Αποστολέας Θέμα: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...  (Αναγνώστηκε 141203 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Χθές η Πάρνηθα, σημερα...
« Απάντηση #250 στις: 26/08/07, 12:13 »
Οχι, κατεβα με ενα πλακατ στο κεντρο της Αθηνας, ή στις περιοχες που καηκαν και φωναζε "Κατω η κυβερνηση ζητω το Χ" ( οπου Χ βαλε ο,τι θες και πιστευεις )...
Βοηθεια θελουν οι ανθρωποι, οχι αντιπολιτευτικο αγωνα! Και περα απο το κομματικο, η ΝΔ αποφασισε να σταματησει την προεκλογικη περιοδο της...ο Γιωργος, ο Αλαβανος, η Παπαρηγα, ο Καρατζαφερης, το εκαναν; Αυτο ειναι βοηθεια στον τοπο;
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YouknowIknow

• Επισκέπτης
  • **
  • im a talented artist but my hearts not in it
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: 26/08/07, 12:19 »
Παντως κατι ακουγεται για γκριζους λυκους...Δεν ξερω κιολας
Im a talented artist but my hearts not in it no more...Im a good shag but i find nobody fit...and i play in a band but ive got no talent...and i spit and i drawl but i just dont change a thing

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: 26/08/07, 12:23 »
Έκατσα και διάβασα ξανά όλα όσα έχουν αναφερθεί και έχω κάνει μια σούμα μες στο μυαλό μου.
Θα συμφωνήσω πως όσους εκούσια ή απρόσεκτα έβαλαν φωτιά θα έπρεπε να τους κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος.Κυρίως τους πρώτους γιατί οι δεύτεροι ανήκουν στην κατηγορία "η βλακεία είναι ανίκητη|.Είδα μια γιαγιά να τη μεταφέρουν με εγκαύματα και είδα τον πανικό και τον τρόμο στο βλέμμα της.Γιατί να της αξίζει κάτι τέτοιο?
Όποιος πιστεύει πως όλες αυτές οι φωτιές που άναψαν ξαφνικά στην Πελλοπόνησο ήταν ατυχήματα μάλλον ζει σε άλλη χώρα.Πάντα είχαμε φωτιές στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο.Αλλά δε γίνεται ξαφνικά οι οικοπδοφάγοι να αποφάσισαν να κάψουν τη μισή χώρα.Στην τελική ποιος λογικός άνθρωπος θα αγοράσει οικόπεδο-σπίτι μέσα στη στάχτη?
Όσο για τ αυθαίρετα αν πάει έστω και ένας από αυτούς που επαναστατούν καίγοντας τράπεζες να το κατεδαφίσει θα πάω και γω μαζί.Αυτός που πουλάει οικόπεδα στα καμμένα κάνει τη δουλειά του.Αυτός όμως που θα πάει ν αγοράσει οικόπεδο στην καμένη Πεντέλη τι άνθρωπος είναι?Τι συνείδηση έχει?

