Αποστολέας Θέμα: ΑΕΚ  (Αναγνώστηκε 343537 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: ΑΕΚ
« Απάντηση #925 στις: 08/10/09, 13:12 »
Υποψιάζομαι την απάντηση Mac. Διότι η ΑΕΚ είναι η μόνη από τις τρεις που ξεκινάει το παιχνίδι μ' έναν μόνο εγχώριο παίκτη. Είναι δηλ σαν να βλέπεις μια Ισπανική ομάδα που έχει μια δυό μεταγραφές από Ελλάδα.

Αυτό που με κάνει και απορώ είναι το πως αντέχετε ακόμα και την παρακολουθείτε.

Και μια παρατήρηση: Αρχίστε να λέτε τα συνθήματα στα Βραζιλιάνικα. Μάλλον οι επιθετικοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει "γ**ήσου" ή "γάμα", και γι' αυτό δεν παίρνουν αέρα όταν τους παροτρύνετε...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #926 στις: 08/10/09, 14:48 »
Τι σχέση έχει pappous η καταγωγή των παικτών?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #927 στις: 08/10/09, 16:16 »
Για την πραγματική Μαδρίτης? Καμμία!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #928 στις: 08/10/09, 20:18 »
Για την ΑΕΚ?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #929 στις: 08/10/09, 21:34 »
Και για την ΑΕΚ καμμία δεν έχει.

Έχει σημασία όμως η εντοπιότητα. Όταν μια ομάδα οποιασδήποτε χώρας έχει ελάχιστους εγχώριους παίκτες σημαίνει ότι δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις της προς το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες είναι να αθλεί ντόπια παιδιά, να τα προπονεί και να τα εξελίσει. Γι αυτόν άλλωστε το λόγο παίρνει και γενναίες επιχορηγήσεις από την κοινότητα, μέλλος της οποίας είμαι κι εγώ.

Η κοινότητα δεν προσφέρει αφιδώς χρήμα για να χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να αφιονίζονται ορισμένοι οπαδοί, βλέποντας την μπάλα να πηγαίνει στο τέρμα κάποιου υποτιθέμενου αντιπάλου, ταυτιζόμενοι μ' ένα φαιδρό υποκατάστατο της ύπαρξής τους.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #930 στις: 09/10/09, 02:51 »
O Παππούς μιλάει για ένα φαινόμενο το οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο στην Ελλάδα και που ήρθε να επιβεβαιώσει εκείνη τη παλιά Ελληνική κωμωδία με τη Ρένα Βλαχοπούλου ( "Η Ρένα είναι όφσαιντ"). Στη προφητική εκείνη κωμωδία η συμπαθής Ρένα είναι μοδίστρα και πρέπει να  παραδώσει τις εμφανίσεις στα αποδυτήρια του "Πρασιναικού"(παρωδία φυσικά του Παναθηναικού), αλλά δεν μπορεί να τα βρει. Ρωτάει λοιπόν κάποιους παίκτες αλλά δεν μπορεί να συννενοηθεί με κανέναν γιατί είναι όλοι ξένοι...Τελικά βρίσκει έναν Έλληνα ο οποίος όμως παίζει για τη ΜΤΚ Βουδαπέστης!!! Μάλλον οι περισσότεροι το έχετε δει οπότε ας μη φλυαρώ άλλο. Όταν εγώ το είχα πρωτοδεί στη τηλεόραση πρέπει να ήταν γύρω στο 1980 και τότε επιτρεπότανε μόνο ένας ξένος παίκτης για κάθε ομάδα. Λέγαμε όλοι λοιπόν οικογενειακώς "έλα μωρέ εντάξει τώρα, υπερβολές...." Που να ξέραμε πόσο προφητικό ήταν αυτό το εργάκι...
Όμως παππού κακά τα ψέμματα...Σπανίζουν πλέον  εκείνοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα μπορούσε να ταυτιστεί ο μέσος φίλαθλος της οποιαδήποτε ομάδας...Κι αφού μιλάμε για την ΑΕΚ δεν υπάρχουν σήμερα παίκτες όπως ο Μιμης Παπαιωάννου, ο Θωμάς ο Μαύρος, ο Βασίλης ο Δημητριάδης, ο Ντέμης ο Νικολαίδης και τόσοι άλλοι. Τελευταίος ήταν για λίγο ο Κατσουράνης και αυτός μας τελείωσε...Επαγγελματισμός παππού...Και τελικά σημασία δεν έχει πια η εθνικότητα αλλά το πάθος και η αφοσίωση που δείχνουν έστω και κάποιοι ξένοι παίκτες στην ομάδα. Όπως ήταν ο Σαβέβσκι για παράδειγμα. Σήμερα η ΑΕΚ έχει πολλούς ξένους, αλλά κάποιοι δεν είναι λιγότερο "αγωνιστές" από κάποιους άλλους Έλληνες. Ο Μπλάνκο για παράδειγμα. Ακόμα και τώρα που είναι ντεφορμέ δεν μπορείς να πεις ότι δεν παλεύει ο άνθρωπος και αδιαφορεί.Ή ο Σάχα. Ή και ο Μαντούκα...Από τους λίγους Έλληνες που έχει η ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, εκτός ίσως από τον Γεωργέα. Και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μισθοφόροι είναι πια, οπότε γιατί να έχω πρόβλημα; Ποιά η διαφορά;
Όταν η ΑΕΚ θέλει να πάρει έναν καλό Έλληνα παίκτη που προκύπτει, εδώ και χρόνια πια δεν έχει τα λεφτά και της τον αρπάζει ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟ.Οπότε αναγκαστικά πηγαίνει στην αγορά του εξωτερικού, όπου προσπαθεί φτηνά να βρει κάποιες καλές ευκαιρίες. Κι εγώ θα ήθελα τον Κουτσιανικούλη, τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο,τον Μαρίνο,τον Κατσουράνη,το Μάντζιο,το Σαλπιγγίδη,παλιότερα το Στολτίδη και το Γιαννακόπουλο και άλλους παίκτες, αλλά δεν έρχονται με τα λεφτά που έχουμε. Οπότε μη κατηγορείς την ΑΕΚ , είναι λίγο άδικο, μιάς και η "πενία τέχνας κατεργάζεται". Όσο για μας , εμείς είμαστε άρρωστοι με τον Δικέφαλο, οπότε όλα τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα τα υποστηρίζουμε, είτε είναι Ελληνόπουλα, είτε Αλλοδαπόπουλα (δική μου λέξη φυσικά). Αρκεί να έχουν πάθος και να ιδρώνουν τη φανέλλα. Τώρα αν προκύψει και κάποιος Έλληνας που παίζει και λίγο για τη φανέλλα της ΑΕΚ , φυσικά και θα ταυτιστούμε μαζί του και θα τον υποστηρίξουμε. Είναι αυτονόητο.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/10/09, 02:59 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #931 στις: 09/10/09, 10:11 »
Και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μισθοφόροι είναι πια, οπότε γιατί να έχω πρόβλημα; Ποιά η διαφορά;

