Αποστολέας Θέμα: Σκαφάκια...Τώρα που πιάνουν και οι ζέστες...  (Αναγνώστηκε 28399 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
Θεμο, ειδα μερικα βιντεο απο αυτα που εχεις κατω στην υπογραφη σου και αφου σου πω μπραβο σας....ειστε απιθανοι, θα σε ρωτησω.
Μην μου πεις οτι η κιθαρα η σκαφατη που εχει εκει ενας απο σας (μαλλον εσυ) ειναι τετοια
http://www.guitarsandeffects.com/images/yOrangeDEARMOND.jpg

Dearmond!!!!!    :o

Ευχαριστώ πολύ! Θά'θελα να είναι Dearmond ε;  ;D Όχι, είναι η ταπεινή Epiphone Wildkat. Μπορείς να την ακούσεις και στο βίντεο review που έχω κάνει για το kithara. Σούπερ value for money, το'χω πει και θα το λέω με κάθε ευκαιρία.

Συγκεκριμένα για τη Source, κοιτάζοντας παλιότερους καταλόγους της Cort βλέπω ότι παλιότερα έβγαινε και αυτή με Mighty Might μαγνήτες, ενώ τα καινούργια μοντέλα όχι.

Σωστό, ευχαριστώ  :) .

Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Johnie Darko, σε αυτο το σκαφακι που βλεπεις απο κατω (cort) θα ηθελα να κανω μια αναβαθμιση με αλλαγη μαγνητων. Με ενδιαφερει πολυ αυτο το οργανο, σε τζαζ ηχο (δεν υπαρχουν λεφτα για κατι καλυτερο πχ gibson).
Οι μαγνητες που φοραει ειναι καλοι, με καποιες λεπτομεριες στα μπασσα. Ειναι καπως θολα και ασαφη. Βεβαια gibson ειναι σιγουρο οτι δεν προκειται να γινει, αλλα θα εχω πιστευω μεγαλη διαφορα με ενα σετ καλυτερους μαγνητες.
Θελω μαγνητες για τζαζ, μπλουζ και τετοιο στυλ (καταλαβαινεις) και πιο πολυ για καθαρα.

Και κατι αλλο.
Επειδη ειναι αδυνατον να βγαλω τους μαγνητες ξεκολωντας τους απο τα ποντεσιομετρα (δεν ξερω πως μπορω να εχω προσβαση μεσα στο οργανο αυτο στο εωτερικο), θα τους κοψω στα καλωδια και θα ενωσω τους καινουριους. Παιζει αυτο η ειναι μαλακια???

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
thomshot δεν νομιζω να κανεις τπτ λαθος οπως το περιγραφεις...Τωρα για αλλους μαγνητες τι να πεις ειναι και θεμα γουστου.

Οσο ομως για τις συγκρισεις με την epiphone es335, πραγματικα βαριεμαι να διαβαζω, η "ταδε καλυτερη απο την αλλη...".

Αρκετοι washburn κατοχοι τα ιδια και τα ιδια, εχω το καλυτερο σκαφακι σε χαμηλα χρηματα κτλ...

Αστο ουδεις τελειος αλλα ουτως η αλλως τι νοημα εχει οταν ψαχνεσαι ηδη για αναβαθμισεις...

Παντως επειδη ειμαι απο τους πολυ ικανοποιημενους με epiphone γενικα και τελικα η νο1 μου ειναι μια απλη epiphone, stock!!!, ε να παρε λιγο...

http://www.youtube.com/watch?v=L7o7iv0veTk

και μαζι με αυτο, που πανω κατω λεει οτι λεει και ο τυπος που εκανε τη συγκριση...

http://epiphone.com/news.asp?NewsID=274

Παρολα αυτα ειμαι σιγουρος οτι η cort ειναι εξαιρετικη, ειμαι πολυ ικανοποιημενος με τη m600 αλλα και με αλλες που λιγο ηρθα σε επαφη...ελαχιστα ψεγαδια και κανενα επι της ουσιας. Πολυ καλες κιθαρες, μονο μια εχω βρει χαλια αλλα σε τοσο χαμηλη τιμη, δε βαριεσαι!!! Και παλι ηταν χρησιμη για καποια πραγματα...(Χ2).

Παρεμπιπτοντως μου αρεσε παρα πολυ το κλιπακι με τον peavey (επισης φαν της σειρας transtube) και εχεις ενα καλο δυσευρετο μοντελο. Made in china πρεπει να ειναι ε? Αν ποτε το δωσεις και μπορω, εδω θα ειμαι!

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Φιλε tech21man, για οτι εγραψα στα προηγουμενα ποστ μου για το οργανο αυτο δεν περνω τιποτε πισω. Τουναντιον μαλιστα επαυξανω.
Ενας λογος για τον οποιο εδωσα ενα κατοσταρικο και πηρα βαλιτσα καλης ποιοτητος , και ενας ακομη λογος που θελω να δωσω ακομη 200-300 ευρω για να βαλω δυο καλους μαγνητες, ειναι ο λογος για τον οποιο το οργανο τα αξιζει και με το παραπανω.
Αν το οργανο δεν ηταν εξαιρετικο, δεν θα εριχνα αυτα τα λεφτα.
Οσο για την epiphone dot, κατα τη γνωμη μου παντα, και απο οσο το εψαξα σφαιρικα το θεμα (και με γνωμες ανθρωπων κατ ιδιαν), και χωρις να θελω να μειωσω το epirhone dot, ειναι κατωτερο απο το δικο μου (τωρα θα μου πεις το παιδι του γυφτου ειναι το ομορφοτερο, αλλα παρτο και ετσι  ;D ).

