Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 587732 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1725 στις: 30/06/11, 00:55 »
Ισως βοηθουσε με αυτα που γινονταν..

Κοιτα, αν θες να τα βαλεις με τα ΜΑΤ και να νικησεις, τοτε θες οργανωση...οχι απλα καδρονια, πετρες και μολοτωφ κατα ατομικη βουληση. Ειδαλλως, το μονο που καταφερνεις ειναι να τους δινεις ωραιες αφορμες για χημικα και ντου, ασχετως αν δεν τις χρειαζονται.

Παντως, το θεμα παραμενει να ειναι το να αλλαξει η κατασταση, οχι να θαψουμε ανθρωπους.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1726 στις: 30/06/11, 10:14 »
" Χοληδοχος...εαν η προταση σου ειναι να γινουμε Μπαγκλαντες για να ικανοποιησουμε τις ορεξεις των τραπεζων και των κερδοσκοπων, θα την απορριψω. Ουτε το κοστος ζωης του Μπαγκλαντες εχουμε, ουτε πουλαμε τα παιδια μας για να ζησουμε!  Εαν εσυ εισαι ικανοποιημενος με αυτα, τοτε μπορεις να πας ανετα να μεινεις στο Μπαγκλαντες οπου...δουλειες υπαρχουν! "

Δεν πρότεινα να γίνουμε Μπαγκλαντές. Απορούσες, έαν μπορεί να ζήσει άνθρωπος υπό κάποιες συνθήκες και εγώ σου έδειξα, ένα από τα μέρη που ζει υπό αυτές τις συνθήκες. Πρόσθεσα, ότι εκεί το καλό είναι, ότι έχει πολλές δουλειές. Θεωρείς ότι κάτι από αυτά τα δύο είναι αναληθές ?
Εσύ, έαν αύριο, ζήσεις με τα υποτιθέμενα 400 ευρώ, θα πουλήσεις ή θα εκπορνεύσεις τα παιδιά σου, όταν μάλιστα έχει δουλειά ?
Διαφωνώ, στην ικανοποίηση παράλογων ορέξεων τραπεζών και κερδοσκόπων. Όσοι όμως δανειστήκανε, θα πρέπει να πληρώσουνε. Όπως και όσοι κλέψανε θα πρέπει να πληρώσουνε.

S.S. δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, αν θες να αστοχήσεις, από το να κάτσεις σπίτι. Τουλάχιστον αν πάρεις την απόφαση να βγεις στους δρόμους, να στοχεύεις πολύ καλά, αν όχι άριστα. Ξέρεις τι είναι να τρέχουν γύρω σου τα Λιοντάρια και εσύ να στοχεύεις το δέντρο ?? Όταν με το καλό, αποφασίσετε να βρείτε στόχο, τότε θα σας ακολουθήσει ο κόσμος. Μέχρι τότε, προτείνω στο κόσμο να μπλαμπλάρει, μέχρι να αποφασίσει μόνος του να στοχεύσει σωστά. Μακρυά όμως από άστοχους, γιατί είναι μεταδοτικό.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1727 στις: 30/06/11, 11:13 »
Εδω ειναι Ελλαδα κι εκει ειναι Μπαγκλαντες. Εαν θελεις να μου υποδειξεις καποια ευρωπαϊκη χωρα ( που να ανηκει στην ευρωζωνη ) οπου οι κατοικοι της ζουνε με 400€ μισθο ( μισθο απο εργασια κι οχι απο συνταξη ), ευχαριστως να το συζητησουμε.

Το να κανουμε ανομοιες συγκρισεις με χωρες που επι χρονια ειχαν δικτατοριες, αντιμαχομενες πολιτικες πλευρες ( με στρατιωτικη εκφραση μαλιστα ), θρησκευτικες "κολεκτιβες" που καταναγκαζουν τους αμορφωτους πολιτες να ζουν σε συγκεκριμενες συνθηκες, κλπ δε βοηθαει στη συζητηση αυτη!