Ξεστρατίζεις Mac. Δεν τοποθετήθηκα στα της ομάδας ώς ιδιωτικής επιχειρήσεως, η οποία διαχειρίζεται τα χρήματά της και τα χρησιμοποιεί όπως επιθυμεί. Θα μπορούσα να κρίνω έναν επιχειρηματία ο οποίος λόγω του ότι βρίσκει στην αλλοδαπή αγορά εργασίας φθηνότερα και άξια χέρια, απολύει όλους τους εγχώριους και εισάγει αλλοδαπούς? Οχι βέβαια, καλά κάνει, προς το ιδιωτικό του συμφέρον εργάζεται ο άνθρωπος.

Τοποθετήθηκα στα της ομάδας και εν προκειμένω στα της ΑΕΚ, η οποία πριν μερικά χρόνια παρακαλούσε την κοινότητα να της χαρίσει τα χρέη, η οποία εκτός αυτού δέχεται και γεναία ετήσια επιχορήγηση από την κοινότητα. Αν νομίζεις ότι η ΑΕΚ ως επιχείρηση δικαιούται να επιχειρεί εστιάζοντας μόνο στο ιδιωτικό της συμφέρον........ πάω πάσο. Αλλά τότε πως μέλη της κοινότητας την παρακολουθούν?

Και με ποιο κίνητρο θα αθληθούν παιδιά από την Φιλαδέλφια, από την Ιωνία κι απ' όλους τους Δήμους, όταν γνωρίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ? Τουλάχιστον να έφερνε και κανέναν Κωσταντινοπολίτη ώστε να δικαιολογείται κάπως το όνομα......

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #932 στις: 09/10/09, 13:53 »
Και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μισθοφόροι είναι πια, οπότε γιατί να έχω πρόβλημα; Ποιά η διαφορά;

Ξεστρατίζεις Mac. Δεν τοποθετήθηκα στα της ομάδας ώς ιδιωτικής επιχειρήσεως, η οποία διαχειρίζεται τα χρήματά της και τα χρησιμοποιεί όπως επιθυμεί. Θα μπορούσα να κρίνω έναν επιχειρηματία ο οποίος λόγω του ότι βρίσκει στην αλλοδαπή αγορά εργασίας φθηνότερα και άξια χέρια, απολύει όλους τους εγχώριους και εισάγει αλλοδαπούς? Οχι βέβαια, καλά κάνει, προς το ιδιωτικό του συμφέρον εργάζεται ο άνθρωπος.

Τοποθετήθηκα στα της ομάδας και εν προκειμένω στα της ΑΕΚ, η οποία πριν μερικά χρόνια παρακαλούσε την κοινότητα να της χαρίσει τα χρέη, η οποία εκτός αυτού δέχεται και γεναία ετήσια επιχορήγηση από την κοινότητα. Αν νομίζεις ότι η ΑΕΚ ως επιχείρηση δικαιούται να επιχειρεί εστιάζοντας μόνο στο ιδιωτικό της συμφέρον........ πάω πάσο. Αλλά τότε πως μέλη της κοινότητας την παρακολουθούν?

