Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 605028 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1300 στις: 16/04/11, 19:46 »
Παπούκα, εγώ και να σε ρωτήσω κάτι τέτοιο ??? Δύσκολο πολύ. Άλλωστε αδιαφορώ περί βραχυπροθεσμίας. Δεν πιστεύω στα μαγικά κόλπα, ούτε και περιμένω από κάπου άμεσο κέρδος χωρίς να κοπιάσω. Άλλοι αυτό το λένε εργατικός, άλλοι μ....κας.

Ωραία όλη αυτή η ανάλυση σου, επικεντρωμένη ιδιαίτερα στο οικονομικό-πολιτικό κομμάτι, αλλά εγώ όλο αυτό που λες, το κοιτάω και από μια άλλη σκοπιά, που έχει να κάνει με τη συνεργασία του μεταξύ μας. Είμαι συναισθηματικός τύπος. Ωραίες οι επενδύσεις, το χρήμα και η ασφάλεια. Αλλά για την ασφάλεια, δεν ψάχνομαι και τόσο, τα δύο πρώτα, με ενδιαφέρει, να είναι τόσα όσα πρέπει και όταν πρέπει.

Δεν έχω βεβαίως βεβαίως κανένα πρόβλημα και ξέρω πολύ καλά τι έλεγα με το "ρίξτε φράγκα στο διπλανό σας". Το υποστήριζα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω, χωρίς να κοιτάω καν παραπέρα. Ότι έχω πει σε προηγούμενα ποστ, δεν αλλάζει, άλλο έαν κάποιοι, δεν τα βρίσκουν ως επιχειρηματικά.

Άλλωστε ο μόνος λόγος που θέλω να με βγάλεις από το κόλπο και τον είπα παραπάνω, είναι ότι τελευταία είμαι συνεχώς ματιασμένος! Έτυχε να πάω σε κάτι άλλα ποστ που μας συζητάνε τώρα τελευταία και φόρεσα μπλε ματάκι και μια πλεξίδα σκόρδα, γιατί είχα μέρες τώρα πονοκέφαλο.

Johnie, επένδυσε με δουλειά και κόπο, αλλαγή ζωής, αν δεν έχεις φράγκα.

Κινγκ, εις το μέλλον θα δείξει η μπακαλοεπιχειρηματικότης, κατά πόσο θα βοηθήσει. Προς το παρόν, τα επιχειρηματικά μυαλά των κομμάτων, παρέα με το κόμμα που ασπάζεσαι, δημιούργησαν έναν τέλειο βούρκο. Και όμως είναι δυνατόν, αυτό οφείλεται και χάρη σε σένα.
« Τελευταία τροποποίηση: 16/04/11, 19:49 από XoLiDoXoS »
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1301 στις: 16/04/11, 23:49 »
Aπο δω το φεραμε απο κει το φεραμε..Επεσαν και κατι διαγραφες..Εχουμε περιστρεψει ολο το θεμα γυρω απο τις παπουλιες λυσεις.Αρκετα ενδιαφερον-μου θυμιζει τα ΜΜΕ
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1302 στις: 16/04/11, 23:50 »
Από πότε εγώ ανήκω σε κάποιο κόμμα και δεν το ξέρω? ??? ??? :o
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1303 στις: 17/04/11, 10:05 »
Οπως προείπα, μάλλον θα πρέπει να ανοιχτεί νέο θέμα σχετικά με τις προτάσεις επένδυσης χρημάτων (ή συντηρητικά: προστασίας από την απαξίωση των χρημάτων). Ας συνεχίσουμε την κουβέντα μας εδώ με το θέμα μας που είναι το ΔΝΤ, ΕΚΤ, οικονομικά παιχνίδια, κλπ.

