Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 610396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1475 στις: 16/06/11, 11:07 »
Στάλθηκε από: ruounikz  στις: Σήμερα στις 00:35 »  ""Σε αυτο που συμφωνησαν ολοι εκει αλλα και σε συζητησεις που ειχα με διαφορους τις επομενες μερες καταληξαμε πως για χρονια μας παραμυθιαζαν με ψεματα πως ολα ειναι καλα και λιγο ακομα υπομονη και θα γινουμε μια δυνατη οικονομια αφου μπηκαμε στην Ευρωπη και το χρημα ραιει και πως χωριστηκαμε σε ομαδες συμφεροντων αδιαφορωντας για το συνολο της χωρας. ""

Αυτό συμφωνήσατε όλοι ? Ότι σας Παραμύθιαζαν για χρόνια ? Τι λες ?
Εγώ πιστεύω πάλι ότι κανένας δεν σας παραμύθιαζε, απλά τρόφοδοτούσανε τις ομάδες συμφερόντων σας και όλα μέλι γάλα.

Κοινός παραμυθιάζατε τον εαυτό σας, ότι όλοι οι Έλληνες ανήκουν σε ομάδες συμφερόντων και αφού τροφοδοτούνε εσάς από ψηλά, τροφοδοτούνε και τους υπόλοιπους.

Όταν ξαφνικά κόπηκε το μέλι, τότε ανακαλύψατε, πως είναι να ψάχνεις για δουλειά, να μη βρίσκεις δουλειά, να μην έρχεται από πουθενά έτοιμο ψιλικοκό, να μην έχεις μέλλον ενώ έχεις όρεξη και εφόδια για να δουλέψεις και ω τι φοβερό αλλά υπήρχαν Έλληνες που τα περνούσανε χρόνια αυτά, που όχι μόνο δεν τους παραμυθιάζανε, όχι μόνο δεν παραμυθιάζανε τον εαυτό τους, αλλά τους δίνανε μελάκι και δεν βάζανε ούτε το δαχτυλάκι τους!!!!

Εμένα πάλι, ούτε με παραμύθιασε κανένας, ούτε τρόφοδότησε κανένας την ομάδα συμφερόντων μου, μιας και δεν άνηκα σε κάποια ομάδα συμφερόντων.
Όταν μπήκαμε στην Ευρώπη, από που και ως που θα έρεε το χρήμα και θα γινόμασταν μια δυνατή οικονομία ? Με μαγικό τρόπο ? Για θα μας δίνανε φράγκα οι Ευρωπαίοι επειδή είμαστε όμορφοι ? Άσε που ότι φράγκα πήρανε, όσοι πήρανε από επιδοτήσεις, τα επενδύσανε σε μη παραγωγικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Εκτός και αν όχι οι ανώτεροι, αλλά η ομάδα συμφερόντων σου, με το μελάκι, έκανε κάποιο παραγωγικό έργο! Μη σας κατηγορώ και άδικα! Γιατί οκ, δίνω αλαφρυντικά σε όσους όταν αρπάζει η χεράκλα τους, δεν τα βάζει στη τσεπάρα τους, αλλά παράγουν έργο.

JPM, η ευκαιρία είναι μπροστά τους, δε χρειάζεται να την βρουν τώρα πια. Ρίξε μια ματιά γύρω σου και είτε περάσει το ακρομεσοκοντομακροπροθεσμο, είτε όχι, τα σκλαβάκια περιμένουν στη σειρά. 

« Τελευταία τροποποίηση: 16/06/11, 11:15 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Μelexdy

• Θαμώνας
  • www.youtube.com/user/rurounisld?feature=mhee
    • Προφίλ
« Απάντηση #1476 στις: 16/06/11, 11:34 »
parantox γενικα τηλεοραση δε κοιταω και ειδικα ειδησεις. Χτες ητανε ζωντανα οι ειδησεις την ωρα των επεισοδιων και παρατηρησα οτι υπηρχε μια ταση απο τους σχολιαστες να δωσουν διασταση στο θεμα της προβοκατσιας. Στο αλτερ επαιξαν βιντεο απο παλαιοτερη διαδηλωση χωρις να πουνε οτι ειναι παλιο.