Και παλι, πιστευεις πως στην Ελλαδα μπορει καποιος να ζησει με 400€; Ιδιαιτερα οταν το κοστος ζωης απο αμεσους κι εμμεσους φορους....αυξανεται συνεχως? Μια ξεκαθαρη απαντηση Χολιδοχος γιατι ειλικρινα βαρεθηκα τις υπεκφυγες και τα "μα μου σου του" ορισμενων! Ενα ναι ή οχι νομιζω πως ειναι αρκετο απο το να περιπλεκουμε τα πραγματα προς οφελος του "δεντρου" κι οχι του "δασους".
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1728 στις: 30/06/11, 12:12 »
Πόσα λεφτά καθάριζαν οι γονείς σου Φρεεμαιντ το μήνα από τη δουλειά τους ? 2000 ευρώ ? Έστω ότι είστε τετραμελή οικογένεια. Πόσα φράγκα αντιστοιχούν σε κάθε κεφάλι ? 500 ευρώ ? Έαν είχε δουλειά και για τους 4 από εσάς, με 500 ευρώ ή με 400 ευρώ για το καθένα, δεν θα μπορούσατε να ζήσετε ?

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ούτε με 1500 ευρώ μπορείς να ζήσεις, εκτός και αν ξεχνάς ότι τόσοι άλλοι είναι άνεργοι.
Adios Muchachos!

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1729 στις: 30/06/11, 13:20 »
Mια απεργια κανουν στη Βρετανια και μαζευτηκαν 750.000 κοσμος κι εμεις, μερικες χιλιαδες "μαλ**ες" μονο κατεβαινουμε στους δρομους...αληθεια, ολοι τοσο βολεμενοι ειναι σε αυτη τη χωρα?

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1730 στις: 30/06/11, 13:39 »
Πόσα λεφτά καθάριζαν οι γονείς σου Φρεεμαιντ το μήνα από τη δουλειά τους ? 2000 ευρώ ? Έστω ότι είστε τετραμελή οικογένεια. Πόσα φράγκα αντιστοιχούν σε κάθε κεφάλι ? 500 ευρώ ? Έαν είχε δουλειά και για τους 4 από εσάς, με 500 ευρώ ή με 400 ευρώ για το καθένα, δεν θα μπορούσατε να ζήσετε ?

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ούτε με 1500 ευρώ μπορείς να ζήσεις, εκτός και αν ξεχνάς ότι τόσοι άλλοι είναι άνεργοι.
κι όταν τα παιδιά μιας 4μελούς οικογένειας είναι 8ή10 χρόνων θα δουλεύουν κι αυτά?
Επίσης τα 2000Ε μηνιαία που αναφέρεις δεν είναι η ενδεικτική αμοιβή ενός ζευγαριού,είναι αρκετά πιο κάτω σε πολλές περιπτώσεις,ειδικά τώρα που βασιλεύει η ημιαπασχόληση.
Ας δεχτούμε όμως το παραδειγμά σου σαν σωστό,όταν μόνος σου λες πως υπάρχει ανεργία από που προεξοφλείς λοιπόν πως θα δουλεύουν και οι 4 της οικογένειας για να ζουν έστω και μ'αυτά τα λίγα?

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1731 στις: 30/06/11, 13:43 »
Εγω λεω να βαλουμε τον Χολιδοχο να ζησει με 400 ευρω αφου του αρεσουν τα πειραματα οι προσπαθειες και η καλη θεληση.Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να ζω με 400 ευρω παντως
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1732 στις: 30/06/11, 13:46 »
Εγω λεω να βαλουμε τον Χολιδοχο να ζησει με 400 ευρω αφου του αρεσουν τα πειραματα οι προσπαθειες και η καλη θεληση.Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να ζω με 400 ευρω παντως
εγώ το θεώρησα δεδομένο ότι το βιώνει ο ίδιος για να μιλά με τέτοια σιγουριά....αλλιώς είναι "παπατζής" σαν τους κυβερνώντες....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1733 στις: 30/06/11, 14:11 »
JPM, ο λόγος που υπέθεσα δεδομένη την ύπαρξη δουλειάς, έχει να κάνει με τη συζήτηση που κάναμε με το Freemind, περί Μπαγκλαντές.
Βεβαίως και μέχρι κάποια ηλικία τα παιδιά δεν μπορούν να δουλέψουν.
JPM, υπήρξα πολλά χρόνια άνεργος, ενώ ξεκίνησα να ψάχνω για να δουλέψω από τα 16 μου. Οι δικοί μου και οι δύο μαζί, καθαρίζανε από 1400-1700 μισθό και δεν μέναμε στο ενοίκιο.
Μέχρι τώρα αυτό που είδα, είναι ότι κάποιοι βρίσκανε άμεσα δουλειά, είχανε και τον ωραίο μισθούλη τους και τη ζωούλα τους και όλα ήτανε μια χαρά στην Ελλάδα, αδιαφορώντας, γιατί άλλοι άνθρωποι με τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα, μαζεύανε εκατοντάδες τις χυλόπιτες, δίχως να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος και την παλεύανε με κάθε διαστημικό τρόπο για να ζήσουνε, όχι με 400ευρώ αλλά και πολύ λιγότερα, ανάλογα με το Φεγγάρι. Μπαίνει και η Αστρολογία στη μέση. Σημαντικός παράγοντας τα ζώδια.