papous,
Αν έχεις ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο που θέλεις να το μοιραστείς με όλον τον κόσμο (άλλωστε όλοι συμμέτοχοι δεν επιθυμείς να είμαστε; ), άνοιξε νέο θέμα. Και πάνω-πάνω γράψε πως ακριβώς θα γίνει η εκχώρηση στους πολίτες των πακέτων μετοχών του Δημοσίου, ποια κυβέρνηση ελπίζεις ότι θα την αποφασίσει, και ποιοι πολίτες (ευκατάστατοι προφανώς) ελπίζεις ότι θα θελήσουν να επενδύσουν στο μπαχαλοΔημόσιο.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1304 στις: 17/04/11, 10:39 »
Ok King, σου ζητώ συγνώμη, μιας και θεώρησα λάθος ότι ασπάζεσαι την πολιτική κάποιου συγκεκριμένου κόμματος.
Θα ήθελα αν θέλεις να μου απαντήσεις ονομαστικά, την επιχειρηματικότητα ποιων ανθρώπων ασπάζεσαι, την οποία δεν θεωρείς μπακαλίστικη και πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να σε αντιπροσωπεύσουν.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1305 στις: 18/04/11, 10:25 »
Βραζίλη, επιθυμούμε να συμμετέχουν όλοι εκτός από τα λαμόγια. Αυτά είναι άκρως ανεπιθύμιτα σε μια υγιή επιχειρηματικότητα.

Νομίζω ότι η πρόταση εμπίπτει στην συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρει η κρίση, με απολύτως νόμιμο τρόπο. Χωρίς βία, επαναστάσεις, πλατείες Ταχρίρ, άρνηση πληρωμής διοδίων κλπ. Από την άλλη, παρόλο που είναι απολύτως νόμιμη - η σύστασή της προβλέπεται από νόμους του κράτους - είναι και άκρως ριζοσπαστική και επαναστατική, παρόλο που αναφέρεται σε μια ιδέα του 19ου αιώνα η οποία επιμελώς έχει κρατηθεί μακριά από τα πλήθη.

Το μόνο που προϋποθέτει είναι αλλαγή φιλοσοφίας, η οποία όμως επιτελείται κατά την διάρκεια της λήψης της απόφασης συμμετοχής. Τόσο απλά.

Johnie, σε προστατεύει ο μηχανισμός στήριξης ώστε να βρεις την ελάχιστη χρηματοδότηση που απαιτείται για την συμμετοχή. Δεν νομίζω ότι 100 ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό. Αν δεν το έχεις μπορείς να το δανειστείς. "Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται".

Γενικώς, τέτοιες επιχειρήσεις φτιάχνονται στους δρόμους. Αυτό αφορούσε απλά μια ενημέρωση.

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1306 στις: 18/04/11, 14:37 »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • There's no business like show business!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1307 στις: 19/04/11, 03:29 »
http://parallhlografos.wordpress.com/2011/04/13/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CF%82/

Mια λυση που δεν στηριζεται σε σωτηρες αλλα στον καθε ενα.

Είναι πιο πιθανό να γίνω ο νέος Σάκης Ρουβάς. Αλλά προτίθεμαι να βοηθήσω.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1308 στις: 19/04/11, 04:00 »
Ρε παιδιά, το έχουν πει δεκάδες εδωμέσα. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. Φορολογήστε τον όπως πρέπει...Επίσης, να λειτουργήσει επιτέλους ο θεσμός της δικαιοσύνης σ' αυτό το κράτος. Να διευρευνηθούν όλα τα σκάνδαλα και να βγει στο σφυρί η αμυθητη και κλεμμένη (κάτα πάσα πιθανότητα) περιουσία του Βουλγαράκη και του κάθε Βουλγαράκη. Εκεί να δεις χρήμα... Εκλησσία...ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΡΗΜΑ! Δαπάνες για δημόσια έργα που δεν έγιναν ποτέ! Ποιοι στο διάολο τα φαγαν; Να βρεθούν και να τους τα πάρουμε. Προτείνω δε όταν τα μαζέψουμε να τα βάλουμε σε ένα ελικόπτερο και καθώς θα πετάει πάνω απ' το Σύνταγμα να τα πετάξει απ' το παράθυρο. Εκείνη τη στιγμή κάποια πορεία θα γίνεται, οπότε θα πάνε σε χέρια που τα 'χουν ανάγκη!