Τωρα με το ιντερνετ νομιζω μπορουν να βγαλουμε ακρη χωρις μεσαζοντες, το τραγικο ειναι οτι ακομα και μετα απο οσα ειδαμε υπαρχει κοσμος που δεν εχει ορεξη να παρει την ζωη του στα χερια του. Προτιμαει να ψυφιζει 1 φορα στα 4 χρονια και να χει το κεφαλι του ησυχο. Οσο εχουμε καποιον να μας κυβερναει δημοκρατια δεν υπαρχει.
xolidoxos ο καθενας κοιτουσε τη δουλεια του και οχι τα νουμερα της οικονομιας που τα πραγματικα τα ηξερε μονο η κυβερνηση. 100% ψεματα μας ελεγαν για χρονια το κατα ποσο καποιος μπορουσε να ξοδεψει το χρονο του για να το ψαξει σε βαθος το θεμα ειναι αλλο θεμα. Ψευδη νουμερα παντου! εγω 25αρης ειμαι ολα αυτα τα χρονια δεν ημουν οικονομολογος να βλεπω μακρια τι ερχεται, μαθητης ημουν και βλαστημουσα καθε μερα με την κατασταση στα σχολεια, το ψυχοφθορο συστημα παπαγαλιας και τους δασκαλους με το συνδρομο της εξουσιας.
Οσα χρονια θυμαμαι τον εαυτο μου ειχα την αισθηση οτι ημουν πολιτης 3ης κατηγοριας και δε μπορουσα να καταλαβω τι φταιει ποσο μαλλον να αντιδρασω
Sterling sub Ax3
yamaha fg 730

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1477 στις: 16/06/11, 11:57 »
Ε τότε σε ποια ομάδα συμφερόντων συμφώνησες ότι ανήκες ?
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Μelexdy

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1478 στις: 16/06/11, 13:24 »
μαλλον εδωσα την εντυπωση οτι ανηκα σε καποιο κομμα οταν ειπα μας ειπαν ψεματα. Δεν ανηκα σε ποτε σε καμια παραταξη επισημα ή ανεπισημα ουτε στα φοιτητικα μου χρονια ουτε ειχα καμια προτιμηση σε κανενα κομμα. Τωρα αν οι μαθητες ειναι ομαδα συμφερωντων αυτη καθε αυτη... Παντως η ερωτηση σου μετα την διευκρινηση μου δε χρειαζεται απαντηση.
Να σε ρωτησω και γω κατι που θεωρω πιο σημαντικο.
Σ αρεσει η κατασταση που ζουμε και ζησαμε μεχρι τωρα ? (αν οχι)
Θες να αλλαξει? (αν ναι)
εχεις καποια προταση ?
Sterling sub Ax3
yamaha fg 730

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1479 στις: 16/06/11, 15:42 »
Κοίτα να σου πω, ακόμη και οι μαθητές μπορούν να ανήκουν σε μία ομάδα συμφερόντων. Όταν λέω συμφέροντα, εννοώ να πατάς τον άλλο για να βγαίνεις από πάνω εσύ. Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό ή το εντελώς αντίθετο, στην ακριβώς από πάνω απάντηση σου.