Ούτε εγώ Κιράτζο, γουστάρω να ζω με 400ευρώ, αλλά δεν γουστάρω να ζω με 800 και να μην έχει ο διπλανός μου δουλειά.
Μέχρι λοιπόν, να έβρισκε ο κόσμος τη λύση, να τα πάρει από εκεί που είναι παρανόμως συσωρευμένα, θα προτιμούσα να υπήρχε δουλειά για όλο το κόσμο, έστω και με πετσοκομένο μισθό.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1734 στις: 30/06/11, 14:26 »
Νομιζω οτι ο xoly εννοουσε οτι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με οσα μας κανουν θα ειμαστε σαν το Μπαγκλαντεζ και οπως και αυτοι ετσι και εμεις θα συνεχισουμε να ζουμε, πολυ πολυ δυσκολα μεν, αλλα θα επιβιωνουμε δε.
Καταλαβαινω τι λεει, δεν συμφωνω με την αποψη αυτη (εχει ο Θεος), αλλα ειναι ενα κακιστο παραδειγμα μιας και δεν λαμβανει υποψην πραγματα οπως:
Το Μπαγκλαντεζ εχει χαμηλους μισθους, αλλα εχει εξισου φθηνη αγορα (αρα ο καταναλωτης εχει μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη για ενα καλαθι νοικοκυρας)
Το Μπαγκλαντεζ εχει και βιομηχανιες και μεγαλη γεωργικη παραγωγη (σε μερικα προϊοντα ειναι απο τους μεγαλυτερους παραγωγους παγκοσμιως), αρα εχει και δουλειες περισσοτερες αν και σε αθλιες συνθηκες, χωρις δικαιωματα εργατων κτλ.
Οποτε φαινομενικα, αν και μοιαζει με ενα "θαυμα της Ασιας", (απο τριτοκοσμικη χωρα ειναι μεσα στις top υπο αναπτυξη), στην πραγματικοτητα ειναι ακομα μια περιπτωση φτωχου λαου οπου του ορμησανε οι πολυεθνικες. τα χρηματιστηρια και οι διεφθαρμενες κυβερνησεις και τελικα τον εχουν αναγκασει να ειναι υπο ομηρια με μισθους σκλαβων, χωρις δικαιωματα κτλ.
Αυτο με λιγα λογια μπορει να σημαινει υπο αναπτυξη χωρα με βαση τους οικονομικους δεικτες κτλ, αλλα την πραγματικοτητα δεν την δειχνουν οι οικονομικοι δεικτες αλλα η καθημερινοτητα.
Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα πανω κατω, οχι με ιδιους μισθους και δικαιωματα κτλ, αλλα εκει θελουν να μας φτασουν.
Οποτε, η φαινομενικη αναπτυξη κτλ μιας χωρας, δεν θα πρεπει να λαμβανεται υποψην μονο απο τους οικονομικους δεικτες και χρηματιστηριακες προβλεψεις (μιας και αυτες δειχνουν μονο τα πιθανα κεδη οσων επενδυουν), αλλα κυριως απο την ποιοτητα του βιoτικου επιπεδου του πληθυσμου αυτης της χωρας. Και εκει το Μπαγκλαντεζ δεν παει καθολου καλα. Ειναι στις top χωρες με διαφθορα, φτωχεια, πεινα και εξαθλιωση, ενω πλεον και οι δουλειες εχουν γινει κατι σπανιο μιας και εχουν κορεστει οι βιομηχανιες.
Κατα τα αλλα, παραδειγμα αντιστοιχο που δειχνει οτι δεν εχει σημασια ποσο πλουσια μπορει να ειναι μια χωρα και ποσο μπορει καποιος να την εκμεταλλευτει, ειναι σχεδον το συνολο της βορειας Αφρικης με χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα αυτος της Νιγηριας.
Η Νιγηρια υπο φυσιολογικες συνθηκες ειναι απο τις πλουσιοτερες χωρες του κοσμου, εξαιτιας του ορυκτου της πλουτου, αδαμαντορυχειων, πετρελαιου κτλ. Ο λαος της ομως ειναι απο τους πιο φτωχους και το περιβαλλον της εχει καταστραφει σχεδον ολοκληρωτικα απο τις πρακτικες των πετρεαλαιο-βιομηχανιων (πολυεθνικων κυριως) που το μονο που κανουν ειναι να απομυζουν τον πλουτο της χωρας για ψιχουλα (τα οποια λυμαινονται οι διεφθαρμενες κυβενρησεις και η αυλη τους), εχοντας τακτικες που στρεφονται εναντιον του περιβαλλοντος (αλλα υπερ των κερδων).
Οπως βλεπουμε, η "αναπτυξη", οι οικονομικοι δεικτες και αλλες "εφευρεσεις" των αγορων και του καπιταλιστικου συστηματος, εχουν μονο σαν σκοπο να μπορουν να δικαιολογησουν τις πρακτικες που ακολουθουνται, ετσι ωστε εντεχνως να κρυβουν το πραγματικο προβλημα, που δεν ειναι αλλο απο το αθλιο βιoτικο επιπεδο του απλου λαου.
« Τελευταία τροποποίηση: 30/06/11, 17:56 από Johnie Darko »
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος JP.M