Πέρα απ' την πλάκα, είναι λάθος να συγκρίνουμε οποιαδήποτε άλλη χώρα με την Ελλάδα. Χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω σχήμα λόγου, η Ελλάδα είναι μία κατηγορία από μόνη της. Δε μπορώ να πιστέψω στην αλληλεγγύη του Έλληνα, ούτε στην υπομονή, ούτε στη θυσία του. Ο Αργεντίνος μπορεί να γινόταν χαλί να τον πατήσεις προκειμένου να βοηθήσει τον γείτονά του, ο Έλληνας στην καλύτερη θα προσπαθούσε να του κλέψει το χαλί.

Λυπάμαι που δε μπορώ να ξέρω κάτι παραπάνω, λυπάμαι που δεν καταλαβαίνω πόσο δυσεφάρμοστα είναι αυτά που λέω, αλλά νομίζω πως δεν έχει νόημα πλέον να συζητάμε για ΛΥΣΕΙΣ. Τις ξέρουμε τις λύσεις, άλλοι καλύτερα και αναλυτικότερα, άλλοι στο περίπου, αλλά καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι ο γυαλός δεν είναι στραβός και μάλλον εμείς αρμενίσαμε στραβά.

Δεν βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να ακούμε για λιτότητα, δε βαρεθήκαμε να ακούμε μεγάλα λόγια απ' τους πολιτικούς, είχαμε το μυαλό να στηρίξουμε προγράμματα κομμάτων που στηρίζονταν σε μια έκθεση ιδεών που θα έπαιρνε 19 στις Πανελλήνιες, δεν αντιδράσαμε όταν τα σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο έκλειναν, και τώρα η μόνη μας αντίδραση είναι κάτι κινήματα ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'', κάτι μαζώξεις κάτω από το σπίτι του Καραμανλή, κάτι γιαούρτια στον Πάγκαλο και ακόμα και τώρα αυτός ο ρημάδης ο συνδικαλισμός δε λέει να αφήσει στην ησυχία της μία ειρηνική διαδήλωση. Με αυτά ίσως καταφέρεις να δείξεις ότι δεν πάει άλλο, αλλά δε θα το πας αλλού.

Παράθεση σκέψεων, τίποτα παραπάνω  :P
« Τελευταία τροποποίηση: 19/04/11, 04:12 από Garvin »

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1309 στις: 20/04/11, 02:14 »