Έχω διευκρινήσει, ότι δεν είναι σημερινή η κατάσταση, αλλά τη ζούμε εδώ και πολλά χρόνια (το λιγότερο 14), άσχετα που αρκετά λαμόγια ήτανε βολεμένα και ξυπνήσανε τώρα και είδανε τη κατάσταση, γιατί ξεκίνησε να τους τρώει η τσέπη τους. Βεβαίως και θέλω να αλλάξει και έχω προτείνει και τρόπους. Αλλά το βασικό είναι, ότι είναι να γίνει, να γίνει κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο και όποιος τολμά να κάνει λαμογιά, μικρή η μεγάλη, να τρώει βούρδουλα στη κεντρική πλατεία. Δηλαδή κάτσε να σου κάνω πρώτα ένα έλεγχο, τι ρόλο βαράς και μετά μου το παίζεις αγανακτισμένος. Αναδιανομή χωρίς έλεγχο και βούρδουλα, θα είναι σα να μοιράζουμε ξανά στους χαραμοφάηδες φράγκα.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1480 στις: 16/06/11, 16:45 »
ακυβερνησία ήδη υπάρχει.
ούτε οι βουλευτές του δεν μπορούν να δεχτούν την χρησιμότητα του μεσομακροπρόθεσμου...
ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν το θέλει...
η αντιπολίτευση δεν το θέλει,ακόμα και η αξιοματική αντιπολίτευση το θέλει παραλλαγμένο...
οι μόνοι που το θέλουν(και δεν θέλουν εκλογές) είναι οι δανειστές(πείτε τους όπως θέλετε)!!!
γιατί???που θα ξαναβρούν τέτοια ευκαιρία,να ξεπουληθούν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές,να έχουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό,με χωρίς δικαιώματα,και συν σε όλα αυτά να 'κονομήσουν από τόκους επιτόκια των δανεικών.
τώρα δεν ξέρω αν οι εκλογές θ'άλλαζαν προς το καλύτερο την κατάσταση,αλλά φαντάζει η μόνη λογική λύση(έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι αποφευκταίες).
Ενταξει αυτο μας λενε, δεν χρειαζεται ομως να το χαφτουμε..Στην ουσια ολοι το θελουν απλα παραλλαγμενο..Η ΝΔ σερνει απο πισω της ενα καρο συμφεροντα και θα πει οχι στο μεσοπροθεσμο?Απλα πρεπει να δουμε με ποιους ορους το θελει..Εδω το πρωτο πραγμα που ζητησαν σε περιπτωση κυβερνησης συνεργασιας ηταν αλλαγη του νομου περι υπηκοοτητας των μεταναστων, δηλαδη οτι να ναι..

Χολιδοχε φαντασιωνεσαι βουρδουλιες στις πλατειες η μου φαινεται?
Και ως τι το προτεινεις αυτο?Γιατι αναγκαζεις τον συνομιλητη σου να σου πει σε ποια ''ομαδα συμεφροντων'' ανηκει..Εσυ σε ποια ανηκεις δεν μας ειπες!
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1481 στις: 16/06/11, 17:04 »
Είναι αστείο να λέμε ότι μόνη λύση είναι εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι λύση για πολλούς λόγους. Καταρχάς έχουμε μια κυβένρηση που βγήκε με 11% πάνω και δεν μπορεί να διαχειριστή μέσα στο κοινοβούλιο την κατάσταση και να περάσει αυτά που θέλει. Αν γίνουν εκλογές τώρα σιγά μην βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και στον δεύτερο γύρω όποιος και να βγει δεν θα έχει παρά ένα 2-3% διαφορά, τέτοια κυβέρνηση πέφτει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Επίσης, και έστω ότι γίνονται εκλογές, ποιόν θα ψηφίσει ο κόσμος? Ξανά τον ΓΑΠ? Αφού δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι δικοί του πια. Το Σαμαρά? Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από Ευρωπαϊκά ζητήματα, ζει στον μικρόκοσμό του και νομίζει ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το τι γίνεται στο κοινοβούλιο, δεν ξέρει από διεθνείς αγορές και το δείχνουν και οι δηλώσεις τους αλλά και οι παντελώς αποπροσανατολισμένες προτάσεις του.

Οι εκλογές μόνο επιπλέον χάος θα φέρουν στη χώρα αυτό είναι σίγουρο. Αφήστε το άλλο. Ποιός είπε ότι με τα άδεια ταμεία μας είμαστε σε θέση να κάνουμε εκλογές? Θα εκταμιεύσουμε δηλαδή την 5η δόση και θα την κάνουμε εκλογές? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Το όλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο 2. Και καλώς ή κακώς όποια και αν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αν δεν της ασκηθεί πολύ έντονη λαϊκή πίεση, θα τα περάσει. Είτε είναι το μεσοπρόθεσμο του ΓΑΠ είτε του συνεστιαστή του στο Χάρβαρτν, θα περάσει. Οι εκλογές είναι πεταμένα λεφτά.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1482 στις: 16/06/11, 17:07 »
Βέβαια και φαντασιώνομαι Βουρδουλιές. Είμαι διορατικός άνθρωπος!

Χώρια ότι είπα λίγο παραπάνω που ανήκω, το έχω δηλώσει πολλάκις σε πόσα ποστ!
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1483 στις: 16/06/11, 17:10 »
Αναδιανομή χωρίς έλεγχο και βούρδουλα, θα είναι σα να μοιράζουμε ξανά στους χαραμοφάηδες φράγκα.