Το βιντεο τωρα αυτο με τις δυο κιθαρες (gibson και epiphone).
Στο βιντεο αυτο αυτος ο ανθρωπος θελει να πεισει οτι τα δυο οργανα δεν εχουν διαφορες.
Για να το πετυχει δεν παιζει με τα δυο οργανα στα καθαρα, αλλα παταει και λιγοστο γκαζι ισα να θολωσει τα νερα. Αν εριχνε στα καθαρα ενα λα μινορε με την μια και ενα λα μινορε με την αλλη, δεν χρειαζοτανε τιποτε αλλο να παιξει. Η υπεροχη της gibson θα ηταν εμφανης.
Τωρα απο τη μια τα βρωμικα, απο την αλλη η ποιοτητα του ιντερνετ που δεν σου επιτρεπει με τιποτε να κανεις αξιολογηση καποιου οργανου, απο την αλλη το επιλεκτικο του παιξιμο που δεν μπορει να αναδειξει κατι απο τα δυο οργανα, ακους το αποτελεσμα αυτο που ακους.
Και παρ ολο που δεν ξερω τι 335 ειναι αυτη η gibson (ξεκινανε απο 1500 ευρω και φτανουν πανω απο 8000 ευρω), η gibson υπερεχει ξεκαθαρα. Και φαινεται απο την "καθαροτητα" της.
Προσεξε την λιγο πως κανει μπαμ!!??

Παράθεση

Παρεμπιπτοντως μου αρεσε παρα πολυ το κλιπακι με τον peavey (επισης φαν της σειρας transtube) και εχεις ενα καλο δυσευρετο μοντελο. Made in china πρεπει να ειναι ε? Αν ποτε το δωσεις και μπορω, εδω θα ειμαι!

Κινα...κινα ...κινα.... ??? , κατα που πεφτει αυτο το μερος  ρε φιλαρακο tech21man, πολιτεια των Ηνωμενων Πολιτειων ειναι???   ;D

Χε χε!!!
Αν το παιξεις το εργαλειο που εισαι και φαν...θα σου φυγει ο τακος (σορυ για την εκφραση, φιλικα το λεω)  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 07/09/10, 23:49 από thomsot »

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ

Για να το πετυχει δεν παιζει με τα δυο οργανα στα καθαρα, αλλα παταει και λιγοστο γκαζι ισα να θολωσει τα νερα. Αν εριχνε στα καθαρα ενα λα μινορε με την μια και ενα λα μινορε με την αλλη, δεν χρειαζοτανε τιποτε αλλο να παιξει.

Δε νομιζω οτι θα ηταν τοσο απλο... :-\

Αν εριχνε στα καθαρα ενα λα μινορε με την μια και ενα λα μινορε με την αλλη, δεν χρειαζοτανε τιποτε αλλο να παιξει. Η υπεροχη της gibson θα ηταν εμφανης.

η gibson υπερεχει ξεκαθαρα. Και φαινεται απο την "καθαροτητα" της.

Τελικα ειναι ή δεν ειναι εμφανης η υπεροχη της Gibson..?  :D

Κατα τη γνωμη μου βεβαια μεσω Youtube, ΑΝ υπαρχουν διαφορες, οχι Gibson απο Epiphone, αλλα ουτε Gibson απο Glypston δεν μπορεις να ξεχωρισεις...

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Παράθεση

Ειπα G.K οτι το λιγο overdrive σε συνδυασμο γενικα με την κακιστη ηχητικη ποιοτητα του youtube, "θολωνουν τα νερα" και ο καθ ενας μπορει να ισχυριζεται οτι θελει.
Αυτο ομως δεν παει να πει οτι καποιος ακομα και ετσι δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα των δυο οργανων.
Ποια σχεση μπορει να εχει αυτο το πραμα
http://www.youtube.com/watch?v=ogk9y9_gPMQ&feature=player_embedded
με gibson??? Απλα καμμια. Τυχαιο?? Δεν νομιζω  ;D

Παράθεση

Δε νομιζω οτι θα ηταν τοσο απλο

Που ειναι το περιπλοκο στην ιστορια?                         

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Φιλε tech21man, για οτι εγραψα στα προηγουμενα ποστ μου για το οργανο αυτο δεν περνω τιποτε πισω. Τουναντιον μαλιστα επαυξανω.
Ενας λογος για τον οποιο εδωσα ενα κατοσταρικο και πηρα βαλιτσα καλης ποιοτητος , και ενας ακομη λογος που θελω να δωσω ακομη 200-300 ευρω για να βαλω δυο καλους μαγνητες, ειναι ο λογος για τον οποιο το οργανο τα αξιζει και με το παραπανω.
Αν το οργανο δεν ηταν εξαιρετικο, δεν θα εριχνα αυτα τα λεφτα.
Οσο για την epiphone dot, κατα τη γνωμη μου παντα, και απο οσο το εψαξα σφαιρικα το θεμα (και με γνωμες ανθρωπων κατ ιδιαν), και χωρις να θελω να μειωσω το epirhone dot, ειναι κατωτερο απο το δικο μου (τωρα θα μου πεις το παιδι του γυφτου ειναι το ομορφοτερο, αλλα παρτο και ετσι  ;D ).

Το βιντεο τωρα αυτο με τις δυο κιθαρες (gibson και epiphone).
Στο βιντεο αυτο αυτος ο ανθρωπος θελει να πεισει οτι τα δυο οργανα δεν εχουν διαφορες.
Για να το πετυχει δεν παιζει με τα δυο οργανα στα καθαρα, αλλα παταει και λιγοστο γκαζι ισα να θολωσει τα νερα. Αν εριχνε στα καθαρα ενα λα μινορε με την μια και ενα λα μινορε με την αλλη, δεν χρειαζοτανε τιποτε αλλο να παιξει. Η υπεροχη της gibson θα ηταν εμφανης.
Τωρα απο τη μια τα βρωμικα, απο την αλλη η ποιοτητα του ιντερνετ που δεν σου επιτρεπει με τιποτε να κανεις αξιολογηση καποιου οργανου, απο την αλλη το επιλεκτικο του παιξιμο που δεν μπορει να αναδειξει κατι απο τα δυο οργανα, ακους το αποτελεσμα αυτο που ακους.
Και παρ ολο που δεν ξερω τι 335 ειναι αυτη η gibson (ξεκινανε απο 1500 ευρω και φτανουν πανω απο 8000 ευρω), η gibson υπερεχει ξεκαθαρα. Και φαινεται απο την "καθαροτητα" της.

