Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 608746 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Fretwork

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
  • Chuck Norris has two speeds:Walk and Kill.
    • Προφίλ
    • myspace
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1900 στις: 15/09/11, 13:08 »
Johnie είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος...
Κοντά στα 30 με μια ψευτοδουλειά -χωρίς μέλλον...
Όπου και να πας το σύστημα θα σε αγγίξει μην έχεις αυταπάτες.
Η αλλαγή αυτού του τέρατος που λέγεται "ελεύθερη αγορά-καπιταλισμός κλπ" δεν θα γίνει χωρίς αίμα δυστυχώς.
Και λέω για αλλαγή γιατί πιστεύω πλέον ότι έχει φτάσει σε αδιέξοδο και τρέφεται από τις σάρκες μας.
Ένας φίλος σου απτα παλιά :)

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1901 στις: 15/09/11, 14:01 »
Σορυ για την online γκρινια και αγανακτηση... Φταινε οι σκεψεις για μεταναστευση μαλλον...
Καληνυχτα Ελλαδα...
Σε δικαιολογω απολυτα. Ειναι τραγικο πληγμα στον εγωισμο ενος ανθρωπου να περασε τα χρονια του κοροιδευοντας πχ οσους δεν καπνιζουν και να του λεει ο γιατρος του οτι πρεπει να το κοψει γιατι του κανει κακο η να αποκαλει τους αλλους Γερμαναραδες, να τους εχει για φονιαδες, για ληστες, η να εχει πχ καποια πολιτικη τοποθετηση  με τους Αμερικανοαγγλους για ιμπεριαλιστες, φονιαδες λαων κλπ και να ερχεται η μερα που να σκεφτεται να παει στη χωρα τους να του δινουν απο το ψωμι τους και τις δουλειες τους η να τον μαθαινουν απο τις επιστημες τους, να ζηταει να τον βαζουν στα λεωφορεια τους, στα σπιτια τους, στις πισινες τους, να του αλλαζει την παπια η αποκλειστικη τους, να τον χειρουργουν στα νοσοκομεια τους.

Εγω πχ που ειμαι και Γερμανια, τους αγαπαω και αυτους (οπως και πολλους αλλους λαους). Και θα σου συστηνα το ιδιο να κανεις και εσυ. Αν ερθεις απο δω να μας αγαπας και εσυ (η οπου πας με το καλο, να εχεις σαν αρχη να μην εχεις φτυσει εκει που θα ταιστεις, γιατι πρωτος εσυ θα σιχαινεσαι μετα να φας)

update: Ελπιζω παντως να το λες με μια δοση υπερβολης, γιατι πλακα στην πλακα μεταναστευση σε μερη που δεν τα γουσταρει κανεις εξ' αρχης (λογω συστηματος, ιστοριας, ατομων, πεποιηθησεων κλπ) αποδεικνυεται πολυ δυσκολη. Ειδικα αν μιλαμε να ριζωσει, κανει  οικογενεια, να συναναστραφει με αλλους, να εχει το παιδι του σχεση με "ξενους", να σε καλουν στα σπιτια τους κλπ. Δε κρυβεται η "απεχθεια" και παντα καταληγει αμφιδρομη.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/09/11, 14:21 από monoxeiras »
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
    • http://laikikithara.forumgreek.com
« Απάντηση #1902 στις: 15/09/11, 14:02 »
Η ελεύθερη αγορά και η παγκοσμιοποίηση από μόνες τους δεν είναι καθόλου κακό πράγμα.
Στην κατάσταση αυτή μας φέρανε η χρηματηστηριακή χειραγώγηση της ελεύθερης αγοράς, οι κρατικές παρεμβάσεις στην αγορά και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1903 στις: 15/09/11, 15:50 »
Ακομα εχω τα ιδια ερωτηματα που ειχα κανα 2 χρονια πριν ομως:
Γιατι κανεις δεν φορολογει τα τεραστια εισοδηματα (πχ τους γνωστους-αγνωστους 6000 που εχουν περιουσια συνολικα πανω απο 1 τρισ);
Γιατι δεν φορολογουν την εκκλησια;
Γιατι δεν εχει μπει κανενας φυλακη ακομα (απο πολιτικους μεχρι λειτουργους κτλ);
Γιατι δεν κινουμαστε επισημως και επιθετικα για τις Γερμανικες αποζημιωσεις που χαρισαμε στους Γερμαναραδες για να μπορεσουν να φτιαξουν την βρωμοχωρα τους μετα τον Β παγκοσμιο (που οι ιδιοι προκαλεσαν);
Οταν ομως πριν 2 χρονια μερικοι (και δεν εννοω εμενα) προβλεπανε την κατασταση που ειμαστε σημερα και λεγανε οτι δεν επρεπε να υπογραφουν μνημονια αλλα να ακολουθησουμε επιθετικη πολιτικη (απειλη αρνησης πληρωμης κτλ) γιατι το προβλημα δεν ειναι Ελληνικο αλλα συστημικο, καποιοι λεγανε οτι πολυ καλα εκανε η κυβερνηση και οτι σαν Ελληνες ειμαστε πονηροι και σχεδιαζουμε τρελη πουστια στους σπεκουλατορες...
Αρε ξυλο που θελουν μερικοι...
Εχω σιχαθει αυτη την χωρα και τους ανευθυνους πολιτες της, τους κλεφτες πολιτικους και τους νεο-(και παλιο) πλουτους.
Εχω σιχαθει τους Λατσιους και τα φυτα της τηλεορασης, τις Μενεγακηδες που ζητανε και επιδομα πολυτεκνων, τους απατεωνες που πτωχευουν επιχειρησεις και την κοπανανε στο εξωτερικο, την ατιμωρησια ΟΛΩΝ εκτος των χαμηλομισθων, συνταξιουχων και ευπαθων ομαδων.
Εχω σιχαθει την υποκρισια, τα ψεματα, το δηθεν, τους λουμπεν, τους ξερολες, τους γνωστους-αγνωστους και τους αγνωστους-γνωστους, τα φασιστακια, τα αναρχακια, τα μπαχαλακια, τους βρωμομπατσους και τους μαφιοζους.
Βαρεθηκα και σιχαθηκα να ξυπναω καθε πρωι και να πηγαινω σε μια δουλεια-σκλαβια για ενα μισθο που δεν μου φτανει να ζησω και να μην μπορω να κανω τιποτα, οταν ακομα και αυτον τον μικρο μισθο μου τον ΚΛΕΒΟΥΝΕ για να φανε στην wall street καποια μουνοπανα.
Σιχαθηκα να ακουω δηλωσεις, εξαγγελιες, απειλες, εκφοβισμους, ψεματα, ψεματα, ψεματα...
Βαρεθηκα και τους Τουρκους και τους Κυπριους και τους Ισραηλινους, βαρεθηκα τους ηγετες και τους σωτηρες...
Βαρεθηκα να ειμαι ανημπορος να αντιδρασω, να μην δεχτω οσα μου κανουν και οσα ετοιμαζονται να μου κανουν.
Βαρεθηκα να ειμαι εγκωβισμενος σε μια χωρα που ποτε δεν με σεβαστηκε, ποτε δεν με βοηθησε, αλλα αντιθετα με εκμεταλλευτηκε και θα με εκμεταλλευεται μεχρι να πεθανω.
Μα πανω απο ολα εχω βαρεθει και σιχαθει τον εαυτο μου που ακομα καθομαι εδω και γραφω σε αυτο το forum πραγματα που κανεναν δεν θα συγκινησουν και τιποτα δεν θα καταφερουν να αλλαξουν...
Σκεφτομαι να φυγω, αλλα να παω που; Παντου ειναι σκατα, ασχετα αν καπου τουλαχιστον οι νομοι ισχυουν... Και ακομα και εκει που δεν ειναι σκατα τα πραγματα, τελικα θα γινουν και εκει σκατα αργα η γρηγορα...
Και ξερω οτι δεν ειμαι ο μονος που νιωθει ετσι, η οργη καποια στιγμη θα πλημυρισει αυτη την χωρα που ποτε δεν αντεδρασε και τοτε θα ειναι αργα για ολους μας και ολους τους.
Η χωρα πτωχευσε απο το 2004 με τους Ολυμπιακους (εκει παιχτηκε το μεγαλο φαγοποτι), ενω ηταν ηδη σε πορεια πτωχευσης απο δημιουργιας του κρατους, η πτωχευση ομως των αξιων μας, του πνευματος μας, της ηθικης μας και της δυναμης μας,  ειναι η μονη πτωχευση που μπορει να αποφευχθει. Αν δεν κανουμε κι αυτο, εχουμε να δουμε τετοιες ασχημιες που δεν τις φανταζομαστε.
Σορυ για την online γκρινια και αγανακτηση... Φταινε οι σκεψεις για μεταναστευση μαλλον...
Καληνυχτα Ελλαδα...

