Εν αναμονή του νέου μου Fender Blues Junior SN FSR, το μυαλό μου τρέχει...
Θα τον βάλω εκεί που είχα μέχρι πρότινως τον superchamp XD ή να τον κατεβάσω πιο χαμηλά, γιατί τα knobs πλέον είναι στο πίσω μέρος;
Να τον καλύπτω κάθε βράδυ να μη μου σκονίζεται;
Να του τραγουδάω ψιθυριστά παραμυθάκια για να κοιμηθεί;
Και άλλα τέτοια....
Στα σοβαρά όμως... Μετά από πολλά βιντεάκια στο youtube και πολύ διάβασμα στο internet, είδα ότι οι λάμπες ζεσταίνονται πολύ.
Θα μου πεις και ο XD είχε λάμπες... Ναι μεν αλλά. Ο XD είχει δύο τελικές 6V6 και μία preamp 12AX7 (η οποία δεν ξέρω και κατά πόσο χρησίμευε ή "φορτωνόταν") αλλά δεν νομίζω ότι συγκρίνονται με τις 2 EL84 και τις 3 πλέον 12AX7 του blues Junior οι οποίες, απότι διαβάζω, έχουν fixed bias στην ρύθμιση hot. Απ' όσο διαβάζω, μετά από λίγη ώρα γίνεται μια μικρή κόλαση εκεί πίσω, πόσο μάλιστα με τις θερμοκρασίες που θα έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα.
Οπότε που ήρθε μια ιδέα, να προσαρτήσω ένα ανεμηστιράκι και να το βάλω έτσι ώστε να χτυπάει κατευθείαν επάνω στις λάμπες. Θα ανοίγει και θα κλείνει μαζί με τον ενισχυτή και θα ψύχει τις λάμπες.
Και ερωτώ σας, είναι πολύ "κοτσάνα" αυτό που σκέφτηκα ή είναι "καλή ιδέα";
Θα ψύχει και θα παρατείνει την διάρκεια ζωής των λυχνιών ή υπάρχει περίπτωση, στην καλύτερη να έχω "ηλεκτρομαγνητικά παράσιτα" από το μοτεράκι του ανεμηστήρα και στην χειρότερη να κάνω καμιά χοντρότερη ζημιά;
Δείτε και μερικές υλοποιήσεις. Φαίνεται ότι δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε:

Ποιά η αποψή σας;
Έξυπνο,
επικίνδυνο ή
περιττό;