Παράθεση

Κινα...κινα ...κινα.... ??? , κατα που πεφτει αυτο το μερος  ρε φιλαρακο tech21man, πολιτεια των Ηνωμενων Πολιτειων ειναι???   ;D

Χε χε!!!
Αν το παιξεις το εργαλειο που εισαι και φαν...θα σου φυγει ο τακος (σορυ για την εκφραση, φιλικα το λεω)  ;D

Μα δε σου ειπα να παρεις τπτ πισω!!! Χαιρομαι που σε ικανοποειει...Απλα μην "ακυρωνεις" τις ανταγωνιστικες κιθαρες γιατι σε διαβαζπυν και πιο απειροι εδω μεσα καμια φορα...Αραγε τη δοκιμασες εκτεταμενα?

Οσο για την Κινα
Αρκετοι απο τους πρωτους peavey ( οι λεγομενοι cod bandit αλλωστε και αυτος 212 bandit ειναι κατα βαση) αυτης της σειρας ηταν κατασκευασμενοι USA δε ξερω αν το γνωριζες, το διακριτικο τους ειναι οτι δεν εχουν DI πισω και οτι το μεγαφωνο ειναι το καλο Sheffield απο τα 3 που κυκλοφορουν για peavey γενικα. Επισης το λογοτυπο ειναι το παλιο block letter που ωστοσο το φορουσαν και οι πρωτοι κινεζοι peavey.

Δυστυχως ? ευτυχως συμφωνω με τον G.K. Και ξερεις το θεμα δεν ηταν αν τελικα υπαρχουν διαφορες, υπαρχουν απλα ηταν μικρες συμφωνα με τον ιδιοκτητη για αλλους αναξιες της διαφορας τιμης και συμφωνα και με τον τυπο στο guitar player που τελικα την κρατησε την κιθαρα. Κατα βαση, τα παιρνουν δεν τα παιρνουν αυτοι οι τυποι στα περιοδικα-διαφημισεις-δε θιγουμε κανενα το ψωμι μας βγαζουμε και γιατι οχι αλλωστε, οταν πετυχαινουν οργανο που υπερ αποδιδει παραπανω απο την κατηγορια τιμης του το κρατανε και τελος...Την epiphone την κρατησε ο τυπος οπως ειχε κρατησει και μια fernandes revolver παλιοτερα (το διαβαζω αρκετο καιρο) που απλα εσκιζε και ειπε...αυτην δεν την αφηνω να φυγει!...Φυσικα μικρη ηχητικη διαφορα, δεν εχει να κανει τπτ με την αισθηση και την ποιοτητα που μπορει να αποπνεει ενα οργανο. Παντως οσο το made in korea vs china το βρισκω περα για περα λαθος και αβασιμο...Εχω παιξει με τοσο χαλια κορεατικες κιθαρες που απορησα αλλα και το αντιθετο. Ωστοσο τα ευσημα ανηκουν στα εργοστασια της κινας τα οποια γενικα πολυ γρηγορα τα πανε πολυ καλα (οχι αρκετα καλα...πολυ καλα!) στο θεμα της ποιοτητας και οι τιμες τους απλα δεν ποιανονται. Ηλπιζα οτι η κορεα θα γινοταν η νεα made in japan αλλα μαλλον δε θα προλαβει. Για να πω και του στραβου το δικιο μονο η yamaha δικαιουται να μιλαει για high end ποιοτητα σε ασιατικο εργοστασιο. Απο πολυ παλια (1980) ειχε επενδυσει σε δικο της εργοστασιο και προκαλω οποιον θελει να βρει ψεγαδει στην made in taiwan RGX1212S που εχω του 1987. Δε θα βρει, η κιθαρα ντροπιαζει οσες εχω παιξει μεχρι τωρα σαν κατασκευαστικη τελειοτητα ανεξαρτητως χωρας παραγωγης εκτος απο πανακριβες χειροποιητες custom shop. Αν καποιες αξιζουν 8-9/10 και αλλες το 10ρι η yamaha ειναι στο 9,5...

Τωρα για το συγκριτικο του τυπου μη πας μακρια. Σε ενα live πιθανα οντως να μην καταλαβουν και φοβερες διαφορες οι απο κατω οπως δεν καταλαβαινεις απο το youtube. Πανω κατω ενα μερος του τι νιωθει ο κιθαριστας και τι ακουει βγαινει εξω και αυτο μακαρι να ειναι καλο...

Για την "καθαρη" υπεροχη μην παιρνεις και ορκο παντως αλλωστε τα σκαφακια θες δεν θες δε διαφερουν σε τοσα πολλα πραγματα απο τις ακριβες αδελφες τους made in USA...Ολα laminates ειναι παρομοια κατασκευασμενα...Δε θελω να πω φτηνιαρικα γιατι πολυ απλα απο τη φυση της κατασκευης τους δε γινεται διαφορετικα και δεν ειναι και ακουστικες. Αν εισαι χαρουμενος με την cort οκ, αλλα ιδιαιτερα η epiphone dot ειναι μια κιθαρα που συνηθως εχει πολυ καλη αποδοχη απο ενα ευρυ κοινο...Ως αποτελεσμα δε βγαινεις χαμενος παρα την "αμφισβητηση" που τρωει συνηθως η epiphone. Αλλωστε ειναι και θεμα γουστου...Παντως προσωπικα και παροτι λατρεψα την cort μου ακομη δεν την πηρα, ακομη και τους stock μαγνητες (ειχες δικιο Απολλωνα αν και δρομολογηθηκε η αντικατασταση τους με τους PRS το αν θα ειναι μονιμο ομως παιζεται) δεν υπηρχε περιπτωση να μην παρω την epiphone σε αυτην την κατηγορια...

Θελεις ΝΙΚΑΣ ειναι καλο. Ε,,,σκαφακι ηθελα να πω!!! Επισης η τιμη των epiphone απο τοτε που πηγαν κινα στο δικο τους εργοστασιο ειναι απαιχτες. Καποιοι τις προλαβαν στα 200+ ευρω...
« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/10, 00:44 από tech21man »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
http://www.youtube.com/watch?v=Kvi2EpkLHjc

Με διαφορα ο πιο βαρετος παικτης στην ιστορια του youtube...1157 βιντεο με ο,τι να ναι παντα πανω κατω ο ιδιος ηχος...Πραγματικα τον μισησα με παθος και καλυτερα να επινα φραπεδες την ωρα που ειδα μερικα απο τα βιντεο του!!! Ακυρο κε προεδρε!!! Αν μπορουσα θα τον εβγαζα απο το youtube.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Παράθεση

Ειπα G.K οτι το λιγο overdrive σε συνδυασμο γενικα με την κακιστη ηχητικη ποιοτητα του youtube, "θολωνουν τα νερα" και ο καθ ενας μπορει να ισχυριζεται οτι θελει.
Αυτο ομως δεν παει να πει οτι καποιος ακομα και ετσι δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα των δυο οργανων.
Ποια σχεση μπορει να εχει αυτο το πραμα
http://www.youtube.com/watch?v=ogk9y9_gPMQ&feature=player_embedded
με gibson??? Απλα καμμια. Τυχαιο?? Δεν νομιζω  ;D

Παράθεση

Δε νομιζω οτι θα ηταν τοσο απλο

Που ειναι το περιπλοκο στην ιστορια?                         