Και με ποιο κίνητρο θα αθληθούν παιδιά από την Φιλαδέλφια, από την Ιωνία κι απ' όλους τους Δήμους, όταν γνωρίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ? Τουλάχιστον να έφερνε και κανέναν Κωσταντινοπολίτη ώστε να δικαιολογείται κάπως το όνομα......
Εδώ λοιπόν μάλλον σε πιάνω αδιάβαστο(!!!!!!!!!!!!! απίστευτο για παππού!) Η ΑΕΚ έχει τμήματα υποδομής από μικρές ηλικίες (όπως άλλωστε και οι άλλες ομάδες) και  όχι μόνο στο ποδόσφαιρο , αλλά και σχεδόν σε όλα τα άλλα αθλήματα. Τα πιτσιρίκια της περιοχής και όχι μόνο, αθλούντε αλλά κάποια από αυτά ακολουθούν και τον πρωταθλητισμό, προωθούντε στην α'ομάδα , σε συχνότητα μάλιστα αν όχι μεγαλύτερη από τις άλλες ομάδες της Α'Εθνικής τουλάχιστον ίδια. Παιδιά όπως ο Ταχτσίδης , ο Παυλής, ο Γκέντσογλου, έχουν συμμετοχές στις Εθνικές Ελπίδων αλλά και στην ίδια την ΑΕΚ. Ακόμα και μερικά νέα ταλέντα των 16-17 ετών που τα παίρνει σαν μεταγραφές από άλλες ομάδες, έχουν είτε ξεκινήσει να κάνουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό (Παπασταθόπουλος, Μόρας.), είτε παίζουν σε άλλες ομάδες Α΄Εθνικής (Κυριακίδης, Κονέ,Αναστασάκος). Η ΑΕΚ "βγάζει" Ελληνόπουλα λοιπόν και είναι ίσως η μόνη από τους τρεις μεγάλους που αν την διαλέξει ένας νέος ποδοσφαιριστής θα έχει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες να αναδειχθεί και να παίξει στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και όχι απλά για τα μάτια του κόσμου να μπαίνει μία-δυό φορές αλλαγή κι αυτές στο 90'+ για καθυστερήσεις.
Τέλος για τους Κωνσταντινουπολίτες...Αφού το ξέρεις ότι με τη πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια, στη Πόλη ζήτημα είναι να έχουν μείνει 10.000 Έλληνες τώρα που μιλάμε. Ε...αν προκύψει ένας από αυτούς και καλός ποδοσφαιριστής, θα τον πάρουμε μετά χαράς, εφ'όσον και εκείνος το θελήσει και δεν πάει σε κανέναν Ολυμπιακό ή Παναθηναικό...
« Τελευταία τροποποίηση: 09/10/09, 13:57 από MACMISIAS »

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #933 στις: 09/10/09, 14:54 »
Μια σημειωση στα οσα (πολυ ευστοχα) εγραψε ο Macmisias.
Ο Κονε προερχεται απο τις ακαδημιες του Ολυμπιακου. Και ο Ολυμπιακος που κακα τα ψεμματα εχει τη χειροτερη φημη απο τους τρεις ''μεγαλους'' στην παραγωγη ταλεντων εχει μερικους παικτες του που κανουν αξιοσημειωτη καριερα, π.χ. το Μενδρινο, τον Ελευθεροπουλο, το Ματσουκα...
Για μενα μονο ο Παναθηναικος μπορει να καυχιεται οτι εχει βγαλει παικτες απο τις ακαδημιες του. Μπασινας, Καραγκουνης κτλ...
Οι αλλοι δυο κατι πανε να κανουν τωρα (με Σοιλεδη, Βασιλογιαννη, Ταχτσιδη, Παυλη).
Γιατι επιτυχια των φυτωριων μιας ομαδας ειναι να προωθησει νεαρους παικτες και να κανουν σημαντικη καριερα στην πρωτη ομαδα και οχι να τους δινει στον Ιωνικο η τον Εθνικο Αστερα (βλ Ματσουκας).
Μακαρι καποια στιγμη να γινουμε σαν τον παλιο Ajax η την τωρινη Barcelona η οποια εχει παρα πολλους παικτες απο τις ακαδημιες της.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #934 στις: 09/10/09, 15:14 »
Μια σημειωση στα οσα (πολυ ευστοχα) εγραψε ο Macmisias.
Ο Κονε προερχεται απο τις ακαδημιες του Ολυμπιακου. Και ο Ολυμπιακος που κακα τα ψεμματα εχει τη χειροτερη φημη απο τους τρεις ''μεγαλους'' στην παραγωγη ταλεντων εχει μερικους παικτες του που κανουν αξιοσημειωτη καριερα, π.χ. το Μενδρινο, τον Ελευθεροπουλο, το Ματσουκα...
Για μενα μονο ο Παναθηναικος μπορει να καυχιεται οτι εχει βγαλει παικτες απο τις ακαδημιες του. Μπασινας, Καραγκουνης κτλ...
Οι αλλοι δυο κατι πανε να κανουν τωρα (με Σοιλεδη, Βασιλογιαννη, Ταχτσιδη, Παυλη).
Γιατι επιτυχια των φυτωριων μιας ομαδας ειναι να προωθησει νεαρους παικτες και να κανουν σημαντικη καριερα στην πρωτη ομαδα και οχι να τους δινει στον Ιωνικο η τον Εθνικο Αστερα (βλ Ματσουκας).
Μακαρι καποια στιγμη να γινουμε σαν τον παλιο Ajax η την τωρινη Barcelona η οποια εχει παρα πολλους παικτες απο τις ακαδημιες της.
Συμφωνώ σε όλα και απλά θα κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Ο Κονέ ανήκει στην κατηγορία που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή εκείνων των νεαρών παικτών που πήρε η ΑΕΚ ως μεταγραφή και τους έδωσε ευκαιρίες. Σίγουρα διαχρονικά ο Παναθηναικός έχει βγάλει τους περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου από τις ακαδημίες του (Μπασινάς,Καραγκούνης,Αλεξόπουλος,Νίνης κ.α), απλά νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια (από το 2004 και μετά) η ΑΕΚ δίνει πιο πολλές ευκαιρίες. Τέλος πάντων , μπορεί να είναι και μιά εντύπωση που έχω, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία...

