Έαν νομίζεις φίλε μου, ότι κάποιο από τα μεγάλα κόμματα ή μικρότερα κόμματα, έχει δει από εμένα ψήφο, α-πατατά-σθαι!
Υπό μία θεωρία, ποτέ δεν είναι αργά, οπότε, όπως το λες και εσύ, αφου δοκιμάσαμε στην κεφάλα μας τα 2 μεγάλα κόμματα καιρός τώρα είναι να πάρουμε σειρά και κάνα μικρότερο κόμμα.
Υπό μία άλλη θεωρία, είναι ήδη αργά και από εδώ και μπρος δεν μας παίρνει να επιλέξουμε τον επόμενο στην σειρά, αλλά μετά από εξονυχιστικό έλεγχο και αυστηρότητα, να συνθέσουμε ένα εντελώς καινούριο κόμμα, από ανθρώπους της επιλογής μας, που θα κρίνουμε ότι είναι σωστοί και ικανοί.
Τώρα όσον αφορά αριστερές, δεξιές, κεντρόες, πάνες, κάτες, δεν ασχολήθηκα ποτέ με την πάρτυ τους. Θα μου πεις βέβαια, τους άλλους τους έφαγες στην μάπα και τους ξέρεις τι ρόλο βαρέσανε! Ναι αλλά φίλε μου και τους άλλους που δεν τους έφαγα στην μάπα...δηλαδή το οποιοδήποτε άλλο κόμμα, όχι μόνο την αριστερά, δεν είδα να αγωνιστούνε και να παράγουν έργο, εναντίον των κακώς δρώμενων. άλλωστε για ποιον λόγο νομίζεις, δεν τα ψήφισε ο λαός ? Γιατί ξέρω γω, δεν είχανε καλό πρόγραμμα ?? Πολύ απλά ο λαός, έβλεπε ότι δεν ήτανε δραστήρια, αλλά φοβισμένα και καθισμένα πάνω στα αυγά τους. Αν εγώ, ως πολίτης, ως μονάδα, είμαι κότα, ένα κόμμα που είναι υποτίθεται, ένα μεγάλο και δεμένο σύνολο ανθρώπων, που μάλιστα θέλει να αντιπροσωπήσει τον ελληνικο λαό, θέλει να το ψηφίσει ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να διεκδικεί την ψήφο αυτήν καθημερινά. Όχι μέσω της εφημερίδας, αλλά μέσω δράσεων, μέσω πράξεων, μέσω αντίδρασης, μέσω καταγγελιών και μηνύσεων. Διότι φίλε μου, αν δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ένα εν δυνάμη κόμμα, σημαίνει ότι τεμπελιάζει. Γιατί λοιπόν εγώ να το ψηφίσω? Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το κόμμα που αφορά την εργατική τάξη και μάλλον είναι το μόνο κόμμα που θα έπρεπε να είναι ενεργό 365 μέρες το χρόνο ακόμη και αν δεν είναι το πρώτο ή το δεύτερο ανάμεσα στις επιλογές των ψηφοφόρων. Εννοώ ότι ένα τέτοιο κόμμα, έαν πάρει τους δρόμους έχει πάρα πολύ δουλειά. Αντίθετα όμως, ακόμη και τα δυνατά σωματεία που υπήρχανε κάποτε, έχουνε διαλυθεί εντελώς. Δεν τηρούνται, μισθοί, ένσημα, ώρες εργασίας. Που είναι ο έλεγχος για όλα αυτά ? Που είναι ας πούμε το οποιοδήποτε κόμμα, δίπλα στον εργάτη ?? Διότι ηθική υποστήριξη, όποιος θέλει να με πάρει και εμένα ένα τηλέφωνο, να του κάνω τον ψυχολόγο! Το θέμα είναι που είναι η δύναμη ως κόμμα ? Ή την έχει βάλει στην αποθήκη και περιμένει πότε θα βγει πρώτο κόμμα, για να δείξει τα μεγάλα έργα του και την παντοδυναμία του ? Εδώ λέμε ότι δεν τηρούνται οι βασικοί νόμοι και κανόνες και όλοι το παίζουνε κοιτάω ψηλά στον ουρανό και σφυράω. Πήγαινε μία βόλτα μέχρι το Πέραμα, να μάθεις τι γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια..σε ένα χώρο που υποτίθεται, ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, είναι της αριστεράς. Κατηγορώ όλα τα κόμματα φίλε μου για την απραξία τους και την πολυλογία τους.