Το περιπλοκο ειναι οτι ο καημενος ο ιδιοκτητης τις εχει και τις δυο τις κιθαρες, λεει τη γνωμη του και ολοι εμεις που δεν εχουμε καμια ιδιαιτερα ακριβη η καποια απο αυτες τον αμφισβητουμε, χα χα!!! Δε βαριεσαι. Παρεμπιπτοντως λιγο καταφερα και επαιξα μια original gibson ES-335 και μαλιστα απο τις παλιες. Δε θυμαμαι χρονολογια, αλλα το κοστολογιο ηταν 4000. Ηταν σα τουβλο βαρια με απιστευτη αισθηση στιβαροτητας αλλα μην περιμενεις και κανα θεικο ηχο...Καλη ηταν συλλεκτικη, κουκλα και καλοδιατηρημενη. Αλλα οχι συγκλονιστικη δεδομενων των προσδοκιων τοτε...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
αλλωστε τα σκαφακια θες δεν θες δε διαφερουν σε τοσα πολλα πραγματα απο τις ακριβες αδελφες τους made in USA...Ολα laminates ειναι παρομοια κατασκευασμενα...

Δεν είναι ξεκάθαρο αν αναφέρεσαι σε semihollow (δεν μού αρέσει καθόλου ο όρος "σκάφος" που χρησιμοποιούμε αυθαίρετα και καταχρηστικά για αυτές τις κιθάρες) από την Epiphone ή γενικά σε όλες τις semihollow, αλλά υπάρχουν και κιθάρες που δεν είναι όλες laminate. Κάποια παραδείγματα που έχω υπόψη μου είναι οι Vintage AV3H και AV3P, καθώς και η Hamer Echotone.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Ψιλοάσχετο ίσως... αλλά πολύ θα ήθελα να έχω σε ένα δωμάτιο κάποιους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την υπεροχή των όποιων Fender, Gibson κλπ σε σχέση με τα πιο φτηνά αντίγραφα και να τους υποβάλω σε ένα "τυφλό" τεστ όπου θα πρέπει να ξεχωρίσουν ποιά κιθάρα παίζει χωρίς να την βλέπουν. Κάτι ανάλογο να ήθελα να κάνω με όσους υπερθεματίζουν σχετικά με το πόσο ασύγκριτα καλύτεροι είναι οι λαμπάτοι (και φυσικά μιλάμε για "φουλ λαμπάτους", γιατί και καλά οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός) ενισχυτές, σε ένα συγκριτικό τεστ με κάποιους ταπεινούς solid state ή υβριδικούς όπως π.χ. Tech 21 Trademark, Vox VT, Κustom Contender, Hughes & Kettner Edition Blue και 1-2 άλλους. Έτσι για να διαπιστώσουμε έμπρακτα πόσοι είναι σε θέση να δουν τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα.

YΓ: Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά ή ότι ένα έμπειρο και εξασκημένο αυτί δεν μπορεί να την ξεχωρίσει. Λέω απλά ότι εγώ προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι από εμάς (και ειδικά κάποιοι που αραδιάζουν αδιακρίτως θεωρίες), δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τις διαφορές και κρίνουμε κυρίως από το λογότυπο στο headstock.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Διαβασα ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο του κου peavey. Αν μπορεσω να το βρω θα το ποσταρω. Ο τυπος ειναι καλος σε ολα. Marketing δε λεω αλλα το εχει.

Λοιπον ηταν οταν εβγαζε το transtube. Εν παση περιπτωσει ουτε λιγο ουτε πολυ ειπε ξεκαθαρα οτι βαλαμε καποιους κορυφαιους παικτες να μαντεψουν οχι ποιος ενισχυτης ειναι ποιος, αλλα ποιος ειναι λαμπα ποιος ειναι τρανζιστορ. Με κρυμμενους τους ενισχυτες. Βλεπεις ο ορος τρανζιστορατος, σημαινει πλεον κακη παραμορφωση κτλ, η κατι ιδιαιτερο οπως randall JC κτλ.

Στο προκειμενο μπερδευτηκαν και αρκετοι ειπαν οτι ο νορμαλ λαμπατος ηταν τελικα το tranzistor!!!

Το αρθρο αξιζει. Περιγραφει πεντε σημεια κλειδια στο γιατι μας αρεσει (χωρις υπερβολη) μια καλη κιθαρα μεσα απο λαμπατο ενισχυτη σαν εμπειρια και τι γινεται ηλεκτρονικα μεσα. Δε λεει, ναι τους εφτασα 100% (τοτε μαλιστα αρχιζε και οσο παει βελτιωνεται) αλλα λεει οτι το αποτελεσμα ειναι ικανοποιητικο για αυτον. Και τελικα οι bandit ναι, θεωρηθηκαν επι παρα πολυ καιρο, οι "βασιλιαδες" των φτηνων ενισχυτων!!!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
http://www.peavey.com/support/technotes/hartley/chapter_3.pdf

Το βρηκα...πραγματικα το ευχαριστηθηκα να το διαβαζω!

http://acapella.harmony-central.com/showthread.php?t=2655495&page=3

Εδω μαλιστα ειναι το thread που ψιλο...επιασα κουβεντα με τον αντιπροσωπο της peavey για αυτα τα πραγματα και αν οντως εφαρομοζωνται στο vypyr tube αφου πρωτα του ειπα λιγακι να τσακιστει να φυγει γιατι δεν ειναι αντικειμενικος στο να κρινει προιοντα αλλων εταιρειων!!!(καθοτι ωφελειται η δικια του).

