Bairn of Mosul και Roufus,αν θεωρείται σωστό το να κάνει κατάληψη ενα σχολείο για το λόγο της τυρόπιτας τότε μάλλον εσείς έχετε πρόβλημα.Η' μήπως είναι και αυτοί ''αγωνιστές'' και συγχωρούνται?
Δεν αξιζει καν να σου απαντησω 
Συγνώμμη αλλά τσιμεντένιος τοίχος με γροθιές δεν πέφτει..
Σοβαρα? Με τετοιο μυαλο οχι τσιμεντενιος, ουτε χαρτινος τοιχος δεν πεφτει.
Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω εδώ, είναι ότι όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.. Σε μονοπάτια ουτοπίας συγνώμμη αλλά δεν διαβαίνω.. Είναι πολύ κρίμα να μην καταλαβαίνουμε τις συνθήκες γύρω μας.. Δεν είναι θέμα μυαλού, όπως λάθος το θέτεις.. Απλά είναι θέμα αντίληψης των συνθηκών..
Το ποιος αντιλαμβανεται τις συνθηκες και πως αντιλαμβανεται τις συνθηκες ειναι ενα καθαρα υποκειμενικο θεμα. Και εγω σου λεω οτι σωστα εχω εγω αντιληφθει την κατασταση και εσυ λαθος. Πεισε με οτι εχω αδικο. (γενικα οχι συγκεκριμενα)
Λοιπόν, αν και νομίζω ότι απάντησα σε προηγούμενα posts εν τούτοις δεν μου είναι κόπος να τα ξαναπώ

.. Αφού θέλεις γενική συζήτηση θα μιλήσω και εγώ γενικά.. Ας ξεφύγουμε λίγο από τις καταλήψεις..
Επανάσταση, μια λέξη με πολλές μορφές αλλά ένα σκοπό.. Την αλλαγή του υπάρχοντος κατεστημένου με κάτι νέο.. Επομένως, τι θέλουμε να αλλάξουμε εμείς σήμερα; Πιθανώς το κεφάλαιο και να φέρουμε ίσότητα.. Λοιπόν, ποιος δεν θέλει ισότητα και ισονομία; Ποιος δεν θέλει να μην τον κοιτάει υπεροπτικά ο γείτονας του μέσα από την CLK του και ποιος δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά του να έχουν ίσες ευκαιρίες να βρουν μια δουλειά; Φυσικά και όλοι μας.. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως γιατί όλα αυτά δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής; Ακόμα και στα κομμουνιστικά καθεστώτα, επίτρεψε μου να πω ότι δεν είδα καμία ισότητα αλλά φόνους και δολοπλοκίες.. Επειδή όμως είναι άδικο για τη συζήτηση να βασίζουμε τα επιχειρήματα μας σε ιστορικά λάθη ας μιλήσουμε για τη θεωρία.. Στη θεωρία ο κομμουνισμός είναι ένας φάρος.. Όλοι θέλουμε να τον φτάσουμε αλλά ξέρεις κάτι; Εκεί κοντά στο φάρο υπάρχουν ρεύματα και αέρηδες που δεν μας επιτρέπουν να τον προσεγγίσουμε.. Θέλουμε όλοι ισότητα.. Θέλουμε να δουλεύουμε το ίδιο και να παίρνουμε τα ίδια χρήματα (προσαρμοσμένα βέβαια στις ανάγκες του καθενός--εκείνος που έχει 3 παιδιά δεν θα έπρεπε να παίρνει τα ίδια με τον εργένη).. Πες μου όμως εμένα πως θα πείσεις τον τωρινό επιχειρηματία να παρατήσει το γραφείο του και τα excel με τις πωλήσεις του και να πάρει τα ίδια χρήματα με εμένα και με εσένα.. Αδύνατο; Σίγουρα..
Αλλά μην πας τόσο μακριά.. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά αν δεν έχεις υπηρετήσει, φαντάζομαι ότι θα τα έχεις ακούσει από φίλους σου.. Ο άνθρωπος βγαίνει σε πολλές εκδόσεις.. Μία έκδοση είναι αυτός που έχει όρεξη για δουλειά, άλλη είναι εκείνος που δεν δουλεύει με ευχαρίστηση αλλά ούτε και με δυσαρέσκεια (count me in) και εκείνη η έκδοση όπου το άτομο δεν θέλει επουδενί να δουλέψει και κοιτάει να "λουφάρει" όσο περισσότερο μπορεί.. Στο στρατό αυτά τα δείγματα είναι αρκετά και αντιπροσωπευτικά.. Αν εσύ ανήκεις στη πρώτη κατηγορία και ένας άλλος στην τρίτη, πως θα επέλθει ισονομία με το να αμοίβεστε το ίδιο; Θα το αντέξεις να βλέπεις ο διπλανός σου να κάθεται και εσύ να δουλεύεις σαν είλωτας γιατί η δουλειά πρέπει να βγεί και να αμοίβεστε το ίδιο;
Ας μιλήσουμε και για Ελλάδα.. Δεν θέλω να πάω πολύ πίσω.. Ας μιλήσουμε για 2 πρόσφατες επαναστάσεις.. Τη Βελούδινη επανάσταση στη Γεωργία και τη επανάσταση επί Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.. Αν βρεις έστω και μια ομοιότητα με τις συνθήκες εκεί και στην Ελλάδα pls let me know.. Εκεί η φτώχια βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση και οι κυβερνόντες έδειχναν ανίκανοι.. Η επανάσταση ήταν εύκολο πράγμα.. Στην Ελλάδα δεν νομίζω η πλειοψηφία να πιστεύει ότι οι κυβέρνησεις είναι ανίκανες γιατί 20-25 χρόνια όλο οι ίδιοι κύριοι είναι πάνω..
Δεν θέλουμε το κεφάλαιο αλλά από την άλλη ζούμε σε ένα περιβάλλον υπερκατανάλωσης.. Πάνω από τα μισά νοικοκυριά, είναι χρεωμένα στις τράπεζες.. Το 1/4 των σπιτιών είναι υποθηκευμένα για δάνεια.. Μπορείς να πείσεις τον Έλληνα, να έχει μόνο ένα αυτοκίνητο ή μόνο μία τηλεόραση;
Και ας περάσουμε και στα δικά μας.. Άραγε αν δεν υπήρχε το κεφάλαιο, σίγουρα δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων.. Αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και νέες ιδέες, θα υπήρχαν άραγε τα laptops που μας διευκολύνουν αφάνταστα στις δουλειές μας ή θα υπήρχαν άραγε τα state-of-the-art ηλεκτρικά όργανα με τα οποία γεμίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας;
Λοιπόν και για να τελειώσω λίγο εύθυμα γιατί παίζει και ο βάζελος σε λίγο

.. Παιδιά, και εγώ μαζί σας είμαι.. Τα σχολεία που κάναμε/κάνετε μάθημα είναι άθλια.. Έτυχε να σπουδάσω και Αγγλία και δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ίσως με αυτά που αναφέρω πιο πάνω να φαντάζω σαν πορωμένος αντι-αριστερός.. Δεν είναι έτσι.. Αν αλλάξουν κάποια πράγματα, ο κομμουνισμός θα κάνει θαύματα.. Αλλά βρε παιδιά στην Ελλάδα ζούμε.. Ο κομμουνισμός και οι επαναστάσεις θέλουν συντροφικότητα και αλληλεγγύη.. Συγνώμμη αλλά αυτά δεν τα βλέπω κοιτώντας μέσα στα μάτια των Ελλήνων..