• Παλιός
  • R'n'R DAMNATION
    • Προφίλ
« Απάντηση #1735 στις: 30/06/11, 14:27 »
μα επειδή διάβασα τα γραφόμενα γι'αυτό σου απάντησα.
δύσκολες καταστάσεις ζούσα και ζω ακόμα,αλλά δεν είναι πιο λογικό να υπάρχει ανακατανομή του πλούτου από αυτούς που έχουν και είχαν πολλά και παραπανήσια παρά να κόψεις από το φτωχό εργαζόμενο τον μισθό του που ήδη δεν του φτάνει?
αυτό θέλουν τα ''κέντρα'' τα λεγόμενα που κάνουν τα κουμάντα...
φόβο,ανασφάλεια,δουλικότητα για να μας πετάνε ένα ξεροκόμματο και να λέμε ευχαριστώ...
είναι δυνατόν να συζητάμε πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσει ο μισθός του φτωχού?εκεί που λέγαμε για την περίφημη γενιά των 700 και το πως μπορούν να επιβιώσουν,ξαφνικά γίνεται μια κρίση και αυτομάτως γίνεται γενιά των 520 και αν δουλεύει 8ωρο....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1736 στις: 30/06/11, 14:45 »
"Δείπνο εργασίας παραθέτει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς που άρχισαν να κατφθάνουν στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου. Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της Σοσιαλιστικής από όλο τον κόσμο.

Στον απόηχο των επεισοδίων στο κέντρο του Συντάγματος και με ένα πολύ βαρύ κλίμα στην ελληνική κοινωνία από τα επαθή μέτα του Μεοσπρόθεσμου, στο δείπνο εργασίας θα συζητηθούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. ..."

http://www.zoomnews.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%83/

Xωρις να εχω καποιο αλλο λινκ, διαβασα σε comments στο FB των "Αγανακτισμενων" οτι θα ειναι στον Αστερα Βουλιαγμενης και μαλιστα, οργανωνεται και μοτοπορεια απο το Συνταγμα προς τα εκει.

