Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 108655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #300 στις: 22/01/07, 21:45 »
Παντως εγω δεν βλεπω διαδηλωτες ή/και καταληψιες να καταστρατηγουν ελευθεριες της δημοκρατιας.... Μαλον την κυβερνηση βλεπω να κανει κατι τεοιο..
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Transformer

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • just let her crash and burn, she'll learn.
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: 23/01/07, 20:08 »
δεν σου ρίχνω ευθύνες εσένα προσωπικά, (...)

Μπορει να μην θελεις, το κανεις ομως με τον τροπο που μιλας, οπως και στο
Μην αποκαλείστε και αγωνιστές οι καταληψίες! διότι έχω ακούσει και τις κουφές συγκρίσεις με Σπαρτιάτες και τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Αμαυρώνετε την μνήμη τους με αυτά. Αυτοί έδωσαν σώμα και ψυχή για κάτι ιερό, χωρίς να παίρνουν στο λαιμό τους άλλους. επέλεξαν και ακολούθησαν το δρόμο τους. Αλίμονο αν οι Σπαρτιάτες μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι και καφέ κοιμώμενοι στο αμφιθέατρο... εκ του ασφαλούς, κι εγώ κάνω τέτοιο "αγώνα"...

Με τον τροπο που μιλας με βαζεις μεσα σε οποιους τελος παντων κανουν χαβαλε "κοιμωμενοι στο αμφιθεατρο" χωρις να με ξερεις καν. Ασε που και η καταληψη μορφη διαμαρτυριας ειναι...Την οποια συνηθως ψηφιζει η πλειοψηφια...Αφου πιστευεις πως την κυβερνηση την επιλεξαμε εμεις ως πλειοψηφια, σημαινει οτι μπορουμε με τον ιδιο τροπο να αποφασιζουμε και για αλλα πραγματα. Ασε που ακριβως επειδη "εμεις" την επιλεξαμε, εχουμε και το δικαιωμα να την κρινουμε. Οι αποφασεις της καθε κυβερνησης εμας αφορουν...
there i go again pretending to be you
make-believing that i have a soul
beneath the surface, trying to convince you
it was accidentally on purpose

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: 23/01/07, 20:21 »
Έψαξα λίγο σχετικά με τις πορείες και απλά να αναφέρω πως στην Πορτογαλία απαγορεύεται να κλείσουν οι δρόμοι από πορεία όπως και να φωνάζουν οι διαδηλωτές.Η διαμαρτυρία έγκειται στην ύπαρξη του κόσμου πάνω στα πεζοδρόμια με πανό χωρίς να προκαλούν άλλα προβλήματα.
Στο Βέλγιο οι πορείες γίνονται είτε στα πεζοδρόμια είτε σε μία λωρίδα του δρόμου χωρίς βέβαια ξανά να δημιουργούνται προβλήματα αφού κανένας δεν ξεφεύγει απ το σώμα της πορείας.

Για άλλη μια φορά θα θέσω το ερώτημα γιατί το δικαίωμα του διαμαρτυρόμενου να εκφράσει τα αιτήματά του καταστρατηγεί το δικό μου δικαίωμα να χρησιμοποιήσω ελεύθερα το δρόμο που έχω φτιάξει και συντηρώ μιας και είμαι συνεπής στις φορολογικές μου υποχρεώσεις?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: 23/01/07, 21:16 »
Έψαξα λίγο σχετικά με τις πορείες και απλά να αναφέρω πως στην Πορτογαλία απαγορεύεται να κλείσουν οι δρόμοι από πορεία όπως και να φωνάζουν οι διαδηλωτές.Η διαμαρτυρία έγκειται στην ύπαρξη του κόσμου πάνω στα πεζοδρόμια με πανό χωρίς να προκαλούν άλλα προβλήματα.
Στο Βέλγιο οι πορείες γίνονται είτε στα πεζοδρόμια είτε σε μία λωρίδα του δρόμου χωρίς βέβαια ξανά να δημιουργούνται προβλήματα αφού κανένας δεν
Το τι ισχυει στην ευρωπη δεν ειναι απαραιτητα καλο ετσι?