Παράθεση
Δε μπορώ να πιστέψω στην αλληλεγγύη του Έλληνα, ούτε στην υπομονή, ούτε   στη θυσία του. Ο Αργεντίνος μπορεί να γινόταν χαλί να τον πατήσεις   προκειμένου να βοηθήσει τον γείτονά του, ο Έλληνας στην καλύτερη θα   προσπαθούσε να του κλέψει το χαλί.
Eκτος οτι σα σκεψη αυτο το ''οι Ελληνες ειναι διεφθαρμενοι απο γεννοφασκια'' ''οι Αργεντινοι φιλευσπαλχνοι'' και οι ''Γερμανοι δουλευταραδες'' με αηδιαζει σου προτεινω να δεις το ντοκιμαντερ  “Η ώρα της Κρίσης” που αναφερεται στην Αργεντινη και ισως να το σκεφτεις διπλα.
Παράθεση
αλλά νομίζω πως δεν έχει νόημα πλέον να συζητάμε για ΛΥΣΕΙΣ.
Το συγκεκριμενο παραδειγμα που εφερα και δεν συμβαινει μονο στην Αργεντινη αλλα σε πολλες περιοχες του πλανητη παρα τις δυσκολιες που αντιμετωπιζει δεν ειναι μια λυση για ολους και δεν ειναι μια λυση για να ξεπερασουμε αυτο το εμποδιο και να συνεχισουμε οπως πριν..Οπως και να το κανουμε υπαρχουν ανθρωποι-εργαζομενοι(μελλοντικοι ανεργοι) που θελουν να παρουν τη ζωη τους στα δικα τους χερια.
Παράθεση
Δεν βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να ακούμε για λιτότητα, δε βαρεθήκαμε να   ακούμε μεγάλα λόγια απ' τους πολιτικούς, είχαμε το μυαλό να στηρίξουμε   προγράμματα κομμάτων που στηρίζονταν σε μια έκθεση ιδεών που θα έπαιρνε   19 στις Πανελλήνιες, δεν αντιδράσαμε όταν τα σκάνδαλα το ένα μετά το   άλλο έκλειναν,
Οπως και να χει..Οτι τσουβαλιαζεις ανομοια πραγματα κατω απο την ιδια σκεπη αγανακτισμενων πλην ομως ανεγκεφαλων ''φωτοβολιδων'' δεν δινει και καμια ουσια στο συμπερασμα σου που μπορει κατα τα αλλα να εχει βαση.Οτι δηλαδη καποιους μολις ετσουξε το δικο τους κωλο τους πονεσε.
Παράθεση
αυτός ο ρημάδης ο συνδικαλισμός δε λέει να αφήσει στην ησυχία της μία ειρηνική διαδήλωση.
*Facepalm*

Συνολικα εδω εχουμε ενα προβλημα και αυτο λεγεται υποβαθμιση της ζωης μας για μια σειρα απο λογους.Ενας λογος αφορμη ειναι και το ΔΝΤ.Και πιστεψε να φορολγησεις σε μια χωρα σαν την Ελλαδα υποτιθεται δικαια τον πλουτο δεν ειναι εφικτο.Γιατι η Ελλαδα ειναι μια περιφερειακη οικονομια εκμεταλλευομενη απο αλλες σε δυσμενη θεση οπου ντοπια και ξενα αφεντικα για να συνεχισουν να ''''παραγουν''''' εδω θελουν την ελευθερια τους.Δηλαδη και ανεφικτο ειναι αυτο και αναποτελεσματικο.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1310 στις: 20/04/11, 17:32 »
Ρε παιδιά, το έχουν πει δεκάδες εδωμέσα. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. Φορολογήστε τον όπως πρέπει...

νομίζεις πως είμαστε οι υπουργοί με nicknames? :P

και ωραία όλα αυτά αλλά δεν πιστεύω πως το να λέμε τι θα "ΈΠΡΕΠΕ" να κάνει η κυβέρνηση έχει καμιά ουσία....
δεν θα κάνει τίποτα από αυτά....
ας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς....
προτάσεις όπως των ΕΚΕΣ ή του Κιράτζου είναι οι μόνες υλοποιήσιμες από εμάς...
για όλες τις άλλες.....στείλτε μια επιστολή στο ανάλογο υπουργείο....και "αύριο" που θα γίνει αυτό που ζητήσατε ( :P ) τα ξαναλέμε...

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1311 στις: 20/04/11, 23:23 »
Ρε παιδιά, το έχουν πει δεκάδες εδωμέσα. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ. Φορολογήστε τον όπως πρέπει...

νομίζεις πως είμαστε οι υπουργοί με nicknames? :P

και ωραία όλα αυτά αλλά δεν πιστεύω πως το να λέμε τι θα "ΈΠΡΕΠΕ" να κάνει η κυβέρνηση έχει καμιά ουσία....
δεν θα κάνει τίποτα από αυτά....
ας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς....
προτάσεις όπως των ΕΚΕΣ ή του Κιράτζου είναι οι μόνες υλοποιήσιμες από εμάς...
για όλες τις άλλες.....στείλτε μια επιστολή στο ανάλογο υπουργείο....και "αύριο" που θα γίνει αυτό που ζητήσατε ( :P ) τα ξαναλέμε...