Welcome to the club! Για πολλους μηνες ενιωθα ετσι, Johnie, ειναι πολυ ασχημο να νιωθεις τοσο εγκλωβισμενος και χωρις να εχεις περιθωρια αντιδρασεις...σε οδηγει σε κακες σκεψεις αυτο το συναισθημα. Αν και η κατασταση δεν αλλαξε, εχω βγαλει τον εαυτο μου απο αυτο το τρυπακι, με πιστη και προσπαθεια. Προσπαθω να κανω οτι καλυτερο μπορω για μενα, ειτε λεγεται σπουδες, ειτε αλλαγη συνηθειων, ειτε οπως αλλιως θες, αλλα δε σκοπευω να το βαλω κατω επειδη ολα ειναι (ειναι, δε δειχνουν) σκατα. Καπου, καπως, ειμαι σιγουρος πως θα μπορεσω να κανω αυτα που θελω και να ζησω αξιοπρεπως...αν οχι, τι εχω να χασω? Τα ηδη ελαχιστα που διαθετω? Στο καλο!! Εξαλλου μαζι με αυτα, μαλλον θα φυγουν και πολλα παγιωμενα πραγματα ανα τον κοσμο, οποτε χαλαλι, θα προτιμησω την αλλαγη κι οπου με παει.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1904 στις: 15/09/11, 16:38 »
Αυτα που γραφω δεν τα γραφω τωρα, οσοι παρακολουθειτε απο την αρχη το thread το ξερετε, ισως σε αντιθεση με αλλους που μπαινουν να κανουν την πλακα τους.
Περα απο αυτα ομως, που ακριβως ειδες μονοχειρα οτι εχω προβλημα με λαους;
Εκει που μιλαω για Γερμανους, Ισραηλ, Τουρκους κτλ;
Πρεπει να χεις απυθμενο θρασος χωρις να με ξερεις και χωρις καν να εχεις παρακολουθησει το thread απο την αρχη, να μου κανεις κυρηγμα και πατροναρισμα (το ξερω οτι τρολαρεις, αλλα κι αυτο εχει καποια ορια) για το να αγαπαω αλληλους και λοιπες καθωσπρεπει αηδιες που συνηθιζετε να αναμασατε οσοι ανηκετε στο συναφι...
Δεν εχω κανενα προβλημα με τους λαους, εχω προβλημα με οσους διοικουν τους λαους και με τον τροπο που διοικουν.
Το γεγονος οτι η Γερμανια μας οφειλει (οπως και σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη αλλα και ΗΠΑ) ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν αλλαζει.
Το γεγονος οτι οι Ισραηλινοι εχουν μετατραπει απο θυματα του φασισμου σε φασιστες και θυτες, παλι δεν αλλαζει.
Το γεγονος οτι η Τουρκια ειναι ενα στρατοκρατουμενο εθνος/κρατος και οτι φερεται σαν νταβατζης της Μεσης Ανατολης (μαζι με το Ισραηλ) ή προσπαθει να γινει γενικα, παλι δεν αλλαζει.
Το οτι η ελευθερη αγορα, καπιταλισμος και το χρηματοπιστωτικο συστημα ετσι οπως λειτουργουν οδηγουν τον πλανητη ολοκληρο στην καταστροφη, επισης ειναι γεγονος.
Απο κει και περα, σου προτεινω να μεινεις Γερμανια (αφου λες οτι εκει μενεις) λοιπον και να εισαι τρισευτυχισμενος με τις επιτυχιες της χωρας στην οποια ζεις, ενω εχοντας την ουριτσα σου απο εξω, κανεις κυρηγμα σε ολους εμας που την ακουμε στερεο οχι μονο τωρα, αλλα απο τοτε που γεννηθηκαμε.
Οσο για το που μπορει να παω αν μεταναστευσω και πως μπορει να νιωθω, ουτε το ξερεις, ουτε μπορεις να το φανταστεις.
Και η Ελλαδα και ολος ο κοσμος πλεον κυβερνιεται απο τις ιδιες πολιτικες, τιποτα δεν αλλαζει οπου και να πας.
Απλα μπορει καπου να ζεις πιο ανθρωπινα για λιγα χρονια ακομα μεχρι και εκει να φτασει η "κριση".
Για αυτο απο την αρχη του thread λεω και ξαναλεω οτι για να αλλαξουν τα πραγματα πρεπει να αλλαξουν σε παγκοσμιο επιπεδο και οχι μονο στην Ελλαδα.
Τεσπα, αρκετα...
Σου επιστρεφω τις "συμβουλες" σου και να σαι καλα εκει που εισαι...

