Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93415 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #125 στις: 25/11/07, 14:28 »

Bairn of Mosul, αν έχεις χρόνο διάβασε τις απαντήσεις της προηγούμενης σελίδας έτσι ώστε να δεις αν συμφωνείς με το ότι επανάσταση εν έτοι 2007 δεν νοείται.. Sad but true..

εν ετει 2007 γιατι?τι εχει το 2007 ?μηπως οι καταληψεις και οι πορειες ειχανε συγκεκριμενη περιοδο που γινοντουσαν?ε ρε καναπε που τρωμε ολοι μας και κουτοχορτο απο παντου.αν δεν αγωνιστεις εσυ για τα δικαιωματα σου περιμενεις η εξουσια να αγωνιστει για αυτα?αυτο παντα γινονταν και παντα θα γινονται και στο 3007

αυτα τα σαντ μπατ τρου δεν πανε εκει π λες αλλα στην νεολαια που σκεφτεται οπως εσυ
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #126 στις: 25/11/07, 14:39 »

Bairn of Mosul, αν έχεις χρόνο διάβασε τις απαντήσεις της προηγούμενης σελίδας έτσι ώστε να δεις αν συμφωνείς με το ότι επανάσταση εν έτοι 2007 δεν νοείται.. Sad but true..

εν ετει 2007 γιατι?τι εχει το 2007 ?μηπως οι καταληψεις και οι πορειες ειχανε συγκεκριμενη περιοδο που γινοντουσαν?ε ρε καναπε που τρωμε ολοι μας και κουτοχορτο απο παντου.αν δεν αγωνιστεις εσυ για τα δικαιωματα σου περιμενεις η εξουσια να αγωνιστει για αυτα?αυτο παντα γινονταν και παντα θα γινονται και στο 3007

αυτα τα σαντ μπατ τρου δεν πανε εκει π λες αλλα στην νεολαια που σκεφτεται οπως εσυ

Χαχα, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους με αίμα που βράζει :D.. Λοιπόν μια άποψη γιατί όχι επανάσταση εν έτει 2007 είναι η #108.. Ρίξτη μιας ματιά και μου λες.. Πάντως τα σχόλια περί καναπέ μου φέρνουν στο νου κάποιον όπου προσπαθεί να ρίξει ένα τοίχο με τα χέρια του, δεν μπορεί, αλλά επιμένει να φωνάζει και άλλους να βοηθήσουν.. Συγνώμμη αλλά τσιμεντένιος τοίχος με γροθιές δεν πέφτει..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 25/11/07, 15:20 »
Συγνώμμη αλλά τσιμεντένιος τοίχος με γροθιές δεν πέφτει..
Σοβαρα? Με τετοιο μυαλο οχι τσιμεντενιος, ουτε χαρτινος τοιχος δεν πεφτει.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 25/11/07, 15:36 »

Συμφωνώ απόλυτα...!! ;)
Εάν προδικάζουμε την αποτυχία και αμέσως υποθέτουμε την κακή έκβαση πριν κάνουμε κάτι, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνουμε μια τρύπα στο νερό...!!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #129 στις: 25/11/07, 15:39 »

Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω εδώ, είναι ότι όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.. Σε μονοπάτια ουτοπίας συγνώμμη αλλά δεν διαβαίνω.. Είναι πολύ κρίμα να μην καταλαβαίνουμε τις συνθήκες γύρω μας.. Δεν είναι θέμα μυαλού, όπως λάθος το θέτεις.. Απλά είναι θέμα αντίληψης των συνθηκών..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 25/11/07, 15:44 »

Εγώ αυτό που έχω να απαντήσω εδώ, είναι ότι όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.. Σε μονοπάτια ουτοπίας συγνώμμη αλλά δεν διαβαίνω.. Είναι πολύ κρίμα να μην καταλαβαίνουμε τις συνθήκες γύρω μας.. Δεν είναι θέμα μυαλού, όπως λάθος το θέτεις.. Απλά είναι θέμα αντίληψης των συνθηκών..