ο Παπακωνσταντινου καιγεται στο κιθαρα και το ξερω...  :P εμεις καλως η κακως εκλεγουμε καποιους να μας κυβερνουν, αυτοι που μας κυβερνουν ειναι αυτοι που θα κανουν αυτο που θελουμε (θεωρητικα). Συνεπως ουτε να συζηταμε τι μπορουμε να κανουμε εμεις εχει νοημα. ο,τι κ αν κανουμε τον εχουμε πιει.

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1312 στις: 20/04/11, 23:39 »
kiratzo για το λογο οτι διαφωνεις μαζι μου δε θα μπορεσουμε ποτε να σωθουμε σαν κρατος, εφαρμόζοντας ολα αυτα τα ωραια που ειπες παραπανω. Και οι δυο ξερουμε την κατάσταση, εγω σου λεω μπλε και εσυ μου λες γαλαζιο... Συμφωνουμε οτι ειναι αποχρωση του μπλε και τα 2; Σκέψου πως ειμαστε στα ΕΑΑΚ ρε αδελφε  :P

Γνωρίζουμε το προβλημα, συμφωνησαμε περιπου οτι υπαρχει μια ισως αποτελεσματικη λυση και σε πειραξε εσενα αν τσουβαλιασα ανομοια πραγματα στην ιδια προταση. Μήπως διαφωνεις απλά επειδη ειδες post μου και λες ''δε μπορει, καποια μαλακια θα ειπε, garvin ειναι αυτος'';  ;D

Οσο για τις "προκαταληψεις" μου, come on, στον ιδιο κοσμο ζουμε, βλεπεις πανω κατω την αντιδραση του Ελληνα και τον ωχαδελφισμο που επικρατει από τα πιο απλα μεχρι τα πιο συνθετα ζητηματα. θεμα κουλτουρας ειναι περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1313 στις: 21/04/11, 00:44 »
ο Παπακωνσταντινου καιγεται στο κιθαρα και το ξερω...  :P

Ο Παπακω, πολύ χλωμό. Φαίνεται φλώρος...  :P

Ο Αλογοσκούφης πιθανόν ναι! Ρε, είχαμε ροκά υπουργό και τον χάσαμε, αχχ!  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=qwyaqgjV5z8

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1314 στις: 21/04/11, 08:58 »
Με αυτά ίσως καταφέρεις να δείξεις ότι δεν πάει άλλο, αλλά δε θα το πας αλλού.

Εξαρτάται με το αν θέτεις τις αντιδράσεις αυτές ως μέσο για την επίτευξη σκοπού ή ως σκοπό αυτόν καθαυτόν. Ένα παράδειγμα για κατανόηση: αν παίρνεις φάρμακο για να γιάνεις (το φάρμακο είναι το μέσον και η υγεία ο σκοπός), αντιδράς με θετικό τρόπο και είσαι υγιής ψυχολογικά. Αν παίρνεις φάρμακο χωρίς σκοπό, μόνο για να παίρνεις φάρμακο (δηλ κάνεις την λήψη φαρμάκου αυτοσκοπό) είσαι τοξικομανής.

Το αυτό ισχύει και για τις απεργίες, τα κινήματα "δεν πληρώνω" κλπ. Αν δεν πληρώνεις μέχρι να αποδωθούν ευθύνες και ισονομία (όπως προανέφερες) αντιδράς υγιώς κοινωνικά. Αν δεν πληρώνεις μόνο για να μην πληρώνεις τότε όχι μόνο είσαι πρεζόνι της ανομίας αλλά νομιμοποιείς τους πάντες και των λαμογίων συμπεριλαμβανομένων.