People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1905 στις: 15/09/11, 17:07 »
Αυτα που γραφω δεν τα γραφω τωρα, οσοι παρακολουθειτε απο την αρχη το thread το ξερετε, ισως σε αντιθεση με αλλους που μπαινουν να κανουν την πλακα τους.
Περα απο αυτα ομως, που ακριβως ειδες μονοχειρα οτι εχω προβλημα με λαους;
Εκει που μιλαω για Γερμανους, Ισραηλ, Τουρκους κτλ;
Πρεπει να χεις απυθμενο θρασος χωρις να με ξερεις και χωρις καν να εχεις παρακολουθησει το thread απο την αρχη, να μου κανεις κυρηγμα και πατροναρισμα (το ξερω οτι τρολαρεις, αλλα κι αυτο εχει καποια ορια) για το να αγαπαω αλληλους και λοιπες καθωσπρεπει αηδιες που συνηθιζετε να αναμασατε οσοι ανηκετε στο συναφι...
Δεν εχω κανενα προβλημα με τους λαους, εχω προβλημα με οσους διοικουν τους λαους και με τον τροπο που διοικουν.
Το γεγονος οτι η Γερμανια μας οφειλει (οπως και σε ολη την υπολοιπη Ευρωπη αλλα και ΗΠΑ) ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν αλλαζει.
Το γεγονος οτι οι Ισραηλινοι εχουν μετατραπει απο θυματα του φασισμου σε φασιστες και θυτες, παλι δεν αλλαζει.
Το γεγονος οτι η Τουρκια ειναι ενα στρατοκρατουμενο εθνος/κρατος και οτι φερεται σαν νταβατζης της Μεσης Ανατολης (μαζι με το Ισραηλ) ή προσπαθει να γινει γενικα, παλι δεν αλλαζει.
Το οτι η ελευθερη αγορα, καπιταλισμος και το χρηματοπιστωτικο συστημα ετσι οπως λειτουργουν οδηγουν τον πλανητη ολοκληρο στην καταστροφη, επισης ειναι γεγονος.
Απο κει και περα, σου προτεινω να μεινεις Γερμανια (αφου λες οτι εκει μενεις) λοιπον και να εισαι τρισευτυχισμενος με τις επιτυχιες της χωρας στην οποια ζεις, ενω εχοντας την ουριτσα σου απο εξω, κανεις κυρηγμα σε ολους εμας που την ακουμε στερεο οχι μονο τωρα, αλλα απο τοτε που γεννηθηκαμε.
Οσο για το που μπορει να παω αν μεταναστευσω και πως μπορει να νιωθω, ουτε το ξερεις, ουτε μπορεις να το φανταστεις.
Και η Ελλαδα και ολος ο κοσμος πλεον κυβερνιεται απο τις ιδιες πολιτικες, τιποτα δεν αλλαζει οπου και να πας.
Απλα μπορει καπου να ζεις πιο ανθρωπινα για λιγα χρονια ακομα μεχρι και εκει να φτασει η "κριση".
Για αυτο απο την αρχη του thread λεω και ξαναλεω οτι για να αλλαξουν τα πραγματα πρεπει να αλλαξουν σε παγκοσμιο επιπεδο και οχι μονο στην Ελλαδα.
Τεσπα, αρκετα...
Σου επιστρεφω τις "συμβουλες" σου και να σαι καλα εκει που εισαι...

Μα δε μας πολεμησαν στους πολεμους οι ιθυνοντες, αλλα οι λαοι τους. Δε μας σκοτωσαν προσωπικα οι αρχηγοι αλλα οι στρατιωτες τους. Δε χρωστας τα χρεη σου σε αρχηγους αλλα σε φορολογουμενους απλους ανθρωπους αλλων λαων. Και οταν δεν τα πληρωνεις δεν κανεις κακο σε αρχηγους αλλα σε ανθρωπους των οποιων τις οικονομιες μασουλας (πχ το ταδε pension fund της Νορβηγιας που επενδυσε τα λεφτα των συνταξιουχων του). Και οταν λεμε οι Γερμαναραδες, Αμερικλανοι κλπ ειναι ξεκαθαρο οτι δεν εννοουμε Γερουσιαστες αλλα κατοικους τοπων, ανθρωπους οπως εσυ και εγω. Και τις πολεμικες αποζημιωσεις υποθετω οτι δεν τις ζητας απο συγκεκριμενους βουλευτες/ηγητορες αλλα απο ολους τους κατοικους της χωρας μαζι.
(το δευτερο ενικο δεν παει για εσενα προσωπικα, ειναι τροπος γραφης)

Η μεγαλυτερη καραμελα ειναι το δε μου φταιτε εσεις, αλλα οι αρχηγοι σας. Με αυτον τον τροπο ειμαστε ασφαλισμενοι και να λεμε για τον διπλανο κατι κακο και αμα η κουβεντα αλλαξει και γνωρισουμε και καναν αμαερικανο που χει πλακα, "δεν εννουσα εσενα, μιλαγα για την ηγεσια σας". Αλλωστε, στις δημοκρατιες ο καθε λαος εχει τους ιθυνοντες που του αξιζουν και το να μισει/προσβαλει κανεις τα συμβολα/εκπροσωπους/ηγεσιες/σημαιες του καθε λαου ειναι ισοδυναμο με το να τον μισει/προσβαλει και συνολικα.

Δε μενω ΕΚΕΙ μενω ΚΑΙ εκει.

Φυσικα δε μπορω να φανταστω πως νιωθει κανεις οπου αποφασισει να παει. ΦΙλικη συμβουλη σου λεω απλα αν μπορεις να το αποφυγεις να πας σε μερη/κρατη/λαους/κυβερνωντες/συστηματα/πες το οπως θελεις που μισεις, γιατι το παιχνιδι μεταναστευση ειναι μαραθωνιος και δε τη βγαζει κανεις αν δεν αγαπα πραγματικα τον τοπο που πηγαινει να ζησει. Αν δεν τις θελεις τις συμβουλες εννοειται πετα τις κατευθειαν στα σκουπιδια, δε σου χρειαζονται, ουτε με το ζορι μπορω να σε κανω να τις ακουσεις και ουτε θα ειχα κανενα συμφερον αν τις ακουγες (δεν ξερω καν αν θα ειχες και εσυ αν τις ακολουθουσες εδω που τα λεμε)
« Τελευταία τροποποίηση: 15/09/11, 17:18 από monoxeiras »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1906 στις: 15/09/11, 17:27 »
Να πω και κατι *περιπου* ασχετο...