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ

Χμμ...Εγω παντως για να πω την πικρη μου αληθεια διαφορα δεν ακουσα στο βιντεο... :-\ 
Και επιπλεον πιστευω πως αν καποια μερα παιξεις και τις δυο παλι διαφορα δε θα υπαρξει αφου θα ακουστεις ΕΣΥ και στις δυο... Τhomsot θα παιζει τη Gibson, Thomsot και την Epiphone... ;)

Χωρις να θελω να σε ειρωνευτω αν μπορεις να ακουσεις διαφορα απο μια Semi Hollow Gibson με μια Semi Hollow Epiphone ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΑ ΜΙΝΟΡΕ, τοτε μπορω μετα βεβαιοτητας να πω οτι εισαι μια (καλοδεχουμενη) ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ για το φορουμ μας. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/10, 02:46 από G.K. »

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Ψιλοάσχετο ίσως... αλλά πολύ θα ήθελα να έχω σε ένα δωμάτιο κάποιους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την υπεροχή των όποιων Fender, Gibson κλπ σε σχέση με τα πιο φτηνά αντίγραφα και να τους υποβάλω σε ένα "τυφλό" τεστ όπου θα πρέπει να ξεχωρίσουν ποιά κιθάρα παίζει χωρίς να την βλέπουν. Κάτι ανάλογο να ήθελα να κάνω με όσους υπερθεματίζουν σχετικά με το πόσο ασύγκριτα καλύτεροι είναι οι λαμπάτοι (και φυσικά μιλάμε για "φουλ λαμπάτους", γιατί και καλά οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός) ενισχυτές, σε ένα συγκριτικό τεστ με κάποιους ταπεινούς solid state ή υβριδικούς όπως π.χ. Tech 21 Trademark, Vox VT, Κustom Contender, Hughes & Kettner Edition Blue και 1-2 άλλους. Έτσι για να διαπιστώσουμε έμπρακτα πόσοι είναι σε θέση να δουν τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα.

YΓ: Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφορά ή ότι ένα έμπειρο και εξασκημένο αυτί δεν μπορεί να την ξεχωρίσει. Λέω απλά ότι εγώ προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι από εμάς (και ειδικά κάποιοι που αραδιάζουν αδιακρίτως θεωρίες), δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τις διαφορές και κρίνουμε κυρίως από το λογότυπο στο headstock.

Ξεχασες τον Marshall MG ;) ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
Να παραθεσω την ταπεινη μου αποψη για διαφορα αναμεσα σε Gibson και Epiphone Semi Hollow συγκεκριμενα την Λουσιλ...που για αρκετα χρονια ψηνομουν να την αποκτησω (τελικα την πηρα και την πουλαω ως γνωστον χαχαχαχα)....

Λοιπον η πρωτη μου επαφη με το οργανο αυτο ηταν με Gibson την ακουσα και δοκιμασα σε καλο λαμπατο ενισχυτη θαυμασα την ποιοτητα και την στιβαροτητα της κιθαρας και δυστυχως την αφησα γιατι δεν ειχα τοτε τα 2200ε.  Σε μια κριση GAS πηρα τελικα την Επιφον Λουσιλ η οποια ειναι πραγματικα πολυ καλη κιθαρα για τα χρηματα της ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορει να φτασει την οριτζιναλ.  Ενω σε πρωτη φαση φαινεται πραγματικα τελεια μετα απο λεπτομερη εξεταση εχει μικροψεγαδακια στην κατασκευη της.  Η ταστιερα ενω ειναι πολυ βολικη και "ευκολη" στο παιξιμο δεν ειναι ομως τοσο βουτηρο οσο της μαμας και τελικα ο ηχος ενω ειναι αρκετα "κοντα" δεν εχει την διαυγεια της Gibson.
Σε καμια περιπτωση δεν μετανοιωσα την αγορα αυτη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κιθαρα (και επειδη θα ρωτησετε ...ο λογος που την δινω ειναι οτι απλα εχω αποφασισει οτι πλεον θα εχω μονο στρατοκαστερ και με την προσφατη αγορα της 62 RI η Λουσιλ με κοιταει απο τον τοιχο με παραπονο που δεν την χουφτωνω καθολου).....

Αυτα τα ολιγα για την δικη μου μικρη εμπειρια με τις δυο εταιριες...μπορει και να μαι λιγο οφ τοπικ αλλα γουατ δε χεκ.... :P :P ;)
Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Μια χαρα ον τοπικ γουαι νοτ νταμ ιτ!!! σε βρισκω! Δοκιμασες κανα σετακι μαγνητες αλλου στυλ στη lucille? Των epiphone δεν ειναι και η τελευταια λεξη στη διαυγεια. Το αν τελικα ειναι λειτουργικοι βεβαια...

Ετυχε να ακουσω ενα βιντεακι στο youtube ενα απο τα πολλα σε συγκρισεις μεταξυ epiphone και gibson les paul. Ειναι αστειο πως λειτουργει η αυθυποβολη...Σκεφτομουν οτι η κιθαρα με τον πιο παχυ ηχο θα ειναι η original...Παιζει ο καλλιτεχνης, και οι δυο ηταν πολυ ωραιες!!! Η μια παχια σα το μελι, η αλλη σαφως πιο λεπτη αλλα και πιο hot ο ηχος με δαγκωμα κτλ. Ε λεω α gibson β epiphone...Το αντιθετο ηταν και μετα αρχισα να λεω στον εαυτο μου, ε ναι, σαφως αυτη με τον πιο hot ηχο θα ειναι η gibson λογω καλυτερων μαγνητων κτλ...Τριχες. Απλα τα θαλασσωσα χα χα!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
Δοκιμασες κανα σετακι μαγνητες αλλου στυλ στη lucille? Των epiphone δεν ειναι και η τελευταια λεξη στη διαυγεια.