Για άλλη μια φορά θα θέσω το ερώτημα γιατί το δικαίωμα του διαμαρτυρόμενου να εκφράσει τα αιτήματά του καταστρατηγεί το δικό μου δικαίωμα να χρησιμοποιήσω ελεύθερα το δρόμο που έχω φτιάξει και συντηρώ μιας και είμαι συνεπής στις φορολογικές μου υποχρεώσεις?
Στις περισσοτερες περιπτωσης πορειας καταστρατηγουνται δικαιωματα συμπολιτων σου. Εαν θεωρεις τον εαυτο σου σωστο πολιτη θα επρεπε και συ να υπερασπιστεις να δικαιωματα των συμπολιτων σου και οχι να τους κατηγορεις. Ουσιαστικα αντιτιθενται στην κυβερνηση. Δεν αντιτιθενται σε σενα. Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες λυσεις. Οι πορειες γινονται οπως και οι καταληψεις, οταν ολα τα αλλα μεσα εχουν αποτυχει.

Διοτι τοτε δεν θα επρεπε να απεργουν ποτε οι δημοσιοι υπαλυλλοι. Διοτι ως φορολογουμενος πολιτης οτυς πληρωνεις και απαιτεις να αποδωσουν εργο. Εαν ομως απεργουν σου αφαιρουν το δικαιωμα ιατρικης περιθαλψης, παιδειας, εφοριας και τα λοιπα. Αρα λοιπον  δεν πρεπει ουτε οι δημοσιοι υπαλλυλοι να απεργουν με την ιδια λογικη που δεν πρεπει να γινοτανι πορειες.

Ομως τοτε πως θα διεκδησκισουν τα δικαιωματα που τους καταστρατηγει το κρατος?

Στην προκειμενη περιπτωση για να μην γενικολογουμε αφου το θεμα αναφερεται συγκεκριμενα η κυβερνηση επιδεικτικα αδιαφορει για τις αποψεις των πανεπιστημιακων και των φοιτητων. Πλυ λογικα οταν η σταγονα ξεχυλιζει εφαρμοζονται πιο ακραια μετρα. Εσυ τι θα επρεπε να κανεις? Να φροντιζεις ωστε κανενος τα δικαιωματα να μην καταργουνται η να κατηγορεις αυτους που παλευουν για τα δικαιωματα τους?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: 23/01/07, 21:55 »
Δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς θα υπερασπιστώ τους συμπολίτες μου απ τη στιγμή που διαφωνώ με τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται....
Τα δικά μου τα δικαιώματα ποιος τα υπερασπίζεται ακριβώς?
Ας γίνει λοιπόν η πορεία στη μία λωρίδα του δρόμου.Βέβαια θα μου πεις πως να γίνει απ τη στιγμή που κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι θα περιοριστεί εκεί?
Καταλήγουμε σ ένα φαύλο κύκλο για το ποιανού το δικαίωμα υπερισχύει και αποτέλεσμα κανένα.
Γιατί δεν αυτοπυρπολείται κάποιος ώστε σίγουρα να πέσει όλη η προσοχή στο επίμαχο θέμα?
Και αυτό ακραίο μέτρο είναι και σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: 23/01/07, 21:57 »
Υπεδειξε μου σε παρακαλω τον ιδανικο τροπο διαμαρτυριας. ΚΑι απαντα σε αυτο που ειπα για τους δημοσιου υπαλλυλους.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: 23/01/07, 22:05 »
Η γνώμη μου για τους δημοσίους υπαλλήλους επειδή έχω μεγαλώσει μέσα σε υπουργείο είναι πως θα έπρεπε το 90% να απολυθεί και να προσληφθεί ξανά μόνο κατόπιν σοβαρής αξιολόγησης.Οπότε καταλαβαίνεις πως όχι δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.
Ο δημόσιος τομέας ευθύνεται για ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του δημόσιου χρέους της Ελλάδας κοινώς μας οδηγεί απ το κακό στο χειρότερο.

Ιδανικός τρόπος δεν ξέρω αν υπάρχει.Αυτό που σου είπα όμως για πορείες που θα καταλαμβάνουν το μισό ας πούμε οδόστρωμα ώστε και οι μεν να διαμαρτύρονται αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες να μην έχουν πρόβλημα απορρίπτεται?
www.ektakta.gr

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: 23/01/07, 22:16 »
Δεν απορριπτεται δεν ειναι ομως και ιδιαιτερα εφικτο. Επισης τον δρομο τον κλεινουν συνηθως οι αστυνομικες δυναμεις πρωτα και στηνσυνεχεια η πορεια. Αλλα εαν με την υπαρχουσα αστυνομευση γινονται επεισοδια συνηθως εξαιτιας αντιδρασεων των αστυνομικων φαντασουν μια πορεια συνοδευομενη απο αστυνομια προκειμενου να μην εξαπλωθει σε ολο το δρομο. Οποτε ουσιαστικα απορριπτεται. Τοτε πλεον δεν θα ιεναι πορεια. ΘΑ ειναι ακριβως σαν μια επιστολη διαμαρτυριας. Η οποια στο 99% των περιπτωσεων απορριπτεται η πετιεται αδιαβαστη.