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #935 στις: 09/10/09, 16:54 »
Ισχυει οτι τα τελευταια χρονια η ΑΕΚ εχει δωσει ευκαιριες σε νεα παιδια.
Κατι που αν θυμασαι πηγε να κανει και ο Λεμονης (τον οποιο συμπαθουσα πολυ ως προπονητη) αλλα παλι εφυγε νωρις...
Παντως στην Ελλαδα εχουμε την ταση να χρησιμοποιουμε διθυραμβικους χαρακτηρισμους για νεα παιδια τα οποια πηγαινουν ακομα σχολειο και που ουσιαστικα δεν εχουμε δει!
Τρανο παραδειγμα, επειδη ασχολουμαι περισσοτερο με τα του Ολυμπιακου, ο Ματσουκας.
Σα χθες μου φαινεται που διαβαζα στο Φως διαφορους ''ειδικους'' να εξυμνουν τις ικανοτητες του.

Υ.Γ. Τωρα που το σκεφτομαι η Μπαρτσελονα εχει...Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Mesi δηλαδη τα 5/11 απο τις ακαδημιες της...Και δεν αναφερομαι σε αλλους που εχει βγαλει.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #936 στις: 09/10/09, 18:51 »
Εδώ λοιπόν μάλλον σε πιάνω αδιάβαστο

Πραγματικά δεν το κατέχω καλά το θέμα. Όπως ας πούμε, έχω ακούσει ότι με τις μεταγραφές πολλοί ποδοσφαιροπαράγοντες ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Αυτό όμως δεν φαντάζομαι να είναι αλήθεια διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει.

Και προφανώς θα έχουν αλλάξει πολλά από τότε που αγωνιζόμουν στις μικρές ομάδες, στον τρόπο που γίνεται η προώθηση των παικτών κλπ. Τώρα πια θα φταίνε τα παιδιά που δεν γίνονται καλοί αθλητές και δεν μπορούν να παίξουν. Αλλά πάλι κάποιοι λένε ότι όταν ο μαθητής δεν "μαθαίνει" ευθύνεται ο δάσκαλος. Αλλά προφανώς κι αυτό δεν θα είναι αλήθεια. Το ότι στην Ισπανία έχουν παίκτες από τις υποδομές οφείλεται προφανώς στο ότι έχουν καλύτερους μαθητές και όχι στο ότι τους δίνουν κίνητρα...

Αλλά Mac, θέλω να σε ρωτήσω και κάτι: Εφόσον η ΑΕΚ και άλλες ομάδες είναι "τσίρκα" στο παιχνίδι τους, για ποιόν λόγο να γίνονται ρεζίλι έχοντας αλλοδαπούς παίκτες και δεν γίνονται ρεζίλι μόνο με τους εγχώριους? Είναι Εθνικό το θέμα θα μου πεις......

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #937 στις: 09/10/09, 19:12 »
   Μήπως θα έπρεπε να ανοίξετε-ουμε ένα θέμα με τον  "αφελληνισμό" ( δεν με εκφράζει ο όρος, αλλά δε βρίσκω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή)
 των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου ;   

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #938 στις: 09/10/09, 21:21 »
Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν έγκειται στον ''αφελληνισμό'' του ποδοσφαίρου.. Αν υπάρχει πρόβλημα, αυτό είναι το γεγονός ότι οι αθλητές (όλοι, Έλληνες και μη) έχουν γίνει πλέον εργαζόμενοι και μόνο, παίζουν μόνο για τα λεφτά και στα  :-X τους η φανέλα... Τώρα αν είναι να μιλάμε για ξένους ποδοσφαιριστές, μιλάμε για ξένους εργαζόμενους, οπότε το θέμα θα πρέπει να το εξετάσουμε σε μια πιο γενική βάση, ως την εργασία των ξένων στην Ελλάδα (δεν υποστηρίζω ότι είναι κάτι κακό, μην παρεξηγηθώ) και όχι μεμονωμένα, ως την εργασία των ξένων στο χώρο του ποδοσφαίρου..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #939 στις: 09/10/09, 22:01 »

Πραγματικά δεν το κατέχω καλά το θέμα. Όπως ας πούμε, έχω ακούσει ότι με τις μεταγραφές πολλοί ποδοσφαιροπαράγοντες ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Αυτό όμως δεν φαντάζομαι να είναι αλήθεια διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει.