Έχω και μια ερώτηση γιατί ειλικρινά δεν κατάλαβα κάτι...όσοι υποστηρίζετε να ψηφίσει ο κόσμος κάτι πέραν των 2 μεγάλων κομμάτων εννοείτε ότι θα βγει που θα βγει ένα από αυτά τουλάχιστον να ανέβουν τα μικρά να πέσουν τα ποσοστά αυτών των μεγάλων άρα να πάρουν το μήνυμα?Ή σκοπός είναι να βγει πχ το Α μικρό ως τώρα κόμμα?
Εσείς πιστεύετε ότι πχ έβγαινε αυτοδύναμη κυβέρνηση το Α κόμμα θα ήταν καλύτερο απ ότι είχαμε ως τώρα?
Η σαπίλα της κοινωνίας μας δεν περιορίζεται δυστυχώς στην εξουσία αλλά ξεκινάει από τα χαμηλά.Κυκλοφορεί ανάμεσά μας.
Χτες το βράδυ τα club της παραλιακής ήταν γεμάτα.Η Αθηναϊκή νεολαία διασκέδαζε ενώ 60 χλμ πιο πέρα καιγόντουσαν σπίτια.
Δυστυχώς σήμερα όποιος πολιτεύεται δεν το κάνει για το καλό του τόπου,το κάνει για να γεμίσει τις τσέπες του.Το ακόμα χειρότερο είναι αυτός ο άνθρωπος είναι πρώτα μέλος αυτής της κοινωνίας όπως όλοι μας.
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #253 στις: 26/08/07, 12:24 »
Vamponator, εχω μιση καταγωγη απο Πελοπονησο και ξερω πολυ καλα πως τα μερη που καηκαν στον Ταϋγετο δεν ειναι το ονειρο κανενος για οικοπεδα. Οποτε, το εαν θα οικοπεδοποιηθει η Πελοπονησος, ασε να το κρινουν και αυτοι που μενουν εκει και οχι οσοι φανταζονται παιχνιδια πολιτικων πισω απο τις πλατες μας.
Εδω δεν μιλαμε για εμπρηστες που εχουν σκοπο τα οικοπεδα. Εχουν και ενα αλφα μυαλο οι κατα καιρους οικοπεδοφαγοι..Εδω μιλαμε για σχεδιο εξοντωσης μια οικονομιας.
Ανοιξτε λιγο τα ματια σας. Η καταστροφη δεν ειναι πολιτικη. Ειναι ανθρωπινη!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...παίζει να είμαι εγώ το μαύρο πρόβατο εδω μέσα..
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: 26/08/07, 12:35 »
Ρε παιδιά ποια πρόληψη και ποια μέτρα ασφαλείας;; Καλά που ζήτε;; Στην Πελοπόννησο, οι φωτιές άναβαν σαν προγραμματισμένες ορολογιακές βόμβες. Η μία μετά την αλλή. Και στην συνέχεια χτυπούσαν τα τηλέφωνα στις αρχές και δίναν λάθος πληροφορίες για να κερδίσει χρόνο η φωτιά. Ο άνεμος στην Εύβοια έφτανε τα 9 μποφόρ, τι να σβήσεις και τι να σώσεις; Εδώ ήρθε χθες βοήθεια από το εξωτερικό για την κατάσβση.
Αυτό που έγινε το φετινό καλοκαίρι, ξεκινόντας από την Πάρνηθα και φτάνοντας στις πυρκαγιές που ακόμα είναι σε εξέλιξη, δεν είναι ούτε ατύχημα, ούτε σχέδιο οικοπεδοποίησης. Κάποιοι κάτι θέλανε να πετύχουν και το καταφέρανε. Τώρα τι; Ποιος; και γιατί; Ψάχτε να το βρείτε μέσα στις στάχτες. Και να μην μπερδεύουμε και τον κόσμο που διασκεδάζει στην παραλιακή. Δεν νομίζω ότι ενοχλούν κανέναν τα παιδιά. Ξέρεις πόσοι θα είχαμε ξελαμπικάρει και πόσα τούβλα θα είχαμε γλιτώσει εδώ μέσα αν μερικοί, μια στο τόσο, πήγαιναν για χορό στην παραλιακή αντί να γράφουν στο foroum;;
Recordings!! Make your demo..

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #255 στις: 26/08/07, 12:36 »
Παιδιά θα σας παρακαλούσα όποιος πιστεύει ότι οι εμπρησμοί δεν προκλήθηκαν για λόγους μελλοντικής καταπάτησης οικοπέδων (το προφανές) αλλά για άλλους να το συγκεκριμενοποιήσει.. Έτσι για να διαμορφωθεί μια γνώμη..

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #256 στις: 26/08/07, 12:37 »
Χτες το βράδυ τα club της παραλιακής ήταν γεμάτα.Η Αθηναϊκή νεολαία διασκέδαζε ενώ 60 χλμ πιο πέρα καιγόντουσαν σπίτια.

Αυτό είναι όντως πολύ τραγικό.... Εμείς χτές ξενυχτούσαμε κοιτώντας την φωτιά και οι άλλοι πέρα βρέχει. Θα μου πεις "και τι να κάνουν? να έρθουν να σε βοηθήσου?" . Όχι αλλά όταν εγώ ακούω ότι καίγονται άνθρωποι ζωντανοί μου κόβεται η ορεξη για κλαμπινγκ. Κανονικά έπρεπε να σταματήσουν και οι εκλογές.

Η χώρα περνάει κρίση και πρέπει ΟΛΟΙ να συντονιστούν, να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν ώστε να σώσουμε ότι μας έχει απομείνει.

Φυσικά υπάρχουν εμπρηστές, όμως σίγουρα δεν είναι όλες οι φωτιές απο εμπρηστές. Ο άλλος στο Λαύριο έκανε σιδεροκόληση με 42 βαθμούς και έτσι ξεκίνησε η φωτιά. Στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για αμέλεια, αδιαφορία, και βλακεία στον εγκέφαλο.