Θες να σου πω εγω εναν ιδανικο τροπο? Γιατροι στην γερμανια τελειωσαν ολα τα ραντεβου τους μεχρι το μεσημερι και στη συνεχεια βγηκαν και εξεταζανε δωρεαν στο δρομο σε στασης λεωφορειων κτλ και παραληλα εξηγουσαν τα αιτηματα τους. Εδω ομως δεν ιδρωνει το αυτακι κανενος με τετοιες προσπαθειες. Μια συναυλια δαμαρτυρια φερ ειπειν θα κλονησει καθολου την κυβερνηση? Μπα... Αυτο σου λεω οταν ολα τα ηπια μεσα εξαντλουνται αναγκαστηκα χρησιμοποιουνται σκληροτερα. Προφανως πορεια.

Και βεβαια οταν μιλαμε για καληψεις πορειες μαθητων τα αιτια διαφερουν λογο ψυχοσυνθεσης των εφηβων αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Για παραδειγμα επικροτω την κινηση των γεωργων να κλεισουν τους δρομους οταν το κρατος εισαγει προιοντα και δεν χρησιμοποιει τα ελληνικα και αφηνει τους παραγωγους στο ελεος κατακαιριων και μη πωλησης των προιντων τους. Παραλογο το βρισκεις αυτοι οι ανθρωποι να αντιδρασουν ετσι?

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: 23/01/07, 22:18 »
 Ενταξει παιδια,αυριο την πορεια θα την κανουμε στα πεζοδρομια και στις πλατειες!! :P ;D
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #309 στις: 23/01/07, 22:52 »
(o aris13888 είμαι στο σπίτι του leytonstone!!!)

Αύριο η πορεία τι ώρα είναι;;;
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: 23/01/07, 23:33 »
για θεσσαλονικη λογικα μιλατε ε αρη?!  :P

εχουμε προσυγκεντρωση 12(νομιζω δηλαδη) στο Πολυτεχνειο...
Ελατε ολοι να παμε στην αριστοτελους να διαδηλωσουμε..και προσοχη,οχι απο το δρομο,πεζοδρομιο,πεζοδρομιο,μεχρι να φτασουμε στην πλατεια
 ;D
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #311 στις: 23/01/07, 23:56 »
Για παραδειγμα επικροτω την κινηση των γεωργων να κλεισουν τους δρομους οταν το κρατος εισαγει προιοντα και δεν χρησιμοποιει τα ελληνικα και αφηνει τους παραγωγους στο ελεος κατακαιριων και μη πωλησης των προιντων τους. Παραλογο το βρισκεις αυτοι οι ανθρωποι να αντιδρασουν ετσι?

Να δούμε πως θα την επικροτείς όταν εσύ θα θέλεις να περάσεις και αυτοί θα σε εμποδίζουν (και μην ξεχνάμε ότι ΠΟΤΕ δεν κλείνουν τους δρόμους το καλοκαίρι που έχουν σοδειές. Το χειμώνα πάντα όταν δεν έχουν τι να κάνουν και κάθονται και ψήνουν σουβλάκια).
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 7 se pairnei aristera, mhn to zorizeis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: 24/01/07, 12:17 »
Με το να γίνεται πορεία στα πεζοδρόμια, δεν κερδίζεις κάτι...
Αν θες να πετύχεις το στόχο σου θα πρέπει να κάνεις κάτι που θα έχει κόστος στην πολιτεία...
Σκοτίστηκε ο Κωστάκης αν διαδηλώνουμε κάθε μέρα στα πεζοδρόμια...