Και προφανώς θα έχουν αλλάξει πολλά από τότε που αγωνιζόμουν στις μικρές ομάδες, στον τρόπο που γίνεται η προώθηση των παικτών κλπ. Τώρα πια θα φταίνε τα παιδιά που δεν γίνονται καλοί αθλητές και δεν μπορούν να παίξουν. Αλλά πάλι κάποιοι λένε ότι όταν ο μαθητής δεν "μαθαίνει" ευθύνεται ο δάσκαλος. Αλλά προφανώς κι αυτό δεν θα είναι αλήθεια. Το ότι στην Ισπανία έχουν παίκτες από τις υποδομές οφείλεται προφανώς στο ότι έχουν καλύτερους μαθητές και όχι στο ότι τους δίνουν κίνητρα...

Αλλά Mac, θέλω να σε ρωτήσω και κάτι: Εφόσον η ΑΕΚ και άλλες ομάδες είναι "τσίρκα" στο παιχνίδι τους, για ποιόν λόγο να γίνονται ρεζίλι έχοντας αλλοδαπούς παίκτες και δεν γίνονται ρεζίλι μόνο με τους εγχώριους? Είναι Εθνικό το θέμα θα μου πεις......

Μα φυσικά επειδή οι Έλληνες παράγοντες είναι Εθνικόφρονες και δεν θέλουν να γίνονται ρεζίλι τα Ελληνόπουλα...Από εκεί και πέρα όλα γίνονται αξιοκρατικά και οι καλύτεροι προωθούντε...στη Β'Εθνική, στη Γ' δεν έχει σημασία , παίζουν ποδόσφαιρο βρε αδελφέ...
Πάντως τώρα σοβαρά, ούτε η ΑΕΚ ,ούτε πολλές ομάδες δεν είναι "τσίρκα". Εντάξει το επίπεδό μας δεν είναι σαν της Ισπανίας, αλλά τέλος πάντων είμαστε πιο ψηλά από το ...Βελγικό πρωτάθλημα για παράδειγμα. Και λέω τους Βέλγους γιατί και αυτοί έχουν δύο τρεις γνωστές καλές ομάδες.Ένας όμως ακόμα λόγος για το κακό θέαμα, είναι και το ότι στην Ελλάδα το παραπαίρνουμε στα σοβαρά το ποδόσφαιρο και αυτό δημιουργεί πίεση που περνάει και στο παιχνίδι των παικτών. Οπότε δεν μπορείς να δεις καλό θέαμα , γιατί το καλό θέαμα προυποθέτει και ρίσκο το οποίο δεν αναλαμβάνει κανένας, μιάς και τη Δευτέρα θα τον περιλάβουν οι αθλητικές και μπορεί να του καταστρέψουν  τη καριέρα. Υπάρχουν παίκτες που εδώ τους θεωρούσαμε μέτριους και παίξανε έξω με μεγάλη επιτυχία, βασικοί στις ομάδες τους σε δυνατά πρωταθλήματα. (Βρύζας,Μόρας, Ταβλαρίδης κ.α)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #940 στις: 10/10/09, 02:24 »

Χωρίς να θέλω να υπονοήσω ότι γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τις μεταγραφές, εν τούτοις θεωρητικά, ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι σχετικά απλός.. Το "βρώμικο" χρήμα είναι χρήμα το οποίο δεν μπορεί να δηλωθεί στην εφορία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξοδευτεί.. Για να νομιμοποιήσει ο κάτοχος του βρώμικου χρήματος (το οποίο παράγεται από παράνομες διαδικασίες όπως ναρκωτικά, δουλεμπόριο, παιδική πορνεία, κλπ.) το χρήμα αυτό, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το περάσει μέσα από κάποια εταιρία με τη μορφή εσόδων.. Συμφωνεί λοιπόν ένας πρόεδρος (ας τον πούμε Α) με έναν αντίστοιχο πρόεδρο (ας τον πούμε Β) να πουλήσει ένα παίχτη στα € 5 εκατ.. Στα συμβόλαια όμως θα φαίνεται ότι η πώληση έγινε στα € 20 εκατ., επομένως ο πρόεδρος Α βάζει στα ταμεία της ΠΑΕ € 5 εκατ. νόμιμο χρήμα που έλαβε από τον πρόεδρο Β καθώς επίσης και € 15 εκατ. δικό του "βρώμικο χρήμα".. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να ξεπλύνει € 15 εκατ. βρώμικο χρήμα.. Αν ο πρόεδρος αρχίσει και αγοράζει Lamborghini και το ΣΔΟΕ τον ρωτήσει που τα βρήκε, αυτός θα πεί ότι τα βρήκε από τα έσοδα της μεταγραφής του παίχτη.. Για αυτό και ακούγεται συχνά ότι τα ποσά που διαβάζουμε στις εφημερίδες είναι πολύ φουσκωμένα..

Πολλοί θα σκεφτούν, καλά ο πρόεδρος Β τι κερδίζει από αυτό; Ο πρόεδρος Β λοιπόν, έχει γράψει στα βιβλία του έξοδα € 20 εκατ., ενώ στην πραγματικότητα η μεταγραφή του κόστισε € 5 εκατ.. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερα έξοδα (τα οποία είναι φυσικά πλασματικά).. Μεγαλύτερα έξοδα σημαίνει μικρότερα κέρδη και μικρότερα κέρδη σημαίνει μικρότερη φορολογία εισοδήματος (αυτό που επιζητά το 95% των εταιριών).. Όπως θα λέγαμε και στα οικονομικά "it's a win-win situation".. Απλά πρέπει να βρεθούνε 2 "λαμόγια" για να ματσάρουν τα συμφέροντα τους..

