O Παππούς μιλάει για ένα φαινόμενο το οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο στην Ελλάδα και που ήρθε να επιβεβαιώσει εκείνη τη παλιά Ελληνική κωμωδία με τη Ρένα Βλαχοπούλου ( "Η Ρένα είναι όφσαιντ"). Στη προφητική εκείνη κωμωδία η συμπαθής Ρένα είναι μοδίστρα και πρέπει να παραδώσει τις εμφανίσεις στα αποδυτήρια του "Πρασιναικού"(παρωδία φυσικά του Παναθηναικού), αλλά δεν μπορεί να τα βρει. Ρωτάει λοιπόν κάποιους παίκτες αλλά δεν μπορεί να συννενοηθεί με κανέναν γιατί είναι όλοι ξένοι...Τελικά βρίσκει έναν Έλληνα ο οποίος όμως παίζει για τη ΜΤΚ Βουδαπέστης!!! Μάλλον οι περισσότεροι το έχετε δει οπότε ας μη φλυαρώ άλλο. Όταν εγώ το είχα πρωτοδεί στη τηλεόραση πρέπει να ήταν γύρω στο 1980 και τότε επιτρεπότανε μόνο ένας ξένος παίκτης για κάθε ομάδα. Λέγαμε όλοι λοιπόν οικογενειακώς "έλα μωρέ εντάξει τώρα, υπερβολές...." Που να ξέραμε πόσο προφητικό ήταν αυτό το εργάκι...
Όμως παππού κακά τα ψέμματα...Σπανίζουν πλέον εκείνοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα μπορούσε να ταυτιστεί ο μέσος φίλαθλος της οποιαδήποτε ομάδας...Κι αφού μιλάμε για την ΑΕΚ δεν υπάρχουν σήμερα παίκτες όπως ο Μιμης Παπαιωάννου, ο Θωμάς ο Μαύρος, ο Βασίλης ο Δημητριάδης, ο Ντέμης ο Νικολαίδης και τόσοι άλλοι. Τελευταίος ήταν για λίγο ο Κατσουράνης και αυτός μας τελείωσε...Επαγγελματισμός παππού...Και τελικά σημασία δεν έχει πια η εθνικότητα αλλά το πάθος και η αφοσίωση που δείχνουν έστω και κάποιοι ξένοι παίκτες στην ομάδα. Όπως ήταν ο Σαβέβσκι για παράδειγμα. Σήμερα η ΑΕΚ έχει πολλούς ξένους, αλλά κάποιοι δεν είναι λιγότερο "αγωνιστές" από κάποιους άλλους Έλληνες. Ο Μπλάνκο για παράδειγμα. Ακόμα και τώρα που είναι ντεφορμέ δεν μπορείς να πεις ότι δεν παλεύει ο άνθρωπος και αδιαφορεί.Ή ο Σάχα. Ή και ο Μαντούκα...Από τους λίγους Έλληνες που έχει η ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, εκτός ίσως από τον Γεωργέα. Και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μισθοφόροι είναι πια, οπότε γιατί να έχω πρόβλημα; Ποιά η διαφορά;
Όταν η ΑΕΚ θέλει να πάρει έναν καλό Έλληνα παίκτη που προκύπτει, εδώ και χρόνια πια δεν έχει τα λεφτά και της τον αρπάζει ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟ.Οπότε αναγκαστικά πηγαίνει στην αγορά του εξωτερικού, όπου προσπαθεί φτηνά να βρει κάποιες καλές ευκαιρίες. Κι εγώ θα ήθελα τον Κουτσιανικούλη, τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο,τον Μαρίνο,τον Κατσουράνη,το Μάντζιο,το Σαλπιγγίδη,παλιότερα το Στολτίδη και το Γιαννακόπουλο και άλλους παίκτες, αλλά δεν έρχονται με τα λεφτά που έχουμε. Οπότε μη κατηγορείς την ΑΕΚ , είναι λίγο άδικο, μιάς και η "πενία τέχνας κατεργάζεται". Όσο για μας , εμείς είμαστε άρρωστοι με τον Δικέφαλο, οπότε όλα τα παιδιά που παίζουν στην ομάδα τα υποστηρίζουμε, είτε είναι Ελληνόπουλα, είτε Αλλοδαπόπουλα (δική μου λέξη φυσικά). Αρκεί να έχουν πάθος και να ιδρώνουν τη φανέλλα. Τώρα αν προκύψει και κάποιος Έλληνας που παίζει και λίγο για τη φανέλλα της ΑΕΚ , φυσικά και θα ταυτιστούμε μαζί του και θα τον υποστηρίξουμε. Είναι αυτονόητο.