+10000... ;)

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
Ολα τα εχω σκεφτει αλλα επειδη θελω να την πουλησω δεν εχω μπει στο τριπακι της αλλαγης μαγνητων.  Εαν ομως δεν φυγει και την κρατησω σιγουρα θα γινει....Εχετε καμια προταση ???
Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Παράθεση
Ψιλοάσχετο ίσως... αλλά πολύ θα ήθελα να έχω σε ένα δωμάτιο κάποιους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την υπεροχή των όποιων Fender, Gibson κλπ σε σχέση με τα πιο φτηνά αντίγραφα και να τους υποβάλω σε ένα "τυφλό" τεστ όπου θα πρέπει να ξεχωρίσουν ποιά κιθάρα παίζει χωρίς να την βλέπουν. Κάτι ανάλογο να ήθελα να κάνω με όσους υπερθεματίζουν σχετικά με το πόσο ασύγκριτα καλύτεροι είναι οι λαμπάτοι

Απολλωνα το να καθομαστε και να συγκρινουμε φτηνα αντιγραφα μεταξυ τους και να βγαζουμε ο καθ ενας τα συμπερασματα του, ειναι θεμιτο.
Το να συγκρινουμε ομως φτηνα αντιγραφα με το πρωτοτυπο αυτο καθ εαυτου περικλειει κινδυνους αστοχιας γιατι ο ανθρωπος οπως θα ξερεις ειναι φουλ υποκειμενικο ον (ο καθ ενας το μακρυ του και το κοντο του δηλαδη).

Οταν συγκρινουμε δυο κιθαρες τις οποιες εχουμε μπροστα μας, τις συγκρινουμε παντα στα καθαρα, και αν θελουμε μετα και στα βρωμικα, αλλα πρωτα στα καθαρα.

Το οτι οι επωνυμες μαρκες ειναι υπερτιμημενες, να το σεβαστω και να το παραδεκτω.
Εχουν διανυσει ομως μεγαλο δρομο για να γινουν επωνυμες και δεν πρεπει να ισοπεδωνουμε τα παντα.
Το 90% των Ελληνων και διεθνων καλλιτεχνων (επωνυμων και μη) πλην των ματαλαδων, δουλευουν μια απο τις δυο αυτες μαρκες που προανεφερες. Εγω παντως προχτες αγορασα μια blade και δηλωσα οτι ειναι η καλυτερη στρατο που εχω παιζει μεχρι τωρα, ακομα καλυτερη και απο την στρατο του 64 του πατριωτη μου εδω Παυλου Ταλαρου που χαθηκε νεος απο εμφραγμα πριν πολλα χρονια, και ηταν ενας απο τους δασκαλους μου.

Οσο για τους ενισχυτες.
Οι λαμπατοι με τους τρανσιστορατους εχουν μεταξυ τους τεραστιες διαφορες. Και διαφορες ουσιας.
Λεμε οτι ενας λαμπατος 20 βατ εχει ιδια ενταση με εναν 60αρη solid state. Ειναι λαθος αυτο, και αν παρεις εναν 50/αρι λαμπατο και εναν 50/αρι solid, τους ανοιξεις τερμα και βαλεις ενα ντεσιμπελομετρο, θα μετρησεις ιδια ακριβως ισχυ (το χω κανει και το ξερω)
Τι παιζει λοιπον και γιατι πιστευω οτι ειναι αστοχη μια συγκριση γενικα των δυο σχολων (ειδικα για συγκεκριμενες χρησεις ναι)
Εχεις ενα ενισχυτη τρανζιστορατο 50 βατ, και παιζεις με αυτο σε ενα μαγαζι με 500 ατομα μεσα.
Το μηχανημα ειναι οριακο.
Σε καποια στιγμη λοιπον καποια περασμενη ωρα, θα μπουσταρεις και θα βγεις μπροστα να σολαρεις κατι. Και θα πεις επαιξα τωρα η δεν επαιξα??
Αυτο που θα παιξεις θα χαθει μεσα στην παραμορφωση στα παρασιτα και στο θορυβο του μαγαζιου. Ειναι αποδεδειγμενο αυτο.
Τι συμβαινει λοιπον??!!
Ο solid state ενω μιλαει για 0,00000.....παραμορφωση, στα φουλ ολα τα peak του τελικου περνανε στο μεγαφωνο και δημιουργουν αυτη την χαοτικη κατασταση.
Συμπερασμα λοιπον, δεν πρεπει κανεναν solid state να τον ανοιγεις φουλ αλλα το πολυ μεχρι το 7 (2/3 της ισχυος) και πολυ λεω. Αρα για το μαγαζι αυτο με τα 500 ατομα θες ενα μηχανημα αυτου του τυπου 80 βατ και πανω.

Ερχομαστε τωρα στη λαμπα.
Με τον λαμπατο τον πενηνταρι στη δυσκολη αυτη στιγμη ο ενισχυτης το σολο σου θα το "καρφωσει" και γιατι??!!
Ενω ο λαμπατος θεωρητικα εχει μεγαλυτερη παραμορφωση, εν τουτοις ο μετασχηματιστης εξοδου καθαριζει το σημα απο ολα τα peak και τα παρασιτα και το αποτελεσμα ειναι να εχεις ηχο καρφι με τεραστια κατευθυντικοτητα.
Μπορεις να παιξεις με λιγα λογια με την ενταση στο φουλ και θα ακουγεσαι  και καλυτερα ακομα μπορω να σου πω, ενω με το solid απλα ....δεν θα ακουγεσαι.
Αυτη ειναι η μεγαλη προσφορα του μετασχηματιστη εξοδου στους λαμπατους ενισχυτες, και συν την διαυγεια που σου δινει η ελεγχομενη και ομαλη διαδρομη των ηλεκτρονιων μεσα στις λαμπες, καθιστουν τους λαμπατους ενισχυτες ανεκτιμητους και κυριως για αυτους που παιζουν επαγγελματικα.
Οι τρανζιστορατοι ομως ειναι καλυτεροι για το σπιτι και για ενα σωρο αλλες δουλειες.
Δεν πρεπει να συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
Υπαρχουν παντως και τρανζιστορατοι ενισχυτες με μετασχηματιστες εξοδου, οχι ομως για κιθαρες αλλα κυριως για μεγαλες επαγγελματικες δουλειες.