Δεύτερον
Οκ με τις διαδηλώσεις καταπατώ τα δικαιώματα του πολίτη που είναι σύμφωνος με τις αλλαγές...
Εγώ λοιπόν που δεν ψήφισα ή που ψήφισα ΝΔ φέτος, πώς πρέπει να νοιώθω που διαφωνώ με το εν λόγω νομοσχέδιο???Όταν έρχονται κάποιοι οι οποίοι μόνο και μόνο για προσωπικά τους συμφέροντα  κάνουν ότι κάνουν, δεν καταπατώνται τα δικά μου δικαιώματα ως πολίτη???
Τα πράγματα δεν είναι άσπρο - μαύρο...Απλά είναι ότι αναφέρθηκε σε άλλο topic...
Δεν έχουμε δημοκρατία...Έχουμε Ελευθερία όπου όποιος έχει δύναμη κάνει ότι γουστάρει χωρίς συνέπειες επικαλούμενος βέβαια τη Δημοκρατία...
Επιτρέψτε μου λοιπόν να διαφωνήσω με το επιχείρημα ότι με τις διαδηλώσεις καταπατώνται τα δικαιώματα των υπολοίπων πολιτών...Μια ζωή καταπατώνται τα δικαιώματά μας από αυτούς, τώρα μας μάρανε??

Υ.Γ Ας γίνει δημοψήφισμα να δούμε τι θέλει ο λαός...Αλλά βέβαια...όπως είπε και ο ΛΑζόπουλας χθες πολύ σωστά...όλοι οι Υπουργοί και βουλευτές εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο και το Άσυλο για να πετύχουν το στόχο τους...Σήμερα, - αφού βόλεψαν και τα παιδιά τους - τα θεωρούν όλα σκοπιμότητες...και εκφέρουν άποψη δημοσιογράφοι όπως ο Πρετεντέρης, ξεχνώντας βέβαια ότι ο πρώτος Χουλιγκάνος είναι ο ίδιος που πέταγε μπουκάλια στα γήπεδα...Ήμαρτον πια...
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: 24/01/07, 12:27 »
Όταν λέω «με αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι κλπ», εννοώ (παραδόξως) για αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι κλπ. Αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς, ναι, σε παίρνει κι εσένα η μπάλα... και δεν σε κατακρίνω αν το κάνεις. Μαγκιά σου. Αλλά όχι να συγκρίνεσαι με τους προγόνους μου (αν το κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος). Εκεί τα παίρνω και έχω κάθε διακαίωμα νομίζω. Δεν είπα ότι όλοι αυτοαποκαλούνται ήρωες. Λέω: «έχω ακούσει και τις κουφές συγκρίσεις...». δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Με ενδιαφέρει η κατάσταση...
Την κατάληψη την κάναμε μορφή διαμαρτυρίας. Αν κάποιος κοιτάξει στα νομικά κείμενα, θα δει ότι είναι ποινικό αδίκημα. Ξέρετε πολλούς που να κάνουν κατάληψη στο χώρο εργασίας τους; Η απεργία ναι, η πορεία ναι, δικαιώματα. Αλλά όχι και η κατάληψη...
Για ποιά πλειοψηφία μιλάς;
Των φοιτητών; 1ον. Η σχολή επαναλαμβάνω δεν ανήκει στους φοιτητές για να αποφασίζουν  μόνοι τους τι θα γίνει και τι όχι. Και άντε, να αποφασίσουν για το αν θα χαθεί η εξεταστική. Ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα εργαστεί το προσωπικό ή όχι, αν θα προχωρήσουν οι ερευνητικές διαδικασίες κλπ; Γιατί ο ελληνικός λαός να πληρώνει σε 1 μήνα από τους φόρους του όλα αυτά τα χρήματα για να πληρώνονται κπ που δεν δουλεύουν; Και τα χρήματα δεν είναι καθόλου λίγα...
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: 24/01/07, 12:27 »
2ον. Ακόμα κι αν ήταν οι φοιτητές αυτοί που αποφάσιζαν. Για ποιά πλειοψηφία των φοιτητών μιλάμε; Επανέλαβα και παραπάνω, ότι στη ΔΙΚΙΑ μας σχολή, και από όσο ξέρω και σε άλλες, αριθμητικά τα άτομα που πηγαίνουν και ψηφίζουν κατά της κατάληψης, είναι περισσότερα από αυτά που είναι υπέρ. ΑΛΛΑ, σαν πλαίσια, επειδή είναι 2, λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο που είναι κατά της κατάληψης. Διότι λέει δεν ψηφίζουμε υπέρ ή κατά κατάληψης, αλλά πλαίσιο. Ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει καθόλου να ψηφιστεί ξεχωριστά το θέμα της κατάληψης... τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρουν να ρίχνουν καλά τα χαρτιά τους. Και αν πάει κπ να αντισταθεί, αλίμονό του. Για τέτοιο πολιτισμό των νέων μιλάμε.
Ακόμα και στις σχολές που κατάφεραν να λύσουν την κατάληψη, κάνουν συνέλευση πριν την καθορισμένη ημερομηνία –μετά από 1 μήνα ή μια βδομάδα π.χ.- ώστε να κλείσει η σχολή, ενώ είχαν πει εξαρχής ότι π.χ. η επόμενη Γ.Σ. θα γίνει το Φεβρουάριο. δεν τους βγήκε όμως η κατάληψη, και αλλάζουν τροπάριο. Βλέπεις λοιπόν ότι δεν σέβονται την πλειοψηφία σε αρκετές περιπτώσεις.