Ακραιφνώς μεσοπροθεσμικό σε βρίσκω Χόλι!
Έλα ν'αρχίσουν οι προβλέψεις για το πότε θα έχουμε Ευρωπαϊκή κυβέρνηση και καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Μelexdy

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1484 στις: 16/06/11, 18:16 »
Χολι Εχω την εντυπωση οτι προτινεις να κρατησουμε το παρων συστημα και να βρουμε εντιμα ατομα να παρουν τις θεσεις των διεφθαρμενων ? 300-400 μπορουν ευκολα να εξαγοραστουν οσο τιμιοι και να ναι και αν δε δεχονται λεφτα υπαρχουν και αλλοι τροποι να τους πιεσεις.
Ο βουρδουλας σα μεσο...
Οι μαθητες γυμνασιου λυκειου δεν μπορουν να γινουν ομαδα συμφερωντων κομματων γιατι πρωτον ειναι ανηλικοι και το συστημα δεν εχει να κερδισει τπτ απο αυτους 2ον ειναι ομαδες με λιγα δικαιωματα αναγκασμενοι να ακολουθησουν το μονοδρομο της δηθεν παιδειας. Αυτοι που μπορουν να γινουν ομαδα ειναι η 3η λυκειου με σκοπο να κερδισει τα θεματα εξετασεων οπως και εχει βγει βρωμα αρκετες φορες για φροντιστηρια αθηνας, ιδιωτικα λυκεια κτλπ.
μαθηματικα κατευθηνσης πανελλαδικες εγραψα 2.5 :D
Ymirling συμφωνω απολυτα οι εκλογες ειναι οντως πεταμενα λεφτα και χαμενη υποθεση για χρονια ξινουμε τα κεφαλια μας για το τι να ψηφισουμε ετσι που ειναι ολοι
Sterling sub Ax3
yamaha fg 730

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1485 στις: 16/06/11, 18:56 »
Διαφωνώ φίλε μου στο ότι 300-400 μπορούν εύκολα να εξαγοραστούν όσο τίμιοι και να ΄ναι είτε με χρήμα είτε με βούρδουλα. Αλλιώς δεν θα είχα καμμία ελπίδα γι αυτό το κόσμο.

Οι μαθητές γυμνασίου - λυκείου δεν είναι ανάγκη να γίνουν άμεσα ομάδα κομματικών συμφερόντων, όχι όμως και ότι δεν μπορούν να γίνουν. Το ότι είναι ανήλικοι, δε σημαίνει ότι δε γίνεται να προσφέρουν ανάλογο έργο. Τα συμφέροντα όμως για τα οποία μιλάω δεν είναι κατ΄ανάγκη κομματικά. Εξηγώ στο παραπάνω ορισμό, τι ακριβώς εννοώ με τη λέξη συμφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πατάω άμεσα ή έμμεσα το συμμαθητή μου, για να κερδίσω κάτι. Δεν μας ενδιαφέρει το αν αυτό έχει μεγάλη αξία, αλλά η ηλίθια νοοτροπία να λειτουργώ εις βάρος των άλλων και μάλιστα έχοντας γνώση γι αυτό που κάνω.

Παππού, διαδίδω ακραιφνώς ελπιδοφόρα μηνύματα, για τόνωση ηθικού.

« Τελευταία τροποποίηση: 16/06/11, 18:59 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Μelexdy

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1486 στις: 16/06/11, 19:37 »
πριν μιλουσες για ομαδα συμφεροντων η οποια τα αρπαζε και δε παρηγαγε εργο και μετα βαζοντας εγω τους μαθητες στην κουβεντα εγιναν και αυτοι ομαδα συμφεροντων γιατι πατανε πανω στον διπλανο τους για να αρπαξουν την ευκαιρια εις βαρος των υπολοιπων. Αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδειας και η λεξη αυτη στα ελληνικα σχολεια σπανια εμφανιζεται οταν ο μαθητης πρεπει να μαθει ανωτερα μαθηματικα και να εξεταζεται συνεχως αλλα σπανιως γινετε λογος για τις ανθρωπινες σχεσεις και σπανιως υπαρχει συνεργασια μεταξυ των μαθητων.Ετσι βλεπεις παιδια να μην εκτιμουν τον διπλανο τους, βια ρατσισμο απο παιδεια φαινομενα που υπαρχουν ακομα και στις δηθεν πιο πολιτισμενες κοινωνιες.
Νομιζω οτι ειναι ισοπεδοτικος ο συλλογισμος σου γιατι αν παμε ετσι μπορουμε να κατηγορησουμε τους παντες και τα παντα εχοντας βγει εκτος θεματος.