Ποτε δεν καταλαβα πως ειναι δυνατον δυο "οπαδοι" ομαδων να καθονται αντικριστα σε ενα γηπεδο και να βριζει ο ενας τις μαναδες του αλλου, να του πεταει μπουκαλια κλπ και μετα αν ποτε μεθαυριο τυχει να συναντηθουν πχ στο σπιτι ενος κοινου γνωστου και βρουν στην κουβεντα οτι ηταν στο ιδιο ματς αντεχουν χωρις ντροπη να :

α) συνυπαρχουν στο ιδιο τραπεζι ενω και οι δυο ξερουν οτι εβριζαν απιστευτα αυτο που ο αλλος πρεσβευει
β) να λενε "ελα ρε γεια μας, οι φιλαθλοι ειναι ολοι οκ οι ηγεσιες ειναι που μας φταινε, εμεις τι εχουμε να μοιρασουμε?" σα να μη θυμουνται οτι προχθες εκτοξευαν ο ενας εναντιον του αλλου καρεκλες.

Στο μοτιβο αυτο λοιπον θεωρω οτι βρισκεται και αυτη η κουβεντα αλλα και οσες ξεκινανε βριζοντας αλλους για πολιτικα, θρησκευτικα, εθνικα, σεξουαλικα, φυλετικα θεματα και μετα γυρνανε στο "δε μου φταινε τα κακομοιρα τα ανθρωπακια, μιλαγα για τους ηγετες τους".

Απο την αλλη βεβαια, με αυτα και με αυτα, δεν εχω συγκεκριμενη ομαδα, θρησκεια, πολιτικη και κομμα...

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1907 στις: 15/09/11, 17:31 »

Ποτε δεν καταλαβα πως ειναι δυνατον δυο "οπαδοι" ομαδων να καθονται αντικριστα σε ενα γηπεδο και να βριζει ο ενας τις μαναδες του αλλου, να του πεταει μπουκαλια κλπ και μετα αν ποτε μεθαυριο τυχει να συναντηθουν πχ στο σπιτι ενος κοινου γνωστου και βρουν στην κουβεντα οτι ηταν στο ιδιο ματς αντεχουν χωρις ντροπη να :

α) συνυπαρχουν στο ιδιο τραπεζι ενω και οι δυο ξερουν οτι εβριζαν απιστευτα αυτο που ο αλλος πρεσβευει
β) να λενε "ελα ρε γεια μας, οι φιλαθλοι ειναι ολοι οκ οι ηγεσιες ειναι που μας φταινε, εμεις τι εχουμε να μοιρασουμε?" σα να μη θυμουνται οτι προχθες εκτοξευαν ο ενας εναντιον του αλλου καρεκλες.

Στο μοτιβο αυτο λοιπον θεωρω οτι βρισκεται και αυτη η κουβεντα αλλα και οσες ξεκινανε βριζοντας αλλους για πολιτικα, θρησκευτικα, εθνικα, σεξουαλικα, φυλετικα θεματα και μετα γυρνανε στο "δε μου φταινε τα κακομοιρα τα ανθρωπακια, μιλαγα για τους ηγετες τους".

Απο την αλλη βεβαια, με αυτα και με αυτα, δεν εχω συγκεκριμενη ομαδα, θρησκεια, πολιτικη και κομμα...

Νταξει, το συγκεκριμενο δεν ειναι καν παραδειγμα...επειδη μαλλον δε σε αντιπροσωπευει ο επαγγελματικος αθλητισμος, γι' αυτο το λες. Μια χαρα ειναι, πας, βριζεις και ξεδινεις, δεν εχει να κανει με τιποτα περισσοτερο...ειναι κλασικος γηπεδικος χαβαλες. Οποιος τον παιρνει σοβαρα και μπλεκει σε μπουνιδια, πεσιματα, εμπρισμους κλπ αυτος ειναι που εχει προβλημα...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1908 στις: 15/09/11, 17:36 »
Ξαναεπαναλαμβανω λοιπον, μιας και κανεις οτι δεν καταλαβαινεις οτι:
α) δεν μισω κανεναν (ουτε καν τους μαλακες που μας εχουν φτασει εκει που μας εχουν φτασει), ουτε λαους, ουτε καν αρχηγους κρατων. Θεωρω οτι και αυτοι ειναι ερμαια ενος συστηματος που απλα φοβουνται να αλλαξουν. Εχουν ευθυνες; Σαφως, οπως και οι λαοι που ακολουθουνε και "μασανε". Τους μισω για αυτο; Οχι. Το μισος δεν εχει κανενα νοημα, δεν βγαζει πουθενα και σιγουρα δεν αλλαζει ποτε κατι προς το καλυτερο. Θελω να αλλαξω τα πραγματα; Ναι. Οπως φαινεται ομως οι περισσοτεροι δεν θελουν ή φοβουνται την αλλαγη και την οποια χειραφετηση.
β) αν ηθελα οντως να φυγω μεταναστης, για μενα πιστεψε με, θα ηταν πολυ ευκολο, απλα δεν ειμαι τυπος που τα παραταω ευκολα και γουσταρω τον τοπο μου, ενω δεν γουσταρω ΚΑΝΕΝΑΣ να με αναγκαζει να φευγω απο αυτον.
Αν νομιζεις οτι οι Γερμανοι ή οποιοσδηποτε λαος ή χωρα ευθυνεται για την καταντια παγκοσμιως, μπορεις να εκφερεις την αποψη σου για το ποιος νομιζεις οτι φταιει.
Την δικη μου αποψη την εχω γραψει απο την αρχη του thread και δεν προκειται να την επαναλαμβανω συνεχεια.
Εχω πει οτι ολα οσα γινονται ειναι απλα αποτελεσματα του συστηματος (οπως και η κριση ειναι συστημικη και οχι της ΕΛλαδας), οποτε το να πιστευω οτι η Μερκελ ή ο Σαρκοζι ή ο καθε τελειωμενος δικος μας φταιει για την παγκοσμια κατασταση, ειναι τουλαχιστον αφελες. Ολοι (τους) λειτουργουν απλα με βαση το συστημα, προσπαθωντας πως και πως να το διατηρησουν.
Αυτη ειναι η δουλεια των πολιτικων, να διατηρουν μια κατασταση, μιας και οι ψηφοφοροι αυτο θελουν: σταθεροτητα, οχι αλλαγες και σιγουρα οχι αλλαγες που απαιτουν να αλλαξουν και οι ιδιοι για να πετυχουν. Το συστημα μπορει να το αλλαξει μονο ο καθημερινος ανθρωπος, μονο η μαζα και ο παλμος των λαων.
Και θα αλλαξει, ειτε το θελουμε, ειτε οχι, αυτο το συστημα αργα ή γρηγορα θα αλλαξει (αν στο μεταξυ δεν μας προλαβει καμια παγκοσμια καταστροφη φυσικη ή μη). Θα αλλαξει, γιατι ειτε αυτο θα αλλαξει, ειτε θα καταστραφει ο πλανητης και ολοι οσοι ζουμε πανω του.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1909 στις: 15/09/11, 17:53 »