Να αποφασίζουμε και για άλλα πράγματα; Άντε, να μαζέψω τη γειτονιά μου, και πλειοψηφικά να πάμε να κάψουμε την παραδιπλανή γειτονιά, για να μην υπάρχουν πιο ωραία σπίτια από τα δικά μας αν είναι. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μάλλον η διατύπωσή σου δεν ήταν σωστή...αυτό μπορώ να το δεχτώ και να το προσπεράσω...
Να την κρίνεις. Βέβαια. Με νόμιμες διαδικασίες!
 Και να προσθέσω ένα ερώτημα σε αυτό της Ιωάννας: «Τα δικά μου τα δικαιώματα ποιος τα υπερασπίζεται ακριβώς?»
Το δικό μου δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση κλπ ποιά πλειοψηφία και με ΤΙ ΜΕΣΑ μου το στερούν μερικοί; Όλοι αυτοί που αγωνίζονται με τους πιο δραστικούς τρόπους για να μην αλλάξει το άρθρο 16, γιατί είναι οι ίδιοι που το παραβιάζουν; Βλ. Άρθρο 16 ειδικά παρ.1. απορώ πώς μπορεί κπ να παλεύει με πάθος για κάτι, όταν ο ίδιος δεν το σέβεται... μετά τι περιμένει δλδ από τους άλλους; Απλή απορία διατυπώνω...

κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: 24/01/07, 15:37 »
Η απορεια σου ειναι απλα ατοπη και παραπλανητικη.

Εαν και εσυ πιστευεις οτι με την αναθεωρηση του αρθρου σου καταστρεφουν το δικαιωμα στην παιδεια δεν θα θες να διαμαρτυρηθεις? Συγνωμη αλλα εγω ξερω οτι αν περασει ο νομος θα ισχυει ο ιδιος για τα επομενα 10-20 ισως και 30 χρονια. Οι καταληψεις ποσο κρατανε? Οσο χρειαζεται για να μην περασει ο νομος. Η απορεια σου δεν εχει καν βαση και θα επρεπε να σκεφτεις πριν τη διατυπωσεις. Διοτι δεν σου καταστρατηγουν το δικαιωμα. Κανουν μια διαμαρτυρια με ενα σκληρο μεσο αφου η πολιτεια δεν καταλαβαινει αλλιως. Δεν προκεται να σε εμποδισουν σε ολη σου την υπολοιπη ζωη να πας να κανεις μαθημα. Αντιθετα ο νομος θα ισχυει για μια ζωη.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: 24/01/07, 16:37 »
Δε μου καταστρατηγούν κανένα δικαίωμα?
Εγώ σαν καλός πολίτης πληρώνω κάθε χρόνο τους φόρους μου για να περνάω από την Πανεπιστημίου όποτε θέλω και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύω να φάω καμιά πέτρα στο κεφάλι.
Πες ό,τι άλλο θες αλλά όχι ότι δε μας καταστρατηγούν τα δικαιώματα στο όνομα οποιασδήποτε διαμαρτυρίας.
Όχι να ονομάζουμε δικαίωμα ό,τι μας συμφέρει.
www.ektakta.gr

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: 24/01/07, 16:40 »
Παράθεση
Κανουν μια διαμαρτυρια με ενα σκληρο μεσο αφου η πολιτεια δεν καταλαβαινει αλλιως.
+100000000000000000

Και ξαναρωτάω εγώ...
Οι καταληψίες λοιπόν, δεν σέβονται τα δικαιώματα της κάθε nefelhs...
Τα δικά μου δικαιώματα, ποια κυβέρνηση τα σέβεται?????
Οπότε τέτοια ερωτήματα καλό είναι να ερευνώνται προς απάντηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στην τελική, Ποτέ δεν πρέπει να κοιτάμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα, αν πριν δεν έχουμε εξακριβώσει τις αιτίες και τους λόγους που οδήγησαν/οδηγούν σε μια τέτοια κινητοποίηση/κατάσταση...