Παράθεση
Εκτός και αν όχι οι ανώτεροι, αλλά η ομάδα συμφερόντων σου, με το μελάκι, έκανε κάποιο παραγωγικό έργο! Μη σας κατηγορώ και άδικα!

Και ταυτοχρονα εχεις βγαλει τον εαυτο σου απεξω επειδη δεν ανηκες ποτε σε τετοιες ομαδες. Παρολα αυτα δε καταλαβα ακομα την προταση την οποια εχεις κανει σαν ανθρωπος για να βγουμε απο το λουκι. H μηπως αυτο με το βουρδουλα ηταν αστειο? :D
εχεις δει ? confessions economic hitman john perkins υπαρχει και στο youtube
ασε να μαντεψω αηδιες? συνομοσιολογια?
« Τελευταία τροποποίηση: 16/06/11, 20:09 από ruounikz »
Sterling sub Ax3
yamaha fg 730

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1487 στις: 16/06/11, 23:58 »
3 λαλουν και 2 χορευουν...

Να πω κι εγω ενα on-topic, μετα τα τοσα off-topic: O,τι, μα ο,τι και να γινει, ακομα κι αν αλλαξει πολιτικη η χωρα, συστημα διακυβερνησης κλπ, μακροπροθεσμα, παλι στα ιδια θα φτασουμε. Οι πλουσιοι θα θελουν να γινουν πλουσιοτεροι, οι βολεμενοι να διατηρησουν τη βολεψη τους και οι λιγοι που θα φωναζουν, δε θα φωναζουν για ισοτητα, αλλα για να φανε αυτοι τις θεσεις των αλλων. Μονο εξαιρεσεις των εξαιρεσεων θελουν πραγματικη ισοτητα.

Ειναι ζητημα παιδεια η ουσιαστικη αλλαγη κι αυτην την παιδεια δεν την εχουμε και δεν την ειχε ποτε καμια κοινωνια στον κοσμο, γι΄αυτο απο καιρο σε καιρο υπηρχαν ανατροπες, πραξικοπηματα και επαναστασεις.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1488 στις: 17/06/11, 00:08 »
Παρακαλω μεινετε στο θεμα. Δεν μ'αρεσει, αλλα απο εδω και εμπρος οι προσωπικες διαμαχες θα διαγραφονται!

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1489 στις: 17/06/11, 00:35 »
και οι λιγοι που θα φωναζουν, δε θα φωναζουν για ισοτητα, αλλα για να φανε αυτοι τις θεσεις των αλλων. Μονο εξαιρεσεις των εξαιρεσεων θελουν πραγματικη ισοτητα.
Εσύ δηλάδη και όποιος άλλος είναι στο σύνταγμα δεν φωνάζετουμε για ισότητα αλλά για να φάμε τις θέσεις των άλλων? Ουσιαστικά δηλαδή ας επιστρεψουμε στην μιζέρια μας, αφού δεν αλλάζει τίποτα ε? Αν είναι δυνατόν...
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1490 στις: 17/06/11, 00:55 »
και οι λιγοι που θα φωναζουν, δε θα φωναζουν για ισοτητα, αλλα για να φανε αυτοι τις θεσεις των αλλων. Μονο εξαιρεσεις των εξαιρεσεων θελουν πραγματικη ισοτητα.
Εσύ δηλάδη και όποιος άλλος είναι στο σύνταγμα δεν φωνάζετουμε για ισότητα αλλά για να φάμε τις θέσεις των άλλων? Ουσιαστικά δηλαδή ας επιστρεψουμε στην μιζέρια μας, αφού δεν αλλάζει τίποτα ε? Αν είναι δυνατόν...