Από αυτήν την άποψη, όλες οι υγιείς αντιδράσεις είναι θεμιτές και κάλιστα μπορούν να γίνουν ταυτοχρόνως (δεν ανταγωνιζόμαστε για την εύρεση λύσης)  και όλες οι μη υγιείς αθέμιτες.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1315 στις: 21/04/11, 13:29 »
kiratzo για το λογο οτι διαφωνεις μαζι μου δε θα μπορεσουμε ποτε να σωθουμε σαν κρατος, εφαρμόζοντας ολα αυτα τα ωραια που ειπες παραπανω. 
Καταρχάς εδώ, χωρίς εμπάθεια πάντα, είναι σαν να λες ότι αφού διαφωνεί μαζί σου (που στην ουσία δεν διαφωνεί απλά σου εξήγησε γιατί θέτεις τα πράγματα σε λάθος βάση) είναι αυτόματα και λάθος. Θέλω να πω καταλαβαίνεις ότι αυτοαναιρείσαι έτσι?

Γνωρίζουμε το προβλημα, συμφωνησαμε περιπου οτι υπαρχει μια ισως αποτελεσματικη λυση και σε πειραξε εσενα αν τσουβαλιασα ανομοια πραγματα στην ιδια προταση.
Όταν θες να διατυπώσεις ένα πρόβλημα για να συμφωνήσουμε ακόμα και σε αυτό, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα που λες. Όταν τσουβαλιάζεις 500 πράγματα σε μια πρόταση που τελικά δεν βγαίνει ακριβώς νόημα ή ουσία σχετικά με το ποιό είναι το πρόβλημα που συμφωνούμε τότε προφανώς και θα το σχολιάσει κάποιος. Γιατί σου φαίνεται παράλογο. Και όχι δνε είναι το πρόβλημα ότι το λες εσύ, απλά έχεις κάνει μια λάθος διατύπωση.

Οσο για τις "προκαταληψεις" μου, come on, στον ιδιο κοσμο ζουμε, βλεπεις πανω κατω την αντιδραση του Ελληνα και τον ωχαδελφισμο που επικρατει από τα πιο απλα μεχρι τα πιο συνθετα ζητηματα. θεμα κουλτουρας ειναι περισσοτερο.
Όσο για αυτό το κομμάτι προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι "χαρακτηρικστό του Έλληνα" να είναι λαμόγιο ή ωχαδερφιστής. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τόσο συχνά που το αναφέρουν όλοι σχετικά με την λαμογιά του Έλληνα ότι είστε περήφανοι για αυτό το πράγμα. Έγω δεν βλέπω καμια διαφορά στον Έλληνα εργάτη εργοστασίου και στον Αργεντίνο εργάτη εργοστασίου, όλοι μπορούν να αυτοοργανωθούν αρκεί να υπάρξη η βάση και έχουμε και παραδείγματα αυτοοργανωμενων χώρων και δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Καταντάει πια αυτή η καραμέλα "¨οι Έλληνες είναι λαμόγια και δενμπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό", πραγματικά μου φαίνεται ότι έχει γίνει πλέον εθνική υπερηφάνια του Έλληνα.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1316 στις: 25/04/11, 02:27 »
ymirling, θα επρεπε να ειμασταν κλινικα ηλιθιοι για να εχουμε ενα θεμα 50 σελιδων και να μην εχουμε τουλαχιστον αναφέρει τους λογους της κακης οικονομικης καταστασης της χωρας μας. οπως εχεις παρατηρησει, στις τελευταιες σελιδες αναλωνομαστε στους τροπους. Ειπαν διαφοροι εδω ''κατασπαταληση δημοσιου χρηματος'', ''μπηκαν πολλοι αλβανοι και δεν ειχαμε δουλειες'', ''σκανδαλα'', ''δεν εχουμε εξαγωγες'', ''νεοπλουτιστικο lifestyle''....Ε ΑΥΤΑ ειναι τα προβληματα. αν επρεπε να κανω ενα μικρο ποτ πουρι για να ''εχω βαση'' οπως λες, συγγνωμη.