Υ.Γ Κι εγώ την ..."πληρώνω" διότι κανονικά τελειώνω, αλλά προσπαθώ να βλέπω το μέλλον, να κρίνω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ και να λαμβάνω τα μέτρα που θεωρώ εγώ αναγκαία...ασχέτως αν είμαι σύμφωνος ή όχι με τις καταλήψεις...
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: 24/01/07, 16:43 »
FSL κι εγώ πληρώνω φόρους κι έχω απαίτηση στο μέλλον τα παιδιά μου να μπορούν να σπουδάσουν σε ένα πραγματικά κράτος δικαίου όπου δεν θα χρειάζεται να είμαι καπιτάλας για να μπορέσουν να σπουδάσουν...
Όπως πάει το πράγμα θα γίνει η παιδεία όπως η δημόσια υγεία...
Έχεις λεφτά???Ωραία ...θα ζήσεις...σκάστα στο ιδιωτικό νοσοκομείο...
Δεν έχεις λεφτά???Ωραία...πήγαινε στο δημόσιο και αν την βγάλεις καθαρή...τα ξαναλέμε...
Αυτά είχα να πω...Ξέμεινα...:)
Ante c ya γιατί έχουμε και διάβασμα...!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: 24/01/07, 16:54 »
Δε μου καταστρατηγούν κανένα δικαίωμα?
Εγώ σαν καλός πολίτης πληρώνω κάθε χρόνο τους φόρους μου για να περνάω από την Πανεπιστημίου όποτε θέλω και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύω να φάω καμιά πέτρα στο κεφάλι.
Πες ό,τι άλλο θες αλλά όχι ότι δε μας καταστρατηγούν τα δικαιώματα στο όνομα οποιασδήποτε διαμαρτυρίας.
Όχι να ονομάζουμε δικαίωμα ό,τι μας συμφέρει.
Οχι δεν στο καταστρτηγουν, υπαρχουν καταρχας 1002 αλλοι δρομοι αν αυτο ειναι τοσο πια το θεμα σου και επισης ειναι κατι το οποιο γινειται προσωρινα και οχι μονιμα. Δεν θα σου αφαιρεσουν για παντα το δικαιωμα να περνας απο τηνπανεπιστημιου.

Αντιθετα αυτο που παει να περασει η κυβερνηση ξαναλεω οτι καταστρτηγει καποια δικαιωματα. Δηλαδη τοσο δεν σε ενοχλει η διαλυση των δικαιωματων των συμπολιτων σου? Ας χαθουν τα παντα αλλα εσυ να περνας απο την πανεπιστημιου?

Και εν παση περιπτωση εαν δεν εχεις κανεναν καλυτερο τροπο να προτεινεις για διαμαρτυρια η οποια θα φερει αποτελεσματα τοτε μην κρινεις τοσο απολυτα των αλλων. Αλλωστε το δικαιωμα του συνερχεσθαι ισχυει απο την αναθεωρηση του 1862..........

Αποσυνδεδεμένος aris 13888, ο saprikios anathematistis

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Ό,τι αρέσει σ' όποιον αρέσει!
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: 24/01/07, 18:57 »
Aληθεια, ποια ειναι η γνωμη σας για τα βαψιματα στις εικονες της Θεολογικης;

Μαλλον ξεπεραστηκαν κατα ΠΟΛΥ τα ορια...

Αλλα σωστα, δεν υπαρχει Θεος κλπ

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: 24/01/07, 19:05 »
Bρε Άρη μου αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν είναι όλα καλά και ωραία με τις πορείες - για να μη μιλήσω για τα επεισόδια- κάθε φορά και τα χίλια δίκια του κόσμου να έχετε πως δημιουργούν προβλήματα οι πορείες.
Είπα ξανά πως το θέμα δεν είναι να τραβηχτεί η προσοχή του κόσμου απλά αλλά αν όντως πιστεύετε σ αυτά για τα οποία αγωνίζεστε να πάρετε τον υπόλοιπο κόσμο με το μέρος σας και στις πορείες να κατεβει όλος ο λαός όχι 10.000 άτομα αλλά 50.000.
www.ektakta.gr

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #322 στις: 24/01/07, 20:19 »
Aληθεια, ποια ειναι η γνωμη σας για τα βαψιματα στις εικονες της Θεολογικης;

Μαλλον ξεπεραστηκαν κατα ΠΟΛΥ τα ορια...