Εσυ αυτο καταλαβες απο το Συνταγμα? Τωρα που δεν εχουμε λεφτα για διακοπες στη Μυκονο, που οι τραπεζες δε μας δινουν αλλα καταναλωτικα δανεια και κινδυνευουν να μας παρουν το σπιτι, ΤΩΡΑ ειναι κακες οι τραπεζες...αυτους δε ντους ειδες στο Συνταγμα? Υπερμαχους της δικαιοσυνης και της ελευθεριας ειδες? Ασε ρε...

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1491 στις: 17/06/11, 08:48 »
ακυβερνησία ήδη υπάρχει.
ούτε οι βουλευτές του δεν μπορούν να δεχτούν την χρησιμότητα του μεσομακροπρόθεσμου...
ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν το θέλει...
η αντιπολίτευση δεν το θέλει,ακόμα και η αξιοματική αντιπολίτευση το θέλει παραλλαγμένο...
οι μόνοι που το θέλουν(και δεν θέλουν εκλογές) είναι οι δανειστές(πείτε τους όπως θέλετε)!!!
γιατί???που θα ξαναβρούν τέτοια ευκαιρία,να ξεπουληθούν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές,να έχουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό,με χωρίς δικαιώματα,και συν σε όλα αυτά να 'κονομήσουν από τόκους επιτόκια των δανεικών.
τώρα δεν ξέρω αν οι εκλογές θ'άλλαζαν προς το καλύτερο την κατάσταση,αλλά φαντάζει η μόνη λογική λύση(έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι αποφευκταίες).
Ενταξει αυτο μας λενε, δεν χρειαζεται ομως να το χαφτουμε..Στην ουσια ολοι το θελουν απλα παραλλαγμενο..Η ΝΔ σερνει απο πισω της ενα καρο συμφεροντα και θα πει οχι στο μεσοπροθεσμο?Απλα πρεπει να δουμε με ποιους ορους το θελει..Εδω το πρωτο πραγμα που ζητησαν σε περιπτωση κυβερνησης συνεργασιας ηταν αλλαγη του νομου περι υπηκοοτητας των μεταναστων, δηλαδη οτι να ναι..

δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι το θέλει,όπως και ότι εκπροσωπεί συμφέροντα.

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1492 στις: 17/06/11, 09:02 »
Είναι αστείο να λέμε ότι μόνη λύση είναι εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι λύση για πολλούς λόγους. Καταρχάς έχουμε μια κυβένρηση που βγήκε με 11% πάνω και δεν μπορεί να διαχειριστή μέσα στο κοινοβούλιο την κατάσταση και να περάσει αυτά που θέλει. Αν γίνουν εκλογές τώρα σιγά μην βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και στον δεύτερο γύρω όποιος και να βγει δεν θα έχει παρά ένα 2-3% διαφορά, τέτοια κυβέρνηση πέφτει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Επίσης, και έστω ότι γίνονται εκλογές, ποιόν θα ψηφίσει ο κόσμος? Ξανά τον ΓΑΠ? Αφού δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι δικοί του πια. Το Σαμαρά? Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από Ευρωπαϊκά ζητήματα, ζει στον μικρόκοσμό του και νομίζει ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το τι γίνεται στο κοινοβούλιο, δεν ξέρει από διεθνείς αγορές και το δείχνουν και οι δηλώσεις τους αλλά και οι παντελώς αποπροσανατολισμένες προτάσεις του.

Οι εκλογές μόνο επιπλέον χάος θα φέρουν στη χώρα αυτό είναι σίγουρο. Αφήστε το άλλο. Ποιός είπε ότι με τα άδεια ταμεία μας είμαστε σε θέση να κάνουμε εκλογές? Θα εκταμιεύσουμε δηλαδή την 5η δόση και θα την κάνουμε εκλογές? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Το όλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο 2. Και καλώς ή κακώς όποια και αν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, αν δεν της ασκηθεί πολύ έντονη λαϊκή πίεση, θα τα περάσει. Είτε είναι το μεσοπρόθεσμο του ΓΑΠ είτε του συνεστιαστή του στο Χάρβαρτν, θα περάσει. Οι εκλογές είναι πεταμένα λεφτά.
δηλαδή η λαική πίεση θα εκφραστεί μόνο με την ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και τις πλατείες?
αν αυτό από μόνο του είναι ικανό να αντιστρέψει την κατάσταση δεν έχω καμμία αντίρηση.
όπως πολύ σωστά αναφέρεις η ίδια κυβέρνηση που εκλέχτηκε άνετα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση,που σημαίνει ότι στο κοντινό μέλλον δεν αποφεύγονται οι εκλογές(τώρα ποιες είναι οι επιλογές είναι άλλο θέμα και πονεμένο).πάντως πιστεύω πως πιο πολύ θα λάμβαναν υπ'όψη τους ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν τα κόματα εξουσίας το χαμηλότερο δυνατό ποσοστό.