Τώρα για το θέμα των λίγων ελλήνων παιχτών νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα δεν είναι καμία σπουδαία χώρα παραγωγής ποδοσφαιρικών ταλέντων.. Αν αναλογιστούμε ότι πριν το νόμο του Μποσμάν, οι έλληνες ποδοσφαιριστές που είχαν μεταγραφεί στο εξωτερικό μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα εκεί έξω είναι άκρως απαιτητικά.. Ο λόγος είναι κυρίως η έλλειψη υποδομών.. Δεν είναι να απορεί κανείς όταν μεταγράφεται κάποιος έλληνας στο εξωτερικό να δηλώνει συνέχεια ότι εκεί οι εγκαταστάσεις είναι σαφώς πιο σύγχρονες και εκεί "γίνεται δουλειά".. Χωρίς υποδομές ένα ταλέντο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά, αλλά εδώ οι μισές ομάδες της Α΄Εθνικής δεν έχουν γήπεδο της προκοπής, υποδομές θα κοιτάνε;   

Αποσυνδεδεμένος Ιππέας

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...με τ'αλογάκι μου συχνά,τριγυρίζω στα βουνά..
    • Προφίλ
« Απάντηση #941 στις: 10/10/09, 11:42 »
gers , συμφωνούμε απόλυτα , γι' αυτό τα εισαγωγικά και σίγουρα  πρόκειται για εργαζόμενους , δεν το συζητάμε. Το θέμα είναι ότι οι παράγοντες δεν επενδύουν σε ημεδαπούς εργαζόμενους - παίκτες  και καταφεύγουν σε κάθε λογής μυστήριους που δεν κάνουν τη διαφορά ,αλλά  είναι ισάξιοι ή κατώτεροι των γηγενών. Από την άλλη δεν εξάγουμε ποδοσφαιρικό προϊόν , για να πούμε ότι υπαρχει μια ισορροπία.
 Όντως  faser, το ξέπλυμα γίνεται κάπως έτσι , αρκεί να λαδωθούν  και οι μάνατζερ, που οικονομάνε τρελά λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #942 στις: 10/10/09, 22:00 »
Faser, σ' ευχαριστώ πολύ που ανέλυσες τον τρόπο. Βρε παιδί μου, το άκουγα και δεν το πίστευα επειδή δεν καταλάβαινα, αλλά ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις εσύ κάποιος άλλος καταλαβαίνει...
Για να μην μείνουν όμως κενά: Έχω ακούσει ότι "μαύρο χρήμα" ονομάζουμε συνήθως αυτό που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία, τραφικινγκ κλπ και το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να δηλωθεί τυπικά. Είναι αλήθεια?

Μια που ανάφερες για υποδομές και χόρτο, θα ήθελα να θυμίσω ότι στις εποχές που ανδρώθηκαν οι Παπαϊωάνου, Νικολάου, Νικολούδης, Μαύρος, Αρδίζογλου και τόσοι άλλοι οι οποίοι θα παίζαν με αξιώσεις και σήμερα, δεν υπήρχαν καθόλου υποδομές και γήπεδα, σε κάτι αλάνες παίζανε με κοτρώνια. Υπήρχε όμως σύστημα.

Το συμπέρασμα που έβγαλα από την συζήτηση είναι το εξής: Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε το αθλητικό σκηνικό. Το κόμμα είναι σαν την ομάδα. Έχει οπαδούς που το μόνο που θέλουν είναι να κερδίσει τον αντίπαλο, χωρίς να ενδιαφέρονται για ουσιαστική παροχή έργου προς τους ίδιους και την κοινωνία. Η επικράτηση επί του αντιπάλου είναι που προσφέρει στον οπαδό της ομάδας και του κόμματος τα ίδια ακριβώς συναισθήματα προσωρινής ανάτασης. Γι' αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσε να δεχτεί βοήθεια από παντού, ακόμα και από τους πιο περιθωριακούς και ανήθικους τύπους της ανθρωπότητας και θα το διατυμπάνιζε κι όλας.

Και βέβαια ο οπαδός κρύβεται πίσω από μια εκλογικευμένη παράνοια, την οποία την υπερασπίζεται καμμιά φορά και μέχρι θανάτου. Διότι απ' αυτό εξαρτάται η ύπαρξή του.

Κομματόσκυλο και οπαδός είναι ένα και το αυτό. Δέχονται εντολές εκ των άνω, χωρίς να έχουν λόγο παρα μόνο για την αλλαγή προπονητή.