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1737 στις: 30/06/11, 15:53 »

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1738 στις: 30/06/11, 16:25 »
Παντως, το θεμα παραμενει να ειναι το να αλλαξει η κατασταση, οχι να θαψουμε ανθρωπους.
Εγώ νομίζω ότι 28 και 29 Ιουνίου αυτό θέλανε να κάνουνε τα ΜΑΤ, να θάψουνε ανθρώπους. Εγώ πήγα στον ερυθρό σταυρό στις 28 γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και είδα ανθρώπους με καμμένα πόδια από τις κρότου λάμψης, ανθρώπους με γυρισμένη γλώσσα να τους κρατάνε με ορό, ανθρώπους λιπόθυμους με ανοιγμένα κεφάλια, ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτε στα πόδια τους να σταθούν. Ο πολυαγαπητός ΓΑΠ είναι τυχερός που τα σκυλιά του δεν κατάφεραν να δολοφονήσουν κανεναν (όσο και να το ήθελαν). Η ζωή όλων μας αυτές τις μέρες στο Συνταγμα πιστεύω κρεμόταν από μια κλωστή. 15 τάματα να πάει να κάνει ο ΓΑΠ που δεν σκοτώθηκε κανένας να έχουμε δεκεμβριανά αυτό έχω να πω μόνο, τα άλλα τα λένε τα βίντεο, οι φωτογραφίες, ακόμα και οι ρουφιανόδημοσιογράφοι.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1739 στις: 30/06/11, 16:27 »
http://www.youtube.com/watch?v=X5vYgF7oa60&feature=player_embedded (το διορθωσα)

Αγιο ειχαμε..Η κατι τετοιο..

Παράθεση
«Είναι παράλογο μια ουσία που είναι απαγορευμένη κατά εχθρών να   χρησιμοποιείται ευρύτατα κατά των πολιτών της δικής μας χώρας», τονίζει   σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του   περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιομηχανικής Απειλής, αναφορικά   με την χρήση χημικών αερίων κατά των πολιτών. Επιπλέον, η Ιατρική   Εταιρεία καταγγέλλει τη «συνεχιζόμενη υπερβολική χρήση χημικών» κατά των   πολιτών. «Είναι γνωστό ότι τα χρησιμοποιούμενα δακρυγόνα περιέχουν την   ουσία CS (ορθοχλωροβενζινομαλονονιτρίλη) η οποία προξενεί σοβαρά   προβλήματα στην όραση, το αναπνευστικό, αποβολές και καρκινογενέσεις.   Γιαυτούς τους λόγους κατατάσσεται στα χημικά όπλα και η χρήση της   απαγορεύεται σε καιρό πολέμου. […] Ζητάμε από το Υπουργείο Προστασίας   του Πολίτη το άμεσο σταμάτημα της χρήσης χημικών κατά των κατοίκων της   Αθήνας και την υιοθέτησης άλλων μεθόδων που δε θα απειλούν την υγεία για   την επιβολή της δημόσιας τάξης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.                   
« Τελευταία τροποποίηση: 30/06/11, 16:57 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1740 στις: 30/06/11, 16:36 »
Εγώ νομίζω ότι 28 και 29 Ιουνίου αυτό θέλανε να κάνουνε τα ΜΑΤ, να θάψουνε ανθρώπους. Εγώ πήγα στον ερυθρό σταυρό στις 28 γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και είδα ανθρώπους με καμμένα πόδια από τις κρότου λάμψης, ανθρώπους με γυρισμένη γλώσσα να τους κρατάνε με ορό, ανθρώπους λιπόθυμους με ανοιγμένα κεφάλια, ανθρώπους που δεν μπορούσαν ούτε στα πόδια τους να σταθούν. Ο πολυαγαπητός ΓΑΠ είναι τυχερός που τα σκυλιά του δεν κατάφεραν να δολοφονήσουν κανεναν (όσο και να το ήθελαν). Η ζωή όλων μας αυτές τις μέρες στο Συνταγμα πιστεύω κρεμόταν από μια κλωστή. 15 τάματα να πάει να κάνει ο ΓΑΠ που δεν σκοτώθηκε κανένας να έχουμε δεκεμβριανά αυτό έχω να πω μόνο, τα άλλα τα λένε τα βίντεο, οι φωτογραφίες, ακόμα και οι ρουφιανόδημοσιογράφοι.

Δεν ξερω αν θελανε να φανε κοσμο, δε νομιζω οτι θα ηταν προς το συμφερον τους, αλλα ακομα και αυτο να θελαν, εγω δε μιλησα για τα ΜΑΤ, αλλα για τον κοσμο. Κι ο κοσμος σιγουρα δεν ηθελε φασαριες, χημικα και πετροπολεμο.

Κιρατζο, το video σου δεν παιζει...