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1493 στις: 17/06/11, 09:06 »

Εσυ αυτο καταλαβες απο το Συνταγμα? Τωρα που δεν εχουμε λεφτα για διακοπες στη Μυκονο, που οι τραπεζες δε μας δινουν αλλα καταναλωτικα δανεια και κινδυνευουν να μας παρουν το σπιτι, ΤΩΡΑ ειναι κακες οι τραπεζες...αυτους δε ντους ειδες στο Συνταγμα? Υπερμαχους της δικαιοσυνης και της ελευθεριας ειδες? Ασε ρε...
έχει κι απ'αυτούς,αλλά αυτοί είναι η πλειοψηφία?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1494 στις: 17/06/11, 10:45 »
Eagle, μη λες τέτοια και μου καταστρέφεις μέχρι και την ελπίδα, να κάνω λάθος σε όσα έλεγα και λέω.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1495 στις: 17/06/11, 12:13 »
δηλαδή η λαική πίεση θα εκφραστεί μόνο με την ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και τις πλατείες?
αν αυτό από μόνο του είναι ικανό να αντιστρέψει την κατάσταση δεν έχω καμμία αντίρηση.
όπως πολύ σωστά αναφέρεις η ίδια κυβέρνηση που εκλέχτηκε άνετα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση,που σημαίνει ότι στο κοντινό μέλλον δεν αποφεύγονται οι εκλογές(τώρα ποιες είναι οι επιλογές είναι άλλο θέμα και πονεμένο).πάντως πιστεύω πως πιο πολύ θα λάμβαναν υπ'όψη τους ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουν τα κόματα εξουσίας το χαμηλότερο δυνατό ποσοστό.
Δεν είπα ότι λαϊκή πίεση θα εκφραστεί μόνο με την ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και τις πλατείες.
Δεν θα λάβουν πιο σοβαρά υπ'όψιν το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί θα παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο. Μια κυβέρνηση με μικρότερο ποσοστό δεν λέει πια τίποτα σε κανέναν. ΝΑ το λάβουν υπ'όψιν ως προς τί? Ως προς τη θέληση του λαού? Δεν τους ενδιέφερε ποτέ. Όλα είναι θέμα δύναμης μέσα στη βουλή, και αυτό που χρειάζεται το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή είναι μια κυβέρνηση που να περνάει τα μεσοπρόθεσμα και τα μνημόνια χωρίς πολλά πολλά. Και οι εκλογές δεν θα το δώσουν αυτό. Θα δώσουν μια αδύναμη κυβέρνηση που δεν συμφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή γιατί θα βυθίσει την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ακυβερνησία, και αυτά που είδαμε στο Σύνταγμα στις 15 θα αρχίσουν να γίνονται ο κανόνας.

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1496 στις: 17/06/11, 14:42 »
δηλαδή τί?μένουμε όπως είμαστε,και περιμένουμε να τελειώσουν το θεάρεστο έργο τους....

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1497 στις: 17/06/11, 15:59 »

Ωραιο το συμπερασμα απο το οδοστρωμα της Αμαλιας..Ψαξου ομως, επειδη καποιοι ξεβολευτηκαν/τε με τον τροπο που περιγραφεις και βγηκαν να ενωσουν το εθνος στην Αμαλιας δεν αποτελουν ουτε ενα κομματακι των δυναμεων που ειναι και θα ειναι στο δρομο.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1498 στις: 17/06/11, 16:52 »
πριν μιλουσες για ομαδα συμφεροντων η οποια τα αρπαζε και δε παρηγαγε εργο και μετα βαζοντας εγω τους μαθητες στην κουβεντα εγιναν και αυτοι ομαδα συμφεροντων γιατι πατανε πανω στον διπλανο τους για να αρπαξουν την ευκαιρια εις βαρος των υπολοιπων.

