Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 107477 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #225 στις: 13/01/07, 18:46 »
Συμμετείχα πέρσι σε όλες τις γενικές συνελεύσεις και αυτά που άκουγαν τ αυτάκια μου από τα μικρά έτη ήταν εκπληκτικά.Σε πληροφορώ πως ναι στη δική μου σχολή τουλάχιστον η πλειοψηφία δεν ήξερε και δεν ξέρει καν τι λέει το άρθρο 16 και ο νόμος πλαίσιο.
Ακούνε τα παπαγαλάκια των κομμάτων να τους λένε πως θα πληρώνουν τα βιβλία πως θα τους κόβουν στην τρίτη εξέταση κλπ και τρομοκρατούνται οπότε ψηφίζουν κατάληψη μιας που χάνουν και μάθημα και κόστος δεν έχουν αφού είναι σε μικρό έτος.

Εσύ μπορεί να πληγείς από τα μέτρα της κυβέρνησης εγώ όμως πλήττομαι αυτή τη στιγμή από σένα όχι από την κυβέρνηση.Και όχι δε θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου γιατί όλα μου τα δικαιώματα ακόμα και αυτό της διαμαρτυρίας σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου και αυτά οφείλω να τα σεβαστώ.Όταν εσύ διαμαρτύρεσαι για αυτό που διαφωνείς και περιορίζεις τα δικά μου δικαιώματα τότε το πράγμα χαλάει.

Το "πατάμε επί πτωμάτων" νομίζω ξέρεις τι νόημα έχει σαν φράση και κυρίως ότι συνήθως έχει αλληγορική σημασία.Όπως επίσης υποθέτω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #226 στις: 13/01/07, 18:47 »
Η διαφορά σε αυτό που λες είναι ότι αυτός που θέλει να κάνει μάθημα δεν εμποδίζει τον άλλο να διαμαρτυρηθεί με οποιονδήποτε (άλλο εκτός από κατάληψη) τρόπο ενώ εσύ κάνοντας κατάληψη τον εμποδίζεις να κάνει μάθημα ενώ αυτός θέλει. Όλο αυτό το μαζικό κίνημα των φοιτητών θα μπορούσε να κάνει αποχή ώστε να υποστεί μόνο αυτό τις συνέπειες των χαμένων μαθημάτων που τελικά μεταφράζονται μακροπρόθεσμα σε πολύτιμο χαμένο χρόνο και χρήματα.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
    • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
« Απάντηση #227 στις: 13/01/07, 18:59 »
@ @Morpheus@

Τα παραδειγματα αυτα τα αναφερα για να δειξω οτι και οι φοιτητες εχουν την μεριδα τους στην κατασταση που επικρατει στα πανεπιστημια....πουθενα δεν ειπα οτι τα ιδωτικα, θα διορθωσουν τα συγκεκριμενα προβληματα....κι επειδη προφανως δεν εχεις διαβασει τα προηγουμενα post που εκανα(ε, τοσο τεραστια που ηταν καλα να παθω  :(  ), ας ξανακοτσαρω λιγο ενα σημειο, να μου πεις εσυ που διαφωνεις και γιατι:

"..........Κι ερχεται λοιπον ενα νομοσχεδιο (που δεν ειναι τελειο, αλλα τουλαχιστον ειναι μια αρχη!!) που προβλεπει:
1) Να δινεις 3 φορες ενα μαθημα κι αν δεν το περασεις να εχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζητησεις να εξεταστεις απο τριμελης επιτροπη και μαλιστα εξαιρουμενου του αρχικου εξεταστη!!
2) Να μπορεις να παρεις το πτυχιο σου σε 3,5 χρονια εαν εχεις τελειωσει ολα τα μαθηματα!!
3) Να δινει την δυνατοτητα στην καθε σχολη να μπορει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ με ιδιωτες ετσι ωστε μολις παρεις το πτυχιο σου ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , να μπορεις να πιασεις δουλεια στην εκαστοτε εταιρεια που τυχον θα συνεργαζεται με τη σχολη σου......Και σκεψου (αν και αρκετοι το  θεωρειτε κακο) , η εκαστοτε συνεργαζομενη εταιρεια μπορει να ζητησει απο την σχολη σου το να διδαχθεις το Χ μαθημα ετσι ωστε να εισαι πιο καταρτισμενος για το Χ επαγγελμα, αντι να κανεις κατι μαθηματα τα οποια σου ειναι αχρηστα εντελως και υπαρχουν στο προγραμμα σπουδων σου μονο και μονο επειδη αυτος που το διδασκει ειναι πολλα χρονια στην σχολη σου και εχει γινει και προισταμενος!!
4) Να υπαρχει καποιος ανθρωπος εκει μεσα ΕΙΔΙΚΟΣ που να ελεγχει τα ποσα λεφτα ξοδευτηκαν και που.......κι ετσι αντι η διοικηση της σχολης σου να αγοραζει καινουργια επιπλα για τα γραφεια της , να αγοραζει υπολογιστες , να εξοπλιζει εργαστηρια, κλπ
5) Να μπορει ο καθε φοιτητης να παρει ΑΤΟΚΟ δανειο που θα αρχισει να εξοφλει οταν βρει δουλεια πανω στο αντικειμενο που σπουδασε και μονη υποχρεωση να το εξοφλησει μεσα σε 15 χρονια!!!
6) Αξοιλογηση ολων των καθηγητων , του τροπου που κανουν μαθημα, τα ποσοστα επιτυχιας που εχουν οι μαθητες του και στον τροπο με τον οποιο ο ιδιος ο εκπαιδευτικος αξιολογει τους μαθητες του!!!
7) Αξιολογηση της καθε σχολης με σκοπο να δουν αν οντως ειναι ικανη να προσφερει αυτα που αναφερει στι καταστατικο της κι αν υπαρχουν τα προβλεπομενα μαθηματα, οι προβελπομενοι καθηγητες και οι προβλεπομενες υποδομες ετσι ωστε να επιτελεσει το εργο της!!"
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: 13/01/07, 19:04 »
@ @Morpheus@

κι ενα κομματι που αφορα την θεση μου για τα ιδιωτικα πανεπιστημια
(δεν θα το ξανακανω....κι αν καποιος θελει να συζητησει μαζι μου, ας εχει τουλαχιστον την υπομονη να διαβασει πρωτα αυτα που εχω γραψει......ξερω οτι ηταν τεραστιο post αλλα δεν ειμαι πολυ παλιος και δεν εχω παρει ακομα τον αερα, να γραφω λιγα και λιτα  :-[  )

