Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 575250 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1250 στις: 06/04/11, 09:17 »
Oντως Kiratzo χαλαω σαλιο χωρις λογο... Οταν καποιος θελει να το παιζει ηλιθιος ειναι καλυτερα να σταματας την κουβεντα.
Εξαλλου ο παππους εχει φανει τοσο καιρο ποσο δικιο εχει σε οσα λεει, οποτε δεν χρειαζονται ολα αυτα, ουτε να επαναλαμβανω πραγματα που εχω πει και ξαναπει τοσες φορες, μονο και μονο επειδη καποιοι εχουν "περιεργη μνημη".
Καλημερα σας κυριοι...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1251 στις: 06/04/11, 10:46 »
Johnie, να σε βοηθήσω λιγάκι. Δέξου ότι είμαι αδής. Απλά ζητώ πληροφορίες, έχω απορίες τις οποίες κανείς δεν μου τις λύνει. Κι επειδή το ερώτημα : "πως θα είναι η επόμενη μέρα μετά από μια άρνηση πληρωμών", είναι πολυσύνθετο, ας το σπάσουμε κι ας προχωρήσουμε βήμα βήμα.

1ο βήμα.
Λέμε ότι θα φύγουμε από το Ευρώ και θα πάμε στην δραχμή και όλα θα είναι καλά και άγια. Ωραία, και πως θα γίνει αυτό? Τις τεχνικές λεπτομέριες δηλ. Τι θα γίνουν τα ευρώ που ήδη υπάρχουν στην χώρα? Εντάξει, οι τράπεζες είναι σίγουρο ότι θα καταρεύσουν και οι καταθέσεις θα δεσμευτούν, αλλά τι θα γίνει με τα ευρώ που είναι κρυμμένα ή έχουν πετάξει σε ξένες τράπεζες?
Από την άλλη, για να πάμε από την δραχμή στο Ευρώ χρειάστηκε ένας χρόνος σε ομαλές συνθήκες και ακόμα δεν έχουν ανταλλαχθεί όλες οι προυπάρχουσες δραχμές, πως θα γίνει αυτό σε συνθήκες παραλυσίας του δημοσίου τομέα, ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος? Θα βγει το κράτος και θα πει: "Φέρτε τα ευρώ σας και ανταλλάξτε τα με δραχμές" και όλοι θα πάνε?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1252 στις: 06/04/11, 11:04 »
2o βήμα.
Εντάξει οι τράπεζες θα χρεωκοπήσουν και οι καταθέσεις θα δεσμευτούν όποτε θα είναι σαν να μην έχει αποταμιεύσει κανένας μικρονοικοκύρης τίποτα σ' όλη την διάρκεια της ζωής του. Έστω ότι αυτό δεν μας πολυπειράζει, λόγω του ότι το κράτος θα γίνει με μαγικό τρόπο ευνομούμενο με άπλετες κοινωνικές παροχές, αλλά οι δανειστές των τραπεζών τι θα πουν? "Επειδή πτώχευσε το Ελληνικό κράτος δεν ζητάμε τα χρωστούμενα από τις τράπεζες" ή αντιθέτως θα έρθουν και θα κάνουν εκκαθάριση των εταιρειών ζητώντας από τους δανειζόμενους από τις τράπεζες εδώ και τώρα τα χρήματά τους, τουτέστιν θα μαζέψουν ότι προσημειωμένο ακίνητο και επιχείρηση υπάρχει αυτήν την στιγμή στον Ελλαδικό χώρο?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1253 στις: 06/04/11, 11:56 »
Ρε παππου, σε ολες τις ερωτησεις σου εχουν απαντησει ειδικοι που εχουν μελετησει με βαση την προϊστορια σε αλλες παρομοιες περιπτωσεις τι γινεται.
Σου ξαναλεω, αν θες να δεις τις τεχνικες λεπτομερειες για το πως μπορει να γινουν ολα αυτα που ρωτας, μπορεις να γυρισεις λιγες σελιδες πισω και να βρεις τα τοσα links απο δημοσιευσεις μεχρι videos απο συζητησεις.
Αν δεν τα ειχες δει οταν τα παρεθεσα δεν φταιω εγω. Αν τοσο ενδιαφερεσαι και εισαι τοσο αδαης οσο εγω, ψαξε στις προηγουμενες σελιδες, βρες τα και θα σου λυθουν οι αποριες.
Εγω θελω ομως να μου πεις, τι διαφορετικο συμβαινει σημερα απο οσα περιγραφεις οτι θα γινουν σε μια σταση πληρωμων/αλλαγη του € σε δραχμη;
Ηδη εχουν διαφυγει 40δισ. στο εξωτερικο απο τοτε που ξεκινησε η κριση, αρα αυτα περι διαφυγοντα κεφαλαια εχει ηδη γινει.
Τις κατασχεσεις ακινητης περιουσιας που θα κανουν οι οποιες τραπεζες, μηπως δεν τις κανουν τωρα και με την βουλα της βουλης (βλεπε 50 δισ για αρχη, αποκρατικοποιησεις και "αξιοποιηση" ακινητης περιουσιας, την οποια βεβαιως δεν την αξιοποιουμε εμεις, αλλα οι δανειστες μας);
Εκτος αν τωρα τρωμε με χρυσα κουταλια και δεν το χω καταλαβει...
« Τελευταία τροποποίηση: 06/04/11, 12:23 από Johnie Darko »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1254 στις: 06/04/11, 12:11 »
Εξαλλου, οπως βλεπεις, ολα γινονται οπως ελεγαν τα τοτε συνομωσιακα σεναρια: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231102841
Ξερεις, αυτα τα σεναρια που λεγανε οι γραφικοι, οτι θα αρπαξουν οσα προλαβαινουν, θα περασουν τους νομους που θελουν ωστε να κανουν την Ελλαδα μια δετερη Ινδια (εργατικα/μισθολογικα) και μετα θα κανουν "δικη τους" αναδιαρθρωση, τετοια που να μην μπορει να κουνηθει η χωρα μετα, αλλα αντιθετα να μεινει για παντα στα νυχια τους...
Οποτε πες μου, πιστευεις ειλικρινα οτι τοσο καιρο που ακολουθουμε το παιχνιδακι τους, βγηκε τπτ καλο; Η μηπως δεν ξεραμε για τις λαμογιες των πολιτικων τοσα χρονια, για τις μιζες, για siemens, πιο παλια για Κοκκαλη, Κοσκωταδες και δεν συμμαζευεται;
Δεν ανακαλυψαμε ξαφνικα οτι το συστημα και το κρατος ειναι σαπιο και βεβαιως δεν διορθωνεται το κρατος με το να μειωνει μισθους και κοινωνικες παροχες , να εξαφανιζει εργατικα δικαιωματα που εχουν κατακτηθει με αιμα εδω και εναν αιωνα σχεδον και ξεπουλωντας οτι εχει μεινει ακομα δημοσιο.
Αυτη η προπαγανδα τρομου του τι θα γινει αυριο με μια σταση πληρωμων κτλ, καλλιεργειται απο συκεκριμενα κεντρα με πολυ συγκεκριμενους σκοπους.
Ξαναλεω, κανεις δεν λεει οτι θα ναι ευκολα τα πραγματα, ειδικα το πρωτο διαστημα. Αλλα δεν βλεπω τα πραγματα να ναι καν υποφερτα και τωρα, και ολοενα γινονται και χειροτερα.
Τουλαχιστον στην αλλη περιπτωση της αρνησης πληρωμων, μετα το μπαμ, εχεις ελπιδα να κανεις κατι με οτι σου εχει μεινει, να κυκλοφορησεις δικο σου χρημα, να ρυθμισεις εσυ την κυκλοφορια κτλ.
Και αυτα ολα χωρις ουσιαστικα να φυγεις απο το αγαπημενο σου συστημα του καπιταλισμου που τοσο καλα δουλευει.
Με λιγα λογια, μιλαμε για μια λυση που το ιδιο το συστημα την επιτρεπει, αλλο αν οι πολιτικοι μας επειδη εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα (απο οτι φαινεται, μπορει να ναι οντως απλα ανικανοι), δεν την επιλεγουν.
Προσωπικα το τι εγω θα ηθελα, τα εχω πει και δεν θα τα ξαναλεω, (περι μη υπαρξης χρηματος, ταξεων κτλ). Αλλα αυτα μιας και καταληξαμε οτι ειναι εντελως ουτοπικα για τους περισσοτερους, τα κραταω για μενα (μιας και ειναι και ασχετα με την συζητηση).
« Τελευταία τροποποίηση: 06/04/11, 12:25 από Johnie Darko »

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1255 στις: 06/04/11, 14:23 »
Προσωπικα το τι εγω θα ηθελα, τα εχω πει και δεν θα τα ξαναλεω, (περι μη υπαρξης χρηματος, ταξεων κτλ). Αλλα αυτα μιας και καταληξαμε οτι ειναι εντελως ουτοπικα για τους περισσοτερους, τα κραταω για μενα (μιας και ειναι και ασχετα με την συζητηση).

Δεν είναι ουτοπικά. Το έχουμε ξαναπεί. Στον δικό μου κλειστό χώρο έχουν γίνει πράξη. Οπότε υπάρχει τουλάχιστον ένας τόπος στον κόσμο όπου αυτά ισχύουν, έστω και από ανάγκη. Εσύ το λες, γιατί δεν το κάνεις?

Ξαναλεω, κανεις δεν λεει οτι θα ναι ευκολα τα πραγματα, ειδικα το πρωτο διαστημα. Αλλα δεν βλεπω τα πραγματα να ναι καν υποφερτα και τωρα, και ολοενα γινονται και χειροτερα.
Τουλαχιστον στην αλλη περιπτωση της αρνησης πληρωμων, μετα το μπαμ, εχεις ελπιδα να κανεις κατι με οτι σου εχει μεινει, να κυκλοφορησεις δικο σου χρημα, να ρυθμισεις εσυ την κυκλοφορια κτλ.

Ναι, το έχεις ξαναπεί αυτό, προσυπογράφω: "Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα". Εντάξει συμφωνώ. Αλλά πόσο δύσκολα θα είναι? Δεν μου έχεις απαντήσει!!! Οπότε συνεχίζω τις απορίες μου.

3ο βήμα.
Αν οι τράπεζες θα κλείσουν, χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα μείνουν στον δρόμο. Από τις κατασχέσεις της ακίνητης περιουσίας και των επιχειρήσεων, εκατομύρια άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι και χωρίς καμμία δυνατότητα εξεύρεσης του "άρτου του επιούσιου". Αλλά όμως το κράτος θα έχει την δυνατότητα να κόβει χρήμα το οποίο θα το δίνει στην εσωτερική αγορά, δηλ στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Όμως αυτό το χρήμα θα το θέλει κανείς? Δηλ εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους οι οποίοι θα αναγκάζονται να το παίρνουν, θα μπορεί να βρει αγοραστές στο εξωτερικό? Κι αν δεν μπορεί να βρει, πως θα μπορέσει το κράτος να το ανταλλάξει με δολάρια ώστε να προβεί σε εισαγωγές πετρελαίου, ειδών διατροφής, ζωοτροφών, φαρμάκων?

Αν δε δεν μπορέσουμε να κάνουμε εισαγωγή πετρελαίου, πως θα κινηθούν οι αγροτικές μηχανές ώστε να παράγουμε τις ζωοτροφές και τα είδη διατροφής που τώρα εισάγουμε? Δυστυχώς δεν έχουμε πλέον ούτε άλογα, ούτε βόδια, ώστε να οργώνουμε την γη έστω με τον ιδρώτα του προσώπου μας.

Οπότε τι θα γίνει στο τρίτο βήμα? Ποιός θα είναι ο βαθμός δυσκολίας? Πείνα, γύμνια, δίψα για τους περισσότερους? Ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος διαφυγής τον οποίο οι οικονομολόγοι τον ξέρουν αλλά δεν τον λένε σ' εμάς τους αδαείς?

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1256 στις: 06/04/11, 15:01 »
Ανάλυση, για πολύ απλά ερωτήματα, που θα μπορούσαν να σταθούν από μόνα τους.
Χωρίς τους ξένους, είμαστε τίποτα. Με τους ξένους είμαστε κάτι.
Η μόνη επιλογή μας, όσο μπορεί να σκεφτεί το μυαλό μου, στην περίπτωση που αναφέρει ο Τζόνι....είναι σε ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΟΥΣ θα ξεπουληθούμε.
Τώρα ας πούμε ξεπουλιόμαστε, εκεί που θέλουν, αυτοί που έχουν την εξουσία, έαν τα βροντήξουμε, θα αποφασίσουμε εμείς σε ποια ή ποιες χώρες θα πουλήσουμε την Ελλάδα.

Παπού, μεγαλύτερο κρίμα, όχι μόνο ως Ευρωπαίοι αλλά και ως άνθρωποι του 2011, δεν είναι τόσο η πείνα, όσο η λαιμαργία.

« Τελευταία τροποποίηση: 06/04/11, 15:03 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1257 στις: 06/04/11, 15:06 »
1) Οι τραπεζες δεν θα κλεισουν, θα γινουν κρατικες
2) Για ολα τα υπολοιπα υπαρχουν προτασεις, που αν ειχες δει τα διαφορα links που κατα καιρους εχω ανεβασει κι εγω και αλλοι, θα ηξερες (ξερεις, αλλα λεμε τωρα)
3) Οι συνεργασιες (και οχι δινω οσο-οσο) μπορουν να υπαρξουν και με αλλες χωρες εκτος ΕΕ (ή και εντος με χωρες που θα ακολουθησουν κι αυτες τον δρομο της αρνησης πληρωμων) και φυσικα εκτος ΗΠΑ.

Οσο για το οτι εγω δεν κανω αυτα που λεω, ποιος σου ειπε οτι ΕΓΩ προσωπικα δεν το κανω; Εγω τουλαχιστον βοηθαω απο γνωστους μεχρι ασχετους με βαση την δουλεια μου που ειναι ηχοληπτης και τεχνικος Η/Υ και εκτος εργασιας μου (εκτος επιχειρησης στην οποια ειμαι υπαλληλος), εχω προσφερει και προσφερω παντα χωρις χρεωση τις υπηρεσιες μου και χωρις να ζητησω ανταλλαγμα, ακομα κι οταν αυτος ο οποιος βοηθησα, μετα μου ζητουσε χρηματα για καποια αντιστοιχη δικη του βοηθεια σε θεματα που δεν κατεχω...
Απο κει και περα, σαφως και δεν μπορω να το κανω πραξη αυτο και στην εργασια μου (να δουλευω στην επιχειρηση που εργαζομαι χωρις να πληρωνομαι), μιας και δυστυχως ολα λειτουργουν με το χρημα.
Οποτε δεν νομιζω οτι μπορεις εσυ που δεν με ξερεις να κρινεις αν οσα λεω τα κανω πραξη ή οχι.
Τουλαχιστον εγω δεν βγηκα ποτε να περηφανευτω οτι ειμαι πιο εξυπνος απο τους υπολοιπους και επειδη ειχα φραγκα τα επενδυσα "σωστα".
Ειμαι ενας απο τους χιλιαδες που παιρνουν γελοιο μισθο, που δεν εχουν ουσιαστικα δικαιωματα εργασιακα (και οχι μονο), που ταλαιπωρειται απο το δημοσιο, το κρατος και την λειτουργια του κτλ. Δεν εχω και ποτε δεν ειχα καταθεσεις και δεν εχω επενδυσει ποτε χρηματα.
Ποτε δεν πηρα (εκτος εργασιας μου) χρηματα για οποιαδηποτε βοηθεια μου εχουν ζητησει και παντα μεσα απο συζητησεις προσπαθω να ενημερωνω τον κοσμο για το οτι υπαρχουν και εναλλακτικοι τροποι που μπορουμε να λειτουργησουμε σαν κοινωνια.
Απο κει και περα, μονος μου, δεν υπαρχουν πολλα που μπορω να κανω. Αυτα που ξερω ομως τα προσφερω δωρεαν, ειτε προκειται απλα για γνωσεις, ειτε προκειται για διορθωση υπολογιστη κτλ κτλ.
Εσυ παππου, σαν γνησιος σοσιαλιστης (και μετεπειτα θυμα του ΔΝΤ,ΕΕ και ΓΑΠ, ΝΔ), τι εκανες τοσα χρονια; Γιατι εχεις δηλωσει οτι και χρηματα ειχες τα οποια επενδυσες σωστα (οχι σαν αλλους βλακες) και σε συνεταιρισμους εισαι μεσα (απο οσο εχω καταλαβει).
Με λιγα λογια, ακολουθεις τις "επιταγες" του σοσιαλισμου; Τι ακριβως πιστευεις τελικα; Ποια κατα την γνωμη σου ειναι η λυση που εμεις δεν βλεπουμε;

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1258 στις: 06/04/11, 17:43 »
παρε λεφτα να χεις
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82

αν μαζεψεις ολες τις κλεψιες που εχουν γινει(το λεω εντελως μπακαλιστικα, αλλα πανω κατω ολοι ξερουμε σε τι και ποιους αναφερομαι) παιζει και να το παλευουμε το χρεος.  :P

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1259 στις: 06/04/11, 18:00 »
Εάν ακολουθείς αυτά που λες Johnie, ζητώ συγγνώμη για την πρόταση: "εσύ το λες. Γιατί δεν το κάνεις?"

Παρόλα αυτά δεν απάντησες στα ερωτήματά μου. Το ότι θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες σημαίνει ότι δεν θα πτωχεύσουν και ότι οι δανειστές τους δεν θα ζητούν τα δανεικά? Θα βρει ένα κράτος που αρνείται την εκπλήρωση των υποσχέσεών και υποχρεωσεών του εγγυήσεις ώστε να τις προστατέψει?

Οπότε στην περίπτωση που αυτό δεν γίνεται προχωρούμε στο επόμενο βήμα.

4ο βήμα.
Ο πληθυσμός που πεινά, διψά, κρυώνει και ασθενεί θα παραμείνει σταθερός στο όραμά του? Ή θα αρχίσει το πλιάτσικο σε όσους έχουν έστω και υποτυπώδες φαϊ, στέγη, νερό? Αυτοί που θα έχουν τα αγαθά της επιβίωσης θα καθήσουν με σταυρωμένα τα χέρια? Δεν θα προσπαθήσουν να τα προστατέψουν με κάθε τρόπο? Το κράτος τι θα κάνει σε όλη αυτήν την κατάσταση? Με ποιόν θα πάει? Δεν θα πρέπει να πάρει από τους έχοντες (τροφή) για να δώσει στους μη έχοντες? Αλλά από ποιούς έχοντες?

Διότι οι έχοντες ευρώ εις τα ξένα δεν θα τρέξουν να αγοράσουν τα ακίνητα των συμπολιτών τους που έχουν βγει σε πλειστηριασμό? Ή θα τα αγοράσουν και μετά θα τα δώσουν πίσω? Και δεν θα τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί? Δεν θα δημιουργηθεί ένα χάος? Ποιός θα πιστέψει ότι το κράτος προέβει σε στάση πληρωμών με απτά αποτελέσματα στην επιβίωση των πολιτών του χωρίς να έχει  κάνει από πριν συμφωνίες με τους κατέχοντες χρήμα, με δεδομένη την  διαφθορά που ήδη υπήρχε? Πιθανότατα κανένας. Τι θα συμβεί σ' αυτήν την  περίπτωση? Εμφύλιος?

Τώρα ας πούμε ξεπουλιόμαστε, εκεί που θέλουν, αυτοί που έχουν την εξουσία, έαν τα βροντήξουμε, θα αποφασίσουμε εμείς σε ποια ή ποιες χώρες θα πουλήσουμε την Ελλάδα.

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι' αυτό Χόλι. Οι απορίες μου εμμένουν και σ' αυτό το θέμα. Γι' αυτό προχωρώ στο επόμενο βήμα.

5ο βήμα.

Ένας πιθανός εμφύλιος δεν θα επιφέρει εκκαθαρίσεις σ' αυτούς που "φταίνε"? Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια κοινή γνώμη για το ποιοί φταίνε. Κατ' άλλους φταίει το κράτος, κατ' άλλους φταίει το κεφάλαιο, κατ' άλλους φταίνε οι μετανάστες κοκ. Όταν αρχίσουν οι εκκαθαρίσεις πληθυσμών οι εκκαθαριζόμενοι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια? Οι μετανάστες πχ δεν θα αρχίσουν αντίποινα? Δεν θα μπορεί επίσης σ' όλο αυτό το χάος που θα δημιουργηθεί να γίνει μια προβοκατόρικη επίθεση στους Μουσουλμάνους της Θράκης και η Τουρκία ως περιφεριακή δύναμη να τρέξει για να προστατεύσει τους πληθυσμούς? Δεν είναι πιθανόν να κάνει το ίδιο και η Αλβανία ή/και η ΠΓΔΜ?

Σ' όλο αυτό το χάος δεν θα προστεθούν και οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών, η μετανάστευση που πάρα πολύ πιθανόν να γίνει και παράνομη - διότι ποιό κράτος θα είναι αυτό που θα δεχθεί να φιλοξενήσει 6 εκατομύρια Έλληνες - και να αντιμετωπιζόμαστε παγκοσμίως με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τώρα εμείς αντιμετωπίζουμε τους Παλαιστίνιους και τους Αφγανούς?

Εν κατακλείδι, οι απορίες είναι πολλές. Θεωρώ με την πτωχή μου γνώμη ότι μια πτωχευμένη Ελλάδα είναι μια πυρηνική βόμβα για τον κόσμο αλλά και για τους κατοίκους της. Αυτό είναι και το κυριότερο χαρτί μας και το κυριότερο χαρτί τους.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1260 στις: 06/04/11, 20:10 »
Παππού, είναι λογικό να μην είσαι σίγουρος. Άλλωστε, το αναφέρω απλά ως μία πιθανότητα σε περίπτωση που τα βροντήξουμε, εφόσον συμβαίνει κάποια άλλα κράτη να θέλουν να μας βοηθήσουν και να μας εκμεταλλευτούν ταυτόχρονα. Άλλωστε αυτή θα είναι η καλύτερη προσφορά. Πιθανότητα επιλογής, καλύτερα. Περί σιγουριάς, δεν γνωρίζω καν, έαν μπορούμε να αποφύγουμε την εκμετάλλευση, από τα κράτη που ήδη μας εκμεταλλεύονται. Ίσως η κατάσταση να είναι ήδη μόνοδρομος, σε παγκόσμια μεταξύ τους συνεννόηση, δίχως να χρειαστεί, να πάρουν τη γνώμη μας. Όσο για τις προσφορές που έκαναν κάποια κράτη και την προσπάθεια τους να μας αποκτήσουν, εκ του αποτελέσματος μόνο τολμώ να κρίνω, ότι δεν μας μετράνε για πολλά. Λες να φαγώθηκαν, κάτω από το τραπέζι, τόσο πολύ για την Ελλάδα και να μην το πήρα χαμπάρι ???

Όσο για το πόλεμο που λες....έαν δεν αλλάξει ο κατήφορος, πρώτοι οι Έλληνες θα τον ξεκινήσουν.
Να υπενθυμίσω, την δική μου άποψη για το ποιος φταίει. Όλοι φταίνε και καθένας έχει διαφορετικό μερίδιο ευθύνης ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται.
Η σαπίλα σε όλα αυτά, είναι η νοοτροπία και η συμπεριφορά των ανθρώπων.
Ακόμη και αν αύριο όλα φτιάξουνε με το μαγικό ραβδάκι, αν μείνουνε τα παραπάνω τα ίδια, σε λίγο καιρό πάλι τα ίδια θα έχουμε. Μιλάμε για τόσο στόκο στο κεφάλι, που απλά πραγματάκια, μοιάζουνε με διαστημικό ταξίδι από τη Γη στην Ανδρομέδα.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1261 στις: 07/04/11, 09:44 »
Δεν ξέρω Χόλι! Στην θέση σου πάντως θα αναρωτιόμουν τι στην ευχή συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Σόρος προχθές και ο τελευταίος άλλαξε 180 μοίρες την θέση του...  ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1262 στις: 07/04/11, 14:59 »
Βασικά δεν ξέρω ποια ήταν η θέση του Mr Soros, για να σκεφτώ την εκ διαμέτρου αντίθετη. Για ρίξε λίγο φως στο Τούνελ. Αλλά από ότι έχω ακούσει στο παρελθόν, ο κύριος αυτός, όπου πάει βγάζει φράγκα και μάλιστα πολλά φράγκα. Λεφτά όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Οπότε θα ζήτησε το κέρδος σε είδος.

Με μια βόλτα έμαθα και περί θέσης. " Σύμφωνα με αυτές τις γενικές και αόριστες αναφορές, «δεν έγινε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», διευκρίνιση που κρίθηκε απαραίτητη, προφανώς επειδή ο κ. Σόρος έχει ταχθεί υπέρ αυτής της άποψης "
« Τελευταία τροποποίηση: 07/04/11, 15:10 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1263 στις: 11/04/11, 09:57 »
Χόλι εννοούσα την θέση του στην αγορά...

Αυτό δεν αποτελεί σοβαρή απάντηση στην σοβαρή ερώτησή μου. Αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να απαντήσεις, καλύτερα να μην πεις τίποτα, παρά να απαντάς ειρωνικά και να προκαλείς την απαξίωση των συνομιλητών σου προς το ατομό σου.

Η σοβαρή μου εκτίμηση είναι η εξής: Ο χρυσός θα πέσει. Εν τω μεταξύ έχουν εμφανιστεί διάφοροι αετονύχιδες στην μαύρη αγορά οι οποίοι εκμεταλεύονται την ανασφάλεια των ασχέτων και πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εφιστώ την προσοχή σε όσους προτίθενται να κάνουν τέτοιες κινήσεις βεβαιώνοντας ότι οι κάλπικες λίρες έχουν το χαρακτηριστικό ότι όλοι θέλουν να τις πουλήσουν αλλά κανείς δεν τις αγοράζει...

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1264 στις: 11/04/11, 11:04 »
πόσο κοστίζει τώρα η χρυσή λίρα?
υπάρχει site που ενημερώνει ζωντανά?

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1265 στις: 13/04/11, 11:06 »
Μην ψάχνεσαι για χρυσάφι hot, κρατήσου λίγο μέχρι την πώληση του δημοσίου. Εκεί είναι ο πραγματικός πλούτος!

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1266 στις: 13/04/11, 11:18 »
κι εκεί τι να πάρω? κανά δημοτικό σχολείο?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1267 στις: 13/04/11, 16:32 »
Hot Sauce, είσαι και εσύ μέρος του Δημοσίου, τώρα που θα πουληθούμε, θα μας ανοίξουνε ένα λογαριασμό στο καθένα στη τράπεζα, να μας βάλουνε κάμποσα φράγκα. Σήμερα είσαι ο Hot Sauce, αύριο ο Μήδας. Σταματήστε λέμε να σκέφτεστε τη κονόμα, την ώρα που βουλιάζουμε.
Adios Muchachos!

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1268 στις: 13/04/11, 16:41 »
νομίζω έγινε κατανοητός ο λόγος αποταμίευσης(και όχι ευκαιρίας για να πλουτίσουμε) ή παραπάνω ή σε ένα άλλο θέμα με παρόμοιες συζητήσεις....
δεν είναι θέμα κονόμας αλλά οικονομικής επιβίωσης....

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1269 στις: 13/04/11, 16:51 »
Είναι δυνατόν, να θέλεις να επιβιώσεις και η οικονομική σου κατάσταση, να επιτρέπει αγορά χρυσού και λοιπές επενδύσεις ??
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1270 στις: 13/04/11, 17:43 »
Hot Sauce, είσαι και εσύ μέρος του Δημοσίου, τώρα που θα πουληθούμε, θα μας ανοίξουνε ένα λογαριασμό στο καθένα στη τράπεζα, να μας βάλουνε κάμποσα φράγκα. Σήμερα είσαι ο Hot Sauce, αύριο ο Μήδας. Σταματήστε λέμε να σκέφτεστε τη κονόμα, την ώρα που βουλιάζουμε.
Eνω αλλοι που μιλανε για επενδυσεις σκεφτονται τον βιοπωρισμο του λαου..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1271 στις: 13/04/11, 17:46 »
Δεν ξερω για σας, αλλα εγω εδω και 1 χρονο τουλαχιστον, με τα 1000 ζορια την βγαζω... Εναντι τον ενα μηνα, εναντι τον αλλο... Και ουτε συνηθειες εχω αλλαξει (να ξοδευω παραπανω) ουτε τπτ. Να φανταστειτε μειωσα το καπνισμα για οικονομικους λογους (να και κατι καλο;).
Τωρα τι λετε εσεις για επενδυσεις κτλ δεν ξερω, αλλα απο οσους γνωριζω και απο οσα βλεπω γυρω μου, η κατασταση ειναι τραγικη... Τωρα τι να πω, μπορει μεσα στο φορουμ να εχει μαζευτει κοσμος που εχει φραγκα... Αλλα γενικα, η συντρηπτικη πλειοψηφια τα βγαζει περα με τα 1000 ζορια. Για αυτους τι προτεινετε που δεν εχουν χρηματα, δουλεια κτλ;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1272 στις: 13/04/11, 18:02 »
Σε αυτές τις ερωτήσεις Johnie, μπορούν να απαντήσουν με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις, οι μετανάστες. Αν ρωτήσεις κάνα καλό και έμπιστο παλικάρι, μπορεί να σου πει πολλά.

Κιράτζο, μπορεί και να μην είναι ένας, αλλά ένα υποσύνολο. Όσο για το βιοπορισμό του λαού, τώρα που βουλιάζει το πλοίο, άστο καλύτερα. Αν θεωρήσεις τα υποσύνολα λαό, τότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει.
« Τελευταία τροποποίηση: 13/04/11, 18:05 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1273 στις: 13/04/11, 18:03 »
Για αυτους τι προτεινετε που δεν εχουν χρηματα, δουλεια κτλ;
Να αρχίσουν να κατεβαίνουν σε καμιά απεργία.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1274 στις: 13/04/11, 18:07 »
Για αυτους τι προτεινετε που δεν εχουν χρηματα, δουλεια κτλ;
Να αρχίσουν να κατεβαίνουν σε καμιά απεργία.

Απο τι θα απεργησεις αμα δεν εχεις δουλεια?