Η πυροσβεστική δεν φταίει σε τίποτα! Εχουν βγει όλοι οι μαλ**ες οι δημοσιογράφοι και κατηγορούν το πυροσβεστικό σώμα... Τι να κάνουν πια και αυτοί οι άνθρωποι? Αυτοί ρισκάρουν μέρα νύχτα την ζωή τους για να σώσουν τα σπίτια μας και εμείς τους βρίζουμε! Ελεος δηλαδή! Ας πάει η Μάρα Ζαχαραία να σβήσει την φωτιά να δει την γλύκα! Για μένα το πυροσβεστικό σώμα είναι οι ήρωες στην εθνική αυτή τραγωδία. !!!

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: 26/08/07, 12:38 »
Αυτό που έγινε το φετινό καλοκαίρι, ξεκινόντας από την Πάρνηθα και φτάνοντας στις πυρκαγιές που ακόμα είναι σε εξέλιξη, δεν είναι ούτε ατύχημα, ούτε σχέδιο οικοπεδοποίησης.
Πλάκα κάνεις έτσι?

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: 26/08/07, 12:46 »
Re paidia ti sxedio oikopedopoihshs?poy?Ston parnwna h sthn zaxarw?Sthn areopolh mhpws? ??? ??? ???Sxedio katastrofhs htan.Oikopedopoihsh exoume sthn Pentelh sthn parnitha ston ymmhto..Parte to xampari..oxi sto aliveri kai sth megalopolh >:(

Nai re paidia afhste ton kosmo sthn paraliakh na diaskedash...Gnwsto einai allwste oti o ellhnas o kosmos na kaigetai to 150ari prepei na to ksodepsei... >:(

To eipame oti oi synthikes htan xeiristes.To idio htan kai h protoimasia ths pyrosvestikhs omws. >:(
Sorry gia ta greeklish..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: 26/08/07, 12:48 »
pa όλοι αυτοί δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι?Όχι δεν ενοχλούσαν κανέναν αλλά τι να περιμένω από ανθρώπους που Δευτέρα πρωί θα τους δω και πάλι να βγαίνουν από το club στις 8 το πρωί την ώρα που εγώ ήδη δουλεύω?
Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε για την πάρτη μας.Ας καίγονται οι άλλοι εμείς θα περνάμε καλά.

Όσο για το ότι οι φωτιές ήταν ατύχημα αυτή τη στιγμή δείχνει η τηλεόραση βίντεο που δείχνει ανθρώπους μες στο δάσος στο ξεκίνημα φωτιάς...Κυνηγούσαν μπεκάτσες φαίνεται...
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: 26/08/07, 12:50 »
Αυτό που έγινε το φετινό καλοκαίρι, ξεκινόντας από την Πάρνηθα και φτάνοντας στις πυρκαγιές που ακόμα είναι σε εξέλιξη, δεν είναι ούτε ατύχημα, ούτε σχέδιο οικοπεδοποίησης.
Πλάκα κάνεις έτσι?

Σίγουρα κάποια είναι σχέδια οικοπεοποίησης έτσι; Αλλά σχέδια οικοπεδοποίησης είχαμε κάθε καλοκαίρι. Φέτος, ο στόχος ήταν άλλος. Εκεί θέλω να καταλήξω.

Αποσυνδεδεμένος Raz

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I dont give a fuck if you hate me
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: 26/08/07, 12:51 »
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά στη Γλυφάδα μια φωτιά που έπιασε δεν την σβήσανε αμέσως?

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: 26/08/07, 12:52 »
pa όλοι αυτοί δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι?Όχι δεν ενοχλούσαν κανέναν αλλά τι να περιμένω από ανθρώπους που Δευτέρα πρωί θα τους δω και πάλι να βγαίνουν από το club στις 8 το πρωί την ώρα που εγώ ήδη δουλεύω?
Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε για την πάρτη μας.Ας καίγονται οι άλλοι εμείς θα περνάμε καλά.

Εντάξει, ότι σαν λαός πάσχουμε από ένα σύνδρομο παρτακίασης και φιλοτομαρισμού το δέχομαι. Αλλά δεν νομίζω ότι αν όσοι τα σπάγανε στην παραλιακή χθες καθόντουσαν στα σπίτια τους θα άλλαζε κάτι. Η ουσία είναι το θέμα.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: 26/08/07, 12:54 »
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά στη Γλυφάδα μια φωτιά που έπιασε δεν την σβήσανε αμέσως?
Nai htan akrivws dipla sto dromo.Eutuxws pou den ekapse ta ligosta peukakia pou exoun meinei >:(
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: 26/08/07, 12:55 »
Πλάκα κάνεις έτσι?