ειπα λοιπον οτι:
".......Τελος, να πω οτι εμενα προσωπικα δεν με αγγιζει η ιδρυση Ιδιωτικων πανεπιστημιων, ειτε γινουν ειτε οχι, εγω δεν προκειται να παω, ουτε και να στειλω τα παιδια μου.....πρεπει καποια στιγμη να καταλαβετε οτι ακαδημαικη εκπαιδευση σημαινει : Προσωπικη εργασια και μελετη.
.....Κι αυτο μπορεις να το κανεις ειτε στο δημοσιο ειτε στο ιδωτικο.....μπορει στο ιδιωτικο να ειναι πιο γονιμες οι καταστασεις ετσι ωστε να ευδοκιμει ευκολοτερα μια προσωπικη μελετη.....δεν παυει ομως στο τελος, να μετραει τελικα μονο το ποσο πολυ εχεις μοχθησει για να γινεις καλος στην δουλεια σου, στην επιστημη σου στην τεχνη σου.....κι οταν θα βγεις στην αγορα εργασιας, κι ιδιως στον ιδωτικο τομεα που μετραει τελικα μονο το ποσο καλα ξερεις να κανεις κατι κι οχι το ποσα πτυχια εχεις, ουτε απο που τα πηρες....και μιλω εκ πειρας για το συγκεκριμενο πραγμα!!!
....Τι να σε κανει εσενα μια εταιρεια που πηρες το πτυχιο σου απο το καλυτερο πανεπιστημιο του κοσμου (ακομα κι αν λαδωσες για να το παρεις) αν δεν ξερεις να ξεχωρισεις την φαση απο τον ουδετερο? Για ποιο λογο να σε προσλαβει ενας εργοδοτης (που οπως πολυ σωστα τονισατε αρκετοι απο εσας) που κοιταει μονο το κερδος, αν δεν εισαι ικανος να του παραγεις κερδοφορα εργασια? Για να σε μοστραρει στους συναδελφους του και να λεει: "Κοιταξτε, οι δικοι μου υπαλληλοι ειναι αποφοιτοι των καλυτερων πανεπιστημιων?? "
....Μακραν νυχτωμενοι ειστε φιλοι μου οσοι νομιζετε οτι οι αποφοιτοι ιδωτικων, χαιρουν καλυτερης μεταχειρισης (τουλαχιστον στην Ελλαδα)  στον ιδιωτικο τομεα...το μονο που μετραει ειναι αν εισαι ο καταλληλος για την δουλεια κι αυτο ειναι κατι που μπορει ο καθενας να το πετυχει μονος του,αν προσπαθησει , απο οποιδηποτε ιδρυμα κι αν του δινεται η ευκαιρια!! ......και μην ξεχνατε οι βιβλιοθηκες ειναι ανοιχτες για ολους, οποιος  θελει να μαθει , μπορει!!!!!"
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: 13/01/07, 20:16 »
@chorrer
Πρωτον να σου πω οτι εχω διαβασει ολα σου τα post και μπορω να πω οτι τα επιχειρηματα σου ειναι πολλα και καλα!
Αλλα το θεμα ειναι οτι κινουμαστε σε διαφορετικη τροχια.
Προσωπικα ειμαι κατα οποιασδηποτε ιδιωτικοποησης, γιατι ο μονος λογος που γινεται κατι τετοιο ειναι το κερδος, ολα τα αλλα ειναι ετσι για να λεμε.Αυτη η λογικη ειναι η λογικη του Ελευθερου Εμποριου.
Να σου πω τωρα που συμφωνω και που οχι!
Παράθεση
1) Να δινεις 3 φορες ενα μαθημα κι αν δεν το περασεις να εχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ζητησεις να εξεταστεις απο τριμελης επιτροπη και μαλιστα εξαιρουμενου του αρχικου εξεταστη!!
Συμφωνω γιατι οχι?

Παράθεση
2) Να μπορεις να παρεις το πτυχιο σου σε 3,5 χρονια εαν εχεις τελειωσει ολα τα μαθηματα!!
Επισης συμφωνω!

Παράθεση
3) Να δινει την δυνατοτητα στην καθε σχολη να μπορει να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ με ιδιωτες ετσι ωστε μολις παρεις το πτυχιο σου ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , να μπορεις να πιασεις δουλεια στην εκαστοτε εταιρεια που τυχον θα συνεργαζεται με τη σχολη σου......Και σκεψου (αν και αρκετοι το  θεωρειτε κακο) , η εκαστοτε συνεργαζομενη εταιρεια μπορει να ζητησει απο την σχολη σου το να διδαχθεις το Χ μαθημα ετσι ωστε να εισαι πιο καταρτισμενος για το Χ επαγγελμα, αντι να κανεις κατι μαθηματα τα οποια σου ειναι αχρηστα εντελως και υπαρχουν στο προγραμμα σπουδων σου μονο και μονο επειδη αυτος που το διδασκει ειναι πολλα χρονια στην σχολη σου και εχει γινει και προισταμενος!!
Εδω ομως δεν συμφωνω!Αυτο που λες θα μπορουσε να γινει με δημοσιες επιχειρησεις (αλλα που, εχει παραμηνει καμια?) και ετσι ο δημοσιος τομεας, που θεωρητικα δεν εχει σημασια το κερδος εκει αλλα απλως να διατηρηται χωρις ζημια, να ειναι παντα εκσυγχρονισμενος και γενικα να ειναι παντα ενα βημα μπροστα.Δυστυχως ομως οι διαφορες πολιτικες των διαφορων κυβερνησεων (τι το θελω το διαφορετικα, αφου στην παργματικοτητα ενα κομμα ειναι και μια πολιτικη) ιδιωτικοποιουν τα παντα, με το προσχυμα "ζημιωνουν το κρατος", και ξαφνικα μολις γινουν ιδιωτικες χεζονται στο ταλιρο(τοσο αχρηστοι ειναι οι manager στον δημοσιο τομεα ???).Ασε που σε περιπτωση συνεργασιας ιδιωτη και πανεπιστημιου σιγα σιγα το πανεπιστημιο λειτουργει για τον ιδιωτη αποκλειστηκα, οι ερευνες χρηματοδοτουνται απο τον ιδιωτη αρα το πανεπιστημιο θελει τον ιδιωτη αρα το πανεπιστημιο κανει τις ερευνες που θελει ο ιδιωτης,πχ η BB συνεργαζεται με το ταδε πανεπιστημιο,ομως την ΒΒ δε την ενδιαφερουν ερευνες πανω στην αιολικη,ηλιακη ενεργεια αλλα ερευνες με αμμεση σχεση το πετρελαιο αρα χρηματοδοτει μονο αυτες, αρα οι αλλοι τομεις μενουν πισω.Θα μου πεις οτι το κρατος θα συνεχισει να χρηματοδοτει τα δημοσια πανεπιστημια, ναι αλλα η ως τωρα πολιτικη ειναι της υποχρηματοδοτησης αρα που στραφει το πανεπιστημιο???εως οτου το κρατος μα δινει ψυχουλα αρα ο μοναδικος πορος ποιος μενει???ο ιδιωτης
Για τα αχρηστα μαθηματα που αναφερεις δικιο εχεις, αλλα οταν ο ιδιωτης μπει στο πανεπιστημιο, οποιοδηποτε μαθημα που δεν τον ενδιαφερει θα θεωρειται αχρηστο.......

