Συμφωνώ Κιράτζο, ότι αυτό που λέει ο παππούς, δεν είναι ημιεφαρμογή νόμων, αλλά ελευθερία εφαρμογής νόμων. Βεβαίως κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι δεν έχουμε νόμους. Διότι ο νόμος εφαρμόζεται υποχρεωτικά. Λανθασμένα λοιπόν χρησιμοποιείται η λέξη νόμος. Όταν λοιπόν, δεν υπάρχουν νόμοι, δημιουργείται ένα σύστημα, διαφορετικής ελευθερίας. Διότι και όταν υπάρχουν νόμοι, υπάρχει ελευθερία αλλά διαφορετικής μορφής. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούνε να είναι πραγματικά ελεύθεροι σε οποιοδήποτε σύστημα.
Υποθέτω βέβαια, πως ο παππούς, όταν λέει ελεύθερος από εξαρτήσεις, το πάει πάρα μα πάρα πολύ μακρυά το σκοινί. Γι΄αυτό άλλωστε αυτός ο τύπος ελευθερίας, ισχύει θέλοντας και μη, αφού αγγίζει την τελειότητα, δεν χρειάζεται κανένα σύστημα, είναι το ίδιο το σύστημα.
Ακριβώς λοιπόν, εξηγεί ο παππούς στο τέλος, πως κρίνει το σύστημα της Ελλάδας. Φτάνει να κάνετε μια απλή ερώτηση.. Είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας πραγματικά ελεύθερος, ελεύθερος και από εξαρτήσεις ?? ή τέλος πάντων πλησιάζουνε προς τα εκεί
Ο χο χο χο χο! Ξεχάστε το λοιπόν! Ούτε περήφανοι μπορούμε να είμαστε, ούτε να το εξάγουμε! Άσε που μόνο ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε βασικές ανάγκες, είμαστε εξαρτημένοι.
Σε ένα πιο προσγειωμένο επίπεδο όμως, το να είσαι ελεύθερος από εξαρτήσεις, είναι κάτι τέτοιο πρακτικά...
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=78884.msg644587#msg644587 κάτι τέτοιο θεωρητικά
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=43245.msg610847#msg610847 Έχει δώσει πολλές φορές απαντήσεις ο παππούς, απλά είναι ο τρόπος του περίεργος, αν και όχι πάντα. Τη προηγούμενη φορά ας πούμε, μου είπε να πουλάω λάδια! χαχαχα! Ήθελε να λαδώνω το κόσμο ο άτιμος!Πως δεν μου είπε να λιπαίνω και τις μπανάνες.
Πάντως αν ρωτήσεις το παππού, πως έχει καταφέρει να είναι όσο γίνεται ανεξάρτητος...σίγουρα έχει κάποιους σοβαρούς λόγους, για να μη σου απαντήσει, όπως και ότι θα εξαρτηθείς από εκείνον, ενώ το θέμα είναι να είσαι ανεξάρτητος.
Διαφωνώ βέβαια, στο ότι έχουμε ημιεφαρμογή των νόμων ή ελευθερία εφαρμογής των νόμων.
Αν μου τα έλεγες τα ξημερώματα παππού, θα ήμουν πρωιφλεγής! φταίει η ώρα που τα λες!
Τι είναι αυτοί οι ξένοι και το fake ?? Να δημιουργήσουμε το ελληνικό κλάνειΧέστο, Φακή, κατά Ναρκς και Τέμπελς.
Εγώ πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί φουντώσανε τα πνεύματα. Πραγματικά....
Μονόχειρα, οι υπέρβαροι πληρώνουνε λιγότερα, γιατί πατάνε καλύτερα οι ρόδες στο δρόμο και προσφέρουν ασφάλεια στους αδύνατους. Αν το λεωφορείο δεν έχει τουλάχιστο 4 υπέρβαρους, δεν θα ξεκινάει. Ξέχνα το μαθητικό σου εισητήριο, ήδη σου λείπει ένα χέρι, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεις ως μη ακέραια μονάδα το συνολικό βάρος του λεωφορείου. Θα πάρεις ειδικό εισητήριο για ανάπηρους, που είναι το ακριβότερο από όλα.
Θέμο έχει τόσα σημαντικά και σοβαρά ποστ ο παππούς κατά τη προσωπική μου γνώμη, που έχει δώσει πάρα πολλές φορές απαντήσεις.
Τα παραπάνω που λέω, είναι μια σταγόνα, στον ωκεανό.