Η περίπτωση χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης και θα επανέλθω σε νέο θέμα.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #943 στις: 10/10/09, 22:34 »
Κι εδώ θα διαφωνήσω ελαφρώς...Ατομικά οι παίκτες που αναφέρεις ήταν πολύ καλοί στην εποχή τους αλλά πλαισιωνόντουσαν από πάρα πολλούς άσχετους. Εξ ου ότι σαν Εθνική δεν καταφέραμε ποτέ κάτι καλό στην "παλιά καλή εποχή" εκτός από τη συμμετοχή στο Euro του 1980.
Για το συσχετισμό οπαδού και ψηφοφόρου θα συμφωνήσω μαζί σου παππού, με τη μόνη διαφορά ότι "ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ.......ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ!!!! 8)

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #944 στις: 11/10/09, 03:34 »
Faser, σ' ευχαριστώ πολύ που ανέλυσες τον τρόπο. Βρε παιδί μου, το άκουγα και δεν το πίστευα επειδή δεν καταλάβαινα, αλλά ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις εσύ κάποιος άλλος καταλαβαίνει...
Για να μην μείνουν όμως κενά: Έχω ακούσει ότι "μαύρο χρήμα" ονομάζουμε συνήθως αυτό που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία, τραφικινγκ κλπ και το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να δηλωθεί τυπικά. Είναι αλήθεια?
Συνήθως όταν λέμε "μαύρο" χρήμα εννοούμε το χρήμα που προέρχεται από έσοδο στο οποίο δεν έχει κοπεί απόδειξη.. Είναι διαφορετικές έννοιες το "βρώμικο" χρήμα από το "μαύρο" χρήμα.. Το "βρώμικο" χρήμα είναι το χρήμα που αναφέρεις.. Το "μαύρο" χρήμα είναι αυτό που επιτρέπει σε χιλιάδες επιχειρήσεις να παραμένουν ενεργές ως σήμερα.. Παραδείγματα: Πίνεις ένα ποτό στο Island και ο barman δεν σου κόβει απόδειξη ή ζητάς από έναν έμπορο να σου πουλήσει ένα προϊόν σε τιμή μικρότερη από την αξία του προϊόντος + κέρδος εμπόρου + ΦΠΑ και σαφώς χωρίς να κόψει απόδειξη και πολλά άλλα.. Το να πουληθεί κάτι χωρίς απόδειξη έχει διπλό όφελος για τον πωλητή.. Αφενώς δεν χρεώνει ΦΠΑ (το οποίο πρέπει να το αποδώσει στο Δημόσιο) επομένως η τιμή του είναι πιο ελκυστική από τους ανταγωνιστές του που χρεώνουν ΦΠΑ και αφετέρου εμφανίζει στις οικονομικές του καταστάσεις μικρότερα έσοδα άρα μικρότερη φορολογία.. Ο αγοραστής αν δεν ενδιαφέρεται να δηλώσει την απόδειξη αγοράς ενός προϊόντος στη φορολογική του δήλωση, τότε δεν τον νοιάζει να πάρει απόδειξη, επομένως συμφωνεί να αγοράσει σε μικρότερη συνήθως τιμή από ότι αν αγόραζε με απόδειξη.. Γι'αυτό και το κράτος για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, πλέον στις φορολογικές δηλώσεις θα μας δίνει την ευκαιρία να βάζουμε αρκετές αποδείξεις που τα προηγούμενα χρόνια δεν βάζαμε (π.χ. ρούχα, παπούτσια, κλπ.).. Ένα tip για τους αυτούς που αγοράζουν συχνά φαγητό από έξω.. Πλέον οι αποδείξεις φαγητού θα λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό φόρου εισοδήματος φυσικού προσώπου και θα μετριάζουν το φόρο που θα καλούμαστε να πληρώσουμε.. Γι'αυτό το λόγο καλό θα είναι να ζητάτε και να κρατάτε τις αποδείξεις για να τις δηλώσετε στην επόμενη φορολογική σας δήλωση έτσι ώστε να γλιτώσετε λίγο φόρο..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #945 στις: 26/10/09, 17:41 »
Ωραία. Ξεκινάω λέγοντας ότι ναι δεν έχουμε υπερ ομάδα και ναι δεν έχουμε παίξει καλή μπάλλα, αλλά πλέον ΕΛΕΟΣ. Τι θα γίνει ρε πού**η μου με τα κοράκια...Έχουμε 11 βαθμούς και μας έχουν στερήσει τουλάχιστον 6. Άλλο 11 άλλο 17. Κι αν υπολογίσεις ότι αυτό θα σήμαινε -2 για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ τότε η διαφορά θα ήταν μόλις 3...Δε πάει άλλο μ'αυτή τη κατάσταση...

Αποσυνδεδεμένος parantox

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #946 στις: 29/10/09, 19:59 »
Αποκλεισμός από Θρασύβουλο.

Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχει η ομάδα, έχεις και τη ρημάδα τη μπάλα να μη σου κάθεται...Εντάξει, 20 τελικές, καμιά 15αριά αποκρούσεις είχε ο τέρμας τους. Και αυτή η αστοχία/αναποτελεσματικότητα σε κάθε σχεδόν παιχνίδι διογκώνει κι άλλο τα προβλήματα. Γιατί εντάξει μπαλάρα δε παίζει (ποιός παίζει; ), προβλήματα εξωαγωνιστικά άπειρα, αλλά το 1/3 από τις φάσεις να γινόταν γκολ θα είχαμε κανα 2 άνετες νίκες μέχρι τώρα και διαφορετική ψυχολογία.

Η ομάδα είναι ΛΙΓΗ, αλλά τόσο λίγη που να μη μπορεί να κερδίσει τέτοιες ομάδες... Και να μένει πάλι εκτός στόχων από Νοέμβριο...