Στο 4,5,6,7 συμφωνω!
Ελπιζω να καταλαβεις αυτα που θελω να πω γιατι δυστυχως δεν εχω καλη ευχερια της γλωσσας!Ετσι ειναι το σκεπτικο μου για το τι θα ακολουθησει, ελπιζω να κανω λαθος και να μην φτασουμε εκει, αλλα απο την αλλη αν δεν κανω λαθος σε μερικα χρονια (δεν ξερω ποσο) κατι μεγαλο θα συμβει, ελπιζω να το προλαβω!
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: 13/01/07, 20:26 »
Να ρωτησω κατι..σχετικα με αυτή την τριμελή επιτροπή ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα υποστηριζει τον εκαστοτε καθηγητη?και ακομα,αυτη την επιτροπη ποιος θα την ελεγχει?
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: 14/01/07, 12:37 »
καλημερα και σε αυτο το τοπικ  :)

@Σοφια

Ρε κοπελα μου αν αρχισουμε να σκεφτομαστε οτι ολοι οι καθηγητες εχουν συνωμοτησει εναντιον των φοιτητων, τοτε βρασε οριζα.....επισης να μην ξεχναμε οτι για ολα φταινε οι εβραιοι....και φυσικα δεν εχουμε παει ποτε στο φεγγαρι, ολα τα διαστημικα πλανα που εχουμε ειναι φτιαγμενα σε ειδικα εργαστηρια των μυστικων υπηρεσιων της Αμερικης!!

Ελα ρε , περα απο την πλακα θα ανακαλυψεις και μονη σου μεγαλωνοντας στα φοιτητικα σου ετη (δεν εννοω οτι εισαι μικρη στην ηλικια, εννοω οτι εισαι πρωτο ετος) οτι οι καθηγητες μεσα στις σχολες ειναι χωρισμενοι σε κλικες, ειτε κομματικες, ειτε οργανωτικες....πιστεψε με , το πιθανοτερο (αν κι αυτο βεβαια ειναι εικασια) ειναι να ταχθουν υπερ του φοιτητη κι οχι του καθηγητη!

@ @Morpheus@

Οσον αφορα εμενα, νομιζω οτι γινεσαι αρκετα κατανοητος και εκφραζεσαι μια χαρα  8)

Παμε τωρα:

.....Πρωτα να σε ρωτησω κατι, αφου λοιπον δεν διαφωνεις σε ολα (-2) σημεια του νομοσχεδιου και δεδομενου οτι κανενας σε αυτο το τοπικ, συμπεριλαμβανομενου κι αυτων που δηλωσαν αριστεροι , δεν εφερε αντιρηση....τοτε γιατι λοιπον εχω ηδη διαβασει τρια πλαισια (απο 3 διαφορετικες σχολες εννοω) αριστερων σχηματων, τα οποια δηλωνουν απεριφραστα : "Καμια αλλαγη στην παιδεια" ?

...οσον αφορα αυτο με τον μανατζερ και τις ιδωτικες επιχειρησεις, διαφωνω μαζι σου γιατι ολα αυτα που λες ειναι εικασιες και κινδυνολογιες ( Α ρε, καραμελα την εχω κανει την φραση....μηπως να παω για πολιτικος??)....μεχρι τωρα οπου εχει εφαρμοσθει ενα τετοιο συστημα, τουλαχιστον απο οσα εγω γνωριζω, δεν ειχε αρνητικα αποτελεσματα....αν καποιος γνωριζει περιπτωσεις με αρνητικες επιπτωσεις ας μας τις αναφερει,να το ψαξουμε κι εμεις και να συζητησουμε αναλογα....Δεν εχω το αλαθητο, την γνωμη μου λεω κι εγω οπως κι οι αλλοι .....απλα δεν μου αρεσει να στηριζομαι σε εικασιες, ας γινει πρωτα...κι αν τελικα εχει οντως τοσο φρικιαστικες επιπτωσεις στην ζωη μας, πιστεψε με θα ξεσηκωθουν μεχρι και τα παιδια του νηπιαγωγιου, και τοτε οχι μονο κυβερνηση θα ριξει αλλα θα μας ζητανε και συγνωμη....βλεπε 1991/92 με το τοτε νομοσχεδιο που ηθελαν να περασουν το οποιο ηταν ενα εκτρωμα

....και στο φιναλε εμενα δεν με χαλαει με το που θα τελειωσω την σχολη μου να με περιμενει μια υψηλοβαθμη ή εστω και μεσαια θεση σε μια μεγαλη εταιρεια που θα σχετιζεται με το αντικειμενο μου...κι αφου και τωρα χαλια ειναι τα μαθηματα, ακομα και δικιο να εχεις και η εταιρεια να αλλαξει κατα πολυ το προγραμμα μιας σχολης....παλι χαλια θα ειναι τα μαθηματα, απλα τοτε θα εχω τουλαχιστον την επιλογη να μην ειμαι ανεργος ή να μην δουλευω μπετατζης ενω εχω πτυχιο αρχιτεκτονα!

Αποσυνδεδεμένος @Morpheus@

• Παλιός
  • real eyes realize real lies
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: 14/01/07, 14:55 »
Μια γρηγορη απαντηση στην πρωτη σου ερωτηση και μετα θα ξαναεπανερθω.Στην περιπτωση που οι φοιτιτες ελεγαν ναι στο μισο νομοσχεδιο το σιγουρο ειναι οτι θα ειχε περασει ηδη ολοκληρο!
θέμα Δίκης έγινε, το αν μου ανήκει η Ζωή μού,
...η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται...