Αυτή η δραστικότητα των μη εκλεχθέντων κομμάτων για την οποία μιλάω παραπάνω, τι λες και εσύ, δεν θα τους πέταγε τόσα χρόνια κάποια στιγμή στην πρώτη θέση ? Αλλά που είναι η δραστικότητά τους ? Απούσα. Μόνο αν ανοίξεις κάποια εφημερίδα βλέπεις ένα κάρο κατεβατά.
Τέλος σε ότι αφορά ένα νεοσύστατο κόμμα, που θα επιλέξει ο Ελληνικός Λαός συνειδητά, κάθε ένα από τα μέλη του...Έχεις αναρωτηθεί, κατα πως ψηφίζονται τα σημερινά κόμματα ? Εγώ γιατί μέχρι τώρα δεν ψήφισα ποτέ κανένα κόμμα ? Γιατί ακούω, ΠαΣοΚ, Νουδου, ΑΡΙΣΤΕΡΆ, σΥΡΙΖΑ, κκε και ένα κάρο τέτοια ονοματάκια, χωρίς να γνωρίζω τι κολοκύθια ρόλο βαράνε αυτοί που τα απαρτίζουνε. Οπότε κάθεσαι, ακούς τα προγράμματα τους, δηλαδη τι ΘΑ ΘΑ ΘΑ κάνουνε και αφού έχεις φάει μετά το αγγούρι από πίσω, λες, ε γ**ώτο, λάθος κόμμα επέλεξα! Δεν κάνανε καλή πολιτική! Εγώ τουλάχιστον δεν θα έβαζα έναν αράπη στο σπίτι μου, επειδή θα μου έλεγε, θα είμαι καλός θα είμαι σωστός θα βοηθάω στις δουλειές, θα μαγειρεύω κιόλα γιατί οι αράπηδες την έχουν μεγάλη. Θα πρέπει δηλαδή ένας ένας που θα βγει σε αυτό το νέο κόμμα, να ξέρουμε καλά τι ρόλο βαράει και μετά ας βγει να πει όσα ΘΑ γουστάρει. Όσοι δε, δεν ξέρουν κανένα αξιόλογο για να ψηφίσουν, μην ψηφίσουν. Δεν σημαίνει, ότι επειδή η γιαγιά μας ή η μαμά μας ή ο μπαμπάς μας, μας είπε τον Λαλάκη αξιόλογο, θα ρίξουμε και εμείς την ψήφο μας εκεί. Ούτε επειδή ο προπάππους του Λαλάκη είχε αγωνιστεί στο πόλεμο, τα κατορθώματά του μεταφέρονται στον Λαλάκη, αλλά ούτε και επειδή ο Λαλάκης σέβεται και υποστηρίζει τα κατορθώματα και την αγωνιστικότητα κάποιων ανθρώπων από τα παλιά, σημαίνει ότι και ο ίδιος είναι αγωνισταράς. Δηλαδή εμάς μας νοιάζει ο Λαλάκης και όχι όλα τα τριγύρω. Όταν λοιπόν ξέρουμε ποιος είναι ο άλλος, τι έχει κάνει και θεωρούμε ότι είναι αξιόλογος και ικανός, τότε ψηφίζουμε. Για μένα οι 300, είναι ένα κάρο άγνωστοι Δεινόσαυροι, που ίσως άνοιγα κάποια εφημερίδα, να μάθαινα και ένα ελάχιστο μέρος από την πολιτική τους δράση, αλλά δεν χρειάστηκε να το κάνω, γιατί τα όσα συνέβαιναν γύρω μου, μου περνούσαν το μήνυμα για το τι συμβαίνει γενικώς. Αυτό έλειπε, να πάω να ψηφίσω έναν άγνωστο ή κάποιον που μου σφυρίξανε οι δικοί μου ή επειδή θα με χώσει κάπου, αλλά ούτε μια φορά δεν άκουσα για ένα πραγματικό καλό που έκανε στην Ελλάδα. Με απλά λογάκια καλό. ΜΕταξύ τους ας συνενοούνται με οικονομικούς και πολιτικούς όρους αφού ετσι την βρίσκουν και διευκολύνονται. Αλλά όταν μιλάνε στον απλό λάο, με απλά λογάκια και νούμερα, για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Διότι όταν δεν προχωράνε τα απλά πράγματα, αυτά που βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι, τότε πολύ απλά κάτι δεν πάει καλά. Ή πέφτει πολύ ξύσιμο με το γκασμά, ή έχουμε ψηφίσει ανθρώπους που προσπαθούνε να γεμίσουνε κουβάδες χωρίς πάτους.