Αποστολέας Θέμα: Καταργηση της (λεμε τωρα) δημοσιας και δωρεαν παιδειας  (Αναγνώστηκε 110398 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: τι θα γινει τελικα?
« Απάντηση #325 στις: 24/01/07, 21:21 »
Μιστραλ
Ποιό δικαίωμα σου στέρησε η κυβέρνηση; Να μιλάμε συγκεκριμένα. Μην μου πεις της δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, διότι αυτό δεν στο στερούν.
Φυσικά έχω προβληματιστεί με τη νέα κατάσταση που πάνε να μας περάσουν, και τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Θα παλέψω για το καλύτερο για εμένα, ώστε να μπορώ να δώσω στα παιδιά μου το κατά δύναμην καλύτερο. Και δάνειο να πάρω αν το χρειάζονται, από το να τους πληρώνω τον καφέ, το τσιγάρο και τα ξενύχτια τους! Και αν δεν μου περισσεύουν χρήματα για ιδιωτικά πανεπιστήμια (άλλωστε καλύτερα να τα δώσω τα χρήματα στα πανεπιστήμια από ότι στα φροντιστήρια τόσα χρόνια), θα πω στα παιδιά μου να στρωθούν και να παλέψουν αυτά για το καλύτερο μέλλον τους. Μεγάλα παιδιά θα είναι. Καιρός είναι οι νέοι της Ελλάδας να αναλάβουν σοβαρές ευθύνες όπως συνομίλικοί τους στο εξωτερικό. Δεν πιστεύω ότι κάποιος που τα ξύνει στο ιδιωτικό, θα έχει περισσότερες προοπτικές από κπ που έχει μάθει να εργάζεται σκληρά για αυτό που αγαπά.
Και στο κάτω κάτω, μήπως το πρόβλημα της ανεργίας πλέον είναι ότι όλοι οι γονείς έχοντας το απωθημένο, θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους κι ας μην το αξίζουν; Δόξα το Θεό, υπάρχουν και δουλειές που δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο, κι όμως βγάζει πολλλλλά χρήματα. Δεν είναι μόνο το κύρος σε αυτή τη ζωή! Αν είσαι τίμιος και εργατικός, δεν έχεις τπτ να ζηλέψεις από κπ καθηγητή πανεπιστημίου της νομικής!
Άλλωστε στο εξωτερικό που ισχύει το σύστημα αυτό: 1ον τα κρατικά τους πανεπιστήμια είναι σε χειρότερη μοίρα από τα δικά μας τα κρατικά; Χμ...δεν το νομίζω!
2ον. Τα ποσοστά ανεργίας είναι μήπως υψηλότερα από τα δικά μας, μια που λένε μερικοί ότι τα πτυχία μας δεν θα έχουν αξία; Χμ...κι αυτό δεν το νομίζω! Άλλωστε τα πτυχία μας και τώρα δεν έχουν αξία αν δεν το αποδείξεις εσύ ότι έχουν!
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: 24/01/07, 22:20 »
Αυτοί που κάνουν καταλήψεις μήπως είναι αυτοί που διαλύουν τα δικαιώματα και οδηγούν στο να χαθούν τα πάντα; Από τη μια λένε να μη γίνει αυτό (κάτι) και την ίδια στιγμή το κάνουν αυτοί!

Δεν θες σε καμια περιπτωση να καταλαβεις. Κριμα. Δεν προκειται να κατσω να συζητησω περαιτερω. Επαναλαμβανεις και εσυ και η Ιωαννα τα ιδια και τα ιδια εχει καταντησει γελεοιο πλεον το ζητημα. Αν σας ενοχλουν λοιπον οι καταληψεις προτεινεται εσεις τροπο διαμαρτυριας καλυτερο απο τις καταληψεις (που δεν εχετε να προτεινεται γιατι το εχω ζητησει 3 φορες και δεν εχει απαντησει καμια) η καντε κατι να σταματησετε τις καταληψεις αν αυτο θεωρειτε σωστο.

Bρε Άρη μου αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν είναι όλα καλά και ωραία με τις πορείες - για να μη μιλήσω για τα επεισόδια- κάθε φορά και τα χίλια δίκια του κόσμου να έχετε πως δημιουργούν προβλήματα οι πορείες.
Είπα ξανά πως το θέμα δεν είναι να τραβηχτεί η προσοχή του κόσμου απλά αλλά αν όντως πιστεύετε σ αυτά για τα οποία αγωνίζεστε να πάρετε τον υπόλοιπο κόσμο με το μέρος σας και στις πορείες να κατεβει όλος ο λαός όχι 10.000 άτομα αλλά 50.000.
Δεν ειπε κανεις οτι με τις πορειες ειναι ολα καλα και ροδινα. Επισης επαναλαμβανω οτι 90% των περιπτωσεων τα επεισοδια δεν τα ξεκινανε μελη της πορειας. Επισης το 10.000 και το 50.000 ειναι απολυτα σχετικο..................  Αν κατεβαινανε 50 θα ζηταγες 100....
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: 24/01/07, 22:30 »
ρε παιδια επαναλαμβανομαστε..
ΝΕΦΕΛΗ
το εχουμε  ξαναπει οτι σου στερουμε το δικαιωμα στη μαθηση,αφου κλεινουμε τη σχολη σου κλπ κλπ
Και συμφωνω,δεν εχω διαφωνησει στο οτι η καταληψη δεν ειναι οτι πιο δημοκρατικο..Ωστοσο εχω ξαναπει,οτι γινεται με δημοκρατικες διαδικασιες..Αντε εκει και καταψηφισε την!
Αν εσυ τωρα νοιωθεις οτι πληττεσαι απο τις καταληψεις,εγω θα συμφωνησω μαζι σου..Και εγω ομως πιστευω οτι θα πληττομαι στο μελλον απο τα μετρα που θελει να περασει η κυβερνηση..Τι κανουμε λοιπον?
και εσυ και εγω εχουμε δικιο απο την πλευρα μας..Επομενως  ο καθενας παλευει για αυτο που πιστευει..Ειμαστε 2 αντιθετα στρατοπαιδα.Κακως κατα τη γνωμη μου,γιατι θα επρεπε ολοι οι φοιτητες,να κοιτανε και λιγο πιο περα απο τη μυτη τους

τελος θελω να τονισω οτι  δεν ψηφιζεις  υπερ-κατα καταληψης,αλλα υπερ-κατα των μετρων ..
η καταληψη ειναι ο τροπος που επιλεγεις εφοσον εισαι κατα των νεων μετρων..
αρα ειναι ανοητο να ψηφιζεις αν θες καταληψη ή οχι..δεν ειναι αυτο το προβλημα μας..αν εσυ εντοπιζεις εκει το προβλημα,τοτε το αντιμετωπιζεις πολυ επιφανειακα
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: 25/01/07, 00:28 »
Και αν πια τοσο πολυ δημοκρατες ειστε ολοι πειτε μου, γιατι δεν αντιδρατε στην πιεση που δεχεται ο συνασπισμος που τα κομματα της δεξια θελουν να τον βγαλουν εκνομο? >:( Αυτο δεν ειναι καταστρτηγηση δικαιωματος? Αλλα βεβαια.. αρκει ν απερνατε απο την πανεπιστημιου >:(
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Transformer

• Παλιός
  • just let her crash and burn, she'll learn.
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: 25/01/07, 12:08 »
Όταν λέω «με αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι κλπ», εννοώ (παραδόξως) για αυτούς που κάνουν χαβαλέ με τσιγαριλίκι κλπ. Αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς, ναι, σε παίρνει κι εσένα η μπάλα... και δεν σε κατακρίνω αν το κάνεις. Μαγκιά σου. Αλλά όχι να συγκρίνεσαι με τους προγόνους μου (αν το κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος). Εκεί τα παίρνω και έχω κάθε διακαίωμα νομίζω. Δεν είπα ότι όλοι αυτοαποκαλούνται ήρωες. Λέω: «έχω ακούσει και τις κουφές συγκρίσεις...». δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Με ενδιαφέρει η κατάσταση...
Απλα σου λεω να προσεχεις λιγο οταν απευθυνεσαι προσωπικά σε κάποιον. και ειτε "μαγκια μου" ειτε οχι, δεν γνωριζομαστε εδω μεσα οποτε καλο ειναι να μην ασκουμε "οτι να ναι" κριτικη. το οτι ειμαι υπερ των διαμαρτυριων δε με κανει ρεμαλι της κοινωνιας, οπως παρουσιαζεις οσους συμμετεχουν σε αυτες.

Την κατάληψη την κάναμε μορφή διαμαρτυρίας. Αν κάποιος κοιτάξει στα νομικά κείμενα, θα δει ότι είναι ποινικό αδίκημα. Ξέρετε πολλούς που να κάνουν κατάληψη στο χώρο εργασίας τους; Η απεργία ναι, η πορεία ναι, δικαιώματα. Αλλά όχι και η κατάληψη...

Δωσε μας ενα λινκ. Η τελος παντων πες μας ποια ειναι η πηγη σου για το "πονικο αδικημα".

Για ποιά πλειοψηφία μιλάς;
Των φοιτητών; 1ον. Η σχολή επαναλαμβάνω δεν ανήκει στους φοιτητές για να αποφασίζουν  μόνοι τους τι θα γίνει και τι όχι. Και άντε, να αποφασίσουν για το αν θα χαθεί η εξεταστική. Ποιοί είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα εργαστεί το προσωπικό ή όχι, αν θα προχωρήσουν οι ερευνητικές διαδικασίες κλπ; Γιατί ο ελληνικός λαός να πληρώνει σε 1 μήνα από τους φόρους του όλα αυτά τα χρήματα για να πληρώνονται κπ που δεν δουλεύουν; Και τα χρήματα δεν είναι καθόλου λίγα...

2ον. Ακόμα κι αν ήταν οι φοιτητές αυτοί που αποφάσιζαν. Για ποιά πλειοψηφία των φοιτητών μιλάμε; Επανέλαβα και παραπάνω, ότι στη ΔΙΚΙΑ μας σχολή, και από όσο ξέρω και σε άλλες, αριθμητικά τα άτομα που πηγαίνουν και ψηφίζουν κατά της κατάληψης, είναι περισσότερα από αυτά που είναι υπέρ. ΑΛΛΑ, σαν πλαίσια, επειδή είναι 2, λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο που είναι κατά της κατάληψης. Διότι λέει δεν ψηφίζουμε υπέρ ή κατά κατάληψης, αλλά πλαίσιο. Ξέρουν ότι δεν τους συμφέρει καθόλου να ψηφιστεί ξεχωριστά το θέμα της κατάληψης... τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρουν να ρίχνουν καλά τα χαρτιά τους. Και αν πάει κπ να αντισταθεί, αλίμονό του. Για τέτοιο πολιτισμό των νέων μιλάμε.
Ακόμα και στις σχολές που κατάφεραν να λύσουν την κατάληψη, κάνουν συνέλευση πριν την καθορισμένη ημερομηνία –μετά από 1 μήνα ή μια βδομάδα π.χ.- ώστε να κλείσει η σχολή, ενώ είχαν πει εξαρχής ότι π.χ. η επόμενη Γ.Σ. θα γίνει το Φεβρουάριο. δεν τους βγήκε όμως η κατάληψη, και αλλάζουν τροπάριο. Βλέπεις λοιπόν ότι δεν σέβονται την πλειοψηφία σε αρκετές περιπτώσεις.

Κοιτα, υπαρχουν και στις σχολες καποιοι κανονισμοι και ενας απο αυτους ειναι οτι ψηφιζουμε πλαισια. οποτε συννενοηθειτε οσοι ειστε κατα της καταληψης και ψηφιστε ΟΛΟΙ ενα πλαισιο χωρις να σας ενδιαφερει η πολιτικη του ταυτοτητα, το οποιο θα ειναι κατα της καταληψης.
Η ΔΑΠ για παραδειγμα ειναι μονιμως κατα της καταληψης. Γιατι δεν μαζευεστε να ψηφισετε ολοι μαζι το πλαισιο τους, ωστε να ειστε εσεις η "πλειοψηφια"? Τοσο απλο.

Να αποφασίζουμε και για άλλα πράγματα; Άντε, να μαζέψω τη γειτονιά μου, και πλειοψηφικά να πάμε να κάψουμε την παραδιπλανή γειτονιά, για να μην υπάρχουν πιο ωραία σπίτια από τα δικά μας αν είναι. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι μάλλον η διατύπωσή σου δεν ήταν σωστή...αυτό μπορώ να το δεχτώ και να το προσπεράσω...
Να την κρίνεις. Βέβαια. Με νόμιμες διαδικασίες!

Αυτο που ειπα ηταν οτι οπως δεχεσαι οτι ως πλειοψηφια βγαζουμε κυβερνηση και αυτο θεωρειται δημοκρατικη διαδικασια, μπορεις να δεχτεις και οτι μπορουμε με τον ιδιο τροπο να παιρνουμε αποφασεις στις σχολες μας. Βεβαια αν δεν μπορεις να το καταλαβεις και θεωρεις οτι ειναι το ιδιο με το να πας να καψεις τα σπιτια της διπλα γειτονιας, τι να πω... Πιο απλο δεν μπορω να το κανω.

there i go again pretending to be you
make-believing that i have a soul
beneath the surface, trying to convince you
it was accidentally on purpose

Αποσυνδεδεμένος inthewoods

• Παλιός
  • ελευθερία στην έκφραση, ζωή δίχως τάξεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: 25/01/07, 12:15 »
Aληθεια, ποια ειναι η γνωμη σας για τα βαψιματα στις εικονες της Θεολογικης;

Μαλλον ξεπεραστηκαν κατα ΠΟΛΥ τα ορια...

Αλλα σωστα, δεν υπαρχει Θεος κλπ
και να μην υπαρχει θεος το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει σεβασμος σ'αυτο που πιστευουν οι αλλοι.

To θεμα αγαπητε leytonstone ειναι αν το πιστευουν συνειδητα ή αν απο την πλυση εγκεφαλου που δεχονται  απο τα 6 τους.Και το θεμα ειναι πως αυτη την πιστη την εχουν καπηλευτει ολοι,με χειροτερο ολων φυσικα το κρατος.Αλλωστε φιλε μου οι αναρχικοι ουδεποτε εκρυψαν πως ειναι οπαδοι του Μπακουνιν.Στραφηκαν επομενως και κατα της θρησκειας -που νομιζω με κοινη λογικη ολοι καταλαβαινουμε γιατι- αλλα και το ψεμα (εστω για αυτους ) του Θεου.Δεν ειναι δηλαδη τοσο απλο ωστε να πει καποιος οτι δεν σεβαστηκαν αυτο που πιστευουν οι αλλοι.Το θεμα ειναι ποιος του εμαθε να το πιστευουν αυτο.Ποιον συμφερει, ο κοσμος να πιστευει σε Θεους,και τελικα ειναι οντως προσωπικη επιλογη στην σημερινη κοινωνια (και στις προηγουμενες) η επιλογη του να πιστευεις στον Θεο?

Ειμαστε εκτος θεματος αλλα αφου αναφερθηκε/
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #331 στις: 25/01/07, 12:30 »
Μιας και αναφερθηκε, ειναι προσωπικη επιλογη να πιστεψεις σε ο,τι θελεις απο τη στιγμη που εισαι σιγουρος πως γνωριζεις τον εαυτο σου και την κοινωνια! Ή μηπως θελεις να μας πεις πως απαγορευεται και αυτο!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: 25/01/07, 12:43 »
μολις τωρα εριξα ενα βλεφαρο στο θεμα..δεν ξερω αν εχω απαντησει σιγουρα παντως δεν το εχω παρακολουθησει....λοιπον..η καταληψη αποσο ξερω ΕΙΝΑΙ ποινικο αδικημα, ο νομος θα περασει ( πες οτι εχει ηδη περαστει ) αφου τα ευρωπαικα πλαισια τον εχουν περασει και η ελλαδα δεν μπορει ν αμενει απεξω θα μας τρεχουν στα δικαστηρια αν δεν μας τρεχουν ηδη...κανεις δεν κανει συνελευση για να ψηφισουν αν θελουν η διαμαρτυρια να εκφραζεται μεσω της καταληψης αρα δεν ειναι δημοκρατικο, ειναι ψευδοδημοκρατικο. Οσον αφορα τις πορειες, η αποψη μου ειναι γνωστη. Πορεια καθε 3 και λιγο με τοσα επεισοδια δνε ειναι πορεια..ειναι κατι αλλο σε -ια...Οσο για αυτο που λενε ολοι οτι τις φασαριες τις αρχιζουν αλλοι....εισαστε 10000 ατομα οπως λετε , δεν μπορειτε να τους συμμαζεψετε; αν εγω επαιρνα τα ευσημα για κατι η με κατηγορουσαν για κατι τοτε αν καποιος μου χαλαγε την δουλεια, η ηταν υπευθυνος για μια κατηγορια που απευθυνοταν αδικα σε μενα, θα τον σταματουσα..δεν το ειδα ποτε...ΠΟΤΕ!!! ολοι παμε σε πορειες παντα αλλοι φταινε. και εμεις οι ησυχοι πορευομενοι δνε εχουμε κανει τπτ ποτε ουτε εναντια στο κρατος και στους συμπολιτες μας αλλα ουτε εναντια σε αυτους που κανουν το σαματα! ολοι οι ηρωες διαμαρτυρονται   για την κατασταση αλλα κανεις δνε εχει παει ποτε στους "ταραξιες" να τους πει...φιλαρακο...σπιτι σου!
και κατι τελευταιο...Αρη, συγνωμη που απευθυνομαι σε σενα, αλλα...συνεχεια το ιδιο βλεπω..εχεις αποψη περι του πανεπιστημιακου...μηπως να μπεις στο χορο πρωτα καλα και μετα;; γιατι...οποιος ειναι εξω απο το χορο..πολλα τραγουδια ξερει λενε...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • 7 se pairnei aristera, mhn to zorizeis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: 25/01/07, 13:14 »
@Nefelh
1. Η κυβέρνηση μου στερεί την ελευθερία μου και καταπατά τα δικαιώματά μου, όταν τρώνε τα λεφτά μεταξύ τους, όταν αυθαιρετεί, όταν κάτι πράγματα που όλος ο ελληνικός λαός αντιτίθεται, όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση μου στερεί τη μάθηση.
Το επιχείρημα αυτό στο έφερα απλά και μόνο για να τονίσω το γεγονός, όπως εσύ νοιώθεις ότι σου στερούνται τα δικαιώματά σου με τις καταλήψεις, έτσι κι εγώ νοιώθω εξαπατημένος όταν βλέπω την κυβέρνηση να πράττει όχι για καλό όλων, αλλά για καλό των επιχειρηματιών και δικό της. Φαντάσου τί ενίσχυση οικονομική θα λάβει από τους ιδιώτες με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
2.ΜΗν λες τέτοια λόγια...ΜΗν το παρακάνουμε...Θα πάρεις Δάνειο??Ε αυτό δεν είναι λύση, με συγχωρείς.
ΈΤσι έλεγαν και για τη Δημόσια Υγεία όπως προανέφερα και τελικά βλέπουμε σήμερα που έχουμε καταλήξει...Και μην προσπαθείς να με πείσεις για το αντίθετο, γιατί δυστηχώς η μοίρα τα έφερε έτσι που το μάθημά μου το έμαθα πολύ καλά.
Στο ιδιωτικό απλά κανείς δεν τα ξήνει...Έτσι είναι το σύστημα.
Αν δεν θα έχεις λεφτά, τότε τέρμα οι σπουδές...Από δημόσιο παν/μιο δεν θα είσαι αρεστός.
3. Στο εξωτερικό τα Δημόσια Πανεπιστήμια όντως είναι πολύ καλά.
Μην κάνεις το λάθος όμως και μπερδεύεις τα πράγματα με το εξωτερικό.
Θα σου αναταπαντίσω λέγοντας, η Γερμανία, η Αγγλία είναι στην ΕΕ. Κι εμείς είμαστε.
Θεωρείς ότι είμαστε ή θα γίνουμε ποτέ ισάξιοι με δαύτους????
Όσο για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι και ότι απλά είναι κόλλημα των γονιών κλπ κλπ, είμαι ο πρώτος που το είπα αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.
Να μην σπουδάσεις για τον α, β λόγο, μαγκιά σου.
Όχι επειδή σου το απαγορεύει, ο κάθε Κωστάκης.
Αυτά...Με κούρασες κούκλα αμάν!Έκθεση έγραψα πάλι..:)
Ciao!

Υ.Γ : τονίζω πάλι ότι προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά, στην τελική η κατάληψη δεν με συμφέρει καθόλου...Έχω και ένα μεταπτυχιακό να προλάβω...(δεν είμαι κομματικοποιημένος, χιλιοστή φορά που το λέω)..:)
« Τελευταία τροποποίηση: 25/01/07, 13:19 από Mistral »
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: 25/01/07, 13:20 »
Επαναλαμβάνω το ίδιο διότι δεν παίρνω κπ σοβαρή απάντηση. Τρόπος διαμαρτυρίας καλύτερος; Χμ...τι ποιο απλό από γραπτές, υπεύθυνες επώνυμες προτάσεις όχι μεταξύ μας, αλλά απευθείας στην κυβέρνηση! Διαμαρτυρίες μπροστά στο υπουργείο χωρίς να εμποδίζετε όμως τους συμπολίτες σας, να ζητήσετε να συναντηθείτε ακόμα –κπ επιτροπή- με τους υπεύθυνες. Πάνω από όλα, η πρότασή μου είναι να έχετε προτάσεις και όχι μια ξερή αντίδραση αν θέλετε κπ να σας πάρει στα σοβαρά και να ασχοληθεί –ίσως- μαζί σας. Νομίζεις ότι με τις καταλήψεις θα ιδρώσει το αυτάκι τους;

Σοφία
Την καταψηφίζουμε. Κπ όμως βρίσκουν τρόπους –όχι δίκαιους-, να την επαναφέρουν. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαφωνούμε σε κπ πράγματα. Αυτό δεν είναι κατακριτέο. Είναι αν πατάμε επί συμφερόντων άλλων ή όχι. Η ελευθερία μας σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Εκεί μένω και επιμένω
Το αν το αντιμετωπίζω επιφανειακά είναι τελείως υποκειμενικό. Αν και η ίδια με τη δεύτερη παράγραφο ψιλοαναιρείς τα λεγόμενά σου στην πρώτη, να σου θυμίσω ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας. Και ίσως πιο αποτελεσματικοί. Μην επιλέγουμε πάντα τον ευκολότερο...

Ρούφους...δεν γνωρίζω για πιο θέμα μιλάς. Αν θέλεις και έχεις τον χρόνο, εξήγησέ μου. Αν πρόκειται για θέμα μεταξύ κομμάτων όμως, δεν με απασχολεί. Δεν θα εισέλθω σε τέτοιου είδους πολιτική συζήτηση.
κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη κι αν αγαπήσεις τις ίδιες μουσικές θα πει ότι τυχαία δε βρεθήκαμε θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις ζωές...

Αποσυνδεδεμένος nefelh

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: 25/01/07, 13:20 »
Laura, βρε κοπέλα μου, κι εγώ υπέρ των διαμαρτυριών είμαι. Αλλά των διαμαρτυριών και όχι των κενών αντιδράσεων (σαν τα παιδιά-όχι δεν θέλω επειδή...έτσι). ειλικρινά συγγνώμη αν φάνηκε ότι κάνω προσωπική επίθεση σε εσένα. Ξέρεις ότι στα φόρουμ αυτού του είδους οι παραξηγήσεις είναι αναμενόμενες (όχι αναφερόσουν σε εμένα, όχι δεν αναφερόμουν κλπ). Παρόλα αυτά, δικαιούμαι να έχω άποψη για καταστάσεις. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να σημειώσω το λάθος μου αν ανέφερα επίθετα για μερικούς. Ξανακοίταξα τα ποστ μου ένα προς ένα και είδα ότι μια φορά μόνο χαρακτήρισα ηλήθιους κπ που μας παίρνουν στο λαιμό τους. Για αυτή τη μοναδική φορά ζητώ συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό και μόνο. Ήταν λάθος μου. Από εκεί κ πέρα όμως, απλώς αναφέρω τις πράξεις τους, χωρίς χαρακτηρισμό, οπότε καλό είναι ο άλλος να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς που δεν έχω κάνει. Π.χ. ρεμάλι κλπ. Ο καθένας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του, αλλά όχι να μου βάζει στο στόμα λόγια. Και σε αυτό το σημείο να το σημειώσω: δεν μπορώ να πω αυτά τα παιδιά ρεμάλια, διότι ξέρω ότι μερικοί από αυτούς τα πιστεύουν αυτά που λένε κι αυτό μου φτάνει. Δεν μου αρέσει η μορφή αγώνα που επέλεξαν, αλλά δικαίωμά τους –μέχρι εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων(η λέξη μαγκιά παραπάνω ήταν με την καλή έννοια...). σαν Ελληνίδα όμως δικαιούμαι να διαμαρτυρηθώ για τις συγκρίσεις με τους προγόνους μου...έτσι για να εξηγούμαστε.
Για το ποινικό αδίκημα θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ. το γνωρίζουν όμως αρκετοί από τους καταληψίες, και το έχουν αναφέρει: «δεν θέλουμε την κατάργηση του ασύλου, διότι καθώς η κατάληψη είναι ποινικό αδίκημα, θα έχουν δικαίωμα οι αρχές να μας συλλάβουν. Όπως συλλαμβάνουν κπ αν κάνει κατάληψη σε κππ χώρο εργασίας. Ενώ τώρα με το άσυλο, ξέρουμε ότι είναι ποινικά διώξιμη πράξη, αλλά προστατευόμαστε».

Το πρόβλημα στο τμήμα μας είναι ότι δεν ψηφίζουμε με βιβλιάριο ή πάσο, οπότε όποιος θέλει από άλλη σχολή, έρχεται και ψηφίζει ότι να ‘ναι. Όπως έγινε και πέρσυ και φέτος. Τόσο καιρό που αντιδρούσαμε για το θέμα αυτό, δεν κάναν τπτ, επειδή μερικούς τους συνέφερε. Τώρα πλέον που έχουν χαθεί τα 3/5 της εξεταστικής και δεν πρόκειται να αλάξει κτ, τώρα αποφάσισαν ότι στην επόμενη, θα ψηφίζουμε σωστά. Βλέπεις ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια ανάλογα με τις καταστάσεις...
Όχι, δεν μπορώ να καταλάβω πώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μπορεί να είναι κάτι ανάλογο με μια μερίδα φοιτητών. Εγώ νομίζω ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όλοι οι Έλληνες, ενώ στις αποφάσεις για τη μοίρα των σχολών και των εξετάσεων, έχουν μόνο οι φοιτητές και όχι και καθηγητές, μέλη ΔΕΠ κλπ. Εξήγησέ μου εσύ με ποιό δικαίωμα μπορούν κπ να αποφασίσουν για τη μοίρα των άλλων. Δεν σου λέω οι φοιτητές για τους φοιτητές, αλλά οι φοιτητές για τους καθηγητές και τους ερευνητές που εργάζονται σε εμάς.

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #336 στις: 25/01/07, 13:24 »
symeon
σε ενα σημειο εισαι λιγο λαθος

Θα αναφερθω σε καποια πλαισια σχηματων-παραταξεων ενδεικτικα(αυτων που επικρατουν συνηθως στις σχολες)..Δεν ειναι δυνατον να γραψω οσα πλαισια εχουν πεσει στα χερια μου..
λοιπον,
  ΔΑΠ -> υπερ των μετρων και κατα συνεπεια οχι καταληψη
  ΠΑΣΠ ->οχι καταληψεις διαρκειας..αλλα μια-δυο μερες συμβολικα..ετσι και "αγωνιστες" ειμαστε και τα μαθηματα μας παρακολουθουμε..λενε στα πλαισια τους "αλλες μορφες παλης" ..Βεβαια για να πω την αληθεια,δεν εχω καταλαβει τι εννοουν,αλλα τεσπα!
  ΕΑΑΚ(και παρακλαδια)-> καταληψεις διαρκειας..Η θα αγωνιστουμε,και θα υποστουμε και τις συνεπειες(θετικες,αρνητικες),η δεν κανουμε τιποτα..
  ΠΚΣ(και παρακλαδια)-> και αυτοι πλεον υποστηριζουν καταληψεις διαρκειας(στην αρχη ηταν νομιζω πιο διαστακτικοι,τωρα ομως εχουν και αυτοι πειστει οι αυτος ειναι ο μονος τροπος να διεκδικησεις τα αιτηματα σου)

Οπως βλεπεις δεν ειναι ολα τα πλαισια υπερ της καταληψης,ουτε υπερ των καταληψεων διαρκειας..καποια μαλιστα προτεινουν και αλλες μορφες παλης,οπως και εχω ξαναγραψει
Επιπλεον μπορεις να ψηφισεις ακυρο,λευκο η να δηλωσεις αποχη απο τη διαδικασια..
σεβαστα ολα ;)

και κατι τελευταιο..τα πλαισια οι ιδιοι οι φοιτητες τα φτιαχνουν-φτιαχνουμε..μη κατηγορεις τα πλαισια που ανακοινωνονται,φτιαξε ενα δικο σου.. :P

οσο για τις πορειες,θεωρεις οτι αυτες που γινονται τωρα,γινονται για ψυλου πηδημα?
και τελος,επειδη ανεφερθηκες σε αυτους που κανουν μπαχαλα..Υπαρχουν οι original,εχουν μια δικαιολογια,δεν μας νοιαζει αν αυτη η ιδεολογια μας βρισκει συμφωνους η οχι,το θεμα ειναι οτι αυτοι αυτο πιστευουν και δεν μπορω εγω οταν κατεβαινουν σαν συλλογος να τους πω να φυγουν...Με ποιο δικαιωμα?
εκτος ομως απο  τους original μπαχαλακηδες,υπαρχουν και οι βαλτοι..με αυτους τι να κανεις,οταν τα ιδια τα ΜΑΤ κανουν πλατες?Ασε που νομιζω οτι τα προσωπα αυτα ειναι γνωστα,αλλα θελουμε να τα θεωρουμε αγνωστα!
..αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι θα διοργάνωναν πού και πού μεγάλες γιορτές στο νερό γιατί τα χαρούμενα ψαράκια έχουν καλύτερη γεύση απο τα μελαγχολικά..

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: 25/01/07, 13:25 »
Παράθεση
Το πρόβλημα στο τμήμα μας είναι ότι δεν ψηφίζουμε με βιβλιάριο ή πάσο, οπότε όποιος θέλει από άλλη σχολή, έρχεται και ψηφίζει ότι να ‘ναι. Όπως έγινε και πέρσυ και φέτος. Τόσο καιρό που αντιδρούσαμε για το θέμα αυτό, δεν κάναν τπτ, επειδή μερικούς τους συνέφερε. Τώρα πλέον που έχουν χαθεί τα 3/5 της εξεταστικής και δεν πρόκειται να αλάξει κτ, τώρα αποφάσισαν ότι στην επόμενη, θα ψηφίζουμε σωστά. Βλέπεις ότι παίζονται διάφορα παιχνίδια ανάλογα με τις καταστάσεις...

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο και είναι και ένας από τους λόγους που έχω απογοητευθεί σε σημείο που δεν ξέρω αν ξανακατέβω να ψηφίσω...Το αποτέλεσμα είναι στημένο πλέον και ισχύει σε όλες τις σχολές δυστηχώς, ειδικότερα όταν οι κινητοποιήσεις λαμβάνουν τέτοια μορφή και τέτοια διάσταση...
Απ'τους τυφώνες κι αν γλυτώσεις, στην στενομυαλιά των στεριανών, θε να πελαγώσεις

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: 25/01/07, 13:38 »
Σοφια το θεμα εχει συζητηθει εκτενως και αλλου...δυστυχως...Πιστευεις εσυ ειλικρινα πες μου οτι αν κατεβει καποιος και πει κατι τελειως διαφορετικο θα παρει ψηφους; το εχουμε κανει και δεν λειτουργησε. Και αυτο πιστευω γιατι τα κομματα ειναι τελειως πολωμενα οσον αφορα τις αποψεις και την συμπεριφορα. Μολις το ειπα αυτο σε ενα αλλο φορουμ εσπευσαν ολοι να με φανε " δλδ τι λες οτι αν καποιος πασπιτης υποστηριξει την δαπ θα υποστει συνεπειες"  ( δεν το ειπε τοσο καλα αλλα δνε πειραζει) του κανω ναι...γιατι ειμαστε φλωροι αν το παραεδχτουμε οτι μια παραταξη κατεβαζει καποιο σχεδιο "ενωμενη" δλδ ολοι οι πασπιτες το υποστηριζουν. Κατεβαινουν σαν παραταξη και οχι σαν ατομα. Ετσι να την βρασω την δημοκρατια της συνελευσης. Οσο για τα πλαισια που λες...δεν με καταλαβες μαλλον. Δεν ψηφιζει κανεις το μεσο δρασης!  Μου παρεθεσες τα πλαισια; δλδ τι; δεν μπορουμε να ψηφισουμε αν θα κανουμε καταληψη η οχι ανεξαρτητα πλαισιου; πρεπιε να υπαρχει πλαισιο στην μεση; και αν ψηφισουμε ανεξαρτητα ( στην υποθετικη περιπτωση ) θα ψηφισουν σαν ατομα με αποψη η θα ψηφισουν παλι σαν παραταξη ;;; απαντησε μου ειλικρινα τι πιστευεις να παμε ενα βημα παρακατω...
Απαντησε μου επισης σε αυτο που ρωταω παντα μα παντα....ολες οι καταληψεις γινονται σε περιοδους εξεταστικων κυριως. Αυτο μονο εμας ζημιωνει ! τους φοιτητες! οι καθηγητες πληρωνονται κανονικα! ειμαστε τοσο ΖΩΑ που χανουμε τις χρονιες μας , πληρωνονται οι καθηγητες και απο πανω πιστευουμε οτι κανουμε αγωνα! ποιος εξυπνος το λεει;;;;Δλδ με το να χανονται χρονιες δηλωνουμε την αντισταση μας; εστω οτι συμφωνω με την καταληψη. Πρεπει να γινει στην εξεταστικη;; γιατι;;

Οσο για τους μπαχαλακιδες...φτανει η υποκρισια ρε παιδια...αμαν πια. οι μπαχαλακιδες και οι μπαχαλακιδες...οι μπαχαλακιδες που ειναι οι γνωστοι οπως λες και οι ιδεολογοι ας κανουν δικια τους πορεια! αφου εκμεταλευονται τις δικες σας ( μας ) πορειες για να κανουν το μπαχαλο τους φταιμε εμεις!!! συγνωμη..αλλα τα του καισαρος τω καισαρι...
« Τελευταία τροποποίηση: 25/01/07, 13:44 από Symeon »

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: 25/01/07, 13:42 »
ΝΕΦΕΛΗ
 με τι τροπους  μη δικαιους την επαναφερουν?με ενδιαφερει να μαθω

σε τι φασκω και αντιφασκω και δεν το εχω καταλαβει?γραψε μου αναλυτικα αυτο που θες να πεις,διοτι δε νομιζς οτι εχω συγχυση στο μυαλο μου..αυτα που λεω ειναι ξεκαθαρα!

Οσο για τους αλλους τροπους που προτεινεις αντι -καταληψης,πιστευεις τωρα αληθεια οτι υπαρχει περιπτωση να εχουν καποιο αποτελεσμα?ναι..θα στειλουμε επιστολη στη μαριεττα και θα μας στειλει και ευχαριστω..
 η καταληψη μας αρεσει δε μας αρεσει,ειναι αποδεδειγμενα ο πιο αποτελεσματικος τροπος δρασης!βεβαια συμφωνω οτι πρεπει να συνοδευται και απο αλλους..(πορειες,φυλλαδια,εκδηλωσεις στη σχολη)
και για τις προτασεις που αναφερθηκες,υπαρχουν σχηματα που ειναι απλα αντιδραση για την αντιδραση και αλλα που εχουν και προτασεις..Μπορεις να ενημερωθεις γι αυτο..Δεν ειναι ολοι "αντιδραστικοι"

Αντιδρω τωρα πατωντας στην ελευθερια σου οπως λες,ομως αν  δεν αντιδρασω τα νεα μετρα πιστευω οτι θα περιορισουν τη δικη μου ελευθερια..εχω γραψει αρκετες φορες την αποψη μου για τα αντικρουομενα αυτα συμφεροντα των φοιτητων..Θα χασεις εσυ ωρα μια εξεταστικη,επειδη εγω διεκδικω ενα καλυτερο πανεπιστημιο..Ετσι το βλεπω..
Και κατι που εχω ξαναπει..το πανεπιστημιο ειναι κομματι της κοινωνιας,μικρογραφια πες το αν θες..Αρα η γνωμη της πλειοψηφιας επικρατει..(καλως η κακως) πες μου εσυ που δεν συμβαινει αυτο!

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #340 στις: 25/01/07, 13:48 »
Παράθεση από: nefelh
Ααα, βλέπω οτι η "δημοκρατία" έχει εισχωρήσε για τα καλά στους χώρους των πανεπιστημίων.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: 25/01/07, 13:49 »
Σοφια...αυτο που λες για την διεκδικηση το ακουω 5 χρονια τωρα στο φυσικο...Για το αρθρο 16 πχ εχουν γινει τοοοοοσεες διαμαρτυριες καταληψεις κτλ και εχει οπως σου ειπα ηδη υποχρεωτικα δρομολογηθει απο τα ευρωπαικα προτυπα...γιατι συνεχιζουμε ακομα; Το πανεπιστημιο μπορει να ειναι μικρογραφια της κοινωνιας...αλλα ειναι μια κοινωνια που αν θελει να αλλαξει κατι απο την πραγματικη θα πρεπει να φερεται εξυπνα και οχι ουτοπικα. Να δω ολους τους αγωνιστες οταν βγουν αποτο πανεπιστημιο τι θα κανουν...οσο για εξυπνες λυσεις υπαρχουν. Αλλα...

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: 25/01/07, 13:50 »
Παράθεση
Απαντησε μου επισης σε αυτο που ρωταω παντα μα παντα....ολες οι καταληψεις γινονται σε περιοδους εξεταστικων κυριως. Αυτο μονο εμας ζημιωνει ! τους φοιτητες! οι καθηγητες πληρωνονται κανονικα! ειμαστε τοσο ΖΩΑ που χανουμε τις χρονιες μας , πληρωνονται οι καθηγητες και απο πανω πιστευουμε οτι κανουμε αγωνα! ποιος εξυπνος το λεει;;;;Δλδ με το να χανονται χρονιες δηλωνουμε την αντισταση μας; εστω οτι συμφωνω με την καταληψη. Πρεπει να γινει στην εξεταστικη;; γιατι;;

Symeon έχεις απόλυτο δίκιο,
Απλά αν δεν γίνει σε περίοδο εξεταστικής που πονάει πολύ όλους, δεν θα περάσει και το αίτημα προς τα έξω.
Ούτε θα εξαγριωθούν γονείς, φοιτητές κλπ κλπ για να καταλάβει η εκάστοτε Κυβέρνηση ότι υπάρχει περίπτωση να πληγεί στις επόμενες εκλογές.
Στην τελική, ακόμα και καταλήψεις να γίνουν στη διάρκεια του εξαμήνου, πάλι θα χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες που κι έτσι θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα.
Όσο για καθηγητές εγώ το έχω ξαναπεί αλλά απάντηση δεν έχω πάρει βέβαια.
Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να ελεγχθούν επιτέλους αν θέλουμε να πάμε μπροστά??
Αυτά είναι τα κενά του νόμου που με βγάζουν από τα ρούχα μου...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: 25/01/07, 13:56 »
μα να ελεγθουν οπωσδηποτε! αλλα αν η καταληψη γινει μεσα στην χρονια αναπληρωνεις καπως τα μαθηματα , παιρνεις παραταση. Αν γινει διαρκειας οπως τρα...την χανεις.. και δεν συμφερει κανεναν! Να πληγει η κυβερνηση; πλακα κανεις ετσι; οι περισσοτερες σχολες εχουν δαπ πλειοψηφια και ολες οι σχολες εχουν καταληψη! και μου λες να πληγει η καταληψη; αποσο θυμαμαι ολοι οι φοιτητες ειναι πολιτες με ψηφο! που πανε αυτες οι αγωνιστικες ψηφοι;;; που;; Ειμαστε πιο εξυπνοι απο αυτο ρε παιδια...
Οσο Για το κολπο των εκαστοτε κυβενρησεων ( γενικα ) να φτιαχνουν ως διαμαγειας οοοολλλα τα ζητηματα πριν τις εκλογες....τεσπα..Ξερεις γιατι ειμαστε χαζοι; γιατι το συστημα αρσενη πχ ηταν απο τα καλυτερα και θα απογειωνε ( προσωπικη αποψη παντα...αλλα...με βαση ) την παιδεια καπως...και τον φαγαμε εμεις!!! και καλα να παθουμε ! Ετσι κανουμε και στο πανεπιστημιο. Μας εφαγε το n+2! οντως το n+2 ειναι λαθος να εφαρμοστει τωρα! αλλα θα ηταν σωστο να εφαρμοστει απο τους φετινους και να αλλαξει μονιμα το θεμα με το επαγγελμα φοιτητης. και αντι να ζητησουμε αυτο ζηταμε λαγους και πετραχειλια...
« Τελευταία τροποποίηση: 25/01/07, 13:59 από Symeon »

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: 25/01/07, 13:58 »
  Ακου ,εγω δεν ειμαι σε καμια παραταξη,σε κανενα σχημα..Ψηφιζω ως ατομο,δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι ψηφιζουμε ως παραταξη.. μια μπορει να με εκφρασει το ταδε πλαισιο,και την αλλη φορα ενα αλλο,ενα μια τριτη φορα κανενα!!(δεν αναφερομαι σε εμενα,υποθετικα μιλαω.
  Για τις παραταξεις,πιστευω οτι ειναι φερεφωνα κομματων,δεν εχουν αποψη,σαν τα προβατα κανουν οτι τους λεει η ανωερη γραμμη..δεν υπαρχει η πρωτοβουλια του ατομου σε αυτες,και ολοι εχουν πειστει οτι πρεπει να συμφωνουν σε οτι πρεσβευει και το κομμα..Ειναι κολλημενοι και συμφωνω μαζι σου..
  Τα σχηματα ομως δεν ειναι ετσι..Καποια μπορει να ειναι οντως κολλημενα,καποια αλλα δεν αντιπροσωπευονται καν στη βουλη..Δεν υπαρχει ανωτερη γραμμη,αλλα και ακομα αν υπαρχει,δεν ειναι τοσο φανερη..Σε ενα σχημα,μπορεις πιο ευκολα να εκφρασεις τη διαφωνια σου..

οσο για το αν ψηφιζεις καταληψη,εχω ξαναπει οτι το θεμα δεν ειναι αν ειμαστε υπερ-κατα της καταληψης,αλλα υπερ-κατα των μετρων..
μαλλον εχουμε ξεχασει γιατι αγωνιζομαστε..
Πρωτα ψηφιζεις αν εισαι υπερ η κατα των νεων μετρων και μετα αποφασιζεις τον τροπο που θα διεκδικησεις αυτα που θες..Τα πλασιια στα παρεθεσα για να δεις,οτι υπαρχουν πλαισια κατα των νεων μετρων,αλλα  και κατα των καταληψεων διαρκειας..

οι καταληψεις διαρκειας αρχισαν αμεσως μετα τις διακοπες των Χριστουγεννων(μια μερα μαθημα εχω κανει μονο..δευτερα 8 ιανουαριου νομιζω)Και πριν τις διακοπες καθε εβδομαδα ειχαμε απο μια καταληψη..Η δικια μου εξεταστικη ξεκιναει μεσα φερβουαριου,αρα οπως καταλαβαινεις,καταληψεις θα εχω  1 μηνα πριν την εξεταστικη!Ασε που το ποτε θα συζητηθει το αρθρο,δεν ηταν αποφαση δικη μου,για να το βαλω περιοδο μη εξεταστικης..Επιπλεον η περιοδος της εξεταστικης ειναι που θα "πιεσει" την κυβερνηση,αφου θα υπαρχουν και πολλες αντιδρασεις..

Α! κΑΙ για να θεσω κατι πιο σωστα,οι καταληψεις δεν αρχισαν..συνεχιζονται..αυτο εχει  σημασια..

Αποσυνδεδεμένος Σοφία

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: 25/01/07, 14:03 »
Αυτο που ψηφιζουν ολοι οι ασχετοι ειναι τραγικο..Σε εμας ευτυχως δεν συμβαινει αυτο,ειμαστε μικρος συλλογος,και γνωριζομαστε..επιπλεον οι πορτες κλεινουν απο καμποιο σημειο και μετα και δεν επιτρεπεται η εισοδος σε κανεναν..
Ωστοσο τετοια φαινομενα γινονται και απο πλευρας αυτων που ψηφιζουν καταληψη και απο πλευρας οσων διαφωνουν..Απο γνωστους μου σε αλλες σχολες,ακουω οτι οταν ειναι συνελευσεις,η ΔΑΠ πιανει τις λιστες,αζει τους γνωστους καφεδες και τις σημειωσεις και κατεβαζει κοσμο σε συνελευσεις,ατομα που δεν εχουν πατησει στη σχολη,γεμιζουν τις αιθουσες απο νωρις και βεβαια το αποτελεσμα ειναι γνωστο!!(αυτο συνεβη στο ΠΑΠΕΙ και φανταζομαι θα συμβαινει και αλλου)
κατι ανιστοιχο σιγουρα θα συμβαινει και με αυτους που ειναι υπερ της καταληψης,δε λεω οχι!!

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: 25/01/07, 14:04 »
Το αρθρο εχει μπει σε σχεδιο...πολύυυυ καιρο τωρα...δεν μιλαω για σενα...μιλαω γενικα. αλλα δεν απαντας. επιμενεις στο πλαισιο. Σου ειπα. ξερω γιατι αγωνιζομαι! ενταξει ολοι κατα των μετρων ειμαστε αλλα ψηφιζει κανεις την δραση; κανεις! αφου ολες οι παραταξεις κατεβαζουν "πληρη" πλαισια. και εγω οτι θελω την καθε στιγμη ψηφιζω δνε ειμαι και δεν ημουν ενταγμενος πουθενα! Αλλα δεν ειναι πρακτικο. Αυτο λεω. δεν επιφερει αλλαγη. Ειναι θα μου πεις αναγκαιο κακο να υπαρχουν πλαισια στην συνελευση ναι..οκ.. Αλλα...υπαρχουν δυστυχως πολλα αλλα στο θεμα συνελευση - παραταξη. Σε ενα σχημα μπορεις να εκφρασεις την διαμαρτυρια σου και την αντιθετη σου γνωμη αλλα δεν εχει σημασια απο την στιγμη που η πλειοψηφια ειναι αλλου δυστυχως...τεσπα...

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: 25/01/07, 15:13 »
Symeon εγώ απλά λέω ότι αν χαθεί η εξεταστική, θα αντιδράσουν φοιτητές, γονείς κλπ κλπ κι έτσι εν όψη εκλογών δεν είανι και ότι καλύτερο για την εκάστοτε κυβέρνηση...γι'αυτό και πιστεύω γίνονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι καταλήψεις...
Όσο για το σύστημα Αρσένη...όντως ήταν πολύ σωστό...Απλά πιστεύω ότι έγινε ακατάλληλη στιγμή και το κυριότερο που έχω ξαναναφέρει, δεν έγινε σωστά...
Αντέγραψε το σύστημα της Γερμανίας...Αλλά για να πετύχει θες αλλαγές από Κάτω προς τα πάνω, όχι κατευθείαν στην οροφή...Ένα σπίτι θεωρείται πετυχημένο όταν έχει γερά θεμέλια...
Αυτό όμως για την παιδεία δεν συμφέρει κανέναν να το προσέξει, αφού είναι ξεκάθαρο και για λόγους προφανείς ότι επιθυμούν έναν Αμόρφωτο Λαό...
Αυτά, το εξαντλήσαμε το θέμα νομίζω...:)
C ya!

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: 25/01/07, 18:28 »
Για να δω αν κατάλαβα καλά....αν χαθεί η εξεταστική θα αντιδράσουν φοιτητές, γονείς υποθέτω εννοείται αυτών που θέλουν να κάνουν μάθημα, η κυβέρνηση θα φοβηθεί απ αυτούς και θα υποχωρήσεις.
Οπότε αν κατάλαβα καλά βάζουμε άλλους να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα γιατί η κυβέρνηση θα υποχωρήσει όχι μπροστά στα δίκαια -όπως υποστηρίζεται - αιτήματα αλλά μπροστά στην αντίδραση όσων διαφωνούν με τις καταλήψεις.
Καλά πάμε και εις ανώτερα!
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος Mistral

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: 25/01/07, 20:50 »
ελάτε ρε παιδιά ήμαρτον...

Μην συγχέουμε τα πράγματα και καταλαβαίνουμε ότι μας συμφέρει κάθε φορά, αναλόγως με τις προσωπικές μας πεποιθήσεις και τα προσωπικά μας πιστεύω...\

FSL έδωσα μία απάντηση στον Symeon γιατί γίνονται οι καταλήψεις εν όψη εξεταστικής, κι αυτό χωρίς να είμαι μέλος συντονιστικού/καταληψίας/αριστερόμουτρο κλπ κλπ, απλά ως θεατής και ως άτομο που προσπαθώ να καταλάβω τί συμβαίνει...
Ένα επιχείρημα είναι αυτό που προείπα.
Δεύτερον μέσα από τις διαδηλώσεις, τις πορείες και το κλήσιμο της ...Πανεπιστημίου και της στέρησης των δικαιωμάτων των υπολοίπων πολιτών, όπως πολλοί πιστεύουν εδώ μέσα, προσπαθείς να αντιταχθείς σε ένα μέτρο της εκάστοτε κυβέρνησης...αν πιάσει, κανείς δεν το ξέρει...
Είναι όμως γεγονός ότι όταν υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις, δεν είναι ότι καλύτερο εν όψη εκλογών από όποια πλευρά κι αν το δεις...Στην τελική οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες βουλευτές το έχουν δηλώσει... " Έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα..."

Άντε και σταματώ εδώ την από μέρους μου συζήτηση γιατί δεν είναι καλό ούτε να επαναλαμβανόμαστε, ούτε να λέμε τα αυτονόητα, ούτε και να συζητάς εσύ αντικειμενικά ενώ άλλοι υποκειμενικά...(δεν αναφέρομαι σε εσένα FSL συγκεκριμένα αλλά γενικότερα)
Άντε και καλά ξεμπερδέματα...