Νταξει, το συγκεκριμενο δεν ειναι καν παραδειγμα...επειδη μαλλον δε σε αντιπροσωπευει ο επαγγελματικος αθλητισμος, γι' αυτο το λες. Μια χαρα ειναι, πας, βριζεις και ξεδινεις, δεν εχει να κανει με τιποτα περισσοτερο...ειναι κλασικος γηπεδικος χαβαλες. Οποιος τον παιρνει σοβαρα και μπλεκει σε μπουνιδια, πεσιματα, εμπρισμους κλπ αυτος ειναι που εχει προβλημα...

Ναι ρε παιδι μου το δεχομαι... το παραδειγμα το δινω για να καταδειξω οτι οταν λεμε χοντραδες τυπου "οι ΜΠΑΟΚΤζηδες ειναι Βουλγαροι", "τα Πακιστανια μυριζουν", "οι Γερμαναραδες θελουν να μας τα παρουν ολα", "οι Αμερικλανοι ειναι φονιαδες των λαων", "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας, δεν εννοουμε  την ηγεσια τους. Δηλαδη ελεος, ποιος ξερει πως λενε τον πρωθυπουργο του Πακισταν και αν μυριζει η ποιος εννοει οτι ο προεδρος του ΠΑΟΚ ειναι Βουλγαρος η οτι ο μονος κακος μπατσος ειναι ο αρχηγος τους?

Μη γυρναμε και ξεγλιστραμε σα τα χελια ωστε να μη μας πιασουν απο πουθενα ... εγω ειμαι και καποιας ηλικιας και εχω παψει να ειμαι τοσο ευλυγιστος δηλαδη  :P  .Αν δε γουσταρει κανεις το λαο μου, τη σημαια μου, τις πραξεις μου, τα πιστευω μου, τους αρχηγους μου, το χρωμα μου, τον τοπο μου κλπ πια απαιτω να το πει και να διατηρησει την θεση του καθαρα, σταθερα και ωραια. Δε βοηθαει να προσθεσει "φυσικα, οι παροντες εξαιρουνται μονο για οσους λειπουν το ελεγα", "δεν εννοουσα τη γυναικα σου", "νταξ, δε λεω για τα παιδια σου", "εννοουσα μονο τους βουλευτες σας" κλπ.

Σε αυτο το σημειο σταθηκα στα λογια του Τζωνι, οχι στα αλλα τα ας πουμε "πολιτικα" κλπ που κουβεντιαζετε.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/09/11, 18:10 από monoxeiras »

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1910 στις: 15/09/11, 20:01 »

Εσύ μπορεί να βρίζεις τη μάνα και τον πατέρα του άλλου και να ξεδίνεις θεωρώντας ότι δεν κάνεις τίποτα άλλο από χαβαλέ, το ανήλικο παιδάκι όμως που παίρνεις μαζί σου στο γήπεδο έχει άλλη άποψη και θα συμπεριφερθεί στο σχολείο και στην αλάνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Και το ενήλικο πλην βλαμμένο παιδάκι έχει άλλη άποψη και τα παίρνει πολύ στα σοβαρά και σπάει αυτοκίνητα, ανοίγει κεφάλια και πετάει μολότοφ στον ΣΚΑΙ.
Τίποτα δεν είναι αθώο, κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, όλα συμβάλλουν στην κατάντια μας ως έθνους πρώτα και ως κράτους στην συνέχεια.
Μιλάμε μεταξύ μας με κραυγές και συνθήματα, η λογική και η συζήτηση έχουν εξαφανιστεί από παντού, όλοι είναι ταμπουρωμένοι πίσω από δόγματα και μικρόκοσμους κατασκευασμένους είτε από τους ίδιους είτε από τους μέντορές τους... και κανείς δεν κοιτάζεται πια στον καθρέφτη πριν κατηγορήσει όλους τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1911 στις: 16/09/11, 00:12 »
Και θα αλλαξει, ειτε το θελουμε, ειτε οχι, αυτο το συστημα αργα ή γρηγορα θα αλλαξει (αν στο μεταξυ δεν μας προλαβει καμια παγκοσμια καταστροφη φυσικη ή μη). Θα αλλαξει, γιατι ειτε αυτο θα αλλαξει, ειτε θα καταστραφει ο πλανητης και ολοι οσοι ζουμε πανω του.

Ας προσέξουμε λιγάκι τι λέμε! Ο πλανήτης μας δεν είναι δυνατόν να καταστραφεί με ανθρώπινα μέσα. Ούτε είναι δυνατόν, ότι κι αν κάνουν οι άνθρωποι, "να καταστραφούμε όσοι ζούμε πάνω στην γη". Μικροβιάκια πάντα θα μένουν για να συνεχίσουν την ζωή και την εξέλιξη. Έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες!

Ούτε τα κοινωνικά μας συστήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για τον πλανήτη από τα κοινωνικά συστήματα άλλων ειδών οργανισμών, των μικροβίων ή των μυρμηγκιών πχ.

Ας αποκτήσουμε μέτρο, ας σταματήσουμε τις εγωιστικές συμπεριφορές, ιδίως όταν πρεσβεύουμε την απλότητα και την πνευματική ολοκλήρωση.

Τζόνι μην μασάς. Θυμήσου τα λόγια σου: "Κανείς δεν έχει εξουσία πάνω σου αν εσύ δεν το δέχεσαι". Αυτό προφανώς θα πιστεύουν και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και δεν έχει κουνηθεί φύλο τώρα που αποφασίστηκε η απόλυση του 10% των ατόμων του κλάδου. Εκτός κι αν κάνουν την κότα μήπως και δεν αγγίξει αυτούς το μέτρο αλλά τους διπλανούς τους. Πως το λέει κι η παροιμία? "Μακριά από τον κώλο μου κι ας μπει όπου νάναι"? Σωστό κι αυτό... μην ξεχνάμε και τις αξίες μας...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1912 στις: 16/09/11, 01:35 »
Pappou ο ανθρωπος εχει ηδη αυτη την στιγμη την δυναμη να καταστρεψει την ζωη πανω στον πλανητη. Για την ακριβεια εχει την "δυναμη" (ανοησια) να μετατρεψει την γη σε Αφροδιτη.
Δεν θα αναπτυξω βεβαια εδω και θεματα μικροβιων και βιολογιας, ουτε νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν αν θα υπαρχουν μικροβια οταν δεν θα υπαρχει τπτ αλλο.
Οσο για τους δημοσιους (και οχι μονο) που δεν κουνιουνται, εγω απεργιες βλεπω, διαδηλωσεις, ξαναβλεπω αγανακτισμενους κτλ, δεν νιωθω να εχει αλλαξει κατι...