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #233 στις: 14/01/07, 16:38 »
Είναι αλήθεια οτι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αξιώνουν επιχορηγήσεις από το κράτος? Δε φτάνει του έλληνα φορολογούμενου που πληρώνει τα μέτρια δημόσια παν/μια θα πληρώνει και τα ιδιωτικά. Αν είναι δυνατόν!  >:(

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: 14/01/07, 16:41 »
Αληθεια ειναι απο οσο ξερω....
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #235 στις: 14/01/07, 16:46 »
I rest my case then.

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 7 se pairnei aristera, mhn to zorizeis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: 14/01/07, 17:05 »
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το νομοσχέδιο, ούτε αυτά που λέει αφού στην πλειοψηφία τους είναι ορθά και πρέπει να γίνουν...2 όμως είνα τα βασικότερα προβλήματα...

1.Προσπαθούν να αντιγράψουν ένα σύστημα εξωτερικού (βλέπε Αμερική, Γερμανία) τη στιγμή που εκεί όλα λειτουργούν τελείως διαφορετικά από τον παιδικό σταθμό.

2.Λένε τί θέλουν να κάνουν χωρίς να εξετάζουν αν μπορούν να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω με κέρδος για φοιτητές και καθηγητές, με αποτέλεσμα να συμβεί δυστηχώς το ακριβώς αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται, να θίγονται δηλαδή οι φοιτητές πρώτα από όλους...

Δεν μπορείς να θες καλύτερα Πανεπιστήμια τη στιγμή που δεν έχεις τις βάσεις...
Ξέρετε να χτίζεται κανά γερό κτήριο τη στιγμή που δεν έχει γερές βάσεις?????
Μην τρελαινόμαστε...
Τώρα το τί θα γίνει είανι ένα άλλο θέμα...Αυτό που έχει δείξει η ιστορία είναι πως το επιτελείο Γιαννάκου κ ΣΙΑ θα φάνε όσα περισσότερα μπορούν και δεν θα συμβεί τίποτα το ουσιώδες...

Εδώ ολόκληρη Αντιτρομοκρατική έγινε εταιρία Καθαριστριών Πρώην Ανατολικού Μπλοκ και τώρα όλος τυχαίως η Κυβέρνηση δεν φέρει ευθύνες όπως άκουσα χθες και έσκισα τα ημάτιά μου, τί ψάχνουμε τώρα??

Άντε έχουμε και δουλειές...:)
C ya!
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος Vagabond

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είμαι ένας μικρός αλήτης που τον τρώει ο καιρός
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: 14/01/07, 17:09 »
Το λέει στο νομοσχέδιο αυτό? Γιατί αν είναι να γίνει όπως έξω, καμία σχέση.
Ο δικός μου ο δρόμος μ' έχει χρόνια διαλέξει...

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: 14/01/07, 17:16 »
@ chorrer

γραφτηκαν τοσα πολλα και προσπαθω να απανταω σε οσα περισσοτερα μπορω αλλα δυσκολο γιατι δεν μπαινω καθημερινα στο νετ.Σου ειπα την γνωμη μου για τα αποτελεσματα των εκλογων.Ανασταινουν νεκρους και παντα την δαπ την ψηφιζουν τα ατομα χωρις ιδιαιτερη πολιτικη αποψη.Ψεμματα?Δεν ψηφιζουν αυτοι ομως σε μια συνελευση...ασε που στις εκλογες η αριστερα ειναι διασπασμενη.Και οσο και στις συνελευσεις ημασταν διασπασμενοι παλι η ΔΑΠ τις επαιρνε.Στις τελευταιες συνελευσεις που κατεβηκαμε ολοι μαζι η δαπ πηρε απο τα 3 το μακρυτερο.

Ειλικρινα εγω δεν γνωριζω κανεναν που ψηφισε καταληψη και εφυγε διακοπες ή δεν κατεβηκε στην πορεια.Αλλα παλι δεν αμφισβητω οτι θα υπαρχουν και τετοιες μεμονωμενες περιπτωσεις.Τουλαχιστον εσυ δεχεσαι πως η αριστερα μες στις σχολες πολεμαει για κατι καλυτερο...και ειναι σημαντικο αυτο.Ειναι σημαντικο διοτι ακουω ατακες του στυλ "κοιμομασταν τοσο καιρο" και αλλα τετοια.Οσοι λοιπον βρισκονται σε σχολες ξερουν πολυ καλα οτι μια ζωη εμεις πολεμουσαμε για ΚΑΛΥΤΕΡΗ παιδεια.Ουτε η ΔΑΠ που τωρα και καλα την επιασε ο πονος για μεταρρυθμισεις -τοσα χρονια μονο σημειωσεις εδινε- και  κατηγορει την αριστερα οτι θελει να μεινει τα πραγματα οπως εχουν κτλ.
Γνωμη σου να πιστευεις οτι η αριστερα δεν πολεμαει σωστα,διαφωνω.Συμφωνουμε βεβαια πως πολλες φορες βλεπει το δεντρο και χανει το δασος.
Οχι πως παιζει και ιδιατερη σημασια αλλα στα περισσοτερα θεωρητικα παταω ισως επειδη ειναι ιδιες μερες με τα εργαστηρια.

Τα ερωτηματα δεν τα θυμαμαι ακριβως που εγραψες...και εγω εθεσα καποια ερωτηματα αλλα δεν απαντησε κανεις.

