Ξαναεπαναλαμβανω λοιπον, μιας και κανεις οτι δεν καταλαβαινεις οτι:
α) δεν μισω κανεναν (ουτε καν τους μαλακες που μας εχουν φτασει εκει που μας εχουν φτασει), ουτε λαους, ουτε καν αρχηγους κρατων. Θεωρω οτι και αυτοι ειναι ερμαια ενος συστηματος που απλα φοβουνται να αλλαξουν. Εχουν ευθυνες; Σαφως, οπως και οι λαοι που ακολουθουνε και "μασανε". Τους μισω για αυτο; Οχι. Το μισος δεν εχει κανενα νοημα, δεν βγαζει πουθενα και σιγουρα δεν αλλαζει ποτε κατι προς το καλυτερο. Θελω να αλλαξω τα πραγματα; Ναι. Οπως φαινεται ομως οι περισσοτεροι δεν θελουν ή φοβουνται την αλλαγη και την οποια χειραφετηση.
β) αν ηθελα οντως να φυγω μεταναστης, για μενα πιστεψε με, θα ηταν πολυ ευκολο, απλα δεν ειμαι τυπος που τα παραταω ευκολα και γουσταρω τον τοπο μου, ενω δεν γουσταρω ΚΑΝΕΝΑΣ να με αναγκαζει να φευγω απο αυτον.
Αν νομιζεις οτι οι Γερμανοι ή οποιοσδηποτε λαος ή χωρα ευθυνεται για την καταντια παγκοσμιως, μπορεις να εκφερεις την αποψη σου για το ποιος νομιζεις οτι φταιει.
Την δικη μου αποψη την εχω γραψει απο την αρχη του thread και δεν προκειται να την επαναλαμβανω συνεχεια.
Εχω πει οτι ολα οσα γινονται ειναι απλα αποτελεσματα του συστηματος (οπως και η κριση ειναι συστημικη και οχι της ΕΛλαδας), οποτε το να πιστευω οτι η Μερκελ ή ο Σαρκοζι ή ο καθε τελειωμενος δικος μας φταιει για την παγκοσμια κατασταση, ειναι τουλαχιστον αφελες. Ολοι (τους) λειτουργουν απλα με βαση το συστημα, προσπαθωντας πως και πως να το διατηρησουν.
Αυτη ειναι η δουλεια των πολιτικων, να διατηρουν μια κατασταση, μιας και οι ψηφοφοροι αυτο θελουν: σταθεροτητα, οχι αλλαγες και σιγουρα οχι αλλαγες που απαιτουν να αλλαξουν και οι ιδιοι για να πετυχουν. Το συστημα μπορει να το αλλαξει μονο ο καθημερινος ανθρωπος, μονο η μαζα και ο παλμος των λαων.
Και θα αλλαξει, ειτε το θελουμε, ειτε οχι, αυτο το συστημα αργα ή γρηγορα θα αλλαξει (αν στο μεταξυ δεν μας προλαβει καμια παγκοσμια καταστροφη φυσικη ή μη). Θα αλλαξει, γιατι ειτε αυτο θα αλλαξει, ειτε θα καταστραφει ο πλανητης και ολοι οσοι ζουμε πανω του.