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1913 στις: 16/09/11, 02:46 »

Εσύ μπορεί να βρίζεις τη μάνα και τον πατέρα του άλλου και να ξεδίνεις θεωρώντας ότι δεν κάνεις τίποτα άλλο από χαβαλέ, το ανήλικο παιδάκι όμως που παίρνεις μαζί σου στο γήπεδο έχει άλλη άποψη και θα συμπεριφερθεί στο σχολείο και στην αλάνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Και το ενήλικο πλην βλαμμένο παιδάκι έχει άλλη άποψη και τα παίρνει πολύ στα σοβαρά και σπάει αυτοκίνητα, ανοίγει κεφάλια και πετάει μολότοφ στον ΣΚΑΙ.
Τίποτα δεν είναι αθώο, κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, όλα συμβάλλουν στην κατάντια μας ως έθνους πρώτα και ως κράτους στην συνέχεια.
Μιλάμε μεταξύ μας με κραυγές και συνθήματα, η λογική και η συζήτηση έχουν εξαφανιστεί από παντού, όλοι είναι ταμπουρωμένοι πίσω από δόγματα και μικρόκοσμους κατασκευασμένους είτε από τους ίδιους είτε από τους μέντορές τους... και κανείς δεν κοιτάζεται πια στον καθρέφτη πριν κατηγορήσει όλους τους άλλους.

Φανταζομαι οτι μιλας γενικα, διοτι εγω ουτε γηπεδο παω τα τελευταια χρονια (με εξαιρεση 1-2 αγωνες μπασκετ του ΠΑΟ καθε χρονο) και ουτε παιρνω και κανενα παιδακι μαζι. Αλλα για να σου απαντησω, νομιζω οτι τo παιδακι εχει μπαμπα και πρωτιστως απο αυτον θα παρει παραδειγμα...αν μετρησεις το ποσοι βριζουν και το ποσοι πλακωνονται και κανουν επεισοδια, θα δεις μεγαλη αριθμητικη διαφορα. Τα παιδια παιρνουν παραδειγμα απο το πως πραττει ο γονιος. Αν βριζεις και του λες "μη βριζεις", θα σου πει "εσυ γιατι το κανεις" και την εκατσες...αλλα με το να βριζεις στο γηπεδο, δε σημαινει οτι το παιδι σου θα γινει χουλιγκανι, ελαχιστες ειναι αυτες οι πιθανοτητες.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1914 στις: 16/09/11, 03:14 »
ουτε νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν αν θα υπαρχουν μικροβια οταν δεν θα υπαρχει τπτ αλλο.

Σαφώς και ενδιαφέρει Τζόνι! Όταν αγαπάς την ζωή ενδιαφέρεσε για το σύνολό της και όχι μόνο για την δική σου. Όποιος, μιλώντας για ζωή, αναφέρεται μόνο στον εαυτό του ή στο είδος του φανερώνει μια ωφελιμιστική διάθεση, πράτει με σκοπό και γνώμωνα το ατομικό συμφέρον, βασική αρχή του Καπιταλισμού.

Σ' αυτήν την περίπτωση, όταν αναφέρεται κατά του Καπιταλισμού κατανοώ ότι τον ενδιαφέρει μόνο η αλλαγή των προσώπων εξουσίας και όχι η αλλαγή ιδεολογίας, συμπεριφοράς ή αξιών.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος elrich

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρομπούζουκο ολέ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1915 στις: 16/09/11, 06:31 »
Φανταζομαι οτι μιλας γενικα, διοτι εγω ουτε γηπεδο παω τα τελευταια χρονια

Ναι, έκανα ένα γενικό σχόλιο ορμώμενος από τα γραφόμενά σου.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1916 στις: 16/09/11, 13:50 »
ουτε νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν αν θα υπαρχουν μικροβια οταν δεν θα υπαρχει τπτ αλλο.

Σαφώς και ενδιαφέρει Τζόνι! Όταν αγαπάς την ζωή ενδιαφέρεσε για το σύνολό της και όχι μόνο για την δική σου. Όποιος, μιλώντας για ζωή, αναφέρεται μόνο στον εαυτό του ή στο είδος του φανερώνει μια ωφελιμιστική διάθεση, πράτει με σκοπό και γνώμωνα το ατομικό συμφέρον, βασική αρχή του Καπιταλισμού.

Σ' αυτήν την περίπτωση, όταν αναφέρεται κατά του Καπιταλισμού κατανοώ ότι τον ενδιαφέρει μόνο η αλλαγή των προσώπων εξουσίας και όχι η αλλαγή ιδεολογίας, συμπεριφοράς ή αξιών.

Pappou το χεις χασει; Για ποιον καπιταλισμο και ποιο συστημα λες οταν δεν θα υπαρχουν παρα μικροβια; Μηπως καθεσαι και κανεις κουβεντα με μικροβια και συζητατε τις πολιτικες τους αντιληψεις ή το νοημα της ζωης;
Τεσπα δεν εχει νοημα να ασχολουμαι με ηλιθιοτητες και αστεια "επιχειρηματα".
Αν θες να ανοιξεις ενα νεο θεμα σχετικα με το νοημα της ζωης ή την αξια των μικροβιων και το κατα ποσο η ζωη συνεχιζεται χωρις εμας (αλλο φιλοσοφικο κεφαλαιο), γιατι εδω αν δεν κανω λαθος μιλαμε για ΔΝΤ, Τροϊκες, Πτωχευσεις κτλ.
Παρτε και ενα ακομα ontopic για την ΠΑΣΟΚαρα και τους λοιπους κλεφτες:
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oikonomia/z-gewrganta-me-psemmata-mas-odhghse-sto-mnhmonio-o-papakwnstantinoy.1371920.html
« Τελευταία τροποποίηση: 16/09/11, 13:53 από Johnie Darko »

Αποσυνδεδεμένος Tempus

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1917 στις: 16/09/11, 15:19 »
Ακομα εχω τα ιδια ερωτηματα που ειχα κανα 2 χρονια πριν ομως:
Γιατι κανεις δεν φορολογει τα τεραστια εισοδηματα (πχ τους γνωστους-αγνωστους 6000 που εχουν περιουσια συνολικα πανω απο 1 τρισ);

[...]

