Εξαλλου, οπως βλεπεις, ολα γινονται οπως ελεγαν τα τοτε συνομωσιακα σεναρια:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231102841Ξερεις, αυτα τα σεναρια που λεγανε οι γραφικοι, οτι θα αρπαξουν οσα προλαβαινουν, θα περασουν τους νομους που θελουν ωστε να κανουν την Ελλαδα μια δετερη Ινδια (εργατικα/μισθολογικα) και μετα θα κανουν "δικη τους" αναδιαρθρωση, τετοια που να μην μπορει να κουνηθει η χωρα μετα, αλλα αντιθετα να μεινει για παντα στα νυχια τους...
Οποτε πες μου, πιστευεις ειλικρινα οτι τοσο καιρο που ακολουθουμε το παιχνιδακι τους, βγηκε τπτ καλο; Η μηπως δεν ξεραμε για τις λαμογιες των πολιτικων τοσα χρονια, για τις μιζες, για siemens, πιο παλια για Κοκκαλη, Κοσκωταδες και δεν συμμαζευεται;
Δεν ανακαλυψαμε ξαφνικα οτι το συστημα και το κρατος ειναι σαπιο και βεβαιως δεν διορθωνεται το κρατος με το να μειωνει μισθους και κοινωνικες παροχες , να εξαφανιζει εργατικα δικαιωματα που εχουν κατακτηθει με αιμα εδω και εναν αιωνα σχεδον και ξεπουλωντας οτι εχει μεινει ακομα δημοσιο.
Αυτη η προπαγανδα τρομου του τι θα γινει αυριο με μια σταση πληρωμων κτλ, καλλιεργειται απο συκεκριμενα κεντρα με πολυ συγκεκριμενους σκοπους.
Ξαναλεω, κανεις δεν λεει οτι θα ναι ευκολα τα πραγματα, ειδικα το πρωτο διαστημα. Αλλα δεν βλεπω τα πραγματα να ναι καν υποφερτα και τωρα, και ολοενα γινονται και χειροτερα.
Τουλαχιστον στην αλλη περιπτωση της αρνησης πληρωμων, μετα το μπαμ, εχεις ελπιδα να κανεις κατι με οτι σου εχει μεινει, να κυκλοφορησεις δικο σου χρημα, να ρυθμισεις εσυ την κυκλοφορια κτλ.
Και αυτα ολα χωρις ουσιαστικα να φυγεις απο το αγαπημενο σου συστημα του καπιταλισμου που τοσο καλα δουλευει.
Με λιγα λογια, μιλαμε για μια λυση που το ιδιο το συστημα την επιτρεπει, αλλο αν οι πολιτικοι μας επειδη εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα (απο οτι φαινεται, μπορει να ναι οντως απλα ανικανοι), δεν την επιλεγουν.
Προσωπικα το τι εγω θα ηθελα, τα εχω πει και δεν θα τα ξαναλεω, (περι μη υπαρξης χρηματος, ταξεων κτλ). Αλλα αυτα μιας και καταληξαμε οτι ειναι εντελως ουτοπικα για τους περισσοτερους, τα κραταω για μενα (μιας και ειναι και ασχετα με την συζητηση).