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1741 στις: 30/06/11, 17:00 »
Το διορθωσα.Το οτι δεν ηθελε ο κοσμος χημικα δεν λεει κατι.Τα χημικα θα ερθουν γιατι υπαρχουν αποφασεις που πρεπει να υλοποιηθουν.Απο κει και περα ειναι το θεμα τι κανεις.Τρως τα χημικα και το ξυλο και φευγεις?Τα τρως και καθεσαι αμετοχος διαδηλωνοντας ειρηνικα και χορευοντας(!!!!)?Βλεπεις συνανθρωπους σου αιμορφυτους να τους βαρανε και να τους σερνουν και καθεσαι?Οπως και η βια ετσι και η ειρηνη δεν ειναι αυτοσκοπος.
TOMATOSE MOVIE

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1742 στις: 30/06/11, 17:05 »
Το διορθωσα.Το οτι δεν ηθελε ο κοσμος χημικα δεν λεει κατι.Τα χημικα θα ερθουν γιατι υπαρχουν αποφασεις που πρεπει να υλοποιηθουν.Απο κει και περα ειναι το θεμα τι κανεις.Τρως τα χημικα και το ξυλο και φευγεις?Τα τρως και καθεσαι αμετοχος διαδηλωνοντας ειρηνικα και χορευοντας(!!!!)?Βλεπεις συνανθρωπους σου αιμορφυτους να τους βαρανε και να τους σερνουν και καθεσαι?Οπως και η βια ετσι και η ειρηνη δεν ειναι αυτοσκοπος.

Συμφωνω, αλλα δεν πολεμας με χερια και καδρονια...εισαι καταδικασμενος στην αποτυχια ετσι.

Αποσυνδεδεμένος Tempus

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1743 στις: 30/06/11, 17:26 »
Νομιζω οτι ο xoly εννοουσε οτι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με οσα μας κανουν θα ειμαστε σαν το Μπαγκλαντεζ και οπως και αυτοι ετσι και εμεις θα συνεχισουμε να ζουμε, πολυ πολυ δυσκολα μεν, αλλα θα επιβιωνουμε δε.
Καταλαβαινω τι λεει, δεν συμφωνω με την αποψη αυτη (εχει ο Θεος), αλλα ειναι ενα κακιστο παραδειγμα μιας και δεν λαμβανει υποψην πραγματα οπως:
Το Μπαγκλαντεζ εχει χαμηλους μισθους, αλλα εχει εξισου φθηνη αγορα (αρα ο καταναλωτης εχει μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη για ενα καλαθι νοικοκυρας)
Το Μπαγκλαντεζ εχει και βιομηχανιες και μεγαλη γεωργικη παραγωγη (σε μερικα προϊοντα ειναι απο τους μεγαλυτερους παραγωγους παγκοσμιως), αρα εχει και δουλειες περισσοτερες αν και σε αθλιες συνθηκες, χωρις δικαιωματα εργατων κτλ.
Οποτε φαινομενικα, αν και μοιαζει με ενα "θαυμα της Ασιας", (απο τριτοκοσμικη χωρα ειναι μεσα στις top υπο αναπτυξη), στην πραγματικοτητα ειναι ακομα μια περιπτωση φτωχου λαου οπου του ορμησανε οι πολυεθνικες. τα χρηματιστηρια και οι διεφθαρμενες κυβερνησεις και τελικα τον εχουν αναγκασει να ειναι υπο ομηρια με μισθους σκλαβων, χωρις δικαιωματα κτλ.
Αυτο με λιγα λογια μπορει να σημαινει υπο αναπτυξη χωρα με βαση τους οικονομικους δεικτες κτλ, αλλα την πραγματικοτητα δεν την δειχνουν οι οικονομικοι δεικτες αλλα η καθημερινοτητα.
Το ιδιο συμβαινει και στην Ελλαδα πανω κατω, οχι με ιδιους μισθους και δικαιωματα κτλ, αλλα εκει θελουν να μας φτασουν.
Οποτε, η φαινομενικη αναπτυξη κτλ μιας χωρας, δεν θα πρεπει να λαμβανεται υποψην μονο απο τους οικονομικους δεικτες και χρηματιστηριακες προβλεψεις (μιας και αυτες δειχνουν μονο τα πιθανα κεδη οσων επενδυουν), αλλα κυριως απο την ποιοτητα του βιωτικου επιπεδου του πληθυσμου αυτης της χωρας. Και εκει το Μπαγκλαντεζ δεν παει καθολου καλα. Ειναι στις top χωρες με διαφθορα, φτωχεια, πεινα και εξαθλιωση, ενω πλεον και οι δουλειες εχουν γινει κατι σπανιο μιας και εχουν κορεστει οι βιομηχανιες.
Κατα τα αλλα, παραδειγμα αντιστοιχο που δειχνει οτι δεν εχει σημασια ποσο πλουσια μπορει να ειναι μια χωρα και ποσο μπορει καποιος να την εκμεταλλευτει, ειναι σχεδον το συνολο της βορειας Αφρικης με χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα αυτος της Νιγηριας.
Η Νιγηρια υπο φυσιολογικες συνθηκες ειναι απο τις πλουσιοτερες χωρες του κοσμου, εξαιτιας του ορυκτου της πλουτου, αδαμαντορυχειων, πετρελαιου κτλ. Ο λαος της ομως ειναι απο τους πιο φτωχους και το περιβαλλον της εχει καταστραφει σχεδον ολοκληρωτικα απο τις πρακτικες των πετρεαλαιο-βιομηχανιων (πολυεθνικων κυριως) που το μονο που κανουν ειναι να απομυζουν τον πλουτο της χωρας για ψιχουλα (τα οποια λυμαινονται οι διεφθαρμενες κυβενρησεις και η αυλη τους), εχοντας τακτικες που στρεφονται εναντιον του περιβαλλοντος (αλλα υπερ των κερδων).
Οπως βλεπουμε, η "αναπτυξη", οι οικονομικοι δεικτες και αλλες "εφευρεσεις" των αγορων και του καπιταλιστικου συστηματος, εχουν μονο σαν σκοπο να μπορουν να δικαιολογησουν τις πρακτικες που ακολουθουνται, ετσι ωστε εντεχνως να κρυβουν το πραγματικο προβλημα, που δεν ειναι αλλο απο το αθλιο βιωτικο επιπεδο του απλου λαου.