Αυτο το επιχειρημα οτι στερεις το δικαιωμα με την καταληψη σε αυτον που θελει να κανει μαθημα μου ακουγεται κουφιο.Βαρεθηκα να ακουω για χαμενα εξαμηνα,χαμενα ξενυχτια,χαμενες γκομενες,χαμενες ζωες επειδη κλεισαμε για εναν μηνα την σχολη ως συλλογος  ή λες και κανουμε καταληψεις συνεχεια.Σιγα που αρχισαν να φωναζουν ολοι οι φοιτητες που δεν πατανε ποτε στην σχολη ουτε τους στερουμε το δικαιωμα στην μαθηση.
Την ιδια ατακα θα πει αυριο ο απεργοσπαστης....για δικαιωμα στην εργασια.
Και τελος αυτη η λογικη του κοιταμε μονο την σχολη μας και τιποτα περισσοτερα προσωπικα με αηδιαζει.Χωρις να θεωρω φυσικα το θεμα ,ουτε για πλακα, ιδιας σημασιας ,και επι χουντας υπηρχαν τα καλοπαιδα που ελεγαν μην μου στερεις το δικαιωμα μορφωσης,κοιτα μονο την σχολη σου κτλ.
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: 14/01/07, 18:03 »
Λοιπον μερικες γρηγορες απαντησουλες γιατι φευγω για lineage  ;D ......θα επανερθω αργοτερα

@Mistral

Λογια-λογια-λογια και αποδειξη καμια...μονο εικασιες

1. Που θιγουνται οι φοιτητες?
2. Οσα συστηματα εχουμε υιοθετησει απο εξω , εχουν ηδη καλυτερευσει τα πραγματα.....αποδειξη: οι ενισχυτικες στα ΤΕΕ, κι αν θες κι ονομαστικα......Το 15ο ΤΕΕ ευκλειδη Θεσ/νικης εχει ενα ποσοστο 85% επιτυχιας των μαθητων που παρακολουθουσαν τις ενισχυτικες διδασκαλιες και δεν πηγαν σε ιδωτικο φροντιστηριο....αναλογες συνθηκες κι επιτυχιες στο 10 ΤΕΕ στο κοκκινου σχολειο επι της μοναστηριου Θεσ/νικης...μπορεις μονος σου να ελεγξεις τα αποτελεσματα.
3. Πες μας σε παρακαλω ποια ιστορια εχει δειξει (κι οχι μονο για την γιαννακου και την ΝΔ αλλα και επι ΠΑΣΟΚ) δεν εγιναν ουσιαστικες αλλαγες? ....δεν λεω μπορει να εγιναν λιγες....αλλα οχι κι οτι δεν εγιναν, ελεος...κι αν θες μπορω να στις ονομασω μια-μια!!

@ @Morpheus@

Αδερφε, περιμενω ενα καλυτερο επιχειρημα απο αυτο για σχολιασω....ενας ελεφαντας δεν μπορει να κρυφτει πισω απο μια βελονα!  ;)

@ Roufus

Μηπως θα μπορουσες να μας παραθεσεις στοιχεια σχετικα με το που διαβασες το συγκεκριμενο αμαρτημα?

@ inthewoods

1. Οπως ειπα και στην Σοφια πριν , μην κρινεις απο την σχολη σου ολα τα ελληνικα πανεπιστημια....παραδειγμα....στην δικια μου σχολη εγινε καταληψη επειδη η ΠΑΣΠ υπερψηφισε την καταληψη...τα μεν αριστερα σχηματα τις σχολης μου πηραν μολις 100 ψηφους συνολικα...και οπως βεβαια ξερουμε ολοι (πιστευω) η ΠΑΣΠ δεν κανει καταληψεις γιατι ειναι εναντιον του νομοσχεδιου (Αφου ο Γιωργακης δηλωσε οτι θα ψηφισουν υπερ της αναθεωρησης) ....το κανει απλα για να δημιουργησει εντυπωσεις και να προκαλεσει πολιτικο κοστος στην ΝΔ.

2. Οσον αφορα το ποσοι ψηφισαν υπερ της καταληψης και ποσοι τελικα ηταν εκει, θα σε παρακαλουσα κι εσενα να μας πεις :
..Ποσους φοιτητες εχετε εγγεγραμενους ενεργους στην σχολη σας?
...Ποσοι ψηφισαν στην Γ.Σ.?
...Ποσοι ψηφισαν υπερ?
...ποσοι ηταν καθημερινα στην καταληψη (και ιδιως απο την ΠΑΣΠ) ?

3. Σκεψου οτι για ολα αυτα που κατηγορεις την ΔΑΠ στην σχολη σου, στην δικια μου σχολη τα κανει η ΠΑΣΠ επειδη εχει την αυτοδυναμια...μην το ψαχνεις ετσι το θεμα, δεν θα βγει ακρη

4. Σε ποιο ερωτημα δεν σου απαντησα? ...σορυ μπορει να μου διεφυγε...κανε μια επαναληψη

5. Πρωτον , μην συγκρινεις σε παρακαλω αυτην τη παρωδια με τις καταληψεις του 73....ειναι ιεροσυλια αυτο!
Δευτερον, εγω δεν εχασα μονο ενα μηνα......υπηρξαν μαθηματα που καναμε μολις 5 φορες!! .....και μαλιστα μαθηματα ειδικοτητας!!! ......και υπαρχουν και παιδια που εχασαν εξαμηνο....και μην ξεχνας κατι, δεν ειμαστε ολοι υπερ των καταληψεων αλλα τρωμε τις συνεπειες κατακεφαλα, παρεα με εσας.....και κακως σου ακουγεται κουφιο , αν μη τι αλλο νομιζω οτι ως αριστερος , ξερεις πολυ καλα τι σημαινει, να την πληρωνει η μειοψηφια εξαιτιας του πληθους!!!

@ black sheep

ok, cancelour...you are excused...case dismised!!!!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: 14/01/07, 18:29 »
...... ο δημοσιος τομεας, που θεωρητικα δεν εχει σημασια το κερδος εκει αλλα απλως να διατηρηται χωρις ζημια,
Moρφέα, η μη κερδοσκοπικές εταιρίες είναι αυτές που δεν επιθυμούν το κέρδος, ή καλύτερα που το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός. Τα μεγαλύτερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια του κόσμου είναι μη κερδοσκοπικές εταιρίες.

[/quote]
.Ασε που σε περιπτωση συνεργασιας ιδιωτη και πανεπιστημιου σιγα σιγα το πανεπιστημιο λειτουργει για τον ιδιωτη αποκλειστηκα, οι ερευνες χρηματοδοτουνται απο τον ιδιωτη αρα το πανεπιστημιο θελει τον ιδιωτη αρα το πανεπιστημιο κανει τις ερευνες που θελει ο ιδιωτης,πχ η BB συνεργαζεται με το ταδε πανεπιστημιο,ομως την ΒΒ δε την ενδιαφερουν ερευνες πανω στην αιολικη,ηλιακη ενεργεια αλλα ερευνες με αμμεση σχεση το πετρελαιο αρα χρηματοδοτει μονο αυτες, αρα οι αλλοι τομεις μενουν πισω.Θα μου πεις οτι το κρατος θα συνεχισει να χρηματοδοτει τα δημοσια πανεπιστημια, ναι αλλα η ως τωρα πολιτικη ειναι της υποχρηματοδοτησης αρα που στραφει το πανεπιστημιο???εως οτου το κρατος μα δινει ψυχουλα αρα ο μοναδικος πορος ποιος μενει???ο ιδιωτης
[/quote]

Αυτό έχει ξανααναφερθεί κι έχει απαντηθεί. Έτσι κι αλλιώς περιμένεις τις χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες, οπότε δεν στέκει σαν επιχείρημα.
Ο ιδιώτης, σε πληροφορώ από εμπειρία, δεν χρηματοδοτεί ταμπέλες αλλά ικανά ερευνητικά σχήματα, άσχετα αν είναι ιδιωτικά ή δημόσια.

