2ον. Ακόμα κι αν ήταν οι φοιτητές αυτοί που αποφάσιζαν. Για ποιά πλειοψηφία των φοιτητών μιλάμε; Επανέλαβα και παραπάνω, ότι στη ΔΙΚΙΑ μας σχολή, και από όσο ξέρω και σε άλλες, αριθμητικά τα άτομα που πηγαίνουν και ψηφίζουν κατά της κατάληψης, είναι περισσότερα από αυτά που είναι υπέρ. ΑΛΛΑ, σαν πλαίσια, επειδή είναι 2, λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο που είναι κατά της κατάληψης. Διότι λέει δεν ψηφίζουμε υπέρ ή κατά κατάληψης, αλλά πλαίσιο. Ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει καθόλου να ψηφιστεί ξεχωριστά το θέμα της κατάληψης... τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρουν να ρίχνουν καλά τα χαρτιά τους. Και αν πάει κπ να αντισταθεί, αλίμονό του. Για τέτοιο πολιτισμό των νέων μιλάμε.
Ακόμα και στις σχολές που κατάφεραν να λύσουν την κατάληψη, κάνουν συνέλευση πριν την καθορισμένη ημερομηνία –μετά από 1 μήνα ή μια βδομάδα π.χ.- ώστε να κλείσει η σχολή, ενώ είχαν πει εξαρχής ότι π.χ. η επόμενη Γ.Σ. θα γίνει το Φεβρουάριο. δεν τους βγήκε όμως η κατάληψη, και αλλάζουν τροπάριο. Βλέπεις λοιπόν ότι δεν σέβονται την πλειοψηφία σε αρκετές περιπτώσεις.
Να αποφασίζουμε και για άλλα πράγματα; Άντε, να μαζέψω τη γειτονιά μου, και πλειοψηφικά να πάμε να κάψουμε την παραδιπλανή γειτονιά, για να μην υπάρχουν πιο ωραία σπίτια από τα δικά μας αν είναι. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μάλλον η διατύπωσή σου δεν ήταν σωστή...αυτό μπορώ να το δεχτώ και να το προσπεράσω...
Να την κρίνεις. Βέβαια. Με νόμιμες διαδικασίες!
Και να προσθέσω ένα ερώτημα σε αυτό της Ιωάννας: «Τα δικά μου τα δικαιώματα ποιος τα υπερασπίζεται ακριβώς?»
Το δικό μου δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση κλπ ποιά πλειοψηφία και με ΤΙ ΜΕΣΑ μου το στερούν μερικοί; Όλοι αυτοί που αγωνίζονται με τους πιο δραστικούς τρόπους για να μην αλλάξει το άρθρο 16, γιατί είναι οι ίδιοι που το παραβιάζουν; Βλ. Άρθρο 16 ειδικά παρ.1. απορώ πώς μπορεί κπ να παλεύει με πάθος για κάτι, όταν ο ίδιος δεν το σέβεται... μετά τι περιμένει δλδ από τους άλλους; Απλή απορία διατυπώνω...