Συμφωνώ απόλυτα. Η τεχνοκρατική θεώρηση επικεντρώνεται στα νούμερα μόνο, χρησιμοποιώντας μια έννοια της "ανάπτυξης" που είναι αποκομμένη από τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετές χώρες σαν το Μπαγκλαντές, όπου γίνονται πολλές επενδύσεις, υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, υπάρχει βιομηχανία, διάφοροι δείκτες οικονομικής κατάστασης παρουσιάζονται "καλοί". Όμως κυριαρχεί η ανισότητα, με την πλειοψηφία των πολιτών να έχει χαμηλό βιοτικό επίπεδο, που φτάνει ακόμα και στην εξαθλίωση. Φαίνεται λοιπόν ότι το μοντέλο "ανάπτυξης" που οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα, και στην έλλειψη του οποίου αποδίδουν την κακοδαιμονία μας, είναι αποτυχημένο. Προφανώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο μέγεθος της παραγωγής του πλούτου, αλλά στην άνιση κατανομή του (συσσώρευση κεφαλαίου σε λίγους).

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1744 στις: 30/06/11, 17:31 »

Συμφωνω, αλλα δεν πολεμας με χερια και καδρονια...εισαι καταδικασμενος στην αποτυχια ετσι.
Πολεμάς με ότι έχεις. Μάσκες, κουκούλες, καδρόνια, πέτρες μάρμαρα, γροθιές. Και δεν είσαι καταδικασμένος στην αποτυχία. Γιατί είσαι σε έναν πόλεμο που αυτά έχεις. Δεν μπορείς να έχεις χημικά ή οτιδήποτε άλλο. Και μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν όπλα, θα έχεις μόνο καδρόνια χέρια και πέτρες. Αυτές τις δύο μέρες οι 50 και πλέον τραυματισμένοι (και κάποιοι σοβαρά) μπάτσοι, δείξανε ότι δεν είναι τίπτοα σούπερμαν. Με λίγο καλύτερη οργάνωση και η πλατεία δεν θα ξαναδειάσει από χημικά.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1745 στις: 30/06/11, 17:33 »