@ chorrer
Η πλασματική αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων, η οποία τεχνιέντως έχει δημιουργηθεί πολλά χρόνια τώρα, είναι αυτή που ευθύνεται για την δυσκολία επαφής, επικοινωνίας, ισσοροπημένου διαλόγου,  συζήτησης και τελικά εξεύρεσης λύσεων.
Δίπλα μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν τις ίδιες εμπειρίες και τα ίδια πιστεύω μ' εμάς αλλά παρόλα αυτά επιδιώκουν έναν κοινό στόχο, να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτοί και οι δικοί τους.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι κατέχουμε ελάχιστα και ο καθένας μπορεί να ενώσει τα δικά του ώστε όλοι μαζί να κατέχουμε πολλά. Έχω πίστη στους ανθρώπους και ιδίως στα νέα παιδιά, που παρόλο που δεν τους έχουμε προσφέρει μέχρι τώρα παιδεία, αυτά κατανοούν ότι τους λείπει.
Τα προβλήματα επικοινωνίας είναι πολλά, όταν από την μικρή τους ηλικία βομβαρδίζονται από εγωϊστικές συμπεριφορές, ματαιοδοξία, επικράτηση του ελαχίστου, μυνήματα απαξίωσης για τον διπλανό τους, μέσω των ΜΜΕ. Αλλά παρόλα αυτά αντέχουν, προσπαθούν, και αυτό με κάνει περήφανο για αυτά.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: 14/01/07, 20:46 »
@chorrer
Αρχικά φίλτατε να πω πώς ήδη έχω απαντήσει εκτενώς στις αρχικές σελίδες οπότε είναι κρίμα να απαντώ πάλι λεπτομερώς...Να πως απλά πως με πρώτη ματιά βλέπεις τα πράγματα λίγο βιαστικά και τα παραδείγματα που μου φέρνεις περί ενισχυτικής διδασκαλίας δεν είναι και ότι καλύτερο... Συνοπτικά και γενικότερα παραταύτα :

1.Οι φοιτητές θίγονται γενικότερα διότι : Ιδιωτικά Πανεπιστήμια : (Ουδέν σχόλιο)...όλοι καταλαβαίνουμε πού θίγονται όλοι οι ......"πτωχοί" ως προς υλικά αγαθά...
Επίσης το γεγονός πως μετά από την 3τη φορά αποτυχίας σε ένα μάθημα θα περνάς από επιτροπή τί είναι???Κέρδος για τους φοιτητές???Στην Ελλάδα όλοι τα παίρνουνε...Θα πληρώνουμε λοιπόν για τα μαθήματα όπως γίνεται σε γειτονικές χώρες που κοροιδεύουμε...Εξάλλου μην μου πείς πως θα υπάρξει έλεγχος καθηγητών γιατί θα σκίσω και πάλι τα ημάτιά μου...Εδώ δεν υπάρχει έλεγχος σε άλλα και άλλα...

2.Η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην 3βάθμια εκπαίδευση επί Αρσένη εποχές τί ήταν δηλαδή???Θεωρείται επιτυχημένο??Οκ εγώ μια χαρά βολεύτηκα αλλά δεν είναι αυτό επιτυχία...
Τα "πήρανε", τα φάγανε και 5 χρόνια μετά επαναφέρουν τις δέσμες...πέρσι δώθηκαν 6 μαθήματα...
Αυτό λοιπόν ήταν αντιγραφή του Γερμανικού συστήματος, απλά περέλειψαν να δουν πώς λειτουργεί το σύστημα εκεί από τις κατώτατες βαθμίδες...και στην τελική...δεν κατάφερε καν τον αρχικό του στόχο...εισαγωγή στις περιζήτητες σχολές με κάτω από 18 μέσο όρο και παροχή γενικών γνώσεων στους μαθητές...
Μπορώ να σου αναφέρω και άλλα πολλά αλλά σέβομαι τους συμφορουμίτες...
Αν τα παραπάνω τα θεωρείς λόγια - λόγια - λόγια χωρίς αποδείξεις ή απλά αιτιολογίες ή μπορείς να με πείσεις ότι έχουν γίνει αλλαγές καταστώντας μας "σωστούς και μορφωμένους" ανθρώπους τότε feel free to do so...:)
Ελπίζω να σε κάλυψα...

Τέλος να προσθέσω πως καλό είναι να μάθουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και να τις κρίνουμε σωστά πριν σχολιάσουμε....6 σελίδες είναι ήδη το θέμα αυτό και μόνο αντικρούσεις επιχειρημάτων και διαφωνίες βλέπω...ούτε ζωντανή σύνδεση με τη Βουλή να είχαμε...:) (γενικότερα μιλάω και όχι σε συγκεκριμένα άτομα)

chorrer μην παρεξηγηθούμε δεν γράφω επιθετικά ούτε ειρωνικά, (στο chat υπάρχει αυτή η παρερμήνευση των όσων διαβάζουμε)...

P.S δεν είμαι κομματικοποιημένος, κρίνω γενικότερα ...

Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: 14/01/07, 20:50 »
@papous

Χμμμ....δεν ξερω αν καταλαβα τι ακριβως εννοεις , παντως αν εννοεις αυτο που νομιζω τι εννοεις......και θα συμφωνησω μαζι σου αλλα και θα διαφωνησω......Αν η συζητηση που γινεται εδω σε αυτο το τοπικ και με τον τοσο πολιτισμενο τροπο που μιλαμε, ηταν ο γενικος κανονας θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου...δυστυχως ομως αυτο που βλεπεις στο συγκεκριμενο τοπικ ειναι μια απο τις λιγες εξαιρεσεις, που εμεις οι Ελληνες καθομαστε να συζητησουμε τοσο ηρεμα (κι οχι οτι και δω δεν ειχαμε τα "μεσογειακα" μας ταπεραμεντα  ;) ) για ενα θεμα που υπαρχουν τοσο αντιδιαμετρικα διαφορετικες αντιληψεις......και  βεβαια μην ξεχνας οτι παρολες τις διαφορες μας, οσοι γραφουμε εδω εχουμε κι ενα μεγαλο κοινο : την αγαπη μας για την μουσικη...κι αυτο τα κανει λιγο πιο ευκολα.......και φυσικα παντα κατα την ταπεινη μου αποψη  ;D

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: 14/01/07, 21:18 »
@ Mistral

Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις για τις παρεξηγησεις στο chat , εχω ακριβως το ιδιο προβλημα ουκ ολιγες φορες  8)

1. Το αν θιγονται ή οχι οι φοιτητες απο τα ιδωτικα πανεπιστημια ειναι ακριβως το θεμα του τοπικ, κι οπως εχεις δει δεν συμφωνουν ολοι με αυτο...για αυτο λοιπον το λογο δεν μπορεις να το θεωρησεις ως αξιωμα.....οποτε η σωστη εκφραση θα ηταν :" κατα την γνωμη μου, οπως αλλωστε κι αρκετων αλλων, τα ιδιωτικα πανεπιστημια θιγουν τους φοιτητες" κι οχι η απολυτη προταση που εθεσες σαν αναδιαμφησβιτισιμο στοιχειο : "όπως ήδη διαφαίνεται, να θίγονται δηλαδή οι φοιτητές πρώτα από όλους" ....εκει ηταν η ενσταση μου

2. Αν σκεφτεις οτι 1992 τα παιδια που σπουδαζαν ηταν πολυ λιγοτερα κι οτι η χαμηλοτερη βαση του πιο ξεχασμενου ΤΕΙ ηταν 14,5 ......νομιζω οτι τωρα πλεον πολυ περισσοτερα παιδια εχουν την ευκαιρια να σπουδασουν!
....Αν σκεφτεις οτι το 1990 δεν ξεραμε τι θα πει υπολογιστης, ποσο μαλλον να τον ειχαμε στο σχολειο.....Τωρα πλεον εχουν υπολογιστες ακομα και τα ΤΕΕ!
..Αν σκεφτεις οτι εγω (κι οχι μονο) που δεν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να παω φροντιστηριο, αναγκαστηκα να παρατησω τις περαιτερω σπουδες μετα το λυκειο και να παω ΤΕΣ (τεχνικη επαγγελματικη σχολη) για "να μαθω καποια τεχνη" ...........Προπερσι περασα 2ος στην σχολη μου με γενικο βαθμο 18,52  χωρις να πατησω ουτε μια μερα σε φροντιστηριο, γιατι το σχολειο μου παρειχε ενισχυτικες διαδασκαλιες!
...Αν σκεφτεις οτι μεχρι το 1995 περιπου τα παιδια ηταν αναγκασμενα να μαθαινουν παπαγαλια ολα τα μαθηματα των πανελληνιων και να γραφουν μια εκθεση 3500 λεξεις....δεν νομιζεις οτι τωρα που η οδηγια του κρατους προς τους βαθμολογητες ειναι να μην βαθμολογουν κατα γραμμα αλλα κατα εννοια, και στην εκθεση πλεον η δυνατοτητα να γραψεις ενα κειμενο 1000 λεξεων, μια περιληψη ενος κειμενου, καποια παραγωγα/συνωνυμα/κλπ ειναι πολυ καλυτερα??
...Και ναι σιγουρα δεν καταφερε τον αρχικο του στοχο στην υψηλοβαθμες σχολες...ομως εδωσε ευκαιρια σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ανθρωπων να σπουδασει......και βεβαια αυτο μας οδηγησε στο σημερινο χαλι των πανεπιστημιων και της δημοσιας εκπαιδευσης......ετσι για να ερχομαστε και λιγο προς το τοπικ....
...και μπορω να σου αναφερω πολλα πραγματα που αλλαξαν απο τοτε μεχρι σημερα...αλλα θα γινω κουραστικος και θα ειμαι εκτος τοπικ....κι ενταξει , συμφωνω οτι θα μπορουσαν να ειχαν γινει πολυ περισσοτερα πραγματα....αλλα απο το τιποτα , προτιμω αυτα τα λιγα!

3. Οσο για αυτο με την τριμελη επιτροπη , νισαφι πια.....η επιλογη θα ειναι δικια σου για το ποτε θα πας να δωσεις το μαθημα....κι αμαν πια με αυτες τις συνωμοσιες.......ελεος man ελεος!!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: 14/01/07, 21:27 »
@Mistral

κοιτα τι με εβαλες να κανω τωρα, καθισα και ξαναδιαβασα το νομοσχεδιο μονο και μονο για να σου παραθεσω τι γραφει μεσα......διαβασε λοιπον κι εσυ κι οποιοσδηποτε αλλος εχει αμφιβολια:

". α) Μετά από τρεις (3) τουλάχιστον αποτυχημένες εξετάσεις σε υποχρεωτικό μάθημα της προηγούμενης παραγράφου, η φοιτήτρια ή ο φοιτητής, εάν το ζητήσει εγγράφως ένα (1) μήνα τουλάχιστον πριν από την επόμενη εξεταστική περίοδο, εξετάζεται κατά την περίοδο αυτή από τριμελή εξεταστική επιτροπή, στην οποία μπορεί να συμμετέχει ως εξεταστής και μέλος ΔΕΠ ομοειδούς Τμήματος του ιδίου ή άλλου Α.Ε.Ι.  Με την ίδια αίτηση η φοιτήτρια ή ο φοιτητής δικαιούται να ζητήσει την εξαίρεση του αρχικού εξεταστή από την τριμελή εξεταστική επιτροπή. Το τελευταίο αυτό αίτημα εξετάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος, που λαμβάνει υπόψη τυχόν πρόσθετες προϋποθέσεις ή απαιτήσεις που προβλέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό.
β) Αν η φοιτήτρια ή ο φοιτητής αποτύχει να περάσει το υποχρεωτικό μάθημα της προηγούμενης παραγράφου και ενώπιον της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής, μπορεί να συνεχίσει να εξετάζεται σε αυτό σύμφωνα με το ισχύον εξεταστικό πρόγραμμα του Τμήματος, χωρίς να δικαιούται να επιλέξει και να εξεταστεί σε μαθήματα ανωτέρων εξαμήνων που προϋποθέτουν επιτυχή εξέταση στο υποχρεωτικό αυτό μάθημα. Μετά από τρεις (3) τουλάχιστον νέες αποτυχημένες εξετάσεις στο ίδιο υποχρεωτικό μάθημα, η φοιτήτρια ή ο φοιτητής, αν το ζητήσει εγγράφως ένα (1) μήνα τουλάχιστον πριν από την επόμενη εξεταστική περίοδο, εξετάζεται για δεύτερη φορά κατά την περίοδο αυτή από τριμελή εξεταστική επιτροπή, όπως ορίζεται στο προηγούμενο εδάφιο."