Νομίζω ότι το επιχείρημα του καπιταλισμού είναι "μα αυτοί κάνουν τις επενδύσεις!".
Το δικό μου ερώτημα είναι και "ποιος" τους αναγκάζει να κάνουν επενδύσεις; Υποχρεωτικό είναι; Μήπως το περιμένουμε από την καλή τους τη διάθεση; Και μετά μαθαίνουμε για Ελβετίες, για τζόγο χρήματος σε χρηματιστήρια κλπ
Αλλά ακόμα και όταν γίνει μια επένδυση, ο σκοπός είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, με οποιοδήποτε μέσο. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει μέγιστη αποδοτικότητα στα κέρδη αλλά όχι μέγιστη αποδοτικότητα στον αριθμό θέσεων εργασίας που θα προκύψουν ας πούμε. Ούτε στη διαδικασία λαμβάνονται υπόψη άλλες παράπλευρες συνέπειες που τυχόν θα προκύψουν πχ περιβαλλοντική επιβάρυνση. 

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1918 στις: 16/09/11, 15:36 »
Νομίζω ότι το επιχείρημα του καπιταλισμού είναι "μα αυτοί κάνουν τις επενδύσεις!".
Το δικό μου ερώτημα είναι και "ποιος" τους αναγκάζει να κάνουν επενδύσεις; Υποχρεωτικό είναι;

Οχι καθολου υποχρεωτικο δεν ειναι. Επιλεγουν αν/που/για ποσο θα κανουν τις επενδυσεις τους.

Παρολα αυτα αν ας πουμε φυγει η Νοκια απο την Φινλανδια η μερικες επιχειρησεις απο εδω, επειδη ακριβως ουτε μπορουμε να τους αναγκασουμε να μεινουν και να επενδυσουν και ουτε γινεται, τελικα δε ξερω τι θα εχουν παθει αυτοι, αλλα εμεις σιγουρα θα εχουμε χασει μερικες θεσεις εργασιας.

Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση (ισως πιο πολυ προς την μια ακρη): και αυτοι χρειαζονται χωρο να επενδυσουν και εμεις χρειαζομαστε χωρο να δουλεψουμε. Και οι δυο πρεπει να παυσουν λοιπον τους λεονταρισμους και τις βλαχομαγκιες ("φυγετε ρε,  θα σας τα παρουμε ολα, θα κρεμασουμε ολους τους καπιταλιστες, φωτια, λουκετα, αυξηση σε εισφορες, φοροι σε καθε επιχειρηση, πληρωστε αφου εχετε" και οι αλλοι "μηδεν μισθο, μηδεν αποζημιωσεις, μηδεν συνταξεις, μηδεν εισφορες γιατι αλλιως φευγω"). Η πολιτικη (με την πραγματικη εννοια του ορου, οχι την κομματικη) ειναι η τεχνη της διαπραγματευσης ακριβως για τετοια φαινομενα. Εμεις δυστυχως το εχουμε για κακο το να διαπραγματευτουμε χωρις παρωπιδες και εγωισμους ποιανου ειναι η μεγαλυτερη.

Παραμενει το γεγονος παντως οτι αν σημερα ενας εχει 100 ευρω και βγει στην Ομονοια και πει θελω εναν εργατη θα μαζευτουν σε 10 λεπτα 100.000 ενδιαφερομενοι.
Αν εμφανιστει παντως ενας εργατης στην Ομονοια και πει ζηταω 100 ευρω, δεν προκειται να εμφανιστουν 100.000 εργοδοτες.
Και αυτο περιπου δειχνει ποιος στις σημερινες συνθηκες εχει το πανω χερι στη διαπραγματευση. (Γνωμη μου, feel free to disagree). Εκτος και αν οπως παντα δεν μιλαμε για διαπραγματευσεις αλλα αρνησεις της πραγματικοτητας, ανατροπες, γκολ, ξυλο, θανατους, φωτια, στουπι, βρισιες, καταλυσεις κρατων, εμφυλιους και οποιος κερδισει, που δεν ειναι στην λιγκα μου και στην ατζεντα μου καθοτι οχι ποδοσφαιροφιλος.

« Τελευταία τροποποίηση: 16/09/11, 15:40 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1919 στις: 16/09/11, 16:50 »
Μαλιστα, δηλαδη αφου εχουν το πανω χερι τα αφεντικα, καλο ειναι εμεις να σκασουμε και να αρκεστουμε σε οτι αποφασισει να μας δωσει ο δεσποτης για να ζησουμε...
Να δεις τι μου θυμιζει αυτο... Α ναι, μεσαιωνα...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1920 στις: 16/09/11, 17:05 »
Τεσπα δεν εχει νοημα να ασχολουμαι με ηλιθιοτητες και αστεια "επιχειρηματα".
Κι εγώ τελειώνω αυτήν την κουβέντα εδώ διότι μ' αυτό το καταλυτικό και ισχυρό αντεπιχείρημα με έπεισες απόλυτα ότι αυτό που πραγματικά σ' ενδιαφέρει είναι η διάσωση του πλανήτη γη και όχι η μεταφορά εξουσίας στο ίδιο και το αυτό σύστημα!!!

Παράθεση
Παρτε και ενα ακομα ontopic για την ΠΑΣΟΚαρα και τους λοιπους κλεφτες:
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oikonomia/z-gewrganta-me-psemmata-mas-odhghse-sto-mnhmonio-o-papakwnstantinoy.1371920.html

Καλά καταπληκτικό! Αυτό τώρα τι σημαίνει? Ότι έπεισαν τους σπεκουλαδόρους να σπεκουλάρουν μια κραταιή οικονομία που το μόνο έλλειμα που είχε ήταν τα ομόλογα που είχε εκδώσει για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της, ωστε αφού αντεπεξέλθει από τους κλυδωνισμούς του 2008 - 9 να προχωρήσει ξανά προς την δόξα? Και με τον ίδιο τρόπο μετά από καναδυό χρόνια και λίγες θυσίες θα παρουσιάσουν ένα πλεόνασμα που θα σημαίνει - με τεχνικούς όρους - ότι οι σπεκουλαδόροι θα καθήσουν στον άξονα των z?
Τς, τς, τς, σε τίποτα και σε κανέναν θεσμό δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στις μέρες μας... Ούτε καν στους οίκους αξιολόγησης...