Πολεμάς με ότι έχεις. Μάσκες, κουκούλες, καδρόνια, πέτρες μάρμαρα, γροθιές. Και δεν είσαι καταδικασμένος στην αποτυχία. Γιατί είσαι σε έναν πόλεμο που αυτά έχεις. Δεν μπορείς να έχεις χημικά ή οτιδήποτε άλλο. Και μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν όπλα, θα έχεις μόνο καδρόνια χέρια και πέτρες. Αυτές τις δύο μέρες οι 50 και πλέον τραυματισμένοι (και κάποιοι σοβαρά) μπάτσοι, δείξανε ότι δεν είναι τίπτοα σούπερμαν. Με λίγο καλύτερη οργάνωση και η πλατεία δεν θα ξαναδειάσει από χημικά.

Διαφωνω απολυτα. Οργανωση σημαινει και κοσμος που θελει να πολεμησει τα ΜΑΤ κλπ. Ας βγουν να το πουν αυτο και θα δουμε ποσοι θα μαζευτουν στην πλατεια...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1746 στις: 30/06/11, 17:38 »

Διαφωνω απολυτα. Οργανωση σημαινει και κοσμος που θελει να πολεμησει τα ΜΑΤ κλπ. Ας βγουν να το πουν αυτο και θα δουμε ποσοι θα μαζευτουν στην πλατεια...
Όταν τα ΜΑΤ πετούν χημικά μέσα στην πλατεία, ο κόσμος θέλει να αμυνθεί. Αν ήσουν εκεί το είδες. Δεν χρειάζεται να θες να επιτεθείς. Αρκεί να θες να αμυνθείς σε αυτό που συμβαίνει, ακόμα και γύρω από αυτό να οργανωθεί η πλατεία τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν είπα να πάμε να τους σαπίσουμε για να μπούμε στη βουλή, θα έρθει κι αυτηνής η ώρα, είπα να οργανωθούμε για να κρατήσουμε την πλατεία συντάγματος ελεύθερη. Και όλοι όσοι ειναι εκεί το θέλουν αυτό.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1747 στις: 30/06/11, 18:39 »
Δεν είναι απλά ότι αστοχείτε, πάτε να πέσετε και μέσα στο δίχτυ. Συνέλθετε, γιατί γίνεστε επικίνδυνοι, για τον εαυτό σας αλλά και για όσους σας ακολουθήσουν.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1748 στις: 30/06/11, 19:00 »

Και σου ξαναλέω, να βγεις και να το πεις αυτό στα παιδιά που δίνανε μάχες (διακινδυνεύοντας την ελευθερία τους, τη σωματική τους ακεραιότητα κλπ) στην πλατεία όταν οι υπόλοιποι είχαμε υποχωρήσει στους κάτω δρόμους! Αυτοί πήραν πάλι την πλατεία, όχι εμείς! Τους χρειαζόμαστε (και θα πρεπε να είμαστε ένα με αυτός), δεν είναι αντίπαλοί μας, ούτε ασφαλίτες! Κλείστε την τηλεόραση επιτέλους!

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #1749 στις: 30/06/11, 19:53 »
Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω οτι η βία την οποία αρκετοί στηρίζετε εδώ μέσα σαν μέσο αντίδρασης, βολεύει το σύστημα. Αυτό που πραγματικά έτρεμαν κάποιοι ήταν το ειρηνικό και το μαζικό. Δυστυχώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία αφού και πάλι επικράτησε η τρομοκρατία, ο κόσμος που κατέβαινε στο σύνταγμα μειώθηκε δραματικά μόλις έγιναν τα πρώτα επεισόδια. Χθές δεν είδα να κυκλοφορούν οικογένειες όπως τις άλλες μέρες.

Πάντως σε όσα βίντεο κυκλοφορούν δύο πράγματα είναι εμφανή. Από την μία η αντιεπαγγελματική στάση των αστυνομικών και από την άλλη η μεγάλη επιθετικότητα των μη ειρηνικών διαδηλωτών. Είναι ανεύθυνο εκ μέρους ενός μπάτσου να πετάει δακρυγόνο μες στο μετρό αλλά είναι το ίδιο εγκληματικό να σπάς πεζοδρόμια και να πετάς κοτρόνες που μπορούν να ανοίξουν τα κεφάλια περαστικών. Ας μη βλέπουμε μόνο την μία μεριά.