Απο το site του υπουργειου παιδειας (www.ypepth.gr)  στο θεμα : "Προσχεδιο προτασης για αλλαγες στα ΑΕΙ-- 21/6/06" ..Σελιδα 14, αρθρο 13

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #245 στις: 14/01/07, 21:45 »
Το άκουσα κι εγώ σε μια έκπομπή που έγινε στη κρατική τηλεόραση και το είπε ένας εκπαιδευτικός. Είπε οτι αν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καταφυγούν στα δικαστήρια μπορούν να πετύχουν επιχορήγηση με τη λογική οτι τις παίρνουν και τα κρατικά.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: 14/01/07, 23:40 »
Αναφερθηκε σε μια συζητηση που ειχα με καθηγητες στο σχολειο μου απο εναν φιλολογο ο οποιος ειναι η πλεον εμπιστη πιγη για τετοια ζητηματα και δεν ειχα κανεναν λογο να μην τον πιστεψω μια και εχει ασχοληθει εις βαθος με το ζητημα
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος PAN.84

• Θαμώνας
  • Έχω ένα παπάκι που μου κάνει πά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: 15/01/07, 02:07 »
Το άκουσα κι εγώ σε μια έκπομπή που έγινε στη κρατική τηλεόραση και το είπε ένας εκπαιδευτικός. Είπε οτι αν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καταφυγούν στα δικαστήρια μπορούν να πετύχουν επιχορήγηση με τη λογική οτι τις παίρνουν και τα κρατικά.
Πάντως οι κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της σε κάποιο ρεπερτάζ ήταν κατηγορηματικοί στο ότι τα ιδιωτικά δεν θα πάρουν ούτε δραχμή-ευρό από το κράτος ::)!Έδώ μάλλον γελάμε!!

Αποσυνδεδεμένος chorrer

• Θαμώνας
  • μπαααααα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: 15/01/07, 02:15 »
Πάντως οι κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της σε κάποιο ρεπερτάζ ήταν κατηγορηματικοί στο ότι τα ιδιωτικά δεν θα πάρουν ούτε δραχμή-ευρό από το κράτος ::)!Έδώ μάλλον γελάμε!!

Για σου ρε Ελλαδα με τα ραδιο Αρβυλα σου!!!!!!!!!!   .....Γελα αδερφε...γιατι πλεον δεν ειμαστε για κλαματα....ειμαστε για γελια!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: 15/01/07, 12:48 »
re c chorrer...

Καταρχήν δεν χρειάζεται να παραθέτεις το νομοσχέδιο, το έχω διαβάσει και ξέρω τί γίνεται...
Αν είναι να παραθέτουμε και να αντιπαραθέτουμε στοιχεία και γεγονότα τότε τη χάσαμε τη μπάλα και κυρίως το θέμα της συζήτησης...

Δεύτερον εννοείται ότι η κάθε άποψη είναι υποκειμενική...Καμία μου πρόταση ή άποψή μου δεν θεωρείται αξίωμα...εννοείται πως τα πάντα είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...ούτε υποδείξεις χρειάζομαι για χειρισμό του λόγου :-\ ...παρόλ'αυτά ΤΟΝΙΖΩ λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου σκέψεις και εκτιμήσεις των πραγμάτων...

Τρίτον στα επιχειρήματα που αναφέρεις περί ΣΧολών καλά τα λες...Συγκεντρώνεσαι όμως στις επιφανειακές καταστάσεις και δεν αναλογίζεσαι άλλα πράγματα...
όπως για παράδειγμα ότι σπουδάζει όλος αυτός ο κόσμος διότι δημιουργήθηκαν πάμπολες σχολές για εξυπηρέτηση "τοπικών" συμφερόντων παραμεθόριων περιοχών ή απλά για κάλυψη θέσεων επιπλέον καθηγητών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων σχολών παρόμοιων με άλλες - και δυστηχώς ακόμα χειρότερες - με παραιτέρω συνέπεια το μεγάλο αριθμό αποφοίτων με ένα πτυχίο χωρίς αντίκρυσμα και βέβαια με επακόλουθο την όλο και αυξανόμενη ανεργία...
Αυτό λοιπόν???Το θεωρείς καλό????Ή μήπως είναι κι αυτό μία.....συνωμοσία???

Οπότε μην μου αναφέρεις ως θετικό ότι το σύστημα πέτυχε επειδή όλοι σπουδάζουνε...Αυτό είναι και το κακό σήμερα...ότι θέλουν να γίνουν γιατροί και "σπουδαγμένοι" μπερδεύοντας φυσικά τη μόρφωση με την ψυχική καλλιέργεια...

Οπότε chorrer τελειώνει εδώ από μέρος μου η συζήτησή μας αποδεικνύοντας ό,τι είπα και πριν, ξεκινά δηλαδή μία συζήτηση εγωιστική όπου ο καθένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον ενώ επιχειρήματα υπάρχουν από όλες τις πλευρές...

Τέλος συνομοσία δεν υπάρχει ρε man, είναι η πραγματικότητα που είτε τη βλέπεις είτε όχι...
υποκειμενικότητα ναι, αλλά συνωμοσία από μέρους μου τουλάχιστον δεν υφίσταται...

Ρε συ, γιατί όλοι τα έχουν βάλει μαζί σου??ένα σωρό μέτωπα έχεις ανοίξει!! :o ;D
C ya!

P.S Η παπαγαλία στις εξετάσεις δυστηχώς υπάρχει ακόμα σε μαθήματα όπως Ιστορία και αν εσύ δεν την κατάλαβες ρώτα αυτούς που την βίωσαν πραγματικά...ερωτήσεις κρίσεως εν μέρη αλλά μέσω απαντήσεων ακριβώς όπως υπάρχουν στο βιβλίο...άρα παπαγαλία σε εν μέρη κομμάτια...
« Τελευταία τροποποίηση: 15/01/07, 12:51 από Mistral »