Αλλα σωστα, δεν υπαρχει Θεος κλπ
και να μην υπαρχει θεος το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει σεβασμος σ'αυτο που πιστευουν οι αλλοι.
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος aris 13888, ο saprikios anathematistis

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Ό,τι αρέσει σ' όποιον αρέσει!
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: 24/01/07, 20:55 »
Tι εννοεις;

Να παω εγω δηλαδη στην Τουρκια και επειδη απλα δεν ειμαι μουσουλμανος να καταστρεψω ολα τα τζαμια; Να κατεβω στον Πειραια και επειδη δεν ειμαι γαυρος να γκρεμισω το Καραισκακη και να γραψω πανω του "Γ... Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ;"...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: 24/01/07, 21:21 »
ρούφους
Πόσο κρατάνε οι καταλήψεις; Όσο χρειάζεται να μείνω 1 έτος πίσω, να μην συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, να μην κάνω πρακτική εδώ ή έξω, να πληρώνουν οι γονείς μου επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι...όσο! κανείς δεν μπορεί να πει αν το 1 έτος είναι σημαντικό ή όχι. Για τον άλλο μπορεί να είναι το πιο καθοριστικό στη ζωή του.
Όσο χρειάζεται για να μην περάσει ο νόμος;;; χαχαχα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ποιός το είπε ότι ο νόμος δεν θα περάσει; Όχι σοβαρά, υπάρχει τέτοια περίπτωση;;;
Η πολιτεία – κυβέρνηση καλύτερα, δεν προκειται να καταλάβει ούτως ή άλλως. Και ας ισχύσει ο νόμος. Εγώ π.χ. αν είμαι σύφωνη με το νέο νόμο, γιατί να την πληρώσω για αυτούς που δεν τον θέλουν; Με το ζόρι αγώνας και αντίδραση; Διότι –προσωπικά- σαν αντίδραση το βλέπω και όχι σαν αγώνα. Προσωπικά. Μπορεί να κάνω λάθος. Τα συμπεράσματά μου τα βγάζω από την έλλειψη θέσεων και προτάσεων αυτών που αντιδρούν.
Αν θεωρούσα ότι η κυβέρνηση μου καταστρέφει το δικαίωμα στην παιδεία όπως λες, 1ον δεν θα την ψήφιζα, και 2ον θα προσπαθούσα να κάνω κτ για αυτό, αν με ένοιαζε πραγματικά η παιδεία. Θα έβρισκα τρόπους να ανταπεξέλθω στη νέα κατάσταση. Όπως άλλωστε νομίζω ότι κάνω. Τα δίνω όλα για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για το δικό μου όσο και για των παιδιών μου. Δεν βολεύομαι με την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά ακόμα και στην περίοδο των καταλήψεων επιχειρώ ό,τι είναι δυνατόν για να έχω τις λιγότερες απώλειες και τις περισσότερες ευκαιρίες. Δεν κάθομαι να περιμένω πότε θα αποφασίσουν για το μέλλον μου, αλλά το κυνηγώ εγώ. Μη ρωτάς πως. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και τους στόχους του. Αρκεί να μην είναι εις βάρος άλλων. Σε αυτό επιμένω.
«Αντιθετα αυτο που παει να περασει η κυβερνηση ξαναλεω οτι καταστρτηγει καποια δικαιωματα. Δηλαδη τοσο δεν σε ενοχλει η διαλυση των δικαιωματων των συμπολιτων σου? Ας χαθουν τα παντα αλλα εσυ να περνας απο την πανεπιστημιου?»
Θα μου επιτρέψεις να το σχολιάσω αυτό αν και αναφέρεσαι στην Ιωάννα: αν αυτή θέλει να περνάει, χωρίς να ενοχλεί κανέναν πού είναι το πρόβλημα; Αυτοί που κάνουν καταλήψεις μήπως είναι αυτοί που διαλύουν τα δικαιώματα και οδηγούν στο να χαθούν τα πάντα; Από τη μια λένε να μη γίνει αυτό (κάτι) και την ίδια στιγμή το κάνουν αυτοί!