Μην αγχώνεστε για τον προσδιορισμό "ομάδες συμφερόντων". Μια δυτικού τύπου κοινωνία απαρτίζεται από ομάδες συμφερόντων. Πχ η ΑΔΕΔΥ αντιπροσωπεύει την ομάδα συμφερόντων των δημ. υπαλλήλων. η ΓΣΕΕ την ομάδα συμφερόντων των εργατών, η ΠΑΣΕΓΕΣ την ομάδα συμφερόντων των αγροτών. ο ΣΕΒ την ομάδα συμφερόντων των βιομηχάνων κοκ. Αυτές οι ομάδες έχουν πολλές υποομάδες που είτε συμβιώνουν είτε κοντράρονται και αυτό είναι απολύτως ορθό.

Το αν οι ομάδες συμφερόντων θα σφάζονται ή θα συνεργάζονται μεταξύ τους είναι καθαρά θέμα  αξιών. Πχ αν η ΑΔΕΔΥ θα πρεσβεύσει ότι για να περάσουμε καλά η ομάδα συμφερόντων των ανέργων θα πρέπει να εξαχθεί στο εξωτερικό, να οδηγηθεί στην παραγωγή ενέργειας μέσω ανθρωποηλεκτρογεννητριών ή να πάρει ένα μερίδιο της υπάρχουσας εργασίας δεν εξαρτάται από τίποτε άλλο παρά από τις αξίες που έχει αυτή η ομάδα συμφερόντων. (Πχ: με ποιόν τρόπο δημιουργήθηκε, ποιό είναι το όραμά της, ποιά είναι τα όνειρά της. Αν το όνειρό της τελειώνει στο να αποκτήσει ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δυνατότητα συνεργασίας δεν υπάρχει. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση η μόνη λύση είναι ο βούρδουλας του Χόλι (μεταφορικός και κυριολεκτικός). Αν το όνειρό της επεκτείνεται προς την απόκτηση πνευματικής πληρότητας και προς την κατάκτηση της αλήθειας, τότε οι δυνατότητες συνεργασίας είναι απεριόριστες.) 

Ο χόλι ελπίζει πως οι ομάδες συμφερόντων απλά κοιμούνταν, και όπως έλεγε το τραγουδάκι: "κι αντί να ψάχνεις το κουκί και το ρεβύθι, στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε, φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι, γιατί χανόμαστε",  έβλεπαν ο καθένας και το δικό του παραμύθι και τώρα θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν ότι το παραμύθι ήταν παραμύθα και έχουν απλά εθιστεί. Θα πάνε σ' ένα κέντρο απεξάρτησης και θα τελειώσει το παραμύθι.

Αλλά.... ο Χόλι τα λέει αυτά διότι έψαχνε το κουκί και το ρεβύθι όλα αυτά τα χρόνια και θυμάται ακόμα πως ξεχωρίζουν...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1499 στις: 17/06/11, 19:44 »
Eagle, μη λες τέτοια και μου καταστρέφεις μέχρι και την ελπίδα, να κάνω λάθος σε όσα έλεγα και λέω.

έχει κι απ'αυτούς,αλλά αυτοί είναι η πλειοψηφία?

Ωραιο το συμπερασμα απο το οδοστρωμα της Αμαλιας..Ψαξου ομως, επειδη καποιοι ξεβολευτηκαν/τε με τον τροπο που περιγραφεις και βγηκαν να ενωσουν το εθνος στην Αμαλιας δεν αποτελουν ουτε ενα κομματακι των δυναμεων που ειναι και θα ειναι στο δρομο.

Tι να σας πω, εγω εχω απογοητευτει σε ενα ποσοστο...και αρχικα, την πιστευα πολυ την κινηση. Οσο περναει ο καιρος, ομως, βλεπω οτι ο λογος που κατεβηκαμε στο δρομο να ειναι κοινος, αλλα διαφορετικα πραγματα θελει να πετυχει ο καθενας...και Κιρατζο, συγγνωμη, αλλα πολυ δυσκολα θα πιστεψω οτι ειναι τοσο λιγοι αυτοι...απο οσα ειδα, μοιαζουν με την πλειοψηφια.