οσο για αυτο για τους Ελληνες, ε, καποιο κουσουρι εχουμε σαν λαος για να ειμαστε σε αυτην την κατασταση δε μπορει, απλως εγω το ονομασα ωχαδελφισμό, προφανως δε μας διακρινει καθολικά, αλλα θεωρω θα μπορουσαμε να ειχαμε αντιδρασει και παλαιοτερα (γιατι χωρις να θελω να ειμαι υπερβολικα αισιοδοξος, και μονο το γεγονος οτι προβληματιζομαστε προετοιμαζει το εδαφος για ''κατι'')

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1317 στις: 25/04/11, 15:10 »
Tα ειπε ο δικηγορος μου παραπανω.Να προσθεσω οτι δεν ειναι αυτο που λες αλλα η απλοποιηση στην οποια προβαινεις για να το πεις.Ναι η διαφθορα ειναι σε ανεκδιηγητα ποσοστα στην Ελλαδα αλλα πρωτη φορα ακουω οτι οι υπολοιποι λαοι διακρινονται απο τους Ελληνες για την υπερμετρη συμμετοχη τους στα κοινα,την πολιτικοποιηση και τον μη ατομικισμο τους.Υπαρχουν αιτιες και λογοι που προωθουν αυτη τη συμπεριφορα και στηριζοντας θεσεις(αρνηση στην αυτοοργανωση εν προκειμενω) χωρις να τις συμπεριλαμβανεις κατ 'εμε κανεις μια τρυπα στο νερο και αποπροσανατολιζεσαι και ο ιδιος.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1318 στις: 26/04/11, 21:06 »
Tα ειπε ο δικηγορος μου παραπανω.Να προσθεσω οτι δεν ειναι αυτο που λες αλλα η απλοποιηση στην οποια προβαινεις για να το πεις.Ναι η διαφθορα ειναι σε ανεκδιηγητα ποσοστα στην Ελλαδα αλλα πρωτη φορα ακουω οτι οι υπολοιποι λαοι διακρινονται απο τους Ελληνες για την υπερμετρη συμμετοχη τους στα κοινα,την πολιτικοποιηση και τον μη ατομικισμο τους.Υπαρχουν αιτιες και λογοι που προωθουν αυτη τη συμπεριφορα και στηριζοντας θεσεις(αρνηση στην αυτοοργανωση εν προκειμενω) χωρις να τις συμπεριλαμβανεις κατ 'εμε κανεις μια τρυπα στο νερο και αποπροσανατολιζεσαι και ο ιδιος.

δεν ειπα οτι ο ξενος ασχολειται περισσοτερο με τα κοινα απ' οτι ο ελληνας, απλως υπαρχουν λαοι με περισσοτερη παιδεια απο μας, που μπορουν φανταζομαι να λειτουργησουν αποδοτικότερα σε ενα πλαισιο αυτοοργανωσης. δατς ολ.
γενικοτερα ο κοσμος εχει αρχισει να ξενερωνει με την πολιτικη, αν δεις και τα ποσοστα αποχης απο τις εκλογες σε ευρωπη και αμερικη. Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν λιγοτεροι κομματοποιημενοι (ΚΑΙ αυτοι μας εχουν καταστρεψει  ::) )...

Πάντως είναι καλό να γνωρίζουμε (ας το προσθεσουμε στους λογους που λεγαμε πριν) οτι ναι μεν οι πολιτικοι τα λαμογια ζουν και βασιλευουν, αλλα η κριση που εχουμε αποτελει και απορροια της καταρρευσης του χρηματοπιστωτικου συστηματος, το οποιο ξεκινησε απο την Αμερική. Μην νομίζουμε οτι στην Αμερικη ο καθηγητης πανεπιστημιου αμοιβεται πολυ περισσοτερο απο τον αντιστοιχο Ελληνα..και εκει υπαρχουν αγανακτισμενοι και αυτη τη στιγμη εφαρμοζεται μια πολιτικη ''μνημονιου''.