Αν και επειδή είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η είδηση έχει πολλές αναγνώσεις περιμένω ανυπόμονα την ανάλυσή σου!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1921 στις: 16/09/11, 17:17 »
Μαλιστα, δηλαδη αφου εχουν το πανω χερι τα αφεντικα, καλο ειναι εμεις να σκασουμε και να αρκεστουμε σε οτι αποφασισει να μας δωσει ο δεσποτης για να ζησουμε...
Να δεις τι μου θυμιζει αυτο... Α ναι, μεσαιωνα...

Το να διαπραγματευτεις δεν ειναι κατι κακο. Ουτε η υποχωρηση ειναι πραξη ανεντιμη. Και πολλες φορες ουτε καν ακομα και το να παραδοθει ενα στρατευμα η ενας λαος αντι να ξεκληριστει δεν ειναι πραξη ανευθυνη η πουλημενη. Μη το μπερδευεις λογω εγωισμου με την ελεημοσυνη.

Οι πιτσιρικαδες απλα εχουν συνηθισει να ηρωοποιουν πχ το Λεωνιδα και τους 300 που δεν παραδοθηκαν και θυσιαστηκαν ασυμβιβαστοι για να εξασφαλισουν στους αλλους ελευθερια.
Και οι μαναδες ομως των κατακτημενων Ελληνων που επι 400 χρονια εκαναν υπομενοντας με οσες κακουχιες και συμβιβασμους παιδια (εσενα και εμενα) εχουν την αξια τους γιατι και αυτες συνεχισαν το εθνος. Δε λεω οτι οι θυσιασμενες Σουλιωτισες δεν εχουν την αξια τους. Αλλα δεν θεωρω οτι και οι αλλες που δε θυσιαστηκαν και ζησαν συμβιβασμενες ειναι στη θεση που περιγραφεις.

Και οι δυο δηλαδη στη διασωση ενος λαου συνεβαλαν. Ο ενας με την ευκολη αν το θες λυση της αυτοθυσιας και ο αλλος με τη δυσκολη του μακροχρονου συμβιβασμου και στερησεων. Αλλος διαλεγει να δωσει τη μαχη, ακομα και οταν ειναι σιγουρα χαμενη, εδω και τωρα και αλλος αποφασιζει να αντεξει στο πετσι του τα χτυπηματα, εν γνωση του οτι δεν θα ειναι ωραιο, για καιρο, μεχρι τη στιγμη που οι συνθηκες θα ειναι ευνοικοτερες για αυτον και θα δωσει τη μαχη εν καιρω με μεγαλυτερες ισως ελπιδες. Δε ξερω ποιος ειναι σωστοτερος και με τρομαζουν οι ανθρωποι που σιγουρα νομιζουν καθε φορα οτι ξερουν.

Μαλιστα ακομα και τα παιδια, ξαδερφια, ανηψια του καθε ηρωα Λεωνιδα καποιος/καποια  που δε θυσιαστηκε τα ανεθρεψε και σημερα εχουν κανει εγγονια και δισεγγονα και δε νομιζω οτι νιωθουμε ντροπη (ολοι εμεις που δεν πεθαναν οι γονεις μας αλλα ζησαν και μας κανανε).

Οποτε μη παρουσιαζεις τη διαπραγματευση/συμβιβασμο/υποχωρηση/σκυψιμο του κεφαλιου ενος εργατη, εξαιτιας των συνθηκων αναγκαστικα ως ξεφτιλα και το "μπουρλοτο/γκολ/ξυλο/φωτια στο εργοστασιο/μονιμη απεργια και αγωνα μεχρι αισχατων" ως μονη λυση-μαγκια. Υπαρχει και καποιο παραμυθι του Αισωπου με το ασυμβιβαστο, ακαμπτο μεγαλο δεντρο και την λιγερη Ιτια με ακριβως αυτο το νοημα.

Ας μην ειμαστε τοσο υπερ των ηρωων. Καποιος πρεπει να μεινει να γραψει και να διαβασει και την ιστορια δλδ, δεν μπορει να πεθανουν ολοι ασυμβιβαστοι, ποιος θα μιλαει / διαβαζει για τους αγαπημενους σου ασυμβιβαστους ηρωες μετα? Δεν ειναι ολα ασπρα-μαυρα (συμβιβασμενοι - ασυμβιβαστοι). Εχει και γκρι η παλετα.
« Τελευταία τροποποίηση: 16/09/11, 17:20 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1922 στις: 16/09/11, 17:19 »
Οχι πολυ απλα σημαινει οτι ειναι και αυτπο στο κολπο, οπως ο αδερφος του Γιωργακη με την επενδυτικη που εβγαλε καποια δισ κατα την διαρκεια "τραγικων λαθων"...
Θα σου ξαναεδινα links αλλα μπορεις να τα βρεις και μονος σου αν ψαξεις λιγο, αν τοσο σε ενδιαφερει το αν καποιοι μεσα (ή γυρω) απο το ΠΑΣΟΚ συνεχιζουν και τρωνε κανονικοτατα...
Δηλαδη για να καταλαβω, εσυ σαν ψηφοφορος τους, συμφωνεις ακομα με τις κινησεις τους και θεωρεις οτι εχουν κινηθει σωστα πολιτικα εδω και 2 χρονια; (για να μην μιλησουμε για εποχες Σημιτη και πιο πριν);
Και σε πειραξε που η αλλη (που ειναι μελος της στατιστικης επιτροπης) λεει οτι το ελλειμμα διογκωθηκε επιτηδες για λογους σκοπιμοτητων;
Ή που ο Βενιζελος εβαλε τις προαλλες παλι χερι στην στατιστικη επιτροπη γιατι απλα ειπανε οτι μαθηματικα "δεν βγαινει" η δουλεια;
Καταλαβαινεις οτι αρνεισαι να δεις την πραγματικοτητα και κατα τα αλλα κανεις οτι φιλοσοφεις περι του αν μας νοιαζει η εξουσια ή η ζωη ή τα μικροβια;
Το Trolling το χετε κανει πρωταθλητισμο ετσι;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1923 στις: 16/09/11, 17:19 »
monoxeira δεν εχουμε προβλημα, τουλαχιστον ενας θα μεινει να πει την ιστορια ετσι δεν ειναι;

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1924 στις: 16/09/11, 17:23 »
monoxeira δεν εχουμε προβλημα, τουλαχιστον ενας θα μεινει να πει την ιστορια ετσι δεν ειναι;

Ε ναι, τελικα καποιος θα μεινει, αλλα η ιδεα ειναι να ειναι και κανενας "απο τους δικους μας". Να μεινει ρε παιδια και κανεις αθυσιαστος, ξερω οτι ειμαστε ολοι ηρωες, αλλα μη σπρωχνεστε να θυσιαστειτε στον αγωνα ολοι, να αφησουμε και καναν πισω.