Παράθεση

Χωρις να θελω να σε ειρωνευτω αν μπορεις να ακουσεις διαφορα απο μια Semi Hollow Gibson με μια Semi Hollow Epiphone ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΑ ΜΙΝΟΡΕ, τοτε μπορω μετα βεβαιοτητας να πω οτι εισαι μια (καλοδεχουμενη) ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ για το φορουμ μας

Εχει πολυτελειες το φορο μας φιλε μου, και αλλη μια θα ηταν αυτο που λεμε... "πολυτελεια". Ευχαριστω δεν θα παρω...
Αν δεν μπορει καποιος να καταλαβει οτι το "ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΑ ΜΙΝΟΡΕ" ειναι σχημα λογου και το πεταει σαν επιχειρημα....λυπαμαι.

« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/10, 22:10 από thomsot »

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απολλωνα το να καθομαστε και να συγκρινουμε φτηνα αντιγραφα μεταξυ τους και να βγαζουμε ο καθ ενας τα συμπερασματα του, ειναι θεμιτο.
Το να συγκρινουμε ομως φτηνα αντιγραφα με το πρωτοτυπο αυτο καθ εαυτου περικλειει κινδυνους αστοχιας γιατι ο ανθρωπος οπως θα ξερεις ειναι φουλ υποκειμενικο ον (ο καθ ενας το μακρυ του και το κοντο του δηλαδη).

Δεν το κατάλαβα αυτό. Αφού όλα είναι υποκειμενικά, τότε καμία σύγκριση δεν πρέπει να θεωρείται θεμιτή. Με ποιά λογική η "αστοχία" της ανθρώπινης υποκειμενικότητας καθιστά αθέμιτη τη μία σύγκριση και όχι την άλλη;

Παράθεση
Το οτι οι επωνυμες μαρκες ειναι υπερτιμημενες, να το σεβαστω και να το παραδεκτω.

Xαίρομαι που συμφωνούμε σε κάτι. Aφού όμως κάνεις αυτή τη δήλωση, γιατί μετά μού το χαλάς με το παρακάτω...;

Παράθεση
Εχουν διανυσει ομως μεγαλο δρομο για να γινουν επωνυμες και δεν πρεπει να ισοπεδωνουμε τα παντα.

Δεν ισοπεδώνω τίποτα όταν λέω αυτό που πρεσβεύει η λογική μου. Ότι δηλαδή μια Fender των 1000 Ευρώ θα έπρεπε να είναι μίλια μπροστά από μια ανάλογη κιθάρα των 300 ή των 500. Αν δεν είναι (πολύ δε περισσότερο αν είναι χειρότερη), θα το δηλώσω όπως ακριβώς το αντιλαμβάνομαι. Δεν με απασχολεί καθόλου ούτε τι γράφει στο headstock, ούτε η "απόσταση" που έχουν διανύσει, ούτε η όποια ιστορία την οποία εκμεταλλεύονται και εξαργυρώνουν σε βαθμό εγκλήματος κατ' εξακολούθησιν. Την ιστορία και την κληρονομιά τους πρέπει να την σέβονται πρώτα οι ίδιες οι εταιρίες και να μην διοχετεύουν στην αγορά όργανα τα οποία δεν τιμούν το όνομά τους.

Παράθεση
Το 90% των Ελληνων και διεθνων καλλιτεχνων (επωνυμων και μη) πλην των ματαλαδων, δουλευουν μια απο τις δυο αυτες μαρκες που προανεφερες. Εγω παντως προχτες αγορασα μια blade και δηλωσα οτι ειναι η καλυτερη στρατο που εχω παιζει μεχρι τωρα, ακομα καλυτερη και απο την στρατο του 64 του πατριωτη μου εδω Παυλου Ταλαρου που χαθηκε νεος απο εμφραγμα πριν πολλα χρονια, και ηταν ενας απο τους δασκαλους μου.

Επίσης άσχετο και αδιάφορο. Αν όλοι αυτοί που αναφέρεις (και οι οποίοι έχουν κολλήσει στις Fender και τις Gibson λόγω του marketing και της παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί) είχαν δοκιμάσει μια Blade ή μια PRS SE (άλλη μάρκα που πάτωσε στην Ελλάδα) ίσως να είχαν ανοίξει τα μάτια τους, όπως έγινε και με εσένα. Ακόμα κι εσύ βέβαια αν θυμάσαι είχες φάει κόλλημα με μια Fender και στο σχετικό thread όπου το ανέφερες, ανακάλυψες τις Blade. Από εκεί ξεκίνησαν όλα και στη συνέχεια αγόρασες μια κιθάρα που σού επιτρέπει να αποδώσεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κάνοντας την αναπόφευκτη σύγκριση. Μια σύγκριση η οποία κατά τα δικά σου λεγόμενα πιο πάνω μάλλον πρέπει να θεωρείται αθέμιτη... ειρωνικό, δεν συμφωνείς; ;)

Παράθεση
Οσο για τους ενισχυτες. Οι λαμπατοι με τους τρανσιστορατους εχουν μεταξυ τους τεραστιες διαφορες. Και διαφορες ουσιας.

Συμφωνώ με αυτό και με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις. Γι αυτό και ξεκαθάρισα τη θέση μου από το παραπάνω μήνυμα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές στον ήχο και στην αίσθηση, λέω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν θα ήμαστε σε θέση να τις ξεχωρίσουμε σε ένα "τυφλό" τεστ. Αυτό και τίποτε άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/09/10, 22:46 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος thomsot

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Παράθεση
Ακόμα κι εσύ βέβαια αν θυμάσαι είχες φάει κόλλημα με μια Fender και στο σχετικό thread όπου το ανέφερες, ανακάλυψες τις Blade

Χε χε!!!!!   >:D  Δεν καταλαβες καλα....
Σε μερικες μερες ερχεται.....   :P

Παράθεση

Δεν με απασχολεί καθόλου ούτε τι γράφει στο headstock, ούτε η "απόσταση" που έχουν διανύσει, ούτε η όποια ιστορία την οποία εκμεταλλεύονται και εξαργυρώνουν σε βαθμό εγκλήματος κατ' εξακολούθησιν

Ουτε και μενα με απασχολει (τωρα που δεν ασχολουμε με το χομπυ του επαγγελματος  ;D ), αλλα θα σου γραψω αυριο η μεθαυριο τα κακα της blade (στο αναλογο θεμα) γιατι δεν τα εγραψα (εγραψα μονο τα καλα) και πιθανως να φαινομαστε και χαζοχαρουμενοι, τα οποια δεν εχω συναντησει σε καμμια fender που εχει πεσει στα χερια μου. Και ξερεις βρηκα σοβαρες ελλειψεις και ατελειες (ασχετα με τον ηχο της που οπως ειπα ειναι θεικος)
Αν εχω ορεξη θα σου γραψω και ενα βιδεακι να την ακουσεις.