Επειδή είχα διαβάσει και αυτά που έγραψες πριν σχετικα με τις συνθήκες, έχω να πω ότο συμφωνώ μαζί σου..Ναι το έδαφος δεν είναι τόσο γόνιμο για να γίνει μία επανάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλείσουμε το στόμα μας και να μην διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα...Και δεν μιλάω μόνο για τις καταλήψεις, αλλά γενικά..Δεν περιμένω εννοείται να γίνει η εξέγερση της Σορβόννης, αλλά όχι να κάνουμε και συνεχώς τους Κινέζους...

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #131 στις: 25/11/07, 15:48 »
Στην περίπτωσή μας όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάνουμε τους Κινέζους και αδιαφορούμε.
Ίσα-ίσα, κάνουμε περισσότερα απ' ότι πρέπει και εντελώς ατσούμπαλα.
Γι' αυτό και δε βγαίνει αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: 25/11/07, 15:56 »
Πωπω!!! ρε παιδια λιγες μερες ελειψα ποτε φτασατε 6 σελιδες :o
Στην περίπτωσή μας όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάνουμε τους Κινέζους και αδιαφορούμε.
οταν λες ατσουμπαλα;...οσο ατσουμπαλοι ηταν και οι μαθητες επι αρσενη;...μου θυμησες τον καραμανλη στο ντιμπεητ περι ταραξιων ;D ;D ;D
Να σας θυμησω την διαφορα περι παιδειας και εκπαιδευσης,ή δεν χρειαζετε;...
Η παλη (δλδ οι πορειες και οι καταληψεις) ειναι ενα οπλο του συνχρονου ελληνα περα απο την ψηφο του..τωρα αμα μου πειτε που βγαζουν αυτα...απλα θα σας πω στην αδιαφορια την αλλαζονικης κυβερνησης οπου και σε αλλα θεματα (βλεπε ασφαλιστικο) αδιαφοροι και στις διαμαρτυριες των ιδιων της των βουλευτων...δεν υπαρχει προβλημα στην πάλη των μαθητων-φοιτητων,το προβλημα ειναι αλλου..σε αυτους που η Ελλαδα ψηφισε...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: 25/11/07, 15:59 »
Πωπω!!! ρε παιδια λιγες μερες ελειψα ποτε φτασατε 6 σελιδες :o
οταν λες ατσουμπαλα;...οσο ατσουμπαλοι ηταν και οι μαθητες επι αρσενη;...μου θυμησες τον καραμανλη στο ντιμπεητ περι ταραξιων ;D ;D ;D

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ αυτό.
Άλλο θέλω να πω όταν μιλάω περί "ατσουμπαλιάς" (βλέπε Γράβα, εκείνο το σχολείο που πρόσφατα είδαμε στο Παγκράτι κτλ...)

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 25/11/07, 16:24 »
[
Άλλο θέλω να πω όταν μιλάω περί "ατσουμπαλιάς" (βλέπε Γράβα, εκείνο το σχολείο που πρόσφατα είδαμε στο Παγκράτι κτλ...)

ναι αλλα αυτο δεν ξερεις ποιοι το εκαναν;..σε ενα σχολειο εδω στον δημο μου μπηκαν χρυσαυγιτες και το καναν ετσι..απλα σε αυτην την περιπτωση οπως και στην πιο μικρη ζημια την πληρωνει το 15 μελες και αμα δεν υπαρχει τα ατομα που εκλεχτηκαν αντιπροσωποι στην συνελευση για να ψηφιστει η καταληψη...
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος VasilisG.J.

• Θαμώνας
  • Απο 'δώ και πέρα εγώ κ' η γάτα μου!...
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 25/11/07, 17:10 »
Μίκα, είχες γράψει ''ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια κατάληψη''.
 ??? Δηλαδή κάνουμε κατάληψη και ό,τι βγεί;; Γιατί όχι, κάτι θα πετύχουμε;;;
Είμαι σίγουρος πως δεν εννοούσες αυτό  :P Μου εξηγείς;;

