μέχρι τώρα πορεία του ,μας έχει δείξει αν μη τι άλλο ότι μπορούμε να περιμένουμε μία γρήγορη ,επιθετική και θεαματική ομάδα,που χρόνια έχουμε να δούμε.Ξέρω ότι λίγη σημασία έχουν αυτά που γράφω,θεωρώ ότι είναι απίθανο κάποιος από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ να τα διαβάσει,αλλά επειδή εγώ είμαι άρρωστο χανούμι και δεν έχω ύπνο,θα τα πω έτσι κι αλλοιώς.
Το πρώτο και μέγιστο ζήτημα-πρόβλημα της ΑΕΚ είναι το γήπεδο της.Αν δεν λυθεί και δεν αποκτήσουμε "φυσική έδρα",πολύ δύσκολα θα κατακτήσουμε πρωτάθλημα.Φέτος δεν θα χάναμε το πρωτάθλημα (έστω και στα χαρτιά),αν δεν πετάγαμε βαθμούς στο ΟΑΚΑ που με τίποτα δεν θα χάναμε στη Φιλαδέλφεια.Ίσως μάλιστα να είχαμε και άλλα δύο σε αυτά τα 15 χρόνια.
Το δευτερο είναι να αποκατασταθεί η σχέση οπαδών-διοίκησης.Όταν το 2005 γινότανε φιέστα κάθε δεύτερη Κυριακή στο ΟΑΚΑ ,η ομάδα ήταν πολύ χειρότερη σε έμψυχο υλικό,αλλά κοντέψαμε να πάρουμε τον τίτλο(που χάσαμε λόγω της ανεκδιήγητης ήττας από τον Ιωνικό εντός έδρας),γιατί υπήρχε φοβερή δυναμική στα πράγματα,η ΑΕΚ ήταν της μόδας και η διαιτησία δεν μας πήγαινε κόντρα ,εξ'αιτίας και αυτού του λόγου.Η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται τον κόσμο και η "original" πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει μόνο να στηρίζει.
Το τρίτο έχει να κάνει με τα κενά που πρέπει να καλυφθούν.Κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ πάσχει από τερματοφύλακα,αριστερό μπάκ,και αμυντικό χαφ.Οι παίκτες που πρέπει να φύγουνε,γιατί ούτε εκτός 18άδας δεν πρέπει να κρατάνε θέση,είναι οι Μορρέτο,Ασκάρατε,Άλβες,Μπούρμπος,Αρουαμπαρένα.Οι παίκτες που είναι μόνο για αλλαγή και βλέπουμε μέχρι τον Δεκέμβριο είναι οι Καφές,Ράμος,Παππάς,Ενσαλίβα,Μαντούκα,Λαγός,Κονέ,Πλιάτσικας,Μάχο,Καπετάνος,Χετεμάι,Παυλής,Τόζερ,Μανού(άμπαλος αλλά ταχύτητα απίστευτη ρε γ**ώτο...)Ζούλιο Σέζαρ(που μάλλον όμως φεύγει εντελώς)
Ιδιαίτερη συζήτηση μπορεί να γίνει για τους Ριβάλντο,Λυμπερόπουλο,Καλλόν,Δέλλα,Γεωργέα.
Ο Ριβάλντο σπουδαίος παίχτης αλλά του χρόνου στα 37 πια.Φέτος στα περισσότερα παιχνίδια έπρεπε να παίζει αλλαγή έως καθόλου.Αν μπορεί ο Δώνης να τον έχει έτσι και μπορεί και ο ίδιος να το δεχτεί,τότε ο.κ ,αλλοιώς καλύτερα να πάει στη Βραζιλία,όπως δήλωσε στην αρχή.
Ο Λυμπερόπουλος ,κάθε χρόνο θα γίνετε όλο και πιο αργός...Καλύτερα ίσως για όλους να πάει σε μια ομάδα στο εξωτερικό.Βέβαια κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι ο Λύμπε ξέρει μπάλλα και "βλέπει" δίχτυα...
Ο Καλόν δεν ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει με μια κανονική προετοιμασία...Οπότε παρ'όλο που δεν έδειξε και τρομερά πράγματα ίσως χρειάζετε μια ευκαιρία.
Ο Δέλλας και αυτός λόγω ηλικίας δεν μπορείς να τον εμπιστεύεσαι σαν στυλοβάτη της άμυνας.Θα χρειαστεί ανάσες και ελπίζω ο Αλεξόπουλος να μπορέσει του χρόνου ,ή να βρεθεί κάποιο άλλο αξιόπιστο σέντερ-μπακ να τον ξεκουράζει.
Τέλος ο Γεωργέας έδειξε από τα ελάχιστα παιχνίδια που έπαιξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ.Όμως το παιδί είναι πλέον επιρρεπής στους τραυματισμούς οπότε δεν μπορείς και να κάνεις σχεδιασμό επάνω του.
Οι μόνοι αναντικατάστατοι αυτής της ομάδας κατά τη γνώμη μου είναι ο Μπλάνκο,ο Εντίνιο και ο Παπασταθόπουλος.
Τους υπόλοιπους (Αραμπατζή,Μπαρμπούδη,Τόφα κ.α) δεν τους είδαμε και πολύ φέτος οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη...
Αυτά τα ολίγα για την ΑΕΚ του 2008-2009 με την ελπίδα να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα και τυπικά, παίζοντας το καλύτερο και το θεαματικότερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.Γιατί ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και θέαμα.Και αυτό το έχουμε ξεχάσει λίγο τα τελευταία χρόνια(Κώστας Νεστορίδης,Μίμης Παπαιωάννου,Θωμάς Μαύρος,Ντούσαν Μπάγεβιτς,Χένρικ Νίλσεν,Βασίλης Δημητριάδης,Αλέκος Αλεξανδρής,Βασίλης Τσιάρτας,Ντέμης Νικολαίδης,Νίκος Λυμπερόπουλος,Ισμαέλ Μπλάνκο).Η ομάδα με τους περισσότερους πρώτους σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα (Συνολικά 18 φορές)