Φίλε sfanfan είναι όπως τα λες ΑΚΡΙΒΩΣ. Σημασία έχει ο παίκτης και κάτι βασικό επίσης, το ΠΩΣ προσεγγίζει κανείς τον ήχο. Η πλειοψηφία των κιθαριστών έχουν 2334 πετάλια για κάθε ήχο. Αγνοούν χειρισμό της κιθάρας μέσω control volume και φυσικά tone controls. Τα έχουν όλα ανοικτά, επιλέγουν και μία θέση και είμαστε οκ. Αν δει κανείς hendrix / srv και πάει λέγοντας, τα χέρια τους συνεχώς πειράζουν volume / tone controls. Οπότε όπως συνέβη και με το περιστατικό που περιγράφεις στο ΝΑΚΑ, συνεπώς σημασία έχει το παίξιμο, οι δυναμικές κλπ.
Με την ευκαιρία τώρα, μου θύμισες άλλο περιστατικό στο ΝΑΚΑ (δεν αναφέρω κατάστημα).
Επισκέπτομαι και ζητάω να δοκιμάσω μία usa strat και μία telecaster usa πάλι. Μου λέει ο πωλητής 'φυσικά. Μισό να σε συνδέσω'.
Του απαντώ 'δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην με συνδέεις καθόλου. Δεν με νοιάζει ο ηλεκτρικός ήχος. Το κράτημα και το playability θέλω να δω'.
Στο κατάστημα βρισκόταν κι ένα παλικάρι που δοκίμαζε ηλεκρακουστικές. Του λέει του πωλητή 'μπορείς να με συνδέσεις σ'έναν ενισχυτή?'
Απαντά ο πωλητής πως δεν έχει μπαταρίες η κιθάρα που κρατούσε το παλικάρι, οπότε είναι δύσκολο.
Εντάξει απαντά το παλικάρι. Να σε ρωτήσω του λέει. Ένας ΚΑΛΟΣ λαμπάτος πόσο έχει? Κι εδώ ξεκινάει το καλό...
Παλικάρι: Ένας καλός λαμπάτος πόσο έχει?
Πωλητής: Εξαρτάται...
Παλικάρι: Αυτός ας πούμε? (δείχνοντας έναν blues junior)
Πωλητής: Αυτός έχει 650Ε.
Παλικάρι: Αυτός από πίσω? (δείχοντας ένα princeton reverb)
Πωλητής: Αυτός έχει 1200Ε.
Παλικάρι: Καλά τί κάνει αυτός που έχει τόσα?
Πωλητής: Τα πάντα...
Συνεχίζει ο πωλητής απευθυνόμενος σε μένα...
Πωλητής: Καλή η κιθάρα? Πώς σου φάνηκε?
Εγώ: Καλή. Λίγο το setup έχει ένα θέμα γιατί αν και usa φαντάζει πιο φθηνή κι από harley benton.
Παλικάρι: ΑΜΑ δεν την ακούσεις σ' ενισχυτή, δεν καταλαβαίνεις τπτ. Δεν μπορείς να καταλάβεις έτσι μία ηλεκτρική'
Εγώ: Δεν μένδιαφέρει ο ήχος. Απλά ήθελα να δω το κράτημα σε strat vs tele (μιας και in love with strats και μεταξύ μας αναρωτιόμουν για την ποιότητα στις τωρινές usa standard strat. Tele δεν θα επέλεγα προς το παρόν, αλλά ήθελα να δω μπας και οι τωρινές usa std με εκπλήξουν).
Παλικάρι: Πάρε strat. Πολλές δυνατότητες. Επιλέγεις τη μεσαία θέση στους μαγνήτες και είναι σα να έχεις tele. Το ίδιο ακριβώς.
Εγώ: Σας ευχαριστώ πολύ. Να είσαστε καλά. Καλό βράδυ.
Sorry for the off topic. Υπέροχα σκηνικά