Αν αποδειχτεί ότι η ιστορία με τον Αμερικάνο επενδυτή είναι καμιά φούσκα ή αν τελικά δε κάτσει δε βλέπω πάτο να προσγειωνόμαστε. Γιατί όποιος και να 'ναι, δε μπορεί να είναι χειρότερα από τώρα.
They asked a guitar player to play with some dynamics and he said "What are you talking about, I'm playing as loud as I can!"...Heh, I tell that joke a lot.

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #947 στις: 30/10/09, 10:22 »
Αποκλεισμός από Θρασύβουλο.

Η ομάδα είναι ΛΙΓΗ, αλλά τόσο λίγη που να μη μπορεί να κερδίσει τέτοιες ομάδες... Και να μένει πάλι εκτός στόχων από Νοέμβριο...
Εγω κραταω αυτες τις  φρασεις και ευχομαι να ξυπνησουμε σαν ομαδα.Εχουμε μερικους καλους παιχτες και καποιους,να το πω ευγενικα,οτι να ναι.Οι δευτεροι καλο θα ειναι να μη ξαναπαιξουν
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #948 στις: 24/12/09, 14:06 »
Λίγες σκέψεις για τη κατάντια αυτής της ομάδας...Τη Κυριακή θα μιλήσει ο Κοζώνης και φυσικά αναμένεται με ενδιαφέρον το τι θα πει. Αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτή η ιστορία έχει τραβήξει τόσο πολύ που όχι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ξενερώσει , αλλά πραγματικά το θεωρώ δύσκολο να αποκαταστήσει ο "θείος Μπομπ" το όνομά του στο Ελληνικό φίλαθλο κοινό, μιάς και μ'αυτά και μ'αυτά έχει καταντήσει ανέκδοτο. Και για όσους θέλουν να γελάσουν, είτε γιατί έχουν χιούμορ, είτε γιατί θέλουν να γελάσουν με τα χάλια μας , ιδού του λόγου το αληθές              www.bobkozonis.gr . Στο κοντράστ όλων αυτών όμως και επειδή το αδιέξοδο είναι τέτοιο σε σχέση με τους μετόχους και την ομηρεία της ΑΕΚ από αυτούς, ακόμα και ο Μπομπ ο σφουγγαράκης φαντάζει η μόνη λύση. Ίσως και ο Πάτρικ ο Αστερίας...Τι να πει κανείς...
Το άλλο θέμα είναι αυτό του Μπάγεβιτς. Αν γίνει η"κίνηση Παππά" , όπως ακούγεται ο Μπάγεβιτς θα φύγει. Αυτό κατ'εμέ είναι τεράστιο λάθος γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι , ο Μπάγεβιτς είναι ο τελευταίος που κρατάει μιά αίγλη σε αυτήν την ομάδα και την συνδέει με εποχές επιτυχιών. Η ομάδα δεν μπορεί να το έχει αυτό μιάς και δεν υπάρχουν πλέον παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν περήφανο το κόσμο, τύπου Μαύρος, Νικολαίδης,Μανωλάς,Κατσουράνης και να ηγηθούν, αλλά ούτε φυσικά και διοίκηση. Αν φύγει και ο Μπάγεβιτς σε τι θα διαφέρει η φετινή ΑΕΚ από τη Καβάλα ή τη Ξάνθη σε μέγεθος;
Τέλος θα πω ότι είμαι εξοργισμένος και με τη διαιτησία , η οποία κάνει ότι είναι δυνατόν για να ρίξει αυτή την ομάδα ακόμα χαμηλότερα. Αυτά τα ανθρωπάκια δεν έχουν καμμιά αξιοπρέπεια και είναι αχυράνθρωποι παραγόντων νονών της νύχτας ή μεγαλολαμόγιων. Η ΑΕΚ ακόμα και έτσι στερήθηκε πάνω από 10 βαθμούς από διαιτητικά λάθη. Και στη παρούσα φάση άλλο τρίτη θέση και άλλο ένατη.
Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και ελπίζω τουλάχιστον στο β΄γύρο να τελειώσουμε με κάποια αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα χειρότερα έρχονται με αρχή το ντέρμπυ ??? με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου.
« Τελευταία τροποποίηση: 24/12/09, 14:09 από MACMISIAS »

Αποσυνδεδεμένος parantox

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #949 στις: 01/01/10, 13:43 »
Καταρχάς καλή χρονιά σε όλους.

MACMISIAS συμφωνώ με τα λεγόμενά σου. Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει και το δυστυχές είναι πως δε φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Το είχα γράψει και παραπάνω πως αν ο (τότε άγνωστος στο κοινό) Αμερικάνος επενδυτής δεν έρθει τα δεδομένα αλλάζουν.

Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ την ΑΕΚ να αλλάζει στόχους...Τέλος πάντων, δε θέλω να προτρέχω.

Για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο κόσμος είναι που θα φάει το λούκι...Η μόνη σταθερή αξία γιατί ΟΛΟΙ οι άλλοι είτε έρχονται και φεύγουν είτε είναι ανύπαρκτοι.

Άντε καλή χρονιά ΑΕΚΑΡΑ.
They asked a guitar player to play with some dynamics and he said "What are you talking about, I'm playing as loud as I can!"...Heh, I tell that joke a lot.