Τελικα δεν υπαρχει κανενας να μου προτεινει ενα σετ καλους μαγνητες για το μωρο μου την cort??

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
αν παρεις εναν 50/αρι λαμπατο και εναν 50/αρι solid, τους ανοιξεις τερμα και βαλεις ενα ντεσιμπελομετρο, θα μετρησεις ιδια ακριβως ισχυ (το χω κανει και το ξερω)

Οχι οχι ειναι λαθος αυτο...
Εδω υπαρχουν διαφορες μεταξυ λαμπατων στα ιδια watt...
Ειχα ενα Koch 20watt (ταξη Α) και θυμαμαι οταν ΠΟΛΥ πιο δυνατος απο εναν Randall RG-50 TC 50watt που ειχα στα (αγρια) νιατα μου...

Η ισχυς εξαρταται απο την κατασκευη του εκαστοτε ενισχυτη. Και ως εκ τουτου δε μπορει ενας 20αρης τρανζιστορ να σταθει διπλα σε ενα 20αρη λαμπατο... Μπορει να επεσες σε καμια περιπτωση. Μην ξεχναμε βεβαια και την ευαισθησια του μεγαφωνου.

Εχεις ενα ενισχυτη τρανζιστορατο 50 βατ, και παιζεις με αυτο σε ενα μαγαζι με 500 ατομα μεσα.
Το μηχανημα ειναι οριακο.
Σε καποια στιγμη λοιπον καποια περασμενη ωρα,
Αυτο που θα μπουσταρεις και θα βγεις μπροστα να σολαρεις κατι. Και θα πεις επαιξα τωρα η δεν επαιξα?? θα χαθει μεσα στην παραμορφωση στα παρασιτα και στο θορυβο του μαγαζιου. Ειναι αποδεδειγμενο αυτο.
Τι συμβαινει λοιπον??!!
Ο solid state ενω μιλαει για 0,00000.....παραμορφωση, στα φουλ ολα τα peak του τελικου περνανε στο μεγαφωνο και δημιουργουν αυτη την χαοτικη κατασταση.
Συμπερασμα λοιπον, δεν πρεπει κανεναν solid state να τον ανοιγεις φουλ αλλα το πολυ μεχρι το 7 (2/3 της ισχυος) και πολυ λεω. Αρα για το μαγαζι αυτο με τα 500 ατομα θες ενα μηχανημα αυτου του τυπου 80 βατ και πανω.

Ερχομαστε τωρα στη λαμπα.
Με τον λαμπατο τον πενηνταρι στη δυσκολη αυτη στιγμη ο ενισχυτης το σολο σου θα το "καρφωσει" και γιατι??!!
Ενω ο λαμπατος θεωρητικα εχει μεγαλυτερη παραμορφωση, εν τουτοις ο μετασχηματιστης εξοδου καθαριζει το σημα απο ολα τα peak και τα παρασιτα και το αποτελεσμα ειναι να εχεις ηχο καρφι με τεραστια κατευθυντικοτητα.

Σε αυτο το σημειο δεν κανεις συγκριση λαμπατων τρανζιστορατων... Απλα αναφερεις ενα χαρακτηριστικο (headroom) που μερικοι ενισχυτες το εχουν και αλλοι παλι οχι...

Γιατι αλλο να εχεις κανενα θηριο Bassman που δε βρωμιζει με τιποτα... Και αλλο να εχεις κανενα τερατακι Marshall reissue οπως αυτο:   http://www.thomann.de/gr/marshall_2061x.htm

Βαλε το Μαρσαλακο 2061x διπλα σε εναν τρανζιστορατο  - τερας οπως αυτον (Roland Jazz Chorus):

http://www.thomann.de/gr/roland_jc_120.htm

και εχεις το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που εξηγεις...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Παράθεση
Ακόμα κι εσύ βέβαια αν θυμάσαι είχες φάει κόλλημα με μια Fender και στο σχετικό thread όπου το ανέφερες, ανακάλυψες τις Blade

Χε χε!!!!!   >:D  Δεν καταλαβες καλα.... Σε μερικες μερες ερχεται.....   :P

Ωραία. Με γειά και καλόπαιχτη κι αυτή. Δεν είπα εγώ ποτέ ότι δεν είναι καλή κιθάρα. Απλά είναι...

(όλοι μαζί για να το εμπεδώσουμε...)

ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ!!!

Παράθεση
αλλα θα σου γραψω αυριο η μεθαυριο τα κακα της blade (στο αναλογο θεμα) γιατι δεν τα εγραψα (εγραψα μονο τα καλα) και πιθανως να φαινομαστε και χαζοχαρουμενοι, τα οποια δεν εχω συναντησει σε καμμια fender που εχει πεσει στα χερια μου.

Mάλλον δεν έχουν πέσει στα χέρια σου αρκετές Fender... ;D

Σοβαρά τώρα, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τα σχόλιά σου. Οι δικές μου εντυπώσεις από τις Blade είναι από κιθάρες που έχω δοκιμάσει σε μαγαζιά και εκθέσεις. Και ως γνωστόν, η κιθάρα είναι σαν τη γυναίκα. Αν δεν την πάρεις στο σπίτι σου να ζήσεις λίγο καιρό μαζί της, δεν θα τη γνωρίσεις πραγματικά. Ζαχαρώνω και μια Blade Delta στο ebay...

Παράθεση
Τελικα δεν υπαρχει κανενας να μου προτεινει ενα σετ καλους μαγνητες για το μωρο μου την cort??

Seymour Duncan Pearly Gates (bridge) & Jazz (neck)

Dimarzio Air Classic (όχι Air Norton)

Tonerider Αlnico IV Classic

Catswhiskers Classic (με ότι specs θέλεις εσύ)

Koίτα επίσης Bareknuckles, WCR, Irongear, Gemini και αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά λεφτά τους μαγνήτες από το Guitar Fetish.