Σίγουρα κάποια είναι σχέδια οικοπεοποίησης έτσι; Αλλά σχέδια οικοπεδοποίησης είχαμε κάθε καλοκαίρι. Φέτος, ο στόχος ήταν άλλος. Εκεί θέλω να καταλήξω.
Δεν διαφωνούμε.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: 26/08/07, 12:57 »
Να προσθέσω στη συζήτηση περί εμπρησμού ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν τα ΜΜΕ τις φωτιές τις βάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου... ::)

Μα πόσο γελοίοι μπορεί να είναι...;
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #266 στις: 26/08/07, 12:58 »
pa... Ποιος ήταν δηλαδή αυτός ο στόχος για τον οποίο κάψανε όλη την ελλάδα? Δεν καταλαβαίνω που το πας...

Να προσθέσω στη συζήτηση περί εμπρησμού ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν τα ΜΜΕ τις φωτιές τις βάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου... ::)

Μα πόσο γελοίοι μπορεί να είναι...;

Συγχαρητήρια! Το βρήκανε... Είχανε πάει 5 αναρχικοί και κάνανε εξάσκηση με μολότωφ στο πάνιο όρος (πάνω απο τα καλύβια) και έτσι όπως τις έριχναν έπιασε φωτιά....

Και μετά κατέβηκαν οι αριανοί με το διαστημόπλοιο τους, τους απήγαγαν και τους μετέτρεψαν σε ελάφια τα όποια τα έκαψαν και τα πέταξαν στην πάρνηθα
« Τελευταία τροποποίηση: 26/08/07, 13:01 από fairy-tale »

Αποσυνδεδεμένος Raz

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • I dont give a fuck if you hate me
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: 26/08/07, 13:03 »
Nai htan akrivws dipla sto dromo.Eutuxws pou den ekapse ta ligosta peukakia pou exoun meinei >:(
Είδες όμως πως έβαλε φτερά στα πόδια της η πυροσβεστική για να σβήσει asap τη φωτιά που απειλούσε κάποια εξωχικά κάποιων να υποθέσω?
Όταν βλέπω να καίγονται 60 άνθρωποι στη μισή Πελοπόννησο, να έχουν καεί δεν ξέρω και εγώ πόσα χωριά ολόκληρα..εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο.

Μπορεί να κάνω λάθος καθώς δεν το έχω ψάξει πολύ, απλώς άκουσα για πυρκαγιά στην Γλυφάδα που τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: 26/08/07, 13:04 »
Το θέμα δεν είναι δυστυχώς γιατί βάζουν τις πυρκαγιές, έτσι και αλλιώς ο κάθε εμπρησμός είναι μια τρέλα.....
Όποιοι τις έβαλαν τις φωτιές, είτε είναι αντιεξουσιαστές (λέμε τώρα...), είτε προβοκάτορες, είτε για το κέφι τους ακόμα, αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί! Ανώμαλοι!! Και κυκλοφορούν ανάμεσα μας...Αυτό είναι το θέμα...!! Γεμίσαμε επίδοξους Νέρωνες.... Άραγε τώρα που σκοτώθηκε τόσος κόσμος αυτοί οι ''άνθρωποι'' που έβαλαν τις φωτιές, τί διάλο χαίρονται?? Ηδονίζονται με την σκέψη ότι αυτήν την καταστροφή την προκάλεσαν αυτοί??????? >:( >:( >:( >:(
Πόση τρέλα υπάρχει στον κόσμο πια?????? >:( >:(

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #269 στις: 26/08/07, 13:05 »
Ηδονίζονται με την σκέψη ότι σε λίγο καιρό θα βγάλουν εκατομμύρια και θα γίνουν πλούσιοι

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: 26/08/07, 13:07 »
Είδες όμως πως έβαλε φτερά στα πόδια της η πυροσβεστική για να σβήσει asap τη φωτιά που απειλούσε κάποια εξωχικά κάποιων να υποθέσω?
Όταν βλέπω να καίγονται 60 άνθρωποι στη μισή Πελοπόννησο, να έχουν καεί δεν ξέρω και εγώ πόσα χωριά ολόκληρα..εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο.

Μπορεί να κάνω λάθος καθώς δεν το έχω ψάξει πολύ, απλώς άκουσα για πυρκαγιά στην Γλυφάδα που τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο..
Nomizw pws thn svhsan oi katoikoi thn fwtia kai prepei na htan kai kapoio oxhma tou dhmou..ase pou keie exi monimes katoikies kai oxi ekswxika..Kai htan mia mikrh estia mono.