Λοιπόν, συμβουλή προς όλους..!! Μπορείτε επιτέλους , πριν παραθέσετε λόγια κάποιου άλλου να διαβάζετε όλες τις απαντήσεις???Δηλαδή συγγνώμη, με αυτο το θέμα ασχολιόμαστε έναν μήνα έχοντας ποστάρει άπειρα και εσύ από όλα αυτά που είπα έπιασες αυτό??? Φυσικά και δεν το εννοώ με αυτό τον τρόπο!!!! Αυτό που ήθελα να πω επιτέλους ήταν ότι μια κατάληψη είναι μία αντίδραση,προκαλεί θέματα και ενοχλεί...!!Δηλαδή, πέρα από τα κάφρικα που συμβαίνουν λόγω ανοργανωσιάς και κάποιοι ξεσπάνε όλα τα συμπλέγματα τους σπάζοντας καρέκλες και καταστρέφοντας θρανία, το ότι γίνεται πρώτο θέμα παντού, όλοι το συζητάνε και ζητάνε και από τους βουλευτές τις ευθύνες σημαίνει πως ενοχλεί και μάλιστα πάρα πολύ...Απλά επειδή είμαστε ένα χαμένο κοπάδι και δεν ξέρουμε που να βαδίσουμε, χάνοντας έτσι τον μπούσουλα είμαστε και ''ακίνδυνοι'' στο να απαιτήσουμε με σθένος τα αιτήματα μας και γιαυτό δεν γίνεται τίποτα και δεν πρόκειται να γίνει αν συνεχίσουμε έτσι.....!
  Τέσπα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει μια κατάληψη, ανάλογα βέβαια με τους ανθρώπους που την κάνουν πάντα,διότι μπορεί άμα υπάρχει σωστή οργάνωση και σκέψη,να πετύχει πολλά πράγματα!Δηλαδή,εαν είναι συγκροτημένη και όχι χαβαλές δημιουργεί ένα πλήγμα στον κρατικό μηχανισμό κατ' έμε και μπορεί να οδηγήσει και στην επίτευξη των στόχων της...Αρκεί να όμως να μην είναι τυφλοσούρτι, αλλα σοβαρή και οργανωμένη.....
 Τέσπα, μπορεί να το έθεσα και κάπως ωμά, ίσως να χει δίκιο...Αλλά με τίποτα δεν εννούσα αυτό που είπες..

Έχω διαβάσει νομίζω όλες τις απαντήσεις σου και δεν είδα πουθενά να διευκρινίζεις αυτό που σε ρώτησα.
Ήταν η πρώτη σου απάντηση στο θέμα και εγω δεν είχα προλάβει να σε ρωτήσω αυτό που ήθελα. Έτσι το έκανα.
Δεν κερδίζεις κάτι μ' αυτό το επιθετικό ύφος! Εκτός αν σε παρεξήγησα...

[

ναι αλλα αυτο δεν ξερεις ποιοι το εκαναν;..σε ενα σχολειο εδω στον δημο μου μπηκαν χρυσαυγιτες και το καναν ετσι..απλα σε αυτην την περιπτωση οπως και στην πιο μικρη ζημια την πληρωνει το 15 μελες και αμα δεν υπαρχει τα ατομα που εκλεχτηκαν αντιπροσωποι στην συνελευση για να ψηφιστει η καταληψη...

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό! Το 15μελές δεν φέρει ευθύνη σε ζημιές εξω-σχολικών!
Άσε που δεν φέρει ευθύνη γενικώς, αφού η κατάληψη δεν είναι νόμιμη και έτσι δεν
εκπροσωπείται απο νόμιμα όργανα! Ευθύνη φέρει αυτός που έκανε τη ζημιά και η
επιτροπή κατάληψης, αν υπάρχει, η οποία δεν έχει σχέση με το 15μελές!!

Συμφωνώ απόλυτα...!! ;)
Εάν προδικάζουμε την αποτυχία και αμέσως υποθέτουμε την κακή έκβαση πριν κάνουμε κάτι, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνουμε μια τρύπα στο νερό...!!