υγ.: Οκ η αυτοοργανωση, αλλα δε λαβαμε ενα σημαντικο παραγοντα...τον πληθυσμο....οσο μεγαλυτερος τοσο πιο απιθανο (δε λεω για σεξ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1319 στις: 29/04/11, 20:08 »
Έαν δεν ήταν τόσο ακριβοί οι γιατροί και οι ψυχολόγοι, με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή και τις απαραίτητες επισκέψεις, όλα θα ήταν καλύτερα.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Garvin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1320 στις: 30/04/11, 17:39 »
Έαν δεν ήταν τόσο ακριβοί οι γιατροί και οι ψυχολόγοι, με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή και τις απαραίτητες επισκέψεις, όλα θα ήταν καλύτερα.

και οι γιατροι φταινε  ;D :P

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1321 στις: 30/04/11, 22:11 »

δεν ειπα οτι ο ξενος ασχολειται περισσοτερο με τα κοινα απ' οτι ο ελληνας, απλως υπαρχουν λαοι με περισσοτερη παιδεια απο μας, που μπορουν φανταζομαι να λειτουργησουν αποδοτικότερα σε ενα πλαισιο αυτοοργανωσης. δατς ολ.
γενικοτερα ο κοσμος εχει αρχισει να ξενερωνει με την πολιτικη, αν δεις και τα ποσοστα αποχης απο τις εκλογες σε ευρωπη και αμερικη. Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν λιγοτεροι κομματοποιημενοι (ΚΑΙ αυτοι μας εχουν καταστρεψει  ::) )...

Πάντως είναι καλό να γνωρίζουμε (ας το προσθεσουμε στους λογους που λεγαμε πριν) οτι ναι μεν οι πολιτικοι τα λαμογια ζουν και βασιλευουν, αλλα η κριση που εχουμε αποτελει και απορροια της καταρρευσης του χρηματοπιστωτικου συστηματος, το οποιο ξεκινησε απο την Αμερική. Μην νομίζουμε οτι στην Αμερικη ο καθηγητης πανεπιστημιου αμοιβεται πολυ περισσοτερο απο τον αντιστοιχο Ελληνα..και εκει υπαρχουν αγανακτισμενοι και αυτη τη στιγμη εφαρμοζεται μια πολιτικη ''μνημονιου''.

υγ.: Οκ η αυτοοργανωση, αλλα δε λαβαμε ενα σημαντικο παραγοντα...τον πληθυσμο....οσο μεγαλυτερος τοσο πιο απιθανο (δε λεω για σεξ)
Ενταξει γενικοτερα διαφωνω και οχι επειδη εισαι ο Γκαρβιν ;D
Οι ανθρωποι στην Ευρωπη-φανταζομαι για αυτους μιλαμε- εχουν μια διαφορετικη και πολλες φορες καλυτερη αντιληψη για καποια πραγματα οπως πχ το οτι θελουν να ζουν ανθρωπινα στις πολεις τους και διαφορα αλλα τετοια πολλα απο τα οποια ειναι και πραγματα εικονας αλλα δεν νομιζω οτι η αυτοοργανωση στις χωρες της Ευρωπης ειναι περισσοτερη απο την Ελλαδα.Πανω κατω τα ιδια ειναι και αυτο εξαρταται και απο τις κοινωνικες συνθηκες καθε φορα.Και η Αργεντινη πριν το 2001 δεν παρουσιαζε μορφες αυτοοργανωσης πχ.

Το οτι ξενερωνει με την πολιτικη ειναι καλο οταν δεν θελει αντιπροσωπους κακο οταν γινεται σαν φοιτητης Παντειου..
Τα αλλα δεν νομιζω οτι εχουν τοσο σχεση με αυτο που λεγαμε αλλα συμφωνω πανω κατω..
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1322 στις: 04/05/11, 10:36 »
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=398607

Χαμός στο ίσιωμα προβλέπεται να γίνει στα στοιχήματα τέλους ανοίξεως καθώς είναι κοντά ο χρόνος κλεισίματος θέσεων. Αναμένονται μεγάλες ανατροπές και χοντρό κλάμα? Είδωμεν...

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1324 στις: 04/05/11, 14:13 »