Tha synexizw na ourliazw..Sxeida oikopedopoihshs den htan..htan syntonismena ta pragmata..h monh fwtia h opoia pistevw eixe tetoia sumferonta htan auth ston ymmhto(apo ta legomena tou dhmarxou papagou nomizw)..Exete paei pote stis alles perioxes pou epiase fwtia na mou peite giati tetoia syntonismenh drash gia oikopeda?Den isxyei..
sorry kai pali gia ta greeklish kati epathe to  g...
« Τελευταία τροποποίηση: 26/08/07, 13:12 από Kiratzoharris »
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: 26/08/07, 13:08 »
Κανένα θέμα δεν μπορεί να μην άπτεται μιας πολιτικής (όχι κομματικής) λογικής από τη στιγμή που εξαρτάται κι επηρεάζεται κι από αυτήν την τελευταία.

Μιλάμε για οικολογική συνείδηση...αλήθεια, τι ακριβώς έχει κάνει η συντεταγμένη πολιτεία εδώ και χρόνια ώστε να την αναπτύξει; Ποια ακριβώς περιβαλλοντικά προγράμματα υφίστανται που αφορούν τις σχολικές αίθουσες και θα διαμορφώσουν σχετικές ευαισθησίες ήδη από την παιδική ηλικία; Εκτός κι αν θεωρούμε πως η πολιτεία οφείλει να αδιαφορήσει και να αφήσει το ζήτημα να το διαχειριστεί αποκλειστικά και μόνο η ατομική/οικογενειακή πρωτοβουλία.

Θυμάμαι έναν ταλαίπωρο καθηγητή στο Γυμνάσιο, που μας έπαιρνε μετά το πέρας του 6ωρου και μας έδειχνε slides, στατιστικές, έρευνες για την ανακύκλωση κοκ και μας ανέθετε περιβαλλοντικές εργασίες, μήπως και ξυπνήσουμε και κατανοήσουμε πως κι ένα χαρτάκι μπορεί να έχει έναν πιο φιλόξενο αποδέκτη από το δρόμο. Πρέπει μήπως η διαπαιδαγώγησή μας να επαφίεται στο φιλότιμο του εκάστοτε εκπαιδευτικού, που θα θυσιάσει χρόνο από τη ζωή του για να κάνει όσα όφειλε η ίδια η πολιτεία οργανωμένα;

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα πρωτίστως πολιτικό θέμα: είτε αυτό είναι η διαπαιδαγώγηση, είτε η ανοχή απέναντι στους καταπατητές και τα αυθαίρετα, είτε η ανεπαρκής στελέχωση σχετικών τμημάτων προστασίας κοκ. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα χτίζονται 40.000 αυθαίρετα...παράνομοι όσοι προβαίνουν σε ανέγερση, παράνομοι κι όσοι αγοράζουν μέρος αυτών. Η πολιτεία όμως παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Νίπτει τας χείρας της κανονικά, κάνει τα στραβά μάτια και τελικώς εξαναγκάζεται έπειτα από την πίεση του φαινομένου να τα νομιμοποιήσει, παρέχοντας ύδρευση και ρεύμα και τοποθετώντας τα στο πολεοδομικό σχέδιο. Αν όμως είχε φροντίσει να κόψει κώλους ευθύς εξαρχής, κανένας δε θα τολμούσε να φτιάξει αυθαίρετο και το ζήτημα θα έληγε. Πως λοιπόν να βγάζει την ουρά της (ή να της τη βγάζουμε οι ίδιοι) απ' έξω, όταν η πολιτεία είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη διαιώνιση της κατάντιας μας, είτε ως παρούσα, είτε ως απούσα;

Αποσυνδεδεμένος pa...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: 26/08/07, 13:11 »
Δεν ξέρω βρε fairy που το πάω. Ειλικρινά. Δεν μπορώ να βρω ένα "λογικό" συμπέρασμα. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια χαώδη κατάσταση, ένα κύμα πανικού και μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Και τα κατάφεραν. Τώρα το ποιοι μπορεί να είναι και ποια είναι τα κίνητρά τους, ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ.

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: 26/08/07, 13:13 »
Είδα και το άλλο τώρα και άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά....Ένας παπάς με το σταυρό και άλλος ένας κρατώντας μια τεράστια εικόνα να κοιτούν τη φωτιά και να προσπαθούν να τη διώξουν υποθέτω με ψαλμούς...
Και η κάμερα εκεί βρήκε να κάνει ζουμ...
www.ektakta.gr

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: 26/08/07, 13:15 »
Μα το πυρ της κολάσεως είναι το κατεξοχήν όπλο του Διατάνου. :P