Είμαι υπέρ της αντίδρασης και όταν χρειάζεται συμφωνώ και στις ακραίες μορφές της.
Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως και οι μαθητικές αυτές πιέσεις χρειάζονται στρατηγική.
Δεν είναι θέμα προκατάληψης, αλλά εμπειρίας! Αν δεν κοιτάς στο μέλλον και κοιτάς
μόνο τον τρόπο, τότε θεωρώ εξίσου πιθανό να κάνεις μια τρύπα στο νερό...
''Με έχουν κουράσει τα ολόχρυσα κλουβιά σας...''

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 25/11/07, 17:15 »
Είμαι υπέρ της αντίδρασης και όταν χρειάζεται συμφωνώ και στις ακραίες μορφές της.
Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως και οι μαθητικές αυτές πιέσεις χρειάζονται στρατηγική.
Δεν είναι θέμα προκατάληψης, αλλά εμπειρίας! Αν δεν κοιτάς στο μέλλον και κοιτάς

Μα και εγω νομίζω ότι έχω πει ότι δεν γίνεται κάτι επειδη δεν υπαρχει οργάνωση!Γίνονται καταλήψεις και κινητοποιήσεις μεν, αλλά δεν είναι καθόλου συγκριτημένες και οργανωμένες δε, ώστε να μπορούν να φέρουν κάποιο καλό αποτέλεσμα και να ικανοποιηθούν αιτήματα...!! Δεν θα το ξαναπω τρίτη φορά.... :P

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: 25/11/07, 17:26 »

Μα και εγω νομίζω ότι έχω πει ότι δεν γίνεται κάτι επειδη δεν υπαρχει οργάνωση!Γίνονται καταλήψεις και κινητοποιήσεις μεν, αλλά δεν είναι καθόλου συγκριτημένες και οργανωμένες δε, ώστε να μπορούν να φέρουν κάποιο καλό αποτέλεσμα και να ικανοποιηθούν αιτήματα...!! Δεν θα το ξαναπω τρίτη φορά.... :P

Με έχεις μπερδέψει λίγο... Στην απάντηση που εγώ σχολίασα είπες κάτι άλλο.
Δε νομίζω πάντως πως έχει σημασία, τελικά το ίδιο λέμε! ;)

Αποσυνδεδεμένος MakisSRV

• Παλιός
  • Thor the mighty...Other bands play MANOWAR kill
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 25/11/07, 17:30 »
Oπ οπ οπ τα μαζευω τοτε..Νομιζα οτι ελεγε καταληψη.. :-\

ΥΓ.Βασικα faser κατι τετοιο προσπαθω να πω σε εναν μιας παραταξης στη σχολη ωστε να καταλαβει γιατι δεν θελω να ειμαι ''συντροφος τους'' αλλα δεν εχω το λεγειν γμτ..Ελα να του τα πεις..Συμφωνω ;)

Χαχα :D.. Kiratzoharris, σε πιέζουν οι "σύντροφοι"; Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει!

Όσο για τον Γ. Αρσένη που ακούστηκε, δεν άλλαξε τίποτα απολύτως με τις καταλήψεις.. Απλά αντικαταστάθηκε με τον Π. Ευθυμίου, ο οποίος τον επόμενο χρόνο μείωσε τον αριθμό των μαθημάτων, κάτι το οποίο θα γινότανε έτσι και αλλιώς.. Bairn of Mosul, αν έχεις χρόνο διάβασε τις απαντήσεις της προηγούμενης σελίδας έτσι ώστε να δεις αν συμφωνείς με το ότι επανάσταση εν έτοι 2007 δεν νοείται.. Sad but true..

Νομίζω βρε παιδιά ότι είναι καιρός να τα πούμε τα πράγματα ως έχουν.. Η πλειονότητα των σχολείων τελεί υπό κατάληψη για αστείους λόγους και προσχήματα.. Ξέρετε πότε θα έπρεπε να γίνει κατάληψη; Όταν η κυβέρνηση ήθελε να επιβάλει λογοκρισία στο ποιες ιδέες θα γράψεις στην έκθεση ιδεών σου, στο μέχρι πόσο αργά θα μπορούσαν οι μαθητές να κάθονται αργά έξω, στο τι θα φοράνε.. Θαρρώ ότι η κατάληψη εκείνη θα είχε τεράστια ποσοστά συσπείρωσης και θα πετύχαινε το σκοπό της για ακόμη ένα λόγο.. Η λογοκρισία μέσα σε 1 μέρα, μπορεί να εξαφανιστεί από τα σχολεία.. Να εμφανιστούν όμως πόροι για την παιδεία μέσα σε 1 μέρα, αυτό είναι αδύνατο.. Μερικές φορές πρέπει να σκεφτόμαστε τι θέλουμε και από τον αγώνα που κάνουμε.. Να μην ζητάμε σχεδόν ακατόρθωτα πράγματα.. Τώρα το να κάνεις κατάληψη επειδή δεν υπάρχει Χημικός στο σχολείο και το μάθημα της Χημείας το κάνει Φυσικός είναι το λιγότερο αστείο.. Ωραία τότε για 1 ώρα την εβδομάδα (αν θυμάμαι καλά, τόσο διδάσκεται η Χημεία) όπου κατά τη γνώμη των μαθητών, το μάθημα δεν διδάσκεται σωστά, χάνονται μαθήματα 1-2 μηνών.. Το θεωρείτε λογικό;;

Bairn of Mosul και Roufus,αν θεωρείται σωστό το να κάνει κατάληψη ενα σχολείο για το λόγο της τυρόπιτας τότε μάλλον εσείς έχετε πρόβλημα.Η' μήπως είναι και αυτοί ''αγωνιστές'' και συγχωρούνται?  
Ηλεκτρικής κιθάρας μαθήματα παραδίδονται. Ανάλυση Rock/Blues/Metal/Funky τεχνοτροπίας, σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές.Ear training,soloing,αυτοσχεδιασμός.Εκμάθηση θεωρίας.Περιοχές:Aιγάλεω,Νίκαια,Κορυδαλλός,Περιστέρι,Χαιδάρι.

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 25/11/07, 17:52 »

[

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό! Το 15μελές δεν φέρει ευθύνη σε ζημιές εξω-σχολικών!
Άσε που δεν φέρει ευθύνη γενικώς, αφού η κατάληψη δεν είναι νόμιμη και έτσι δεν
εκπροσωπείται απο νόμιμα όργανα! Ευθύνη φέρει αυτός που έκανε τη ζημιά και η
επιτροπή κατάληψης, αν υπάρχει, η οποία δεν έχει σχέση με το 15μελές!!

[/quote]και ομως ισχυει...για το παραμικρο εχει λογο το 15μελες...και θα σου πω το πιο απλο..το 15μελες φερει ευθυνη το τι θα γινει εν ωρα καταληψεις στο σχολειο και τα παιδια που το φυλκαγαν εκεινη την ωρα..αμα παιδια δεν υπαρχουν τοτε το φταιξιμο πεφετι στο 15μελες ή στους αντιπροσωπους..και οσο αφορα για το αν ειναι νομιμο ή οχι αυτο ειναι αλη κουβεντα..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #140 στις: 25/11/07, 18:02 »

Bairn of Mosul και Roufus,αν θεωρείται σωστό το να κάνει κατάληψη ενα σχολείο για το λόγο της τυρόπιτας τότε μάλλον εσείς έχετε πρόβλημα.Η' μήπως είναι και αυτοί ''αγωνιστές'' και συγχωρούνται? 
μα γιατι ριχνεις λασπη σε εναν τροπο διαμαρτυριας?ποια τυροπιτα?αυτην που βλεπεις στην τηλεοραση?

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 25/11/07, 18:05 »

Δεν αξιζει καν να σου απαντησω ::)

Το ποιος αντιλαμβανεται τις συνθηκες και πως αντιλαμβανεται τις συνθηκες ειναι ενα καθαρα υποκειμενικο θεμα. Και εγω σου λεω οτι σωστα εχω εγω αντιληφθει την κατασταση και εσυ λαθος. Πεισε με οτι εχω αδικο. (γενικα οχι συγκεκριμενα)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 25/11/07, 18:10 »

μα γιατι ριχνεις λασπη σε εναν τροπο διαμαρτυριας?ποια τυροπιτα?αυτην που βλεπεις στην τηλεοραση?

Ε μα πέστα..!! Δηλαδή να πάρει, τόσα σχολεία έχουν του κόσμου τα προβλήματα, σε άλλα πέφτουν οι σοβάδες από την φυσική φθορά του χρόνου και η πολιτεία αδιαφορεί, και εσείς μιλάμε βάλατε τις παροπίδες και μιλάτε για τυρόπιτες και για το να τρέχουν οι βρύσες κοκα κόλα και  άλλα τέτοια υπονομευτικά και υποβαθμιστικά...!! Δηλαδή  όταν κάνεις μάθημα μαζί με ποντίκια και φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να σου πέσει το ταβάνι στο κεφάλι δεν μετράει σε τίποτα για σας??? Δεν αξίζει δηλαδή ως αίτημα και ως λόγο διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών μαθήματος?????

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #143 στις: 25/11/07, 18:12 »
Και για να κλείσω κυκλικά, η παιδεία δεν αλλάζει με 10 καταλήψεις, 5 αποχές και 2 συλλαλητήρια.. 
τελειωσε το πηραμε αποφαση.τπτ δεν αλλαζει,ολα μενουν ιδια...ας καθησουμε στον καναπε μας και ας δουμε τηλεοραση.

η λογικη του ''αρα'' και του ''αμα'' και του ''και τι θα γινει βρε αδερφε'' ειναι γνωστη τακτικη του αδωνι.ναι στην απαντηση 108 δικιο εχεις στα περισσοτερα,αμα καθησω και εγω και τα σκεφτω οπως εσυ ορθολογιστικα δικιο θα βρω.το θεμα ειναι οτι οι αλλαγες δεν ερχονται με τις προυποθεσεις ουτε οι πορειες γινονται με κριτηρια.η αλλαγη παντα προκαλει αντιδρασεις,εαν καθησουμε και σκεφτουμε τα ''αμα και τα αρα'' τοτε καλυτερα ο καναπες.

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 25/11/07, 18:15 »
Που να πάρει και να σηκώσει επιτέλους!
Ότι θέλετε καταλαβαίνετε;
Μέσα σε 7 σελίδες δεν έχετε καταλάβει ότι όλοι όσοι έχουν γράψει είναι υπέρ μιας κατάληψης όταν είναι η μοναδική λύση και ότι εκτός από αυτούς υπάρχουν και μαθητές που την κάνουν για πλάκα;!

Κανείς δεν είπε ότι δεν γίνονται καταλήψεις για σοβαρούς λόγους όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και χασομέρηδες μαθητές που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για να χάσουν μάθημα!

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #145 στις: 25/11/07, 19:03 »

Δεν αξιζει καν να σου απαντησω ::)

Το ποιος αντιλαμβανεται τις συνθηκες και πως αντιλαμβανεται τις συνθηκες ειναι ενα καθαρα υποκειμενικο θεμα. Και εγω σου λεω οτι σωστα εχω εγω αντιληφθει την κατασταση και εσυ λαθος. Πεισε με οτι εχω αδικο. (γενικα οχι συγκεκριμενα)

Λοιπόν, αν και νομίζω ότι απάντησα σε προηγούμενα posts εν τούτοις δεν μου είναι κόπος να τα ξαναπώ ;).. Αφού θέλεις γενική συζήτηση θα μιλήσω και εγώ γενικά.. Ας ξεφύγουμε λίγο από τις καταλήψεις..

Επανάσταση, μια λέξη με πολλές μορφές αλλά ένα σκοπό.. Την αλλαγή του υπάρχοντος κατεστημένου με κάτι νέο.. Επομένως, τι θέλουμε να αλλάξουμε εμείς σήμερα; Πιθανώς το κεφάλαιο και να φέρουμε ίσότητα.. Λοιπόν, ποιος δεν θέλει ισότητα και ισονομία; Ποιος δεν θέλει να μην τον κοιτάει υπεροπτικά ο γείτονας του μέσα από την CLK του και ποιος δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά του να έχουν ίσες ευκαιρίες να βρουν μια δουλειά; Φυσικά και όλοι μας.. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως γιατί όλα αυτά δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής; Ακόμα και στα κομμουνιστικά καθεστώτα, επίτρεψε μου να πω ότι δεν είδα καμία ισότητα αλλά φόνους και δολοπλοκίες.. Επειδή όμως είναι άδικο για τη συζήτηση να βασίζουμε τα επιχειρήματα μας σε ιστορικά λάθη ας μιλήσουμε για τη θεωρία.. Στη θεωρία ο κομμουνισμός είναι ένας φάρος.. Όλοι θέλουμε να τον φτάσουμε αλλά ξέρεις κάτι; Εκεί κοντά στο φάρο υπάρχουν ρεύματα και αέρηδες που δεν μας επιτρέπουν να τον προσεγγίσουμε.. Θέλουμε όλοι ισότητα.. Θέλουμε να δουλεύουμε το ίδιο και να παίρνουμε τα ίδια χρήματα (προσαρμοσμένα βέβαια στις ανάγκες του καθενός--εκείνος που έχει 3 παιδιά δεν θα έπρεπε να παίρνει τα ίδια με τον εργένη).. Πες μου όμως εμένα πως θα πείσεις τον τωρινό επιχειρηματία να παρατήσει το γραφείο του και τα excel με τις πωλήσεις του και να πάρει τα ίδια χρήματα με εμένα και με εσένα.. Αδύνατο; Σίγουρα..

Αλλά μην πας τόσο μακριά.. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά αν δεν έχεις υπηρετήσει, φαντάζομαι ότι θα τα έχεις ακούσει από φίλους σου.. Ο άνθρωπος βγαίνει σε πολλές εκδόσεις.. Μία έκδοση είναι αυτός που έχει όρεξη για δουλειά, άλλη είναι εκείνος που δεν δουλεύει με ευχαρίστηση αλλά ούτε και με δυσαρέσκεια (count me in) και εκείνη η έκδοση όπου το άτομο δεν θέλει επουδενί να δουλέψει και κοιτάει να "λουφάρει" όσο περισσότερο μπορεί.. Στο στρατό αυτά τα δείγματα είναι αρκετά και αντιπροσωπευτικά.. Αν εσύ ανήκεις στη πρώτη κατηγορία και ένας άλλος στην τρίτη, πως θα επέλθει ισονομία με το να αμοίβεστε το ίδιο; Θα το αντέξεις να βλέπεις ο διπλανός σου να κάθεται και εσύ να δουλεύεις σαν είλωτας γιατί η δουλειά πρέπει να βγεί και να αμοίβεστε το ίδιο;

Ας μιλήσουμε και για Ελλάδα.. Δεν θέλω να πάω πολύ πίσω.. Ας μιλήσουμε για 2 πρόσφατες επαναστάσεις.. Τη Βελούδινη επανάσταση στη Γεωργία και τη επανάσταση επί Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.. Αν βρεις έστω και μια ομοιότητα με τις συνθήκες εκεί και στην Ελλάδα pls let me know.. Εκεί η φτώχια βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση και οι κυβερνόντες έδειχναν ανίκανοι.. Η επανάσταση ήταν εύκολο πράγμα.. Στην Ελλάδα δεν νομίζω η πλειοψηφία να πιστεύει ότι οι κυβέρνησεις είναι ανίκανες γιατί 20-25 χρόνια όλο οι ίδιοι κύριοι είναι πάνω..

Δεν θέλουμε το κεφάλαιο αλλά από την άλλη ζούμε σε ένα περιβάλλον υπερκατανάλωσης.. Πάνω από τα μισά νοικοκυριά, είναι χρεωμένα στις τράπεζες.. Το 1/4 των σπιτιών είναι υποθηκευμένα για δάνεια.. Μπορείς να πείσεις τον Έλληνα, να έχει μόνο ένα αυτοκίνητο ή μόνο μία τηλεόραση;

Και ας περάσουμε και στα δικά μας.. Άραγε αν δεν υπήρχε το κεφάλαιο, σίγουρα δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων.. Αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και νέες ιδέες, θα υπήρχαν άραγε τα laptops που μας διευκολύνουν αφάνταστα στις δουλειές μας ή θα υπήρχαν άραγε τα state-of-the-art ηλεκτρικά όργανα με τα οποία γεμίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας;

Λοιπόν και για να τελειώσω λίγο εύθυμα γιατί παίζει και ο βάζελος σε λίγο :D.. Παιδιά, και εγώ μαζί σας είμαι.. Τα σχολεία που κάναμε/κάνετε μάθημα είναι άθλια.. Έτυχε να σπουδάσω και Αγγλία και δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ίσως με αυτά που αναφέρω πιο πάνω να φαντάζω σαν πορωμένος αντι-αριστερός.. Δεν είναι έτσι.. Αν αλλάξουν κάποια πράγματα, ο κομμουνισμός θα κάνει θαύματα.. Αλλά βρε παιδιά στην Ελλάδα ζούμε.. Ο κομμουνισμός και οι επαναστάσεις θέλουν συντροφικότητα και αλληλεγγύη.. Συγνώμμη αλλά αυτά δεν τα βλέπω κοιτώντας μέσα στα μάτια των Ελλήνων..

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: 25/11/07, 22:39 »
quote author=Amylo link=topic=56659.msg450575#msg450575 date=1196005979]
[/quote]και ομως ισχυει...για το παραμικρο εχει λογο το 15μελες...και θα σου πω το πιο απλο..το 15μελες φερει ευθυνη το τι θα γινει εν ωρα καταληψεις στο σχολειο και τα παιδια που το φυλκαγαν εκεινη την ωρα..αμα παιδια δεν υπαρχουν τοτε το φταιξιμο πεφετι στο 15μελες ή στους αντιπροσωπους..και οσο αφορα για το αν ειναι νομιμο ή οχι αυτο ειναι αλη κουβεντα..
[/quote]

Νομίζω πως κάνεις λάθος και επιμένω! Είμαι πρόεδρος του σχολείου μου και έχω προσπαθήσει να μάθω που φέρω ευθύνη καί εγώ καί το υπόλοιπο 15μελές! Αν εγώ δηλαδή είμαι κατά της κατάληψης, ας πούμε, γιατί να φέρω ευθύνη γι' αυτήν;; ???
« Τελευταία τροποποίηση: 25/11/07, 22:41 από VasilisG.J. »

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 26/11/07, 07:46 »

Eϊναι πραγματικότητα το αίτημα για την τιμή της τυρόπιτας δεν είναι λάσπη της τηλεόρασης.

Μίκα σε όλα τα σχολεία πέφτουν σοβάδες και είναι έτοιμα να γκρεμιστούν?Δουλευόμαστε τώρα μεταξύ μας?Ή μήπως τα ποντίκια είναι συμμαθητές με τα παιδιά σε όλα τα σχολεία?
Όσα έχουν πρόβλημα δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες...
Όχι όμως να διαμαρτύρονται γιατί η πόρτα είναι μπλε και η τυρόπιτα ακριβή τη στιγμή που αυτά που φοράνε κοστίζουν τουλάχιστον 200 ευρώ....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος The Boss

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: 26/11/07, 08:37 »
Ειναι γνωστο οτι τα αιτηματα των καταληψεων στα σχολεια ειναι για γελια.
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της πλυσης εγλεφαλου που τοσα χρονια κανει μεθοδικα στους νεους η αριστερα.
Κλειστα σχολεια και αμορφωτοι νεοι. Αυτο θελουν.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 26/11/07, 12:09 »

Όχι όμως να διαμαρτύρονται γιατί η πόρτα είναι μπλε και η τυρόπιτα ακριβή τη στιγμή που αυτά που φοράνε κοστίζουν τουλάχιστον 200 ευρώ....
Αν σε αυτα που ζηταω εχω δικιο δεν εχει σημασια και αν φοραω παπουτσια 500 ευρω.Εχω δικιο η οχι?(δεν αναφερομαι σε μπλε πορτες  και σε τυροπιτες)

Καλα the boss ενταξει :D Εισαι το δειγμα του Ελληνα που πια μου φερνει μια ευφορια..Εσυ φανταζομαι θες ανοικτα σχολεια και αθλια μορφωση! ;)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE