Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 602295 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1425 στις: 06/06/11, 19:45 »
Johnie, δεν θα το έλεγα ότι πρόκειται για κορόϊδα. Αλλά ανθρώπους της ίδιας νοοτροπίας. Δηλαδή, κουτοπόνηροι. Μία είμαστε με το άσπρο μία με το μαύρο κατά τα συμφέροντα. Όμως αυτός ο ελιγμός μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δούλευε ρολόι σε όλους τους τομείς και χάριζε πλούσια δώρα!!!

Eagle .....παραφέρεσαι....χαχαχα!!
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1426 στις: 06/06/11, 20:03 »
Παντως, το camping στην πλατεια και τα συνθηματα δε δειχνουν να εχουν αποτελεσμα. Φοβαμαι οτι μια ειναι η λυση, τελικα...τσο και λο και οποιον παρει ο χαρος...!

Ώπα, πώς άλλαξες έτσι εσύ... ::) :P

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1427 στις: 06/06/11, 21:07 »
Παντως, το camping στην πλατεια και τα συνθηματα δε δειχνουν να εχουν αποτελεσμα. Φοβαμαι οτι μια ειναι η λυση, τελικα...τσο και λο και οποιον παρει ο χαρος...!

Χαχαχα, ε, ειπα να γινω λιγο πιο extreme :P

Οσο πιο πολυ αργει να βρεθει μια κοινη γραμμη πλευσης, απαιτησεων και μια ιδεα που θα εμπνευσει τον κοσμο που διαμαρτυερεται, τοσο το χειροτερο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1428 στις: 06/06/11, 21:51 »

Οσο πιο πολυ αργει να βρεθει μια κοινη γραμμη πλευσης, απαιτησεων και μια ιδεα που θα εμπνευσει τον κοσμο που διαμαρτυερεται, τοσο το χειροτερο...
Δεν ειανι αυτό που θα φέρει την αναστάτωση. Απλά αργά η γρήγορα αν συνεχιστεί η διαμαρτυρία θα την καταστύλουν με την βία. Είναι αρκετά δεδομένο και αναμενόμενο.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος VaBassix

• Επισκέπτης
  • **
  • Groove..!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1429 στις: 06/06/11, 22:01 »
<blockquote>Ανακοίνωσαν πως ήδη έχουν μαζευτεί 100 υπογραφές για το πρωτοδικείο για δημιουργία νέου κόμματος ονόματι real democracy</blockquote>Η διαχειρίστρια του site http://real-democracy.gr/ Περσεφόνη Σιμένη το ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη ενώ   αναφέρθηκε στη δημιουργία  ομάδων  εργασίας δεν μίλησε καθόλου για τις   "ανοιχτές συνελεύσεις". Και μάλιστα ανακοίνωσε πως ήδη έχουν μαζευτεί   100 υπογραφές για το πρωτοδικείο για δημιουργία νέου κόμματος ονόματι real democracy.

Τι επεξε? ???

ποια ειναι η γνωμη σας γι αυτο τωρα....?

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1430 στις: 07/06/11, 04:22 »
<blockquote>Ανακοίνωσαν πως ήδη έχουν μαζευτεί 100 υπογραφές για το πρωτοδικείο για δημιουργία νέου κόμματος ονόματι real democracy</blockquote>Η διαχειρίστρια του site http://real-democracy.gr/ Περσεφόνη Σιμένη το ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη ενώ   αναφέρθηκε στη δημιουργία  ομάδων  εργασίας δεν μίλησε καθόλου για τις   "ανοιχτές συνελεύσεις". Και μάλιστα ανακοίνωσε πως ήδη έχουν μαζευτεί   100 υπογραφές για το πρωτοδικείο για δημιουργία νέου κόμματος ονόματι real democracy.

Τι επεξε? ???

ε αργα η γρηγορα θα γινοταν...ετοιμασου να δεις στις ειδησεις καναν τιτλο ''προεδρος αγανακτισμενων'' ή κατι τετοιο...οτι αυτο που ελειπε ρε παιδι μου τωρα ηταν ενα καινουργιο κομμα...! Εχω την εντυπωση παντως πως κατι αντιστοιχο εγινε και στην Ισπανια...

real democracy και τα μυαλά στα κάγκελα ρεεεε  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 07/06/11, 04:40 από Garvin »

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1431 στις: 07/06/11, 04:49 »

Δεν ειανι αυτό που θα φέρει την αναστάτωση. Απλά αργά η γρήγορα αν συνεχιστεί η διαμαρτυρία θα την καταστύλουν με την βία. Είναι αρκετά δεδομένο και αναμενόμενο.

δε θα την καταστειλουν με τη βια (τρομολαγνε) φιλε μου. οσο δεν υπαρχει βια απο τη μια, δε θα υπαρξει και απο την αλλη. γιατι εδω του μπατσου δεν του βγαινουν τα φιλοχουντικα του αισθηματα, δε βλεπει κομμουνιστες και αναρχικους, βλεπει τη μανα του και τον πατερα του αναμεσα στο πληθος. το θεμα οπως ειπαν και αλλοι ειναι να βρεθουν τα αιτηματα σιγα σιγα, γιατι η αγανακτηση θα εκτονωθει σε λιγο καιρο. το πιο ενθαρρυντικο τουλαχιστον ειναι οτι δεν ηταν μια φουσκα, ουτε μια ιντερνετικη σαχλαμαρα των καιρων. και οταν με το καλο τα ΜΑΤ θα μας γυρισουν την πλατη στο Συνταγμα, τοτε θα εχει γινει η αρχη  ;)

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1432 στις: 07/06/11, 09:20 »
Δείτε γραφικά πως η φούσκα των ακινήτων συνέβαλε στο να φτάσει η Ισπανία στην κρίση: (κλικ στο CC για αγγλικούς υπότιτλους)
http://www.youtube.com/watch?v=PSGp2Hh1jQ4

Η ίδια ιστορία με το Ελληνιστάν, ΗΠΑ, κ.ά. Ο καπιταλισμός δεν έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1433 στις: 07/06/11, 12:27 »
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1434 στις: 07/06/11, 17:28 »

Τι επεξε? ???

Δινε και καμια πηγη..Τρολια μου ακουγεται
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος VaBassix

• Επισκέπτης
  • **
  • Groove..!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1435 στις: 07/06/11, 17:41 »
Παράθεση

Δεν ξερω ακριβως τι πεζει απλα το διαβασα εδω http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1301085 ...

Αν και αμα διαβασεις τα com διαφοροι το βγαζουν ακυρο..

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1437 στις: 08/06/11, 12:24 »
Παράθεση

Δεν ξερω ακριβως τι πεζει απλα το διαβασα εδω http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1301085 ...

Αν και αμα διαβασεις τα com διαφοροι το βγαζουν ακυρο..
Παράθεση
Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι αυτή που ξεκίνησε το group στο facebook που   καλούσε στις 25/5 μετά απο τη φήμη για το κράξιμο που φάγαμε οι έλληνες   απο τους ισπανούς διαδηλωτές (μιλάω για το Ησυχία μην ξυπνήσουμε τους   έλληνες το οποίο τελικά δεν ήταν σύνθημα αλλά πανώ που είχαν σηκώσει   κάποιοι επίσης έλληνες στην ισπανία)

Η κοπέλα αυτή πέρα απο το   group δεν έχει καμία σχέση με το real-democracy.gr το site αυτό υπήρχε   πριν τις 25/5 απο την κατασκήνωση και τις συνελεύσεις που ξεκίνησαν οι   ισπανοί σύντροφοι στο θησείο και τελικά κατέληξαν στο σύνταγμα με πορεία   στις 25/5 για να κατασκηνώσουν εκεί με την ελπίδα και την προοπτική να   δημιουργηθεί αυτό που έχει δημιουργηθεί τώρα.

Το   real-democracy.gr έχει προφανώς κάποια διαχειριστική ομάδα (νομίζω οτι   ασχολείται η ομάδα επικοινωνίας της συνέλευσης) η οποία είναι ανοικτή.   Σκοπός του είναι να μεταφέρει στον κόσμο ότι λέγεται και αποφασίζεται   στη συνέλευση. Απο κεί και πέρα δεν είναι αυτό το κίνημα αλλά ειναι ένα   μέσο επικοινωνίας αυτού. Προφανώς το κίνημα είναι ο κόσμος της   συνέλευσης και αν αυτός φύγει το site δεν έχει λόγο ύπαρξης πια.

Το   τι κάνει αυτή η  Περσεφόνη Σιμένη είναι προφανώς δικό της θέμα. Αν   θέλει να μπεί να κολυμπήσει μαζί με τα σκατά του παρελθόντος   δημιουργόντας κόμμα ας το κάνει.
Aπο αλλο σχολιο..
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1438 στις: 08/06/11, 12:45 »
Pappou, μην κάνεις τόσο στεγνά σχόλια. Μια παραπομπή και ένα πονηρό γέλιο! Ανέπτυξε παραπάνω τη σκέψη σου, να το συζητήσουμε λίγο! Να ομιλήσουμε για τα εκατομμύρια των αγανακτισμένων Ελλήνων, των φτωχών Ελλήνων που διαδηλώνουν! Να ομιλήσουμε και για τις χιλιάδες των απολυμένων Ελλήνων που διαδηλώνουν!
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1439 στις: 08/06/11, 18:34 »
http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/suddeutsche-zeitung-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-treuhand-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4

Χωρις ιδιαιτερα σχολια... Η μασα συνεχιζεται και τα κοροϊδα ας πληρωσουν και εκτακτη εισφορα 3% για να τρωνε τα λαμογια...

Ειναι η αμαρτωλη ανατολικογερμανικη μαζικη επιχειρηση αποκρατικοποιησεων. Επεσε πολυ μιζα, ρεμουλα κατα τις διαδικασιες και πολυ αδιαφανεια οπως σε ολα τα τεραστια εργα. Τελικα βεβαια, αν ρωτησεις σημερα οποιονδηποτε ανατολικογερμανο αν ξαναγυρναγε στην εποχη που ηταν ολα κρατικα (ακομα και το μαγαζι της γειτονιας που πουλαγε παντοφλες ηταν δημοσιο με Δ.Υ. πωλητη παντοφλων) δε νομιζω οτι θα βρεις νοσταλγους της παλιας "καλης",  "διαφανους", "κρατικης" καταστασης τους
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1440 στις: 09/06/11, 03:36 »
Οι άνθρωποι σκέφτονται έκτακτη εισφορά 3% για όσους έχουν ετήσιο(!) εισόδημα πάνω από 6000 ευρώ! Ευτυχώς εγώ που πουλάω χαρτομάντηλα στα φανάρια και πειρατικά cd βγάζω 250 ευρώ το μήνα, οπότε δε με πιάνουν τα νέα μέτρα! Δηλαδή έχοντας κάποιος μισθό 500 ευρώ, του αξίζει ένας μικρούλης φόρος γιατί έχει να δώσει βρε αδελφέ!

« Τελευταία τροποποίηση: 09/06/11, 03:38 από Garvin »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1441 στις: 09/06/11, 09:21 »
Δεν χρειάζεται Garvin, να πουλάς χαρτομάντηλα ή CD. Μπορείς να είσαι σε οποιαδήποτε δουλειά, αλλά να εργάζεσαι παράνομα, να μην κολλάς δείγμα από ένσημο, να μη δηλώνεις τίποτα στην εφορία. Τι 250, 500 και ιστορίες. Ανάλογα, μπορείς να φτάσεις το 1000ρικο ή να το ξεπεράσεις κιόλα, σε μία κλασσική δουλίτσα.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1442 στις: 09/06/11, 09:41 »
Aυτα ειναι π**αριες xoli.
Αν θες να βρεις απο που φευγουν τα εσοδα του κρατους, κοιτα προς τις φοροαπαλαγες στα τεραστια εισοδηματα, εφοπλιστες και αλλες ομαδες λαμογιων. Ολα για αυτους γινονται εξαλλου, εγχωριους και εξωτερικου...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1443 στις: 09/06/11, 10:26 »
Είναι γνωστό στα πέρατα της γης, ότι συμφωνώ κατά το ήμιση Τζόνι, καθότι έχω πει, αρκετά ΜΕΓΑΛΑ λαμόγια, πάρα πολλά ΜΙΚΡΑ λαμόγια. Είναι μία εξαιρετική συνεργασία. Βεβαίως και όταν κάποιος βγαίνει εκτός αυτής της συνεργασίας, διαμαρτύρεται εντόνως. Δεν είναι κλαμπανιά, να κοιτάς παντού και όχι μόνο προς τα πάνω. Εσύ κοιτάς τους Πρύτανεις της Λαμογιάς, εγώ ασχολούμαι πέραν αυτών, με καθηγητάς, φοιτητάς, δασκάλους, μαθητάς κτλπ. 
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1444 στις: 09/06/11, 10:29 »
Συμφωνω ρε xoli, αλλα μην ξεχνας οτι το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι...
Και εξαλλου σε πραγματικο κοστος, αν οι πρυτανεις οπως λες πληρωναν τα ελαχιστα που θα επρεπε με βαση οσα εχουν, αυτα που κλεβουν οι μισθωτοι κτλ θα ηταν ανευ ουσιας...

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1445 στις: 09/06/11, 10:44 »
Σε αυτό φίλε μου διαφωνώ 100%. Όχι γιατί δεν θα υπήρχε οικονομική καλυτέρευση, αλλά γιατί αυτό που κοιτάω πρώτα από όλα είναι η νοοτροπία των ανθρώπων. Ίσως βέβαια εσύ να πιστεύεις, ότι η νοοτροπία των ανθρώπων θα άλλαζε έαν υπήρχαν φράγκα και δουλειές. Για μένα δεν ισχύει αυτό, μιας και θεωρώ ότι το ποσοστό που θα διορθωνότανε, θα ήτανε αμελητέο. Για να μιλήσω και σε περισσότερο προσωπικό επίπεδο, τόσα χρόνια που δεν είχα φράγκα, ανέσεις και αρκετές φορές δουλειά, δεν με πειράζανε τόσο αυτά, όσο οι κουφάλες τριγύρω μου. Μία στο τόσο, να συναντήσεις ξηγημένο άτομο - άνθρωπο.
Adios Muchachos!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1446 στις: 09/06/11, 11:00 »
Δεν διαφωνει κανεις για την ελειψη παιδειας, τα χουμε χιλιοπει και δεν υπαρχει λογος να τα ξαναλεμε.
Ομως εδω ανθρωποι πεινανε, δεν εχουν να μεινουν, πεθαινουν στα νοσοκομεια, ειναι ανεργοι κτλ.
Πρωτα αντιμετωπιζεις αυτον τον κινδυνο και μετα φροντιζεις για την παιδεια την οποια ποτε δεν κοιταξες στο παρελθον.
Αλλα για να κοιταξεις την παιδεια, για να αλλαξεις νοοτροπια, χρειαζεσαι και καποιες επενδυσεις προς αυτην.
Δεν χρειαζεται με λιγα λογια να λεμε τα αυτονοητα, αλλιως απλα αναλωνομαστε σε πραγματα που εχουν μονο θεωρητικη αξια υπο τις συνθηκες που βρισκεται η χωρα εδω και δεκαετιες.
Το μονο καλο ειναι οτι εστω και την τελευταια στιγμη καποιοι δειχνουν να ξυπνανε. Το αν αυτο θα ειναι η αρχη μιας μεγαλης αλλαγης, δεν μενει παρα να το δουμε. Αλλα με το να εξισωνεις τον μισθωτο που αναγκαζεται πολλες φορες να δουλευει χωρις ΙΚΑ, χωρις να φαινεται πουθενα κτλ (και κατα συνεπεια το κρατος να χανει χρηματα) με τον εφοπλιστη που πληρωνει λιγοτερους φορους απο μενα, ειναι τουλαχιστον σκανδαλωδες και καθε προσπαθεια μεταφορας ευθυνης ανεξαρτητου ποσοστου, μπορει μονο να ερμηνευθει ως αποπροσανατολισμος.
με λιγα λογια, παιζεις τον ρολο του υπερασπιστη των πλουσιων. Αυτο το ας κοιταξει ο καθενας να διορθωσει τον εαυτο του και μετα να κοιταξει και τους αλλους, ειναι μεν σωστο θεωρητικα, αλλα οταν αυτο συμβαινει επι ισοις οροις για ολους.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1447 στις: 09/06/11, 16:37 »
Οι άνθρωποι σκέφτονται έκτακτη εισφορά 3% για όσους έχουν ετήσιο(!) εισόδημα πάνω από 6000 ευρώ! Ευτυχώς εγώ που πουλάω χαρτομάντηλα στα φανάρια και πειρατικά cd βγάζω 250 ευρώ το μήνα, οπότε δε με πιάνουν τα νέα μέτρα! Δηλαδή έχοντας κάποιος μισθό 500 ευρώ, του αξίζει ένας μικρούλης φόρος γιατί έχει να δώσει βρε αδελφέ!

Αν το βρισκεις αδικο και δε γουσταρεις (και μπορεις βεβαια να τα κρυψεις) τοτε μη τα δωσεις. Δε θα εισαι ο μονος που κανει κατι τετοιο σε αυτη τη χωρα. Μαλιστα, αν ακουγεται παρηγορο, μαλλον με την πλειοψηφια θα εισαι αν ακολουθησεις αυτην την πορεια. Ολοι οι "νιωθοντες αδικημενοι" αυτο ακριβως κανουν και εκαναν σε ολες τις βαθμιδες, σε ολα τα ποστα, με ολους τους δυνατους τροπους... για 3%, 20%, 18%, 23% ... ειτε το λενε εφορια, εκτακτη εισφορα, ασφαλιστρα, ΦΠΑ, κοινοχρηστα, διοδια, εισητηρια, αγορα CD, ταινιας, συναυλια απο τα βραχακια, εισοδος στο γηπεδο χωρις εισητηριο κλπ. Και παντα υπαρχει απο πισω μια "ηθικη αιτιολογηση" της πραξης. πχ: "ηταν αδικο", "ηταν πολυ ακριβο", "δε μου αρεσε ο τροπος τους", "σιγα μη παιζει ρολο το δικο μου διευρω", "και τι να κανα;" κλπ.

Δεν εχω ποτε ακουσει καποιον να λεει δεν αποδδιω το ΦΠΑ απο χομπι η δεν καταβαλλω την εκτακτη εισφορα απο σπορ η εχω ταραξει τα torrent/limewire κλπ  γιατι ειμαι παθολογικα κλεπτομανης με χαρτι γιατρου

Καθε εκτακτη εισφορα ρε παιδια αν μας περιλαμβανει, φυσικο ειναι να μας φαινται αδικη. Αν περιλαμβανε τον γειτονα και (ακομα καλυτερα) την εισπραταμε εμεις ειμαι σιγουρος πως θα μας φαινοταν λιγο λογικοτερη παντως. Το ξερω ειμαι κυνικος αλλα τελικα ολα παντα εκει καταληγουν: Ολοι μας μπορουμε παντα να βρουμε 1000 λογους το δευτερολεπτο που ειναι αδικο να δωσουμε εκτακτη εισφορα  υπερ τριτων και κανεναν (μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανεναν) για να μην δεχθουμε μια εκτακτη εισφορα/αυξηση/δωρο/ενισχυση απο τριτους. Μαλιστα οσο το σκεφτομαστε, τοσο λογικοτερο θα μας φαινεται οτι δικαιουμαστε να την λαβουμε κιολας !

Επισης να πω εδω πως παντα ειμαστε φτωχοτεροι [ * ] απο καποιον αλλον αλλα παντα και  πλουσιοτεροι απο αλλους. Οποτε η λογικη "να τα παρει απο τους πλουσιοτερους" ισχυει ετσι και αλλιως παντα και μας περιλαμβανει και εμας καμια φορα, αναλογα με το ποιος την επικαλειται.Πχ αυτα τα 500 η 250ευρω ψωροευρω μισθου που αναφερεις για αλλον μπορει να ειναι ονειρο ζωης οχι για προσωπικο του μισθο, αλλα συνολικο για το αντρογυνο. Και σε αλλες χωρες ισως και για ολη τη χρονια. Η εκτακτη εισφορα ιδωμενη απο τα ματια τετοιων ανθρωπων και οχι απο τα δικα σου και τα δικα μου ισως να φανταζει  δικαιοτερη

[ * ] εξαιρειται ο Bill Gates
« Τελευταία τροποποίηση: 09/06/11, 16:52 από monoxeiras »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1448 στις: 09/06/11, 17:00 »
Σορρυ αλλα αυτα ειναι αστειοτητες. Αυτοι που ποτε δεν πληρωναν και εκρυβαν θα συνεχιζουν να κρυβουν αφου τους δινεται η δυνατοτητα, ενω αυτοι που δεν μπορουν (βλεπε μισθωτοι ιδιωτικοι υπαλληλοι, συνταξιουχοι) για αλλη μια φορα θα πληρωσουν κανονικα.
Και οι τυποι που περιγραφεις δεν ειναι η πλειοψηφια. Ειναι αρκετοι που εχουν τετοια νοοτροπια που περιγραφεις, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια. Η πλειοψηφια, αυτη η σιωπηλη που λενε, ειναι τα γνωστα κοροϊδα που παντα την πληρωνουν γιατι καποιοι αλλοι κλεβουν επειδη εχουν την δυνατοτητα/ακρες κτλ.
Και ξαναλεω, οτι ακομα κι αν ενας μισθωτος των 1000€ κρυβει μερος του εισοδηματος του, ή εργαζεται αδηλωτα κοκ, μπορει να ειναι εξισου παρανομος (βαση γραμματος του νομου) με τον εφοπλιστη που κρυβει πχ 50.000.000 και γλυτωνει αλλα 500.000.000 απο φοροαπαλαγες (μιας και αυτος εχει φτιαξει τους νομους σε συνεργασια εμ τους υπαλληλους του στη βουλη), αλλα δεν επιβαρυνει τοσο ο εφοπλιστης την οικονομια.
Το να κυνηγας λοιπον τον μισθωτο, τον συνταξιουχο, τον μεροκαματιαρη, ενω ταυτοχρονα αφηνεις ανεγγυχτους τους βιομηχανους, εφοπλιστες, μεγαλοδικηγορους, ιδιοκτητες μμε και παει λεγοντας επειδη εισαι αχρηστος και δεν μπορεις να πιασεις τα μεγαλα κεφαλια (ή δεν θες), ειναι τουλαχιστον υποκριτικο, αδικο και εριστικο.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε αυτο.
Βαση νομου καποιος που εκλεψε ενα πορτοφολι ειναι ενοχος αν πιαστει. Αλλα δεν θα τον καταδικασουν στην ιδια ποινη αν ο ιδιος τυπος αντι για ενα πορτοφολι ειχε σηκωσει καμια 100.000.000 απο καμια τραπεζα...
Οποτε αν θες να επιβαλεις μια "εκτακτη" εισφορα, το κανεις με ενα σκεπτικο:
Πως θα πληρωσουν αυτοι που ποτε δεν πληρωσαν (ή πληρωναν πολυ λιγοτερο απο οσο θα πρεπε) και οχι μονο εκτακτως, αλλα σταθερα...
Αντιθετα, οι αχρηστοι κυριοι των κυβερνησεων πρωην και νυν, κανουν ακριβως το αντιθετο.
Φτωχαινουν ολοενα τους φτωχους/μικρομεσαιους/μεσαιους και ταυτοχρονα δινουν κι αλλα σε αυτους που αμα φανε κι αλλο θα αρχισουν να ξερνανε.
Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε και απλα να εχουμε να λεμε κατι διαφορετικο...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1449 στις: 09/06/11, 17:10 »
Σορρυ αλλα αυτα ειναι αστειοτητες. Αυτοι που ποτε δεν πληρωναν και εκρυβαν θα συνεχιζουν να κρυβουν αφου τους δινεται η δυνατοτητα, ενω αυτοι που δεν μπορουν (βλεπε μισθωτοι ιδιωτικοι υπαλληλοι, συνταξιουχοι) για αλλη μια φορα θα πληρωσουν κανονικα.
Και οι τυποι που περιγραφεις δεν ειναι η πλειοψηφια. Ειναι αρκετοι που εχουν τετοια νοοτροπια που περιγραφεις, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια. Η πλειοψηφια, αυτη η σιωπηλη που λενε, ειναι τα γνωστα κοροϊδα που παντα την πληρωνουν γιατι καποιοι αλλοι κλεβουν επειδη εχουν την δυνατοτητα/ακρες κτλ.
Και ξαναλεω, οτι ακομα κι αν ενας μισθωτος των 1000€ κρυβει μερος του εισοδηματος του, ή εργαζεται αδηλωτα κοκ, μπορει να ειναι εξισου παρανομος (βαση γραμματος του νομου) με τον εφοπλιστη που κρυβει πχ 50.000.000 και γλυτωνει αλλα 500.000.000 απο φοροαπαλαγες (μιας και αυτος εχει φτιαξει τους νομους σε συνεργασια εμ τους υπαλληλους του στη βουλη), αλλα δεν επιβαρυνει τοσο ο εφοπλιστης την οικονομια.
Το να κυνηγας λοιπον τον μισθωτο, τον συνταξιουχο, τον μεροκαματιαρη, ενω ταυτοχρονα αφηνεις ανεγγυχτους τους βιομηχανους, εφοπλιστες, μεγαλοδικηγορους, ιδιοκτητες μμε και παει λεγοντας επειδη εισαι αχρηστος και δεν μπορεις να πιασεις τα μεγαλα κεφαλια (ή δεν θες), ειναι τουλαχιστον υποκριτικο, αδικο και εριστικο.
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε αυτο.
Βαση νομου καποιος που εκλεψε ενα πορτοφολι ειναι ενοχος αν πιαστει. Αλλα δεν θα τον καταδικασουν στην ιδια ποινη αν ο ιδιος τυπος αντι για ενα πορτοφολι ειχε σηκωσει καμια 100.000.000 απο καμια τραπεζα...
Οποτε αν θες να επιβαλεις μια "εκτακτη" εισφορα, το κανεις με ενα σκεπτικο:
Πως θα πληρωσουν αυτοι που ποτε δεν πληρωσαν (ή πληρωναν πολυ λιγοτερο απο οσο θα πρεπε) και οχι μονο εκτακτως, αλλα σταθερα...
Αντιθετα, οι αχρηστοι κυριοι των κυβερνησεων πρωην και νυν, κανουν ακριβως το αντιθετο.
Φτωχαινουν ολοενα τους φτωχους/μικρομεσαιους/μεσαιους και ταυτοχρονα δινουν κι αλλα σε αυτους που αμα φανε κι αλλο θα αρχισουν να ξερνανε.
Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε και απλα να εχουμε να λεμε κατι διαφορετικο...

Δε διαφωνει κανενας μαζι σου. Απλα σου λεω οτι βλεπεις τα πραγματα το ιδιο με ολους αυτους οταν λες οτι σου ειναι αδικο γιατι καποιος αλλος επρεπε... το συστημα θα.... ειναι αδικια εγω να.... αμα αυτοι δεν ταδε τοτε εγω .... θα πληρωνα αν.....αλλα.

Η εκπληξη θα ηταν να δεις καναν "κακομοιρη" σαν εμας [ * ]να πει ξερω γω "μπραβο ρε που μου πηρατε 3% απο τα 700 μου γιατι στη γειτονια εχουμε πχ μια ανεργη μητερα με 10 παιδια που ψωμολυσσαει, και μερος απο αυτα που μου πηρατε να πανε εκει καλα θα ναι". Το να πει κακως μου τα πηρατε, σε λαθος τσεπες θα πανε, αδικια ειναι, μωρε δε δινω σε κανεναν μπιπ, οι ισχυροι παλι την γλιτωνουν, καλα εδω γινεται ο χαμος παλι εμενα βρηκατε, νομιζω ειναι το στανταρακι.

[ * ] παντως εγω δεν ειμαι αυτος. Οτι και να λεω στη θεωρια, στην πραξη ειμαι οπως και εσεις. Θεωρω πληρως αδικο να μου παρουν 3% απο τα λεφτα που εχω στην τσεπη και να τα δωσουν σε αλλους. Νομιζω οτι επρεπε να τα παρει μονο απο ανθρωπους πλουσιοτερους απο μενα. Φυσικα αν και αυτοι πουν το ιδιο και οι πλουσιοτεροι τους το ιδιο κλπ κλπ τοτε μαθηματικα οδηγουμαστε στο να πληρωσει αντε το πολυ ο Μπιλ Γκειτς μονο την εκτακτη εισφορα του.